Vyhodnocení soutěže o nejlepší postavu 2009

Vložil(a) Markus dne

Do letošního ročníku soutěže o nejlepší postavu nám přišlo 17 postav, jedna zajímavější než druhá. Soutěžícím tímto děkujeme a zároveň gratulujeme výherci, který si odnesl Příběhy Impéria. Všech 17 postav nyní zveřejňujeme v přehledném sborníku, doplněné navíc i o komentáře porotců a rady do další tvorby. Doufáme, že pro vás sborník bude inspirací a že si z něj odnesete četné náměty do hry.

Pro stažení sborníku klikněte na "Číst dál".

Vážení soutěžící a čtenáři,

jsou to skoro dva měsíce od chvíle, kdy jsme vyhlašovali letošní ročník Soutěže o nejlepší postavu. Nyní, na přelomu nového roku a po několika týdnech hledání inspirace, psaní a samozřejmě také pročítání postav a sestavování komentářů, máme tu čest prohlásit soutěž za uzavřenou.

...podobná slova píši letos už potřetí. A jak se říká - když je něco potřetí, tak už to není jen náhodné vzplanutí aktivity, ale něco víc. Ze soutěže, která vznikla před třemi lety ze spontánního nápadu, se nám tak stala každoroční předvánoční tradice. Chtěl bych vám tímto za všechny porotce i organizátory poděkovat za vaši vytrvalou přízeň. Jako každý rok, i letos jsme byli napjatí, kolik nám od vás přijde postav. A jako každý rok, i letos jsme byli mile zaskočeni.

Bylo by krásné, ale naivní, představovat si, že každá z těch sedmnácti postav, které najdete v tomto sborníku, vás čtenáře nadchne natolik, že si ji hned poběžíte zahrát. Cílem této soutěže v první řadě není sestavovat soubor materiálů připravených ke hře... její cíl je mnohem prozaičtější.

Ne, není to „vyhrát Příběhy Impéria“ (ale dobrý pokus).

Cílem je užít si společnou zábavu nad něčím, co nás všechny baví. Věříme totiž, že vymýšlení postav je pro vás milá činnost a že soutěž je zajímavou příležitostí, jak změřit síly s ostatními a možná od nich i něco odkoukat. Abychom vám soutěž ještě více zpestřili, snažili jsme se vaše postavy nejen ohodnotit čísly (což je taková nepříjemná povinnost, jíž se nedá vyhnout), ale především vám napsat i vlastní podněty či rady do další tvorby. Nakonec tak ke svým postavám dostanete zpětnou vazbu od několika zkušených hráčů a vypravěčů, což je věříme mnohem cennější než jakákoliv čísla.

Výsledkem všeho je tento sborník, od začátku do konce nabitý inspirací, skvělými nápady a náměty k zamyšlení. Ať vás jeho čtení baví a nadchne vás do hry.

Těšíme se na vás v příštím roce.

 

Za tým organizátorů a porotců,

Jiří „Markus“ Petrů

 

Stáhnout sborník