Pozvánka na kampaň ve Warhammer 40k RPG, Praha, 1 volné místo

Komunitní sekce o akcích, hledání spoluhráčů a inzerátech RPG produktů.
mcz
Příspěvky: 2
Registrován: 23. 12. 2022, 19:17

Pozvánka na kampaň ve Warhammer 40k RPG, Praha, 1 volné místo

Příspěvek od mcz »

Zdravím všechny fanoušky RPG a ARPG.

Rozhodl jsem se vytvořit kampaň pro systém Only War/Dark Heresy. Už dlouho jsem si ji rozmýšlel, a teď, když jsem dohrál s jednou skupinou D&D, jsem se chtěl vrátit zpět k Warhammeru.

Co je Only War?:Jedná se o RPG ze světa Warhammeru 40k s velice propracovanými pravidly pro boj, vybavení, vozidla, kouzla a dovednosti. Roleplay je zde podobný jako v jiných RPG jako D&D, Pathfinder etc. Ve hře je také důležitý mentální stav postavy, řeší se tedy příčetnost, strach apod. s dlouhodobými následky. Dále jsou tu trvalá zranění, bio-mechanické modifikace a jeden z hlavních tahounů, pravidla pro organizování vojenských skupin, kde každý hráč může mít pod svým velením jednoho spolubojovníka nebo i třeba celou mechanizovanou divizi.

Kdy a kde: Hrálo by se jednou za dva týdny v Praze osobně v centru nebo můžeme i po dohodě jinde.

Vstupní podmínky: Nejsou. Základy hry vysvětlím a v průběhu kampaně budeme postupně zvyšovat komplexitu a možnosti. Znalost světa není nutná. Kostky mohu půjčit.

Kdo jsem: Je mi 32 let a organizuji RPG hry už přes 15 let (hlavně D&D, FATE a Dark Heresy). Mám hluboké znalosti historie, sci-fi, fantasy apod. včetně více jak čtvrt stoletím zkušeností se světem Warhammeru 40k (jak knihy, tak počítačové a stolní figurkové hry se specializací na Gardu). Jsem z Prahy a mohu poskytnout herní prostory u Václavského náměstí nebo na Smíchově (nebo lze využít jednu z mnoha heren v Praze).

Styl hry: Snažím se hráčům poskytnout odpočinkovou zábavu po celém dni práce/školy. Moje příběhy mají jednoduché zápletky s důrazem na poutavost a epický způsob vyprávění po vzoru moderní Indo-evropské mytologie (např. Star Wars nebo Halo). Očekávejte tedy hrdinský boj do posledního muže, velké bojové scény a jiné epické momenty protkané sháněním nezkaženého jídla, nabitých zásobníků, náčiní na opravení utrženého řemínku na helmě, čištěním špinavých kalhot před vítěznou přehlídkou a jiné absurdity a komedie, typické pro Warhammer 1. až 3. edice, pro odlehčení nálady.

Očekávám také iniciativu ze strany hráčů, jelikož já, jakožto DM, se snažím být spíše v roli moderátora než loutkaře. Nechávám tedy hráčům velmi volné pole působnosti a odměňuji kreativní myšlení, řešení problémů a roleplay.

Další specialitou mého stylu je flexibilita výsledků. Snažím se co nejméně říkat "nehodil jsi", "neuspěl jsi", "to je málo" apod. ale vždy se snažím se situací a hráči nějak pracovat, aby byla hra co nejzajímavější. Příklad: hráč hodí kritický neúspěch na útok. Výsledkem je, že útok zasáhne, protivník je zraněn jako při kritickém zásahu, ale hráč je a) potřísněn krví a oslepen nebo b) uklouzne na vnitřnostech nebo c) poškodí se zbraň apod.

Smrt je sice teoreticky možná, ale pokud k ní není dobrý důvod, tak se ji vyhýbám. Takovéto situace spíš řeším tím, že hráči přijdou o odměnu nebo dostanou tzv. "špatný konec", ale vždy se snažím, aby hráči mohli pokračovat a situaci napravit.

Úvod kampaně: Kampaň začíná v roce 939.M41 Každý z hráčů se z nějakého důvodu (ne)dobrovolně přihlásí do místní PDF (vojenský útvar pro obranu planety). První sezení bude sice převážně organizační, ale již s roleplayem, který určí vaši specializaci, dovednosti a základní body pozadí vašich postav. Pro znalce to jde přirovnat k vytváření postavy ve hře System Shock 2 (ukázka https://youtu.be/kUM7pEJLrM8?list=PL61F ... FFB&t=1029). Po asi roce v PDF se začnou dít psí kusy a vy jste vrženi do konfliktu po hlavě. Nejdříve se boj bude odehrávat na vaší domovské planetě a následně budete přeloženi do elitních vojsk Císařské Gardy a začnete na své velké a slavné výpravě po galaxii.

Kontakt pro zájemce: Pro přihlášení nebo dotazy mě kontaktujte na e-mailu michalmcz@seznam.cz

Maximální počet hráčů je 5 + DM.

Aktuálně jsme 4 a zatím bych to tak nechal, ale kdyby někdo opravdu chtěl se připojit, tak se můžeme zkusit individuálně domluvit se zbytkem skupiny nebo jako guest.
Naposledy upravil(a) mcz dne 14. 3. 2023, 18:58, celkem upraveno 6 x.
Uživatelský avatar
Jarilo
Příspěvky: 1101
Registrován: 5. 6. 2009, 00:49
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozvánka na kampaň ve Warhammer 40k RPG, Praha

Příspěvek od Jarilo »

Zní to fakt lákavě, když by se potkala dobrá parta, ale čas na něco takového budu mít nejdříve tak v létě nebo na podzim.
Hry hraju a ještě radši dělám - doma i v práci.
mcz
Příspěvky: 2
Registrován: 23. 12. 2022, 19:17

Re: Pozvánka na kampaň ve Warhammer 40k RPG, Praha

Příspěvek od mcz »

Jarilo píše: 5. 3. 2023, 20:10 Zní to fakt lákavě, když by se potkala dobrá parta, ale čas na něco takového budu mít nejdříve tak v létě nebo na podzim.
Čau, kdybys chtěl, tak můžeš být "guest" a přijít si zahrát jen když budeš mít možnost s tím, že by ses stal trvalým členem později. Je to všechno o nějaké domluvě.
Uživatelský avatar
Jarilo
Příspěvky: 1101
Registrován: 5. 6. 2009, 00:49
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozvánka na kampaň ve Warhammer 40k RPG, Praha

Příspěvek od Jarilo »

Ok to už si určitě dovedu představit se alespoň jednorázově či zkrátka nárazově dostavit :). Tak se ještě spojíme dle toho, ja se ozvou lidi.
Hry hraju a ještě radši dělám - doma i v práci.
Odpovědět

Zpět na „Akce, seznamka a inzeráty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů