6. číslo vydáno
Moderátor: Raven
6. číslo vydáno
Známy to prístav hostí kotviace šieste číslo Drakkaru. Ak máte chuť pristaviť sa na móle a obzrieť si palubu, nech sa páči!
Naposledy upravil(a) Joe dne 7. 2. 2008, 08:54, celkem upraveno 1 x.
|-- RPGforum moderátor-editor
|-- Hrám: Primetime Adventures (začíname...)
|-- Mám rád: Amber Diceless, FATE, Tri-Stat dX, Primetime Adventures
|-- mail - joeyeti (at) gmail (dot) com
|-- Hrám: Primetime Adventures (začíname...)
|-- Mám rád: Amber Diceless, FATE, Tri-Stat dX, Primetime Adventures
|-- mail - joeyeti (at) gmail (dot) com
- Jerson
- Inženýr z Ocelového města
- Kontaktovat uživatele:
Tolik možností a žádná mi nevyhovuje. Disajn (: ) vcelku ujde, ale články mě tentorkát nezaujaly vůbec. Zvláště reportáž z loňského conu mi přijde poněkud out. A příznivec mangy a anime nejsem (což je tedy můj problém, ale nemám za co dát body)
hraju: Projekt Omega
Jerson: Povídky nečteš? :>;o)
U reportáže z conu jsme se po zralé úvaze rozhodli vzít v úvahu, že autorem je jedenáctiletý (!) cápek. Mít tak mladého autora, to je prostě čest.
Vlastní kritiku napíšu nejspíš až se vyspím, většinu článků stejně už znám.
Jinak v anketě jsem si také nevybral. Design "dobrý", články "nic moc". Celkově bych dal trojku, minule to byly dvojky. Zkouškové je prostě znát.
(Ale musím nespolečensky vypíchnout, že bezkonkurenčně nejdelší příspěvek je můj.
)
U reportáže z conu jsme se po zralé úvaze rozhodli vzít v úvahu, že autorem je jedenáctiletý (!) cápek. Mít tak mladého autora, to je prostě čest.

Vlastní kritiku napíšu nejspíš až se vyspím, většinu článků stejně už znám.
Jinak v anketě jsem si také nevybral. Design "dobrý", články "nic moc". Celkově bych dal trojku, minule to byly dvojky. Zkouškové je prostě znát.
(Ale musím nespolečensky vypíchnout, že bezkonkurenčně nejdelší příspěvek je můj.

- Jerson
- Kontaktovat uživatele:
Od té doby co zajímavé příběhy hraju mě povídky a zejména ty z doby středověku a jiné fakt neberou. Jo kdyby byly nějaké z války, to bysi si přečetl ... holt příště jí asi budu muset sepsat sám (: )ilgir píše:Jerson: Povídky nečteš? :>;o)
- Jerson
- Kontaktovat uživatele:
Romiku, psát sám sobě recenzi mi přijde dost ... zvláštní. Když jí napíše někdo jiný, tak to bude mnohem lepší. Jediné co můžu napsat já je "pohled autora", a ve chvíli kdy se do toho pustím, tak v podstatě přepíšu celá pravidla - a to jako vážně.
Povídku tedy zkusím dopsat, jednu mám už rok rozepsanou.
Povídku tedy zkusím dopsat, jednu mám už rok rozepsanou.
Tak, teď budu hodnotit já.
Obálka: Je super, že je opět z „vlastní produkce“. Měl bych vůči ní určité výhrady, ale to je tím, že nemám příliš rád žánr, který znázorňuje. Objektivně vzato velmi pěkná.
Úvodník: Co říci? Trochu mi tam chybí zdůraznění nového designu, který je docela podstatnou změnou. Aby se nám čtenáři nepolekali... :>;o)
Jinka není co vytknout.
Ranefer (povídka): Mno, je to fajn, ale moc mi to nepřijde jako povídka. Je to celé psané takovým kronikářským stylem vzpomínajícího člověka, což přes dobrý záměr působí staticky a nemá šanci čtenáře vtáhnout do děje. Ale asi to ani nebyl účel. Zážitek z četby je slabý, ale na druhou stranu se člověk dozví něco o Egyptu, takže tak.
GameCon (reportáž): Reportáž není nic moc, je příliš strohá a postrádá „novinářský nadhled“ (i když náznaky se tam objevují)
... ale je tu jedno velké ale...
Tímto bych rád vzkázal Clonovi, že před ním smekám a doufám, s Drakkarem zůstane i v pozdějších dobách, kdy autorskými kvalitami dostihne nebo předstihne jiné členy. A troufám si tvrdit, že to bude brzy.
S lítostí musím přiznat, že manga / anime mne odpuzuje natolik, že nejsem schopen číst články s touto ani podobnou tematikou. Žádná má kritika na Usagiho ani Kenshina se tedy konat nebude.
Fantasyobchod (inzerce): Tento článek je, jak sám autor přiznává, tak trochu z nouze ctnost, ale musím konstatovat, že se ho pisatel zhostil se ctí. Tady bohužel není moc co rozebírat, článek je napsaný tak, ja má být.
Hmm... to bylo krátké. Jak už jsem dříve nadhodil, toto číslo považuji zatím za nejslabší, ale hlavaně kvůli rozsahu. No, aspoň je prostor pro zlepšení.

