Kuchyňa 2023 a 2024 kďe?
- crowen
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kuchyňa 2023 a 2024 kďe?
My sme daco planovali na slezine, ale asi sa to nechcelo robit cez vianoce.
Microdosing Workoholism...
- Sarsaparillos
Nevíš, jestli dělal někdo na té Slezině nějaký "zápis" nebo jinou ucelenou formu nápadů, kterou by mohl hodit sem k další diskuzi?
SelhanSarsaparillos píše: ↑17. 1. 2024, 13:53Nevíš, jestli dělal někdo na té Slezině nějaký "zápis" nebo jinou ucelenou formu nápadů, kterou by mohl hodit sem k další diskuzi?
- Selhan
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Současný stav je takový, že máme připravené téma a ingredience na příští ročník dungeonové kuchyně, a ready je i technické zázemí. Chybí plakát, který mi doufám udělá Bára, ta ale do téhle neděle neměla čas.
Druhá věc, která chybí, je bohužel proaktivita na mé straně – jsem zpátky na škole, mám teď zkouškové, a erpégéčka se u mě propadly v prioritě o pár levelů. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že ve skoro vše připravené, tak to určitě je reálné dotáhnout. Asi by se mi upřímně hodilo hlavně trochu motivace a zájmu.
Že jsme nestihli udělat to v roce 23 hodlám vyřešit jednoduše – půjde o třetí ročník, ne o ročník 20XX.
Jak by vám vyhovoval termín 9. – 25. 2.?
Druhá věc, která chybí, je bohužel proaktivita na mé straně – jsem zpátky na škole, mám teď zkouškové, a erpégéčka se u mě propadly v prioritě o pár levelů. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že ve skoro vše připravené, tak to určitě je reálné dotáhnout. Asi by se mi upřímně hodilo hlavně trochu motivace a zájmu.
Že jsme nestihli udělat to v roce 23 hodlám vyřešit jednoduše – půjde o třetí ročník, ne o ročník 20XX.
Jak by vám vyhovoval termín 9. – 25. 2.?
Poznamenávám, že preferuji svérázný přístup, který klade obrovský důraz na informované volby.
Za mě zájem určite je. Dokonce jsem už začal dělat další dungeon podle Světlonošského ročníku 
Když si člověk hodí znovu a vybere jiné téma tak se to dá docela pěkně recyklovat

Když si člověk hodí znovu a vybere jiné téma tak se to dá docela pěkně recyklovat

Takže to není klasická RPG Kuchyně?
Dungeonovou kuchyni vnímám jako něco jiného,v RPG Kuchyni se běžně vytvářely hry (podle-Jersona-koncepty) .
Dungeonovou kuchyni vnímám jako něco jiného,v RPG Kuchyni se běžně vytvářely hry (podle-Jersona-koncepty) .
Pro slušný lidi: Do uvolnění schránky mi nepište SZ!
(130829092016)
Herní preference:
Fyzický crossgender <3.(hráč-postava)
--Akceptovatelné styly hraní (dle systému):
Hack and Slash-Plnění cílů, boje. Kostky. Málo RP, možná simulace.
(Imerzivně) Simulační hra okořeněná dramatem- Ztvárňování charakterů. Gamismus ruší. Občas drama.
Dramatická hra s případnou imerzí/simulací-Dramatické akce. Občas hlubší prožitky.
-Mám problém s kombinací gamismu A dramatu. (Vyjma Wushu)
(130829092016)
Herní preference:
Fyzický crossgender <3.(hráč-postava)
--Akceptovatelné styly hraní (dle systému):
Hack and Slash-Plnění cílů, boje. Kostky. Málo RP, možná simulace.
(Imerzivně) Simulační hra okořeněná dramatem- Ztvárňování charakterů. Gamismus ruší. Občas drama.
Dramatická hra s případnou imerzí/simulací-Dramatické akce. Občas hlubší prožitky.
-Mám problém s kombinací gamismu A dramatu. (Vyjma Wushu)
Padol taky konsenzus, ze systemove kuchyne su narocnejsie, menej popularne a vysledky nie su tak uzitocne a preto sa zameriame skor na dungeony a pripadne ine resourcy.
- Selhan
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, takový závěr bych úplně nedělal -- je podle mě klidně možné oživit i systémovou kuchyni, která poběží paralelně, a sám bych o to stál.
Navrhoval bych ale určité změny v pravidlech -- zaměřil bych se více na výzvu designérských schopností než na gamejam. Tedy že výsledkem není primárně udělat hratelný produkt, ale vyřešit nějaký zadaný problém, například navrhnout systém souboje lodí, mechaniku speciálně určenou pro hraní online nebo třeba nějaký taktický systém, ve kterém se vůbec nebojuje. Odevzdávat by se pak nemusela kompletní, plnohodnotná hra, stačilo by rozpracování toho zadání. Měl bys zájem i o tohle? Slibuju si od toho, že to rozváže ruce k odvážnějším výsledkům, a hlavně že se spolu budeme vrtat v mechanikách a zkoušet nové věci.
Navrhoval bych ale určité změny v pravidlech -- zaměřil bych se více na výzvu designérských schopností než na gamejam. Tedy že výsledkem není primárně udělat hratelný produkt, ale vyřešit nějaký zadaný problém, například navrhnout systém souboje lodí, mechaniku speciálně určenou pro hraní online nebo třeba nějaký taktický systém, ve kterém se vůbec nebojuje. Odevzdávat by se pak nemusela kompletní, plnohodnotná hra, stačilo by rozpracování toho zadání. Měl bys zájem i o tohle? Slibuju si od toho, že to rozváže ruce k odvážnějším výsledkům, a hlavně že se spolu budeme vrtat v mechanikách a zkoušet nové věci.
Poznamenávám, že preferuji svérázný přístup, který klade obrovský důraz na informované volby.
Tohle mi přijde super, zrovna souboj lodí by mě hodně zajímal, ale přijde mi, že to je taky dost daleko od tradiční RPG kuchyně. Asi bych tomu říkal nějak jinak, třeba systémová kuchyně.Selhan píše: ↑21. 1. 2024, 18:02 Navrhoval bych ale určité změny v pravidlech -- zaměřil bych se více na výzvu designérských schopností než na gamejam. Tedy že výsledkem není primárně udělat hratelný produkt, ale vyřešit nějaký zadaný problém, například navrhnout systém souboje lodí, mechaniku speciálně určenou pro hraní online nebo třeba nějaký taktický systém, ve kterém se vůbec nebojuje. Odevzdávat by se pak nemusela kompletní, plnohodnotná hra, stačilo by rozpracování toho zadání.
BTW uspořádat kuchyni (libovolnou) mi nepřijde jako až taková věda*, pokud bude dostek porotců a účastníků. Zájem (o hraní i porotcování) se dá předem zjistit anketou.
BTW na tradiční RPG kuchyni by možná nebylo od věci spolupracovat s Karlovým serverem Oneshoty a minikampaně. Mohli by se tam najít porotci i účastníci.
* Když teda nepočítám loňský hraní soutěžních příspěvků na discordu, ale to mi přijde jako velkej nadstandard.
Na další kuchyni se moc těším a rád se jí zúčastním
- Za tento příspěvek děkují uživateli Nordoslav:
- radunamlejn
Ahoj, já jsem Nordst Fuchs a tohle je DRAČÁK: THE NEXT GENERATION!
Fantasy PbtA které klade důraz na fikci v kulisách povědomé fantasy, ale zároveň je tam hodně originalnich prvku, které z her dělaji nové zážitky.
Jednoduchý systém tvorby postav, který ovšem nabízí mnoho možností a voleb na výběr a produkuje unikátní, nezaměnitelné a velmi hratelné a zábavné charaktery.
Jednoduchý systém hry ve kterém můžete hrát aniž byste nad ním museli pořád přemýšlet.
Vše o pravidlech a o hrách zde: https://discord.gg/Mks4DzzMJ7
A vlákno tady: https://rpgforum.cz/forum/viewtopic.php?t=16363

To mi připomíná MOSAIC (ruleset pro design věcí pro RPG) tady je to vysvětlený: https://blog.trilemma.com/2021/02/nothi ... t-rpg.html
Tady je příklad MOSAIC pravidla pro cestování skrz divočinu (lépe řečeno hledání a navigování stezkami přes divočinu): https://blog.trilemma.com/2021/08/wilderness-paths.html
„Každý, s kým se v životě potkám, mě v něčem předstihuje. Tak se od něho učím.“
Pravidelně vedu: Svitky Hrdinů
Zápisky z hraní: UVG, Scum&Villainy, Shadowdark
Pravidelně hraju: Shadowdark, Heart:The City Beneath
Pravidelně vedu: Svitky Hrdinů
Zápisky z hraní: UVG, Scum&Villainy, Shadowdark
Pravidelně hraju: Shadowdark, Heart:The City Beneath
- Selhan
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, MOSAIC je v tom podobný, ale asi bych nechtěl zacházet tak daleko. Sám jsem na něj příliš velký estét 

- MarkyParky
Designově vyřešit nějakou situaci/minihru/problém mě láká a je to fajt protažení desgnerských svalůMarkyParky píše: ↑22. 1. 2024, 16:22 Je rok 2024, ne?
Tak vyhlášte designérskou kuchyni se zadáním "Modul pro/hack 24xx".
Rozšiřovat pro mě nezajímavý systém mi nezní jako dobře strávený víkend a na to bych dal pass
Ahoj, já jsem Nordst Fuchs a tohle je DRAČÁK: THE NEXT GENERATION!
Fantasy PbtA které klade důraz na fikci v kulisách povědomé fantasy, ale zároveň je tam hodně originalnich prvku, které z her dělaji nové zážitky.
Jednoduchý systém tvorby postav, který ovšem nabízí mnoho možností a voleb na výběr a produkuje unikátní, nezaměnitelné a velmi hratelné a zábavné charaktery.
Jednoduchý systém hry ve kterém můžete hrát aniž byste nad ním museli pořád přemýšlet.
Vše o pravidlech a o hrách zde: https://discord.gg/Mks4DzzMJ7
A vlákno tady: https://rpgforum.cz/forum/viewtopic.php?t=16363