[dobrodružné místo] Hřbitov obřích červů
Moderátor: skaven
[dobrodružné místo] Hřbitov obřích červů
Pro účely prázdninového hraní šmejdím po internetu a hledám menší dungeony, které pak přepracovávám do ZZ a upravuji podle svých potřeb. Nedávno to "odskákal" dungeon The Purple Worm Graveyard od Tonyho Dowlera (k dostání na Drivethrurpg za 2 dolary).
Dýchal z toho určitý "retro feeling", tak jsem si to hrubě přeložil, upravil, nakreslil přehlednější mapu a zasadil do ZZ.
Třeba se to bude někomu hodit jako malá výplň pustých skal. Mám to spíš pro svou potřebu, nevylučuji tak přítomnost překlepů a typografických obludností .
Dýchal z toho určitý "retro feeling", tak jsem si to hrubě přeložil, upravil, nakreslil přehlednější mapu a zasadil do ZZ.
Třeba se to bude někomu hodit jako malá výplň pustých skal. Mám to spíš pro svou potřebu, nevylučuji tak přítomnost překlepů a typografických obludností .
- Přílohy
-
- Hrbitov-obrich-cervu.pdf
- (1.25 MiB) Staženo 302 x
Okolí Kamence / Labyrint Chodce v tmách / Setkání v Zapovězených Zemích I / Setkání v Zapovězených Zemích II / Poslední uctívač / Noc krve (adaptace původního Night of blood pro ZZ)
Zpětná vazba mi pomůže se zlepšit. Díky.
Re: Dobrodružná místa - odkazy, doporučení, zkušenosti
Tak to si pročtu někdy později, až bude víc času. Ale musím hned teď napsat, že obrázek červožen je strašný úlet.
Radim "Smrk" Trčálek
Dnes aktivně hrající Zapovězené země. Hotové a rozpracované dobrodružství:
Vražedné světlo Strach nad Kelpenem Kdo seje vítr
Překlady:
VtM 5V startovací sada, Vetřelec startovací sada, Rozbité příběhy-rychlý start
Dnes aktivně hrající Zapovězené země. Hotové a rozpracované dobrodružství:
Vražedné světlo Strach nad Kelpenem Kdo seje vítr
Překlady:
VtM 5V startovací sada, Vetřelec startovací sada, Rozbité příběhy-rychlý start
- Markus
- Vrchní krutovládce; Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Oto, obdivuju tvoji činorodost. Jen čistě technicky podotknu, že v tuhle chvíli máš ty svoje nové výtvory porůznu poházené v různých tématech jako přílohy pod náhodnými příspěvky, kde to nikdo nikdy zpětně nenajde. Nechceš si založit nějaké celkové téma nebo tomu udělat témata sepatrátní? Nebo jinak – považuješ to zatím za pracovní verze, takže to nechceš ani moc zviditelňovat? (Rád bych to totiž přidal to databáze, ale to udělám, až se to nějak zafixuje.)
Většina výtvorů je v tomto tématu v hlavičce, pokud tam nějak přidáš i "Červího boha", budu rád.
Až dohrajeme prázdninovou minikampaň, doplácám Posledního uctívače a výsledek bych pak umístil taky sem.
Takové ty drobky, co mám občas v tématu o Attaloce, bych pak na podzim shrnul a třeba z toho taky něco bude, co by sem šlo dát.
Ono prázdninové hraní má za následek taky to, že překlad Death Forst Doom je "zmražen" . Ve volných chvílích se totž snažím udržet o pár hexů před hráči .
Až dohrajeme prázdninovou minikampaň, doplácám Posledního uctívače a výsledek bych pak umístil taky sem.
Takové ty drobky, co mám občas v tématu o Attaloce, bych pak na podzim shrnul a třeba z toho taky něco bude, co by sem šlo dát.
Ono prázdninové hraní má za následek taky to, že překlad Death Forst Doom je "zmražen" . Ve volných chvílích se totž snažím udržet o pár hexů před hráči .
Okolí Kamence / Labyrint Chodce v tmách / Setkání v Zapovězených Zemích I / Setkání v Zapovězených Zemích II / Poslední uctívač / Noc krve (adaptace původního Night of blood pro ZZ)
- Krcmelound
Červoženy jsou úplně skvělé, vlastně 1:1 sirény ze Šlechtova pohraničí. Což mě přivádí k myšlence, že Zapovězené země by vlastně byly úplně skvělý pravidlový rámec pro hraní v Krvavém pohraničí. A kruh by se uzavřel, když vlastně Šlechta v devadesátkách začal psát Pohraničí podle svých dobrodružství v dračáku a Baldur's Gate
- Markus
- Kontaktovat uživatele:
Re: [dobrodružné místo] Hřbitov obřích červů
Recenze!
Recenze: Hřbitov obřích červů – červí dobrodružství s červí tématikou plné červů a červích věcí
Recenze: Hřbitov obřích červů – červí dobrodružství s červí tématikou plné červů a červích věcí
Zhruba jeden hlubinný červ ze sta je poznamenán Červím bohem a jeho kosti jsou fialové. Když tito hlubinní červi ucítí, že nadešel čas jejich skonu, prorazí si cestu skálou, zemí nebo vodou na legendární Hřbitov obřích červů. Leží prý kdesi v pustých horách, kam se občas tušením nebo nejasnou stopou dobrodružná výprava, ale většinou se vrací s prázdnýma rukama. Někteří se nevrátí vůbec. Ale pár šťastlivců, jen tolik, aby legenda zůstala naživu, se občas vrátí a šeptem vypráví příběhy o podzemních jeskyních plných bohatství, které jen čeká na to, aby bylo uzmuto. Fialové červí kosti jsou pro své vlastnosti ceněné všude.
Tématické minidungeony soustředěné kolem jednoho typu nepřítele se zdají být populární. Viděli už jsme včely, potom pijavice a teď červy. Máte rádi červy? Potřebujete červy? Hrajete Zapovězené země a chcete si trochu začervit? Hřbitov obřích červů je dobré červí dobrodružství. S červy.
To je ale milé překvapení.
Link na originál, určený pro systém Labyrinth Lord.
https://www.drivethrurpg.com/product/93 ... urple+worm
Na ostrově Attaloka, kde hrajeme naši kampaň, bude po postavách chtít kosti fialového červa zkušený orčí šaman.
Potřebuje je jako jednu ze čtyř komponent k vyvolání dávno mrtvého prvního orčího šamana (MacGuffin klišé).
Za odměnu je šaman provede posvátným rituálem orčího boha, což postavám umožní využít menšího běsnění v boji.
Link na originál, určený pro systém Labyrinth Lord.
https://www.drivethrurpg.com/product/93 ... urple+worm
Na ostrově Attaloka, kde hrajeme naši kampaň, bude po postavách chtít kosti fialového červa zkušený orčí šaman.
Potřebuje je jako jednu ze čtyř komponent k vyvolání dávno mrtvého prvního orčího šamana (MacGuffin klišé).
Za odměnu je šaman provede posvátným rituálem orčího boha, což postavám umožní využít menšího běsnění v boji.
Na první pohled je to dost podobné Hřbitovu hromových ještěrů tuším z quetziliny jehly. Máte někdo porovnání. Nebo je to jen podobné, že lokace je místo posledního odpočinku nějakého zvířete?
Ani na jedno místo zatím v naší kampani nedošlo, ale postavy se slibně motají kolem .
Jelikož je předobrazem "červů" old-schoolový modul, je v něm oproti "hromovým ještěrům" podle mého názoru větší obsah takového toho vyblbnutí se.
"Hromoví ještěři" mají zase oproti "červům" příležitosti ke komunikaci (orkové před vstupem a tajemná lovkyně uvnitř).
Jelikož je předobrazem "červů" old-schoolový modul, je v něm oproti "hromovým ještěrům" podle mého názoru větší obsah takového toho vyblbnutí se.
"Hromoví ještěři" mají zase oproti "červům" příležitosti ke komunikaci (orkové před vstupem a tajemná lovkyně uvnitř).
- Markus
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, jsou principielně dost podobné - jednoduchý dungeon zakončený velkou místností, kde dřímá cosi velkého a ty riskuješ, jestli tomu sebereš poklady.
Osobně se mi trochu víc líbí ten Hřbitov obřích červů, protože je trochu větší a je tam toho víc. Působí „nadupaněji“ (byť říct tohle o minidungeonu je spíš nadsázka), dá se tam víc vyblbnout, můžou se tam stát nepředvídatelnější věci a dokážu si představit pár situací (no hlavně spíš jednu) , které hráče dostanou do stresu a způsobí, že jim v hlavě začnou šrotovat kolečka. Jsou tam taky interaktivní blbůstky typu otevírání mysli červímu bohu nebo potápění se do bahna.
Hřbitov hromových ještěrů je menší a přímočařejší. Lokací je míň a jsou „prázdnější“ - v tom smyslu, že většina interaktivity je něco jako „sebereme mrtvole perlu z boty a jdeme dál“. Má velkou výhodu toho, že se tam pohybují inteligentní tvorové ve dvou mini „frakcích“, takže se s nima dá blbnout. Ale samotná jeskyně toho zas tolik nenabízí.
Pan Bača mě požádal o mapy Hřbitova obřích červů bez popisu.
Přikládám PDF, které obsahuje jak plnou mapu, tak dvě další mapy s různou úrovní "očesání".
Snad to tak bylo myšleno.
Přikládám PDF, které obsahuje jak plnou mapu, tak dvě další mapy s různou úrovní "očesání".
Snad to tak bylo myšleno.
- Přílohy
-
- Hrbitov-obrich-cervu-mapy.pdf
- (961.85 KiB) Staženo 42 x