[HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Zdejší PbP hraní RPG ve hře Chuubo.

Moderátor: MarkyParky

Zamčeno
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

[HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

Kniha 3 - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama
Obrázek
Cesta zkoušek


Aktuální Kapitola: 04/ XP: 19
Odehraných žánrovek: 10
Zbývající HG Vůle: 4

Žánrové akce:
Obrázek (Být zasažen) nepřízní osudu
Obrázek (Být zasažen) zkažeností
Obrázek (Být zasažen) traumatem
Obrázek Nikdy se nevzdáš


Žánrová pravidla:
1) Hraní Cesty zkoušek je zaneřáděno psychadeličnem. Během hraní se mohou dít naprosto neuvěřitelné, s realitou se neslučující věci. Strach, zkaženost, tramuata, paranoia, delirium se mohou mísit s více či méně uvěřitelnými událostmi ze skutečného světa. Nešetřete s tím - tlačte to do hry, kde to jen bude možné.
Ale aby se zároveň hra dala ukočírovat a dávala smysl, HG bude moct na každou takovou zvláštní věc zareagovat jednou ze tří kouzelných frází:
- O tomhle už se nebudeme bavit: HG určil, že věc, co jste popsali, se takhle ve skutečnosti stát nemohla, nebo se nestala přesně tak, jak byla popsána. Je tak nějak nesprávné se v tomhle hlouběji hrabat .. nechme to být.
- To snad nikoho nepřekvapuje: HG určil, že věc, co se odehrála, se opravdu stala přesně tak, jak byla popsána. Je to tak očividné, že je trapné to zpochybňovat.
- Jak je to možné? No to je váš problém: HG se z rozhodování vyvlékl. Popsali jste něco zvláštního, divného ... a není jasné, zda se to stalo doopravdy nebo jen ve vaší fantazii/vizích/halucinacích. Tohle se musíme dozvědět až skrze další hru.

2) Občas se může stát, že po zahrání žánrové akce zjistíte, že nebezpečí, které vám hrozilo, nebylo skutečné. V takovém případě neutrpíte žádné zranění/zhoršení zkaženosti/traumatu či příběhovou komplikaci, ale místo toho získáte nebo se vám zvedne Potíž Obrázek Iluze.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

..... orbita Ráje, Majdex ....

Corneliu už byl zase zavalen koordinačními zprávami, když tu náhle zablikala světla a v kanceláři, kterou mu v MDPD přidělili, zhasla světla a rozsvítilo se nouzové osvětlení ... a zelená šipka nad dveřmi.

Okamžitě mu hlavou prolétlo několik scénářů toho, co se kde mohlo podělat, když znovu ucítil impulz zvýšené tíhy. Jenže tentokrát to nebyl jen impulz, zvýšená gravitace nepominula po pár vteřinách, jak se stalo během posledních týdnů zvykem.

Corneliu potlačil nutkání vyběhnout a otočil oči k terminálu, aby si nechal spustit diagnostiku, ale místo obvyklého rozhraní tam svítila jedna žlutočerná statická obrazovka.
Terminál píše:
⚠️
Z důvodu absence řídících povelů z můstku byl zahájen nouzový automatický přechod z režimu lineárního do režimu radiálního urychlování.
TOTO NENÍ CVIČENÍ
V zájmu vašeho zdraví a bezpečí postupujte do Esherova parku a v něm zaujměte místo na některé z teras dle nacvičeného postupu. Vaše doporučená trajektorie nouzového přechodu se nijak neliší od trajektorie pro řízený přechod.
⚠️
VAROVÁNÍ:
Zejména se:
- vyhněte pokusům přečkat přechod v otevřeném prostranství nebo prostředí svých domovů. Změny vektoru gravitačního pole budou náhlé pro lidskou mysl nepředvídatelné, mohlo by dojít ke zranění pádem nebo od poletujících neukotvených předmětů.
- vyhněte pokusům přečkat přechod ve VíÁr systému. Přestože zavěšení vašich kombinéz může předejít pádům, kombinézy vás neuchrání od neupevněných předmětů. A dále veškerá výpočetní kapacita CMWGE byla přesměrována na automatické rutiny zajišťující provedení manévru a stabilizace Hope And Glory na oběžné dráze ráje. Vzhledem k omezení kapacit CMWGE na nutné minimu by tak při pobytu ve VíÁr mohlo docházet k nepředvídatelným chybám a glitchům v zobrazení i působení na vaši psychiku. Z toho důvodu byly všechny terminály preventivně zablokovány. VYVARUJTE SE používání nelegálních klíčů k přístupu a neutorizovaných terminálů.
- vyhněte pokusům setrvat během přechodu do LowQuarters. Technické prostory LowQuarters nejsou vhodné pro absolvování přechodu a pravděpodobnost zranění je v jeho prostorách ještě vyšší než v prostorách MainDecks. Z toho důvodu dojde před přechodem k automatickému uzavření přechodových dveří mezi LowQuarters a MainDecks. Spojení a průchody budou obnoveny, jakmile bude obnovena standardní stabilní gravitace.
- vyhněte pokusům odchylovat se od nacvičené trajektorie v Escherově parku. Vystavili byste se tak riziku, že včas nebudete na správném místě pro jednotlivé fáze přechodu, zastihne vás náhlá změna vektoru gravitace a pád do volného prostoru.
⚠️
DOPORUČENÍ:
- Pokud si nejste jistí optimálním postupem skrze Escherův park nebo se během přechodu z nějakých důvodů dostanete mimo nacvičenou trať průchodu, řiďte se instrukcemi, které budou promítány z lokálních projektorů na lávky, schodiště, rampy a sedadla v parku. Přesné seřízení projektorů společně a s automatickým časováním změn vás vždy s mírným předstihem budou varovat před o nadcházející změnou vektoru gravitace a zároveň doporučovat další postup.
⚠️
Zbývá 59 minut do zahájení přechodu...

Číslo na konci se po dočtení přepnulo na 58. Corneliu si uvědomil, že několik desítek tisíc lidí teď kouká na svou obrazovku doma, zamčeni ve své kóji díky ustanovenému lockdownu.

A kontrolu nad lodí přebrala nějaká failsafe rutina hluboko v řídících systémech, která CMWGE odstavila a nechala jí jen pár v tuto chvíli nepotřebných obvodů - systémy Vejru - aby přečkala přechod bez nutnosti restartu.

První opravdová zkouška - jestli s tímhle něco hodně rychle neudělá, tak během příštích dvou hodin budou na MainDecks nízké desetitisíce zraněných a možná i tisíce mrtvých.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

..... orbita Ráje, ve vnějším přepravním systému, přibližně ve stejný čas ....

Míja s Chesusem strávili poslední dva týdny logistikou kolem zřízení stálého transferu mezi Loukvods a Apflůů. Nakonec se ukázalo, že přestěhovat celý gang není jen tak. Grob každou chvíli vytáhl z rukávu nějaký důvod - a byly to vcelku rozumné důvody - proč přednostně poslat výtahem nějaký kus vybavení, důležitou osobu ... nebo proč se někdo, kdo byl už nahoře, musel zase vrátit dolů.

Taky bylo třeba celou operaci utajit před Krysyslem. Ne, že by mu vůbec nechtěli o přepravním systému umožňujícím obejít Majdex říct. Bylo jasné, že časem k němu informace o jeho existenci tak jako tak prokoukne. Ale Grob si to nechával jako trumf na závěr.

Mise, kterou s Míjou dostal, přeci zněla "přineste mi do sbírky něco zvenkou" - a přepravní systém měl být přesně takový dar, jakýsi pokus si Krysysla usmířit. Ale bylo jasné, že jakmile dojde k předání, obsadí Krtkodlaci spodní stanici - a utáhnou pomyslné kohouty. Takže proto ty tajnosti a proto snaha vylifrovat nahoru co nejvíc blízkých lidí i věcí, aby byly mimo Krysyslův dosah, jakmile se celá věc provalí.

Míja zůstávala celou dobu dole. Jednak se měla také účastnit předání - byl to přeci jen její úkol - a dále bylo jasné, že Krysysel pro ní má slabost, a když bude poblíž, bude mírnější.

Předání ... a jakés takés usmíření ... nakonec dopadlo nad očekávání klidně. Krysysel vypadal, že má starostí nad hlavu jinde - pořád odbíhal a dělal rychlé videocally, na některých řešil potíže s Ohmy, na dalších zase komplikace s nějakým Majorem - o kterém navíc mluvil v ženském rodě. Nakonec si nechal vysvětlit ovládání, a když ho pochopil, vymínil se, že chce mít permamentně přítomné dva své lidi nahoře u horní stanice, aby měl jistotu, že přepravní klec nezůstane zamčená v ApFlůů, jemu k nepotřebě.

S tím se také rozloučili - a když schůzka skončila, Míja a Grob v nekonečném tichu stoupali vzhůru k ApFlůů. Už je dělilo jen asi tři sta metrů od cílové stanice, když se to stalo.

Jako první Míja ucítila mírné zvýšení tíže - tak jako mnohokrát v posledních dnech - ale tohle tentokrát neskončilo po pár vteřinách, ale trvalo dál.

A pak je zalila modrá záře odraženého světla přicházející shora i zdola - a kolem trupu začal vystoupal obrovský srpek velké modravé koule, pokryté tu a tam zelenými, fialovými a hnědými skrvrnami.

Loď se konečné dostala tak blízko k Ráji, že mohutný trup HoGlo ji nedokázal skrývat před očima posádky transportního systému, i když její koleje se táhly po odvrácené straně lodi.

To snad nikoho nepřekvapuje.

Ve stejný moment se stalo několik dalších věcí.

- Klec se na své kolejnici, pověšené v prázdnotě pár metrů nad trupem HoGlo, zastavila.
- Světlo v kleci i na ovládací panel zhasnula...
- Na povrchu HoGlo se ve dvou liniích - jedné cca na rozhraní Majdexu a Apflůů - a druhé, mnohem vzdálenější, na rozhraní Majdexu a Loukvods se objevily dvě řady slabých obláčků.
- A nakonec po celém povrchu Majdexu i pod hranou kopule Apflůů se začala nepravidelně otevírat, zavírat a přestavovat nejrůznější technická zařízení na povrchu lodi.

Grob zkusil interkom i příruční terminál. Obě byly offline.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

..... orbita Ráje, ApFlůů ....

Chesus čekal u přechodové komory horní stanice. Hrozně se těšil, že konečně Míje ukáže, jak to tady nahoře vypadá.

Mezi necelými dvěma stovkami lidí, kteří nyní obývali ApFlůů, vládla překvapivě pozitivní nálada. Tedy, ani tady nebyla situace úplné beze sporů, jasně se tu vyprofilovaly tři skupiny obyvatel.

- Majdexané, kteří sem chodili jen pracovat na výjimky z lockdownu, ale za zábavou a odpočinkem se vraceli do svých domovů.
- Loukvoďané vyslaní Krysyslem, kteří se příliš nerozpakovali zabrat si pro sebe některé z prázdných rezidencí
- A nakonec opatrná skupinka Grebova gangu, která se nastěhovala do místního kulturního střediska v centrálním bloku vysokých staveb a poslední dva týdny strávila jeho opevňováním a zabezpečováním pomocí materiálu, příbuzných a přátel, dovezených na tajňačku z Loukvods výtahem.

Mezi těmito třemi skupinkami tu a tam došlo k nějakým neshodám a sporům, ty ale byly zapomenuty od okamžiku, co včera při jedné z mnoha obhlídek jeden technik z Majdexu zjistil, že u těch technických domečků na infrastrukturu jsou i malé servisní průlezy k vnějšímu prosklenému plášti - a že z šachet na opačné straně, než je výtah, je vidět na povrch Ráje - a hlavně že ten je každým dnem větší a větší.

To snad nikoho nepřekvapuje

Nebylo se tedy co divit, že na Míju čekal sám - nepočítaje dvě Krysyslovy po zuby ozbrojené gorily, které měly hlídat výtah před zablokováním. Střídavě tedy sledoval polohu kabiny na terminálu a vzdálené tečky na protější straně lodi - pracovníky Apflůů, kteří se jako mravenci rojili po kolmé stěně mezi kolejemi a připravenými vývody infrastruktury a hledali si každý ten nejlepší průhled, aby si i oni mohli na vlastní oči prohlédnout Ráj.

A najednou se něco stalo.

Všechna světla v ApFlůů pohasla a nadšení pozorovatelé Chesusovi zmizeli v temnotě. Zhasly i ovládací panely výtahu, a obrazovky se rozvítily oranžovým varovným nápisem:
Terminál píše:
⚠️
Z důvodu absence řídících povelů z můstku byl zahájen nouzový automatický přechod z režimu lineárního do režimu radiálního urychlování.
TOTO NENÍ CVIČENÍ
V zájmu vašeho zdraví a bezpečí se vraťte do svých domovů a usaďte se do křesel a připoutejte se. Pětibodové pásy se vám automaticky vysunou v křeslech uzpůsobených pro přechod a zajistí, že v případě neočekávané změny vektoru gravitace nedojde k vašemu zranění. Před usazením ukliďte všechny volně ložené předměty do k tomu určených schránek.
V průběhu celého transferu vám bude promítán krátký historický dokument z roku 1969 o prvním přistání člověka na jiném vesmírném tělese.
⚠️
VAROVÁNÍ:
Zejména se:
- vyhněte pokusům přečkat přechod v otevřeném prostranství. Změny vektoru gravitačního pole budou náhlé pro lidskou mysl nepředvídatelné, mohlo by dojít ke zranění pádem nebo od poletujících neukotvených předmětů.
- vyhněte pokusům přečkat přechod ve VíÁr systému. Omlouváme se za to, že půjde jen o pasivní přehrávku bez možnosti interaktivního vstupu, ale veškeré výpočetní kapacity jinak používané CMWGE je nyní přesměrována na automatické rutiny zajišťující provedení manévru a stabilizace Hope And Glory na oběžné dráze ráje. Vzhledem k omezení kapacit CMWGE na nutné minimu by tak při pobytu ve VíÁr mohlo docházet k nepředvídatelným chybám a glitchům v zobrazení i působení na vaši psychiku. Z toho důvodu byly všechny terminály preventivně zablokovány. VYVARUJTE SE používání nelegálních klíčů k přístupu a neutorizovaných terminálů.
- vyhněte pokusům cestovat během přechodu do dalších částí lodi. Vaše domovy byly nadesignovány tak, aby pro vás přechod byl co nejbezpečnější a nejsnazší. Technické prostory LowQuarters nejsou vhodné pro absolvování přechodu a v prostorách MainDecks bude přechod zajištěn prostřednictvím Escherova parku, což je mnohem náročnější a dlouhé roky pravidelně civičená procedura. Z toho důvodu dojde před přechodem k automatickému uzavření přechodových dveří mezi UppreFloor a MainDecks. Spojení a průchody budou obnoveny, jakmile bude obnovena standardní radiální gravitace.
⚠️
Zbývá 59 minut do zahájení přechodu...

Dvě gorily nevěnují obrazovkám pozornost, jen si stoupnou do širokého rozkročení, útočné pušky připravené zareagovat, pravděpodobně v instinktu že vypnuté osvětlení znamená ohrožení. Ale přechodová komora zůstává - vyjma obrazovek s varováním - stále temná, a zvýšená tíže v nohou zůstává.

Chesusův pohled se vrátí na opačnou stranu. Na vzdálené šedé zdi se objeví první světélka, jak někteří lidé zapínají své terminály, aby si posvítili. Ozve se podivné drnčení, jako kdyby někdo nastartoval prastarý spalovací motor a v kulturním středisku obsazeným Grebovým gangem se rozlije světlo.

Všimne si také blikajících zelených světel podél většiny chodníků a cest v obou vilových čtvrtí. Nouzové osvětlení, které by je spolehlivě dovedlo do některého z bezpečných domů - kdyby byli kdekoliv k ApFlůů, krom místa, kde zrovna jsou.


Chesus odhadne dobu, kdy se měla objevit kabina s Míjou a Grebem - podle poslední polohy to měly být ta dvě nebo tři minuty. Čeká tedy, přemýšlí ... jeho hrdinské já ale analyzuje situaci

Těm cca stopadesáti lidem, kteří se vydali na vyhlídku na Ráj na protější straně ApFlůů se za necelou hodinu začnou nad hlavu nasouvat po kolejích jejich domy a připojovat se na nová místa. Je otázkou, kolik z nich se dokáže za tak krátký čas dostat do bezpečí, když jsou tam poprvé, dezorientovaní, po tmě, nanejvýš si svítí pomocí příručních terminálů.

Jeden ze vzdálených světelných bodů se dal do pohybu a volným pádem zmizel Chesusovi z dohledu. Chesus doufal, že to někomu upadl tablet a že to nebyl celý člověk - ale těžko z téhle dálky říct.

Rychle ještě zanalyzoval situaci Grebova gangu. Na první pohled byli v bezpečí. Jenže - Chesus věděl, že pod kulturákem nebyly žádné koleje. Ten se nebude stěhovat. Ten se nejspíš bude přestavovat zevnitř. A konstruktéři zjevně nepočítali s tím, že by uvnitř během přestavování měli být živí lidé.

Uběhly tři, čtyři minuty a klec nikde. Další čekání nemělo smysl - stejná událost, která způsobila trable v ApFlůů musela zastavit Míju někde tam Venku.

J35U5 hrdina byl najednou potřeba na třech místech naráz.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

.... orbita Ráje, Loukvods, v posledních týdnech ....

Poslední dva týdny si Max připadal jako Fantóm nejen v Šejdnetu, kam se občas stavoval, ale i v Loukvods. Ohm stupňoval nátlak při pátrání po Maxovi a ukradené krychli a místní komunita byla rozdělená otázkou Ráje. A Max se tak většinu času se skrýval, aby měl klid na své zkoumání černobílé CMWGE a jejích možností.

Necelá polovina Loukvoďanů - ta z horních pater - se přidala na stranu Krtkodlaků a Krysysla - někteří ze strachu, další ze zvyku, ale mnozí s nadějí, že na těch všech zprávách o kosmické lodi letící do Ráje něco opravdu je a oni konečně vymění živoření ve spodních patrech HoGlo za důstojnější život na nové planetě.

Horní půlka Loukvods byla mnohem silněji indoktrinovaná vírou hlásanou Ohm - o tom, že Ráj znamená konec a tedy zánik, chystaný celou dobu Tyrankou, a že mají-li přežít a existovat dál, je potřeba Tyranku zničit a změnit cíl cesty dřív, než k tomu dojde.

