Strážní věž

Strážní věž

Vložil(a) Markus dne
4
Průměr: 3.5 (4 hlasů)
2020
Minidobrodružství ve věži okupované obřím supem a nemrtvými

Jednostránkový dungeon. Hladový obří sup, posádka změněná v zombie a k oběšení odsouzená čarodějka.

Dobrodružství je určené pro vyvíjenou hru Grimoár, ale ta je tak minimalistická, že jde v zásadě o produkt nezávislý na hře.

Kategorie produktu

4

Smyslem minidungeonu je, že se s ním dá vyplnit prostor, když družina cestuje, nebo je jinak hra trochu ustrnulá. Tohle plní tento účel více než dobře. Není to dlouhé, ale má to zajímavou zápletku, která udrží pozornost a obsahuje i možnosti jak by se mohla pěkně zkomplikovat. Ale nemusela. Takže vlastně super... Jenže. Ono to není tak univerzální, jak by se mohlo zdát. Má to celkem silné linky jinam, což může být velká přednost, a vlastně je. Jenže napojit tyhle linky na zbytek větší kampaně a světa přeci jen vyžaduje trochu úsilí. A to zamrzí u nečeho, co má jako primární cíl být popadnuto, rychle přečteno a obratem odehráno.

3

Minidungeon dodá vše potřebné. Zápletku, mapu, nepřátele, svobodné rozhodování hráčů o výsledku "dobrodružství" i plot hooky na další sezení a dokonce i ty statblocky. Minimalistické, jako celé dobrodružství ale pro představu to bohatě stačí a možno ve finále zahrát prakticky v jakémkoliv systému. 

4

Strážní věž jsem použil tak jak je jako součást sandboxu. Rozšířil jsem motiv honby na čarodějnice, kněze držícího dceru Olwyn i obřího supa. Hezky mě to nakoplo fantazii. 

Zjednodušeně. Karavanseraj kam každoročně jezdí obchodník Fajad, aby koupil od místních obyvatel supí vejce, které pak prodá knížeti jenž si zakládá reputaci na tom, že jí největší vejce na světě. Letos však vejce není k dostání, páč se lidé bojí vycházet jelikož se v okolí potloukaj zvěrolidi. Místní kněz Lejjak přišel s tím, že zvěrolidi přivolaly zdejší vědmy a rozpoutal honbu na čarodejnice. Poslední je Olwyn. Lejjak drží její dceru a chce aby mu vrátila Arxaxův pohár, který ukradla ze svatyně. Vojáci ji však nepřivádí...