[HRA] Hledání společné cesty

Moderátoři: MarkyParky, Sarsaparillos, GM Brněnský drak

Odpovědět
Uživatelský avatar
Orákulum
Příspěvky: 112
Registrován: 25. 8. 2022, 18:17

[HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Orákulum »

Myrick s Tristanem vyráží z Rojřina Stesku do nitra Železných zemí.

Ruch Rojřina Stesku odnesl vítr a teplo ohňů vystřídal vtíravý vítr. Nepřetržitý, neustávající studený vítr. Ale ani ten nedokázal rozehnat hustou mlhu z mořských mraků visících na skalách v podhůří. Slunce se schovalo za těžkým bělavým závojem a už tak krátké dny se smrskly na několik hodin jednolité šedi.

Cesta vzhůru na hřeben vedla skrz ostrá skaliska, po hladkých ledových plotnách a kolem nízkých skomírajících stromů. Krákání vran se stalo jediným doprovodem skupiny mířící do lesů na východě.

hledani_spolecne_cesty.png
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Před odchodem jsem strávil hned několik hodin vyptáváním se na cestu. Dokonce jsem si sehnal hned dva hodně hrubé náčrtky okolních kopců a stezek skrz hory.

Z náčrtků se staly už během prvního dopoledne jen navlhlé rozpité cáry nečitelného inkoustu. Pokaždé, když jsem se zastavil a marně v mlze hledal pokračování stezky, zůstala Yorath u Ravela a kontrolovala jeho stav. Ještě máme možnost se vrátit, zatím bychom našli cestu zpátky. Ale nemusel jsem se nikoho ptát, abych věděl, že jediná cesta vede kupředu.

Cestujeme do sousedního regionu - Dangerous 🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑

🔀 Undertake a Journey Jak zahájíme naši cestu? (Rozum) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 2 + 2 + 1 = 5 Challenge Dice 4, 4
✍️ You reach a waypoint. You make good use of your resources: Mark progress.

🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑


Zastavujeme se často. Hledám značky cestovatelů vyryté ve skalách, stará ohniště a další stopy po stezkách. Když se šero podzimního dne přehoupne do temnoty nastávající noci, nemáme už kam dál stoupat. Podařilo se nám vyšplhat až pod hřeben a nemuseli jsme se ani jednou vracet.

Ještě než nás nedostatek světla přinutí rozdělat první oheň, najde Ravel ve skalách na úpatí posledního útesu prostornou jeskyni. Její temné ústí nás vítá do jediného místa po celodenním putování, kde by snad mohlo být závětří. Vidina klidného spánku je lákavá. Ale nenechám nic náhodě a porozhlédnu se po okolí. Vím, jaké stopy tady hledat. Doufám v ty nejmenší. A zvířecí.

🔀 Gather Information Obývá něco jeskyni? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 3 + 2 + 0 = 5 Challenge Dice 2, 6
✍️ The information complicates your quest or introduces a new danger. Take +1📈


"Skalní puma," oznámím ostatním, když najdu, co jsem najít nechtěl. "Teď tady není a ani dlouho nebyla, myslím. Loví na velké ploše a mívají více doupat. Možná bychom se tu mohli utábořit a mít klid až do rána. Ale jestli se vrátí, bude o svoje loviště bojovat. Bylo by to hodně nebezpečné. Nevím, jestli bych si s ní poradil."

Myricku, co navrhneš, to bude. Utáboříme se?
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

Když po těch všech pirátech, sopkách, netvorech a nemrtvých z Tristana vypadne, že nám hrozí návštěva obyčejného zvířete, nahlas si oddechnu. "To zvladneme. Přiložíme, aby oheň pořádně plápolal, budeme držet hlídky."

Jak zmíním, tak to i provedu. Ostatně jasný oheň nepotřebuji jen kvůli zahnání zvířete. Stejně tak je pro mě uklidňující přítomnost silného světla, zahánějícího temnotu.

🔀 Secure an Advantage Příprava na táboření (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 1 + 3 + 0 = 4 Challenge Dice 1, 3
✍️ You gain advantage. Take control: Make another move now (not a progress move); when you do, add +1🎲


🔀 Make Camp Táboření (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 4 + 4 + 1 = 9 Challenge Dice 1, 4
✍️ Choose two...
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Myrickovo "to zvládneme" zní jako slova člověka, který nikdy nebojoval se skalní pumou o doupě. Strávím část noci trpělivým vysvětlováním, co takové zvíře dokáže. Yorath na mě chvílemi syčí a posunkuje směrem k dřímajícímu Ravelovi. Jestli v Šedé řece mohly být děti s nástrahami světa seznamované postupně a s citem, tady si to dovolit nemůžeme. Jen ať se učí.