Zápalkou, která proměnila doutnající konflikt v hořící požár bylo násilné vytlačení Návratářů z Vodojemu do spodních pater Ohmů. Události nabraly rychlý spád. Krysyslové dali nakládačku Návratářům. Ti se stáhli do nižších pater a vedení svým fanatismem napadli Ohma a jeho stoupence. Ti v tom viděli agresi ze strany Krtkodlaků a po doražení Návratářů pokračovali dál - každého téměř nezabitelného Ohma, hledajícího Maxe teď doprovázela skupinka několika agresivních Loukvoďanů, kteří neváhali využít situace k tomu srovnat účty ... nebo si prostě přilepšit na účet těch, kteří se přidali ke Krysyslovi.

Krtkodlaci tak museli makat na dvou frontách zároveň - nejlepší mozky posílal Krysysel do ApFlů, zatímco nejlepší bijci se starali o obranu před průniky z nižších pater.

.... orbita Ráje, Loukvods, o necelou hodinu později než všichni ostatní ....

Maxovo brouzdání Šejdnetem, či spíš prostorem za hranicemi Šejdnetu přerušilo benjo, vojenský virbl a ostrý řeřavý hlas. Odpojil se, ztlumil trochu hudbu a pohlédl na situaci pod sebou.

Našel si totiž docela dobré klidné místečko na opuštěných servisních lávkách přímo nad prostorem bývalého - dnes už demontovaného generátoru.


In 1814, we took a little trip
Along with Colonel Jackson down the mighty Mississip'.
We took a little bacon and we took a little beans


Skupinku Krysyslových bouchačů, co si krátili hlídku svačinkou našel okamžitě - byli dost hluční a skrývali se za vnější kostrou rozebraného chladiče.

And we caught the bloody British in a town in New Orleans.

Max přehlédl budoucí bojiště a okamžitě odhalil i pozice blížících se vyznavačů Ohma. Skupina nedoprovázela železného robota, což bylo neobvyklé.

We fired our guns and the British kept a-coming
There wasn't nigh as many as there was a while ago.
We fired once more, and they began to running,


Pokračovala písnička a obratem se spustila přestřelka. Max příliš nevěnoval pozornost průběhu a tak si nevšiml dalších neobvyklostí - jakože navzdory ztrátám se vyznavači Ohma, jinak celkem opatrní, rozebíhají do všech směrů... Max se posunul k železnému plátu, aby náhodou nekoupil zbloudilou kulku a otevřel si terminál. V posledním týdnu, kdy bylo nutné se pořád skrývat a přehrávač mu pomáhal skoro pořád, se totiž naučil jeden dobrý trik.

Kdykoliv začal přehrávač s nějakou písní, rychle si nechal vyhledat její text a podíval se, kam ho slova písně zavedou. Tím získal cenné desítky vteřin a nemusel čekat, až přehrávač dohraje. Nefungovalo to na sto procent - někdy bylo pro pochopení a výklad potřeba mít slova v kontextu s obrazem, jindy přehrávač přehodil shuffle na další skladbu uprostřed refrénu a text nedokončil.

Ale za pokus to stálo. Stáhl přehrávač, otevřel svůj handheld a zadal do vyhledávače "Battle of New Orleans, In 1814 lyric".

Odpovědí mu byla oranžová obrazovka:
Terminál píše:
⚠️
Z důvodu absence řídících povelů z můstku byl zahájen nouzový automatický přechod z režimu lineárního do režimu radiálního urychlování.
TOTO NENÍ CVIČENÍ
V zájmu vašeho zdraví a bezpečí opusťte urychleně prostor Lower Quarters a přemístěte se do Esherova pakru v MainDecks. Na terminálech v MainDecks dostanete další instrukce.
⚠️
VAROVÁNÍ:
Zejména se:
- vyhněte pokusům přečkat přechod v otevřeném prostranství. Změny vektoru gravitačního pole budou náhlé pro lidskou mysl nepředvídatelné, mohlo by dojít ke zranění pádem nebo od poletujících neukotvených předmětů.
- vyhněte pokusům přečkat přechod ve VíÁr systému. LowQarters nedisponuje full motion terminály, jejichž zavěšení by vás ochránilo před nárazy či pády. A dále veškerá výpočetní kapacita CMWGE byla přesměrována na automatické rutiny zajišťující provedení manévru a stabilizace Hope And Glory na oběžné dráze ráje. Vzhledem k omezení kapacit CMWGE na nutné minimu by tak při pobytu ve VíÁr mohlo docházet k nepředvídatelným chybám a glitchům v zobrazení i působení na vaši psychiku. Z toho důvodu byly všechny terminály preventivně zablokovány. VYVARUJTE SE používání nelegálních klíčů k přístupu a neutorizovaných terminálů.
⚠️
DOPORUČENÍ:
Nemáte-li možnost či dostatek času k opuštění LowerQuarters postupujte podle následujících instrukcí:
- najděte si menší, uzavřený nebo alespoň částečně uzavřený prostor
- vyčistěte jej od neukotvených předmětů
- je-li to možné, připoutejte
- zaujměte polohu pro ochranu před neočekávaným nárazem: skrčte nohy k bradě, hlavu mezi kolena a ruce před obličej, lokty na holeně.
- vyčkejte a zachovávejte tuto polohu po celou dobu přechodu (odhadovaný čas 1 hodina) dokud nebude nový vektor gravitace stabilní.
- až budou obnoveny všechny datové služby, vyhledejte nebo požádejte o lékařskou pomoc
⚠️
Zbývá 12 minut do zahájení přechodu...