Obálka: Je super, že je opět z „vlastní produkce“. Měl bych vůči ní určité výhrady, ale to je tím, že nemám příliš rád žánr, který znázorňuje. Objektivně vzato velmi pěkná.
Úvodník: Co říci? Trochu mi tam chybí zdůraznění nového designu, který je docela podstatnou změnou. Aby se nám čtenáři nepolekali... :>;o)
Jinka není co vytknout.
Ranefer (povídka): Mno, je to fajn, ale moc mi to nepřijde jako povídka. Je to celé psané takovým kronikářským stylem vzpomínajícího člověka, což přes dobrý záměr působí staticky a nemá šanci čtenáře vtáhnout do děje. Ale asi to ani nebyl účel. Zážitek z četby je slabý, ale na druhou stranu se člověk dozví něco o Egyptu, takže tak.
GameCon (reportáž): Reportáž není nic moc, je příliš strohá a postrádá „novinářský nadhled“ (i když náznaky se tam objevují)
... ale je tu jedno velké ale...
Tímto bych rád vzkázal Clonovi, že před ním smekám a doufám, s Drakkarem zůstane i v pozdějších dobách, kdy autorskými kvalitami dostihne nebo předstihne jiné členy. A troufám si tvrdit, že to bude brzy.
S lítostí musím přiznat, že manga / anime mne odpuzuje natolik, že nejsem schopen číst články s touto ani podobnou tematikou. Žádná má kritika na Usagiho ani Kenshina se tedy konat nebude.
Fantasyobchod (inzerce): Tento článek je, jak sám autor přiznává, tak trochu z nouze ctnost, ale musím konstatovat, že se ho pisatel zhostil se ctí. Tady bohužel není moc co rozebírat, článek je napsaný tak, ja má být.
Hmm... to bylo krátké. Jak už jsem dříve nadhodil, toto číslo považuji zatím za nejslabší, ale hlavaně kvůli rozsahu. No, aspoň je prostor pro zlepšení.

- Goran
- Don Quijote
- Kontaktovat uživatele:
V zásadě se v hodnocení shoduji s Ilgirem, takže nemá cenu, abych to opakoval.
Ilgirova povídka se mi líbila, z pro mě zajímavých žánrů mi přišla jako jediný výrazněji nadrůměrný článek.
Za připomínky k Raneferovi děkuju. Psal jsem to už na gymplu jako slohovku. Bylo to krátce po dočtení Egypťana Sinuheta, takže co do stylu jsem se snažil o něco podobného.
Ilgirova povídka se mi líbila, z pro mě zajímavých žánrů mi přišla jako jediný výrazněji nadrůměrný článek.
Za připomínky k Raneferovi děkuju. Psal jsem to už na gymplu jako slohovku. Bylo to krátce po dočtení Egypťana Sinuheta, takže co do stylu jsem se snažil o něco podobného.
Nejsem trouba, ale snažím se a s pomocí Boží se jím brzy stanu!
R.I.P.
R.I.P.
OMG
Co vám ta manga udělala? To vás nikdy nelákalo se dozvědět něco nového? Navíc se oba články dobře doplňují - Usagi je ze začátku Tokugawského šogunátu, Kenshin z jeho konce - a navíc mě napadá, že by se pravidla Usagi daly použít a modifikovat pro dobrodružství Kenshina
No doufám, že si mangu přečte aspoň někdo... :>;o)

Co vám ta manga udělala? To vás nikdy nelákalo se dozvědět něco nového? Navíc se oba články dobře doplňují - Usagi je ze začátku Tokugawského šogunátu, Kenshin z jeho konce - a navíc mě napadá, že by se pravidla Usagi daly použít a modifikovat pro dobrodružství Kenshina

No doufám, že si mangu přečte aspoň někdo... :>;o)
Countdown to exterminate the human race...
- Jerson
- Kontaktovat uživatele:
Nemůžu se zajímat o všechno (tedy můžu, ale prostě mě to nezajímá a nemám důvod se nutit). Manga mi neudělala nic, občas náhodou něco v tomto stylu shlédnu, ale to je tak vše. Navíc cokoliv před rokem 1914 je pro mě prostě moc brzo.Acidburn píše:OMG![]()
Co vám ta manga udělala? To vás nikdy nelákalo se dozvědět něco nového? Navíc se oba články dobře doplňují - Usagi je ze začátku Tokugawského šogunátu, Kenshin z jeho konce - a navíc mě napadá, že by se pravidla Usagi daly použít a modifikovat pro dobrodružství Kenshina![]()
Nevěš hlavu, ti co jsou spokejeni obvykle nepíšou vůbec, takže je dost možné, že jich je hodně.
- boubaque
- bubák; Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Odborník nejsem, ale že bych Usagiho (komiks) označil za mangu nebo anime...
Chápu jakýsi odpor některých lidí ke komiksům s antropomorfními zvířaty (tzv. "furries"), ale Usagi (jako komiks) se jim moc nepodobá ... teda co do obsahu, ne do grafiky (i když i tady bych dokázal najít určité kvality, které jiné komiksy podobného stylu postrádají). A ymslím si, že pokud nejste zapřísáhlí odpůrci komiksu jako takového, tak stojí Usagi za přečtení...
Každopádně, já jsem popisoval systém, ne komiks
A kupodivu, ten systém je mnohem víc samurajský než "furry". Ale hlavně je to necelých šest stránek o systému, ne o komiksu.
Na druhou stranu, i já si myslím, že tohle číslo je zatím nejslabší (a doufám, že nejslabším zůstane
). Zouškové se na tom podepsalo, navíc i Dalcor a Vitus měli jiné povinnosti, takže se dělalo i dost ve spěchu a několik článků vypadlo.

Každopádně, já jsem popisoval systém, ne komiks

Na druhou stranu, i já si myslím, že tohle číslo je zatím nejslabší (a doufám, že nejslabším zůstane

Když se kácí les, lítají kopí — sv. Vojtěch
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks) — last.fm
Hraju/vedu: FATE / Příběhy Impéria, DnD5e; Další, oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch
Hrstka: Star Wars – pilot Aliance Grraugh (Stř: 3 (-1dluh), Pil: 3 (-1dluh), Osob: 2, Voj: 1); R5-K9 (motory, střelba, skok); rolz.org
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks) — last.fm
Hraju/vedu: FATE / Příběhy Impéria, DnD5e; Další, oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch
Hrstka: Star Wars – pilot Aliance Grraugh (Stř: 3 (-1dluh), Pil: 3 (-1dluh), Osob: 2, Voj: 1); R5-K9 (motory, střelba, skok); rolz.org