Než jdu spát, přiznám ostatním, že mluvit nahlas a vzpomínat mi pomáhá. Je toho hodně, co jsem během let v Šedé řece nepotřeboval a zapomněl. A bojím se, že nepřipravenost může mít kruté následky. Jsem vděčný, že moje poučování poslouchali.

Ještě před východem slunce jsem zase na nohách a procházím skaliska poblíž jeskyně. Po pumě ani památky. Ale z menších stop zvěře a kroužení dravců nad hřebenem usoudím, kudy nejlépe dál.

Táboření: Focus +1📈 a Prepare +1🎲 na další Undertake a Journey.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

Po zbytek noci poslouchám Tristanovo vyprávění o zvířatech a odpočívám. Je to poučné, zajímavé a i když se Tristan snaží, aby to znělo strašidelně, je to mnohem příjemnější, než přemýšlet o démonech, světě mrtvých ve kterém na mě čeká moje žena či hrůznách posledních dní.

Táboření: +1🧠 a +1❤️.

Když skončí, usnu klidným spánkem až do chvíle, než přijdu na řadu s hlídkou. I tak vidím na jejím konci, jak Tristan svědomitě prohledává okolí a rozmýšlí cestu dál. Nechám to tedy na něm, je v tomhle ohledu zkušenější.

Tak nás posuň, když sis nasyslil tu +1.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Tristan Baldurson »

🔀 Undertake a Journey Jak bude pokračovat cesta? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 1, 7
✍️ You reach a waypoint. You make good use of your resources: Mark progress.

🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑


Za východu slunce vyrazíme dál. Dny jsou čím dál kratší a terén na zamlženém hřebenu nebezpečný. Musíme využít každou trochu světla, která se nám nabídne.

Krom špatné viditelnosti nás dál trápí i mrholení, které nám na holých skalách namrzá pod nohama. Postupujeme opatrně, těsně bok po boku, často odpočíváme. Několikrát na horizontu před námi zahlídnu siluetu srny. A nikdy nenajdu žádné její stopy. Začínám si myslet, že sledujeme jenom přízrak. Ale nebylo by to poprvé.

🔮 Location [60] Moor + Location Description [53] Abandoned

Zastavíme se až když sestoupíme do širokého údolí a skaliska přejdou v nekonečné trsy nepoddajné trávy. Pak mlha zhoustne a pod nohami nám začne čvachtat. Dostali jsme se na horská blata.

Co nás překvapí, je nepřirozené ticho. Neslyšíme ptáky na nebi ani v korunách stromů, z tůní nekvákají žáby. Tohle místo je opuštěné, až příliš.

🔮 Ask the Oracle: Unlikely Je tu i opuštěná osada: Rolled 11 vs. 25: HELL YES!

Pak Yorath ukáže do dálky, kde se z chomáčů mlhy vyrýsují ostré kontury nějaké stavby. A další, a další. Poznáme nízká stavení, tmavá pootevíraná okna a mechem zarostlé střechy. A nikde nikdo. Co se tady stalo?

Myricku, předávám slovo.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

V první chvíli ve mě hrkne. Další nemrtví! To snad aby na nás raději skočila ta Tristanova horská puma, než řešit další nemrtvé.

Ale pak si všimnu mechu, vysoké trávy, děr v hnilobou sežraných prknech a větví, které na mnoha místech rozervaly střechy domů a uvědomím si, že je to něco jiného. Tady není přítomná smrt - opak života. Tohle místo je živé až až, jen tu nejsou žádní živočichové.

Jako kdyby odsud duchové bažin před lety vyhnali lidi, jejich zvířata a s nimi i všechny ostatní členy zvířecí říše ... a nechali celou vesnici, co vesnici, celá blata propadnout stromům.

Zatímco přemýšlím, pokračujeme pomalu blíž a ve mě začne hlodat semínko pochybností. Je to opravdu tak? A stalo se to opravdu před lety? Nebo to jen tak vypadá? Natáhnu ruku a pohladím mech na malé kamenné zídce, ohraničující kousek pevné země. Vezmu do ruky kousek ztrouchnivělého plůtku a rozdrobím ho mezi prsty. Nasaji okolní vzduch a snažím se rozpoznat v něm přítomné vůně a pachy....

🔀 Gather Information Co se tu teda stalo? A kdy? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 3 + 0 = 9 Challenge Dice 4, 3
✍️ You discover something helpful and specific. The path you must follow or action you must take to make progress is made clear. Take +2📈


A pak si toho všimnu. Některé větve, ač seschlé a polámané, jsou spletené do jakýchsi značek. Stejně tak nalézám pravidelné bochánky mechu či zřetelné obrazce v trávě, kde se stébla sklání, aniž by je ohýbal vítr.

Pozůstatky přírodní magie. Staré, vyvanulé, ale kdysi silné, nezkrocené a využité v plném jejím potenciálu. Tak silné, že jsou dodnes patrné. Takovýmto způsobem umí s magií zacházet pouze prvorození.

A jestli s místními osadníky zatočili právě takhle, pak to znamená, že už jsme na jejich území. Protože své území si takhle tvrdě brání.

Podělím se s ostatními o své myšlenky a rovnou nadhodím otázku, jak bychom měli postupovat dál, abychom je nerozhněvali a přiměli je přinejmenším nás vyslechnout.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

Sedneme si do prohlubně, u které zkácená větev vytváří přirozenou lavičku a nahlas debatujeme. O okamžik později všimnu, že chybí Ravel. Hrkne ve mě. První problém a já se zapomenu a přestanu ho hlídat. Začnu se zmateně rozhlížet a hledat ho. Zavolám a odpověď přijde odněkud shora. "Tady, pojďte se na něco podívat! V čem to vlastně sedíte."

Zvednu hlavu. Ravel sedí na větvi jednoho ze stromů a mává na nás. "Vylezte sem někdo, protože mě to nebudete věřit. Říkal jsem si, že jestli jejich magie nechává i po letech stopy v krajině, nebudou jen malé, ne? A chtěl jsem se rozhlédnout. No, tak v jedné takové pokroucenině teď přímo sedíte, kousek napravo od vás je další, nalevo také."

Šplhám na strom za Ravelem, abych se přesvědčil. Nejde mi to tak snadno, jako jemu, jsem přeci jen už muž v letech, ale nakonec se tam dostanu. A má pravdu. Seděli jsme přímo v další značce, tak pětkrát, šestkrát větší, než byla ta původní. A dvě další podobné byly opodál, jedna v podobě pokrouceného pařezu, druhá méně patrná, velký kámen zpola překrytý kapradinou. A hlavně - vždy shluk drobnějších značek lemuje některou větší. A jestli kouzlo kdysi zasáhlo celou vesnici a i ty větší značky lemují ...

Začnu šplhat po stromě ještě výš, až do výšky, kde se země pomalu začíná ztrácet v mlžném oparu. A tam pohlédnu dolů a v porostu se mi vyjeví ...

fractals11_3-113628522836391.jpg

"Už vím, kam dál," halekám dolů. "Jejich magie nechává za sebou opravdu silné stopy. A budou patrné z dálky. Musíme zpátky na hřeben, až na jeho východní okraj. Nebo na jiný hřeben, to je jedno, všechny se táhnou od západu na východ. A dojít po něm až na nejzazší skálu, zasahující až do Hlubočiny. Tam počkáme na hezké počasí. A to by se proti nám museli spiknout všichni bohové, abychom pak v té zeleni nezahlédli známky čerstvějšího působení těchto sil. A tam budou elfové.

Další zastávka bude vyhlídka na Hlubočinu.

🔀 Undertake a Journey Cesta na hřeben (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 2 + 3 + 0 = 5 Challenge Dice 3, 9
✍️ You reach a waypoint and mark progress, but suffer -1📦.

🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑


Nakonec se ukáže, že až třetí hřeben se opravdu táhne daleko na východ - a tohle zdržení nás stojí pár dnů cesty a nějaké zásoby.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

🔮Action and Theme
🎲 [81] Fellowship


Postupujeme po hřebenu kupředu a už pře námi vidíme rozlehlou zeleň hlubočiny. K polednímu dojdeme ke skupině kamenů a protože nálada je všeobecně dobrá a den slunečný, rozložíme zásoby a hodíme na cestovní pánvičku klobásky ze zásob z Rojřina stesku. Ravel je do sebe hladově naháže a Yorath se s jídlem také nemaže, zatímco já s Tristanem si sedneme na kámen a vychutnáváme každé sousto.

Neklidný Ravel se chce po dlouhé cestě nějak zabavit a tak požádá Yorath, aby mu ukázala pár úderů mečem. Za chvíli už spolu vedou cvičný souboj. Necháme je s Tristanem, ať se zabaví a prohodíme pár slov o tom, jak je prospěšné čas od času cítit na tvářích teplo slunce.

Yorath samozřejmě Ravela porazí, vyrazí mu meč z ruky, ale ten na nic nedbá, rozběhne se, kopne ji do kotníku a naboří hlavou do břicha. Oba se svalí na zem a vybuchnou smíchy.

Chci se také smát, užít si tenhle světlý okamžik naší cesty, ale něco mě zneklidní. Na obzoru nad Hlubočinou se objeví mračno černých bodů - snad hejno vran nebo jiných ptáků. Co se ale podezřelé je, že nekrouží splašeně sem a tam, jak to ptáci dělávají, ale míří přímo k nám.

Tristane?
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Zacloním si rukou oči a hledím nehnutě proti slunci na ten zvláštní černý úkaz na obloze.

"To jsou netopýři?" zeptá se Yorath neklidně.
"Nebo nějaký podivný oblak dýmu?" navrhne Ravel, schová si dlaně do kapes a začne se slabě třást.
"Ne..." zakroutím hlavou, "jsou to vrány. Špehové elfů. Rychle!"

Popadnu Myricka za rukáv a trhnu s ním k zemi. Skočím k ohništi, shodím z něj pánvičku i zbytky jídla do křoví a rychle zadupu uhlíky. Pak se schovám za nejbližší kámen a máváním ruky naznačím ostatním, aby mě následovali.

"Co se děje, Tristane?" sykne na mě z křoví schovaná Yorath. "Říkal jsi, že patří elfům? To je přece dobře, ne? S těmi se přece chceme potkat!"
"Ne, ne, ne..." zakroutím hlavou a zatnu zuby. "Nechceme. Ne takhle. Nevím. Chci si vybrat, s kým se potkáme. Ne..."

Víc nestihnu říct. Nebe nad námi se zatemní a náš šepot přeruší hukot stovek vířících křídel. Vrány zakrouží nad kameny, jako by věděly, že se tu schováváme. Nebo o nás možná opravdu ví...

🔀 Face Danger Schováme se před ptáky? (Stín) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 6 + 1 + 0 = 7 Challenge Dice 3, 3
✍️ You are successful: +1📈


Můj pohled se na krátký okamžik potká s vystrašeným Ravelem. Pak šelest křídel utichne a obloha se rozjasní. Vykouknu zpoza kamene a uvidím hejno vran vysoko nad námi, jak míří zpátky k hlubokým hvozdům Hlubočiny. Oddechnu si. A pak si všimnu černých šmouh na nebi, které se k nám snáší.

Vyskočím z úkrytu a rozběhnu se po skále. Prodírám se křovím a vrávorám na volných kamenech, ale oči mám přilepené k obloze a ženu se dopředu, co mi síly stačí. Černé šmouhy klesají k zemi a já poznám, že to je skutečně několik černých vraních per, které po sobě elfí špehové zanechali. O něco zakopnu, rukama hrábnu o zem a rychle skočím dopředu. Musím je chytit...

🔀 Face Danger Chytím vraní pera? (Ostří) Weak Hit
🎲 Action Score 5 + 1 + 0 = 6 Challenge Dice 10, 1
✍️ You succeed, but you are tired or hurt: Endure Harm (1🩸)

🔀 Endure Harm Jak vážný byl pád na zem? (Zdraví) Strong Hit
🎲 Action Score 5 + 4 + 0 = 9 Challenge Dice 5, 7
✍️ Shake it off: If your health is greater than 0, suffer -1📉 in exchange for +1🩸.


...v letu hrábnu rukama do vzduchu a dopadnu tvrdě na kamení. Bolestí syknu, ale tohle není nic, co bych během chvíle nerozchodil. Důležité je, že v dlaních pevně držím několik vraních per. Chytil jsem je dřív, než se dotkly země.

Postavím se na nohy a zabalím opatrně pera do kusu látky. To už na mě nechápavě kouká udýchaná Yorath. Usměju se na ni.

"Nesměly se dotknout země, protože patří vzduchu, ztratily by svou moc," vysvětluju rychle. "A neprolil jsem krev. Při vzduchu, ve kterém žijí, ve vzduchu, kde jsem je chytil... z těhle per můžeme udělat silnou ochranu před zvědavýma očima. Nebudeme muset zpátky do hor... můžeme pokračovat přímo k elfům. S tímhle ano. Budu potřebovat už jenom pár věcí a budeme v bezpečí. Můžete začít hledat dole v údolí stopy po elfí magii, budu s tímhle brzo hotový."

Myricku?
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

"Jsem rád, že jsi tu, Tristane, mě by něco takového rozhodně nenapadlo," pochválím nebvyklý a nepříliš pochopitelný akrobatický výkon. Ale předpokládám, že Tristan ví, co dělá a proč to dělá a mělo to smysl.

"Další část cesty tedy povedeš ty. Ale teď mě nech podívat se do kraje, abych ti ukázal kam," vylezu na nejvyšší kámen a zahledím se k Hlubočině.

🔀 Gather Information Co je vidět v Hlubočině? (Zdraví) Weak Hit
🎲 Action Score 5 + 3 + 0 = 8 Challenge Dice 9, 2
✍️ The information complicates your quest or introduces a new danger. Take +1📈
🔮Ask the Oracle: 50/50 Je nová komplikace cestou (yes) nebo až v cíli (no)?
🎲Rolled 18 vs. 50: Yes


Chvíli to trvá, ale přeci jen si začnu v korunách stromů na jednom místě asi tři dny cesty odsud všímat povědomých vzorů. "Vidíš? Tam východně? To je náš cíl. Alespoň doufám," ukazuji úkaz Tristanovi.

Bohužel mezi námi a místem, na kterém ukazuji, je v korunách stromů vidět ještě jeden vzor - dlouhá linie vlnící se krajinou, kde stromy zcela chybí. Řeka, a pěkně široká.

🔀 Aid and Ally - ty povedeš, tak ty si užij zvednuté momentum. A další zastávka bude u řeky. Je to tvoje.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Tristan Baldurson »

"Hm," přikývnu na Myrickovo ukazování, i když žádné vzory ve stromech na východě nevidím. Víc mě trápí ta řeka. Yorath s každým dalším dnem dál od moře ztrácí jizvy ze setkání s voduší. A u řeky budeme muset být zase hodně opatrní.

Prohlídnu si krajinu blíž pod hřebenem a zahájím sestup. Rád bych se vyhnul řece a nějak ji úplně obešel, ale bojím se, že to nebude možné.

"Tristane. Tristane!" sykne na mě zakrátko Yorath. "Proč se vyhýbáš elfům? Nerozumím tomu. Máme se jich bát?"
"Ne," zakroutím hlavou a chvíli hledám správná slova. "Vy ne. Já... pomáhal jsem dříve Kruhům s lesními běsy. Bylo to daleko, ale elfové si pamatují. U některých z nich by z toho mohly být problémy. A pak je tu ten elf, co pomáhal Wynneovi zničit Rojřin Stesk. Měli bychom být prostě jenom opatrní.


🔀 Undertake a Journey Jak probíhá cesta k řece? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 1, 3
✍️ You reach a waypoint. You make good use of your resources: Mark progress.

🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑


Slunečný čas na hřebenu trval příliš krátce. Brzy poté, co sestoupíme dolů, zase cestujeme mlhou a nekonečným mrholením. Místo holých skal a námrazy ale hledáme cestu v hustých prastarých lesích, v celodenním šeru pod hustými korunami stromů a prodíráme se divokým podrostem. Chvílemi bych si přál, abysme narazili na nějaké zdržení, jakékoliv, a já měl víc času vymyslet, jak vlastně dál. Ale po dvou dnech cesty dojdeme až na břeh široké řeky. A já vím tolik, co na začátku.

"Zkusíme najít nějaké užší místo?" navrhnu ostatním. "Yorah, Ravele, odpočiňte si. Půjdu s Myrickem prvně proti proudu a za chvíli se zase vrátíme."

Protáhnu si záda a vyrazím travnatým břehem proti vodě. V blátu u mělčin vidím řadu různých stop zvěře i nejspíš netvorů. Nezdržuju se zkoumáním, co všechno tu žije, a s očima upřenýma k řece hledám nejlepší místo pro přechod.