12 minut!

Max nevěřícně zíral na číslovku. To mu nemohli dát vědět dřív? Od nejbližšího východu do Majdexu byl nejmíň 20 minut svižné chůze a to i kdyby pod ním nezuřila přestřelka. Pokusil se vyvolat mapu sektoru, jestli nenajde nějakou zkraktu, ale odpovědí mu byla úplně stejná oranžová obrazovka.

11 minut!

A pak mu to najednou všechno došlo. Varování se už určitě zobrazuje kdoví jak dlouho, ale na všech legálních službách. On ale poslední dvě hodiny strávil v Šejdnetu. A zároveň si i uvědomil, že asi před 50 minutami mu najednou ztěžkly ruce a ambientní zvuk okolí se změnil ... a že tentokrát to po pár vteřinách nepřestalo, nýbrž si na to prostě zvykl. Prostě to prošvihl. Pokoušet se dostat do Majdexu už nemá smysl.

10 minut!

Podíval se dolů. Krtkodlaci rozprášili útočící Ohmíky a vrátili se ke své slanině s fazolemi. Ani oni nevěnovali pozornost online prostředí - takových lidí bude v Majdexu mraky. Signál tu byl mizerný (nalezení místa se silným signálem bylo vlastně to, co ho přivedlo do téhle skrýše pod stropem velké haly) a lidé nebyli tak závislí na online službách jako Majdexané. Vynahrazovali si to jinými závislostmi.

9 minut!

Přehrávač spustil valčík.

Jak je možné, že přehrávač funguje, když ostatní služby ne? No to je váš problém.

Zároveň se v generátorovně rozhoukaly sirény a pod stropem se rozblikala rudá světla. Krtkodlaci se poplašeně zvedli a začali rozhlížet - naštěstí zatím jen do stran. Ze dvou stěn protějších stěn se vysunuly obrovské hřídele a začaly se naprázdno otáčet - chybělo zařízení, které by rozpohybovaly. Kousek nad lávkou se na malém panelu vedle tlustého svazku smutných, temných kabelů, který nezapojený visel ze stropu, rozsvítil náspis
Self test!
Postupně tam naběhla stupnice zelených, oranžových a rudých diod, které obratem zase zhasnuly. Nápis se změnil.
Test Failed.
No power.
Not connected.
Další věc co zrudla byla výstražná obrazovka na Maxově handheldu. Oranžová barva se změnila v rudou.
Terminál píše:
❗❗❗
POPLACH! POPLACH! POPLACH!
TOTO NENÍ CVIČENÍ
Selhání hlavního generátoru pro LowQuarters. Po vypnutí hlavní pohonné jednotky bude v LowQuartes dodávka energie omezena na základní systémy podpory života a nouzové osvětlení.
❗❗❗
VAROVÁNÍ:
Není možné přejít z lineárního do radiálního zajištění gravitace.
❗❗❗
DOPORUČENÍ:
Postupujte podle nouzových protokolů pro ztrátu gravitace.
❗❗❗
Zbývá 8 minut do ukončení lineárního urychlování...

Valčík se zaseknul ve smyčce na několika taktech a Maxovi se zdálo, že vidí před očima v prostoru v beztížném stavu rotovat tužku, i když sám ještě gravitaci stále cítil.

Max už má vize z videoklipů vyléčené ... o té rotující tužce už se nebudeme bavit.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

Shrnující post, abychom si sjednotili představu ve fikci:

Celá Hope and Glory parkuje na orbitě. Dosud gravitaci zajišťovalo postupné brždění do cílové soustavy - loď letěla pozadu, brzdila 1g a to zajišťovalo tíži a také vertikální orientaci, kdy UF bylo nahoře, MD veprostřed a LQ dole.

Loď teď prochází asi hodinu trvající přípavou (Max to strávil v Šejdnetu a má jen pár minut) a pak bude cca další hodinu trvající proces, během kterého postupně přestane brzdit a začne roztáčet své části tak, aby nahradila "brzdný" zdroj umělé gravitace za rotační. Souběžně s tím ale bude dělat i finální manévry kotvící jí na orbitu, které mohou způsobit krátkodobé neobvyklé změny tíže, jak se loď bude různě natáčet a dolaďovat svou trajektorii s orbitou.

Složitost celého procesu snad nikoho nepřekvapuje.

Každá část lodi má vlastní zdroj rotace a vlastní setup, kterým zajistí, že se její obyvatelé nepotlučou a nepozabíjí:

UF (ApFlů):
- Energii si bere z Majdexu, je zapnutý manuální override, takže energii na roztočení má.
- Bezpečný přechod je zajištěn dvěma způsoby:
> Aktuální posádka ho může přečkat na můstku, který celý visí pod kopulí na samostatném systému zajišťujícím, že celý můstek vždy bude orientován správně
> Zbytek obyvatel může využít pohodlí svého domova, upoutat se do pohovek, dívat se na "televizi" a dům se s nimi vydá po kolejích a přejede z dosavadní "podlahy" na rotující obvodový plášť, který se stane novou podlahou.
- V ApFlů je teď odhadem necelé dvě stovky lidí, drtivá většina se šla podívat na Ráj a je v dost blbé pozici na vnějším plášti, kam brzy najedou ty domky na kolejích.

MD (Majdeks):
- Má vlastní generátor energie, takže energii na roztočení má
- Bezpečný přechod byl vymyšlen následovně
> Lidé se shromáždí v Esherově parku
> Tam je následně automatický systém bude vodit po těch schodištích, neobvykle natočených rampách a podle potřeb je usazovat, zvedat a směrovat tak, aby vždycky měli gravitaci snesitelným směrem a nepadali jak hrušky.
- Tenhle proces se dlouhé generace pravidelně cvičil s pomocí Vejru.
> Jenže se zapomněl se účel, stala se z toho spíš spartakiáda a poslední generace už to nezažila, pže se to zrušilo.
> Další problém je, že ty projektory se po kulturní akci nepodařilo namontovat správně a budou tedy ukazovat kraviny
> A nakonec drtivá většina lidí (a jsou to jednotky desetitisíc) jsou doma v lockdownu, který zajistila (nyní nedostupná) CMWGE.
- Nějaké nízké stovky lidí (MDPD, doktoři, vybraní jedinci) mohou být mimo lockdown někde po městě - čast MDPD asi na hranici s LQ, aby bránila Krysyslovi v nějakých nepodloženostech.

LQ (Loukvods):
- Nemá generátor energie, nezahájí rotaci. Nastane v něm stav beztíže.
- Pár tisíc lidí je rozděleno na dva tábory - pro cestu do Ráje a proti ní. Mezi nimi se rozpoutal otevřený konflikt.
> Nejspíš naprosto nejsou připravení na pobyt ve stavu beztíže
> Na jedné straně je převaha organizace i vybavení (s podporou MD) v podobě Krysysla
> Na druhé straně jsou chaotičtí uctívači, které ale vede parta odhodlaných a běžnými prostředky (pistole, nože) nezničitelných robotů.

CMWGE a Vejr
- CMWGE je teď legálními prostředky nedostupná.
> Její standardní přístupy jsou omezené jen na Vejr a to ještě s minimem výpočetní kapacity
> To zároveň znamená, že simulace ve Vejru budou zabugované, nedokonalé, možná i nebezpečné pro psychiku.
> Proto je zablokování legální přístup na Vejr
- Je ovšem možné se do Vejru dostat/CMWGE kontaktovat nějakými nestadnradními, nelegálními cestami.

Šejdnet
- Funguje bez omezení - je to černý pasažér, protokoly pro přistání na orbitě s ním vůbec nepočítaly, ani ho nijak neomezují. Samozřejmě stále platí, že přístup na něj není pro každého.

Venku
- Venku je to teď bez proudu. Nevíme proč.
- Určitě odtamtud bude vidět, jak se roztočí Majdex i ApFlůů.
- Jak je to možné, jak je vůbec celá ta vnější konsturkce uchycená, zda bude rotovat taky nebo je na nějaké vnější kotstrukci, jak se odtamtud dá dostat/dá se používat když se dvě třetiny lodi točí a třetina ne a podobně.... No to je váš problém.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Míja
Příspěvky: 129
Registrován: 19. 6. 2021, 12:59

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Míja »

Během jízdy se dívám se na tu planetu pod námi. Tolik jsem si přála vidět hvězdy na vlastní oči. Tohle je o dost lepší než průzor kolem kabelů. Planeta je nádherná, má tenký prstenec a její obraz se částečně odráží na plášti lodě. Kovový bok HoGlo je z toho odlesku celý bíle krémový. Snažila jsem se zjistit během posledního dne, jak to bude na planetě vypadat, nejvíc informací jsme dostali od pana Cornelia. Hlavně byla skvělá zpráva, že to bílé jsou naštěstí husté mraky a ne led. Stále nevíme, kolik tam bude asi slunečních dní v roce, ale víme, jak dlouho ten rok trvá a den trvá na chlup stejně jako na HG i gravitace je stejná, na co jsme zvyklí. V tomto alespoň nás cesta připravila dobře. Jen pan Cornelius, který byl ze Země zvyklý na skoro dvojnásobnou, tak prý je občas jako slon v porcelánu. Taky prý odhodil Krysysla jednou rukou!

Když vidím ta hustá oblaka, tak si říkám, že vypadají tak hutně, že by tam mohly duše v ráji sedět na obláčku, jak jsem to viděla v nějakých pohádkách kdysi. Na povrchu planety vidím tmavší tečičku vytvořenou stínem naší lodě, takže i kdybych si hlavu vykroutila, naše nové Slunce neuvidím.

Ráj.

Do všech mýtických rájů se chodí až po smrti. Máme slušnou šanci to zvládnout zaživa. Když to ani lidi ani CMWGE nepodělá. Celý ten pohled je tak uklidňující, že si takovou možnost ani nepřipouštím.

Minimálně do chvíle, než klec s trhnutím zastaví.

Žádné spojení s ostatními, žádná elektřina, chvíli prostě čekám že někdo opraví závadu a pojedeme dál. Díváme se s Grobem na sebe, vidím, že v něm hlodají pochybnosti, jestli to není nějaký podraz, ale tomu já nevěřím. To by přece nikdo z nich neudělal. Malý červíček ale začne hlodat. Vím jakou ztropil Jezus scénu v hospodě s panem Corneliem, že si připadal nedostatečně obletovaný. A já jsem přece výjimečná, dokonalý mozek, na celé HG jen jedna. Co má on? Jen skvělý postřeh, užvaněnou pusu a tisíce hodin tréninku ve VR i IRL. Do toho ta Lina, která po něm věčně pokukuje a která mě chtěla vydat Krysyslovi a uvažovala, že zabije i Groba.

Otevřeme s Grobem klec a začneme pomalu šplhat po konstrukci směrem k UpFloo. Vzadu za opasek jsem si zastrčila kratší železnou trubku. Pokud se nás opravdu chtějí zbavit, budu se bránit. Ten "žebřík" má strašně tlusté tyče, které nejdou pořádně držet v rukavicích. Hodně odpočívám v pozici, kdy si celou paži omotám kolem příčky. Stačil by jeden jediný ne dost pevný stisk a ... . Ucítím závrať, jak si představím, že mé tělo bude navždycky obíhat Ráj, možná by se stalo za pár století součástí toho kouzelně vypadajícího prstence.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

Míja s Grobem vystoupí prvních deset metrů, a pak se přesně to, čeho se Míja obávala, stane ...

... Grobovi, který lezl těsně pod Míjou.

Špatně obemkne rukou žebřík, podklouzne mu to, zakloní se a už padá po zádech dolů. Rozplácne se na střeše klece naznak. Chvíli nehybně leží, a pak začne chaoticky máchat rukama a nohama jak želva převrácená krunýřem dolů.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Míja
Příspěvky: 129
Registrován: 19. 6. 2021, 12:59

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Míja »

Záháknu si ruku za tyč, ať si prsty odpočinou a trochu se vydýchám. Jak se zadýchávám námahou a nervozitou, rosí se mi lehce vnitřek helmy. Skloním hlavu, ať se podívám po Grobovi, jestli nemá problém s tím, že si odpočineme.

Když uvidím, že není těsně za mnou, ale že se bezmocně zmítá na střeše klece dobrých 25 metrů pode mnou, je to pocit, jakoby mě někdo kopnul do břicha. Do háje. Neozvala se ani žádná rána, žádné vyjeknutí, přes ty pitomé rukavice jsem ani neucítila zachvění v tom železe, po kterém lezem. Co mám dělat? Míchu má v pořádku, jinak by se tak nemlel, ale schopný lézt nebude podle toho, jak tam sebou mlátí. Já tam s ním nahoru nevylezu, nevytáhnu ho, to je bez šance, váží skoro dvakrát tolik co já. Kdyby se tam dole aspoň přidržel klece, jestli HoGlo udělá zase nějaký manévr, tak uletí. Sakra, sakra, sakra.

Začnu pomalu zase slízat dolů. "Grobe! Grobe!" Volám, ale asi se mu rozbila vysílačka ve skafandru, vůbec od něj nic neslyším, ani sténání, nic.

Po nekonečně dlouhé době sestoupím konečně k němu, to jeho nekoordinované zmítání přestalo, teď se zdá se pokouší přetočit na bok. Obličej má zkřivený bolestí a podle toho, jak se