🔀 Gather Information Jaké možnosti s překročením řeky máme? (Rozum) Miss
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 6, 10
✍️ Your investigation unearths a dire threat or reveals an unwelcome truth that undermines your quest. Pay the Price.

🔮 Pay the Price [47] A new danger or foe is revealed.
🔮 Theme [80] Health + Theme [74] Ruin


V křoví na druhém břehu zahlédnu něco, co vypadá jako... jako opracované dřevo. Vlezu do po pás vysoké trávy nebo rákosí a prodírám se blíž k vodě, abych lépe viděl. S každým dalším krokem se mi ale hůř dýchá a než si uvědomím, co se děje, je pozdě.

Pustím na moment druhý břeh z očí a zjistím, že kolem mě poletuje obrovský prach žlutého pylu. Nesmím ho vdechnout!

"Mrku!" štěknu na Myricka krátce, "Pozor! Jed!"

Ucítím tepot v uších a padnu na kolena do trávy. Zkouším se po čtyřech dostat pryč dřív, než mi dojde dech.

🔀 Face Danger Nadýchám se jedovatého pylu? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 3 + 0 = 7 Challenge Dice 8, 2
✍️ You succeed, but you are tired or hurt: Endure Harm (1🩸)

🔀 Endure Harm Jak si s tím moje tělo poradí? (Zdraví) Miss
🎲 Action Score 1 + 4 + 0 = 5 Challenge Dice 7, 9
✍️ Suffer -1📉.


Vyškrábu se z trávy k Myrickovým nohám a dojdou mi síly.

"Nechoď tam!" povím slabě. "Je to jedovaté. A nemoc, kterou to lidem přináší... nechceš. Rychle zpátky za Yorath a Ravelem! Musíme je varovat!"

Pomalu se zvedám na nohy. V nose i krku mě začíná slabě pálit. Nezvládl jsem to. Mám víc času, než jenom pár hodin, ale méně, než pár dní.

Myricku, můžeš.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

"Zůstaň tady, něco vymyslíme ..." odpovím Tristanovi a ustupuji o pár kroků zpět. Chvátám směrem, kam se vydali druzí dva pátrači, abych je varoval před nebezpečím.

🔀 Face Danger Stihnu je doběhnout, než do toho někdo z nich vlétne? (Zdraví) Weak Hit
🎲 Action Score 6 + 2 + 0 = 8 Challenge Dice 9, spáleno 10 hybnosti
✍️ You succeed, but you are tired or hurt: Endure Harm (1🩸)


Deru se vpřed ze všech sil, cítím jak mě pálí plíce i bodavou bolest ve svalech.

🔀 Endure Harm Co na to moje plíce? (Zdraví) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 4 + 0 = 10 Challenge Dice 5, 3
✍️ Embrace the pain: Take +1📈.


Je to ale povznášející pocit - je to bolest, která má smysl. Bolest, kterou má cenu zaplatit. Takových situací moc není.

Doběhnu přesně ve chvíli, kdy se Yorath chystá udělat tu samou chybu co Tristan. "STŮJ!" zařvu z posledního dechu, ale vyjde ze mě jen zasýpání, které přejde v hrozivý bolestivý kašel, jak se plíce snaží zbavit ledového vzduchu. To ale stačí, aby se bojovnice otočila a vydala ke mě: "Co se děje, Myricku? Co děláš tady?"

O chvíli později už je vše vysvětleno - nebo alespoň to málo, co mi Tristan stihl říct a opatrně se vracíme k místu, kde jsem ho opustil. "Mluvil o nemoci a o tom, že má pár hodin, možná dnů. Promluvíme s ním raději z bezpečné vzdálenosti," vysvětlím, proč nejdeme dál, když uvidíme lovce nestvůr opodál na boku v trávě.

"Tristane, cítím vinu, že jsem tě na tuhle výpravu vytáhl a přísahám při železe, že udělám co je v mých silách, abych tě z toho vysekal. Ale, kurva, řekni mi, co se tu děje? Co se ti stalo? Vypadá to, že to víš ..." křičím na něj, zatímco se držím za železnou přesku svého pasu.

Zachránit Tristana před smrtí z kytičkové nemoci bude Dangerous - 2 tiky/postup
🔀 Swear an Iron Vow Jak začne přísaha? (Zdraví) Miss
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 8, 9
✍️ You face a significant obstacle before you can begin your quest. Envision what stands in your way (Ask the Oracle if unsure) and... you press on: Suffer -2 📈, and do what you must to overcome this obstacle.


Jenže Tristan mi neodpovídá - buďto nechce nebo nemůže odpovědět ... nebo už je v bezvědomí. V zoufalství kecnu na zadek na nejbližší kámen.

Tristane, jak to je? Nechceš? Nemůžeš? Je nějaký jiný důvod? Nebo si mám něco vymyslet já?
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Skrz hustou trávu vidím blížit se něčí nohy. Mám pocit, že na mě někdo něco volá, ale v uších mi hučí a slyším jenom dunivý tlukot mojeho srdce. Snažím se zaostřit a zjistit, jestli je to opravdu Myrick, ale před očima mi lítají temně krvavé šmouhy a celý svět se smrskne do nezřetelných pruhů podivných barev. Zkouším se postavit, ale překulím se jenom na čtyři a místo zavolání jenom chrčím a od huby mi jde pěna. Zkusím zamávat, ale jenom hrábnu rukou před sebe a nehty se snažím drásat trávu, jako by to by to byl kmen stromu a já měl drápy.

Moje tělo se snaží bojovat. A medvědí prokletí mu v tom pomáhá.

Tohle je jediná jasná myšlenka, která mi prolítne hlavou. Upnu se na ni a zkouším se ze všech sil soustředit na to, že nejsem zvíře. Ještě ne, prosím...

🔀 Face Danger Dokážu v sobě najít kus lidskosti? (Rozum) Miss with a Match
🎲 Action Score 1 + 2 + 0 = 3 Challenge Dice 4, 4
✍️ Pálím 5📉 = Strong Hit
✍️ You are successful: +1📈


Ze všech sil se snažím postavit na nohy. Sotva se mi povede zvednout ruce ze země, ztratím rovnováhu a spadnu zpátky do trávy. Mezi stébly vidím vystrašenou Yorath a sedícího Myricka. A za nimi mihotavý přízrak bílé srny. Dívá se na mě a pokyvuje hlavou, podobně, jako když mě Yorath poprvé viděla cvičit se štítem Strážců. Nevím, jestli to znamená, že se mám dál Měsíčnímu medvědovi bránit, nebo ho naopak přijmout a nechat si jeho prokletím pomoct. Ale najednou jsem schopný nad tím zase jasně přemýšlet. To teď potřebuju nejvíc.

"Yorath," zavrčím pomalu, "pamatuješ na náš první boj?"
"A Myricku, pověz mi něco o Rudém vrchu a těch strašných kněžích. Chci slyšet víc o lidech. O tom, co dělají."

Překulím se na záda, koukám na nebe a poslouchám Yorath. Připomíná mi, co jsem vlastně zač. Ale zároveň u toho přemýšlím, jestli nejsem už dlouho něco jiného. Něco víc. A jestli není chyba, se tomu tak bránit.

Myricku, Tristan by potřeboval ještě trochu přesměrovat myšlenky k lidem a lidskému společenství. Dokázal bys ho něčím pošťouchnout? Pak určitě zvládne srozumitelně vysvětlit, co o té nemoci ví.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Hledání společné cesty

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

Konečně se Tristan ozve ... ale vypadá, že je mimo. Mám mluvit o Rudém vrchu? A strašných kněžích? Vždyť nebyli strašní ... teda ano, zabili ve mě přirozenou divokost magie, ale nebyli zlí. Jen ... přísní a přesvědčení o své pravdě a tom, že o ní mám přesvědčit je.

Ale něco z mého instinktu mi řekne, že Tristan má důvod, proč to chce slyšet. A tak nad tím nepřemýšlím a začnu to říkat přesně tak, jak se mi to honí hlavou ... či možná, jak mi to jde od srdce. "Tristane, ti kněží ... nebyli strašní. Ano, zabili ve mě přirozenou divokost magie, ale nebyli zlí. Jen ... přísní a přesvědčení o své pravdě ....."

Zatímco ze sebe dál souká slova stylem, co na srdci, to na jazyku, hledím, jaký to má efekt.

🔀 Secure an Advantage Vypadne mi ze srdce něco lidského, co Tristanovi pomůže? (Srdce) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 2 + 0 = 8 Challenge Dice 5, 4
🔀 Aid an ally - dělám to pro Tristana, aby získal kontrolu.
✍️ You gain advantage. Take control: Make another move now (not a progress move); when you do, add +1🎲
Odpovědět

Zpět na „[PBP] Železné přísahy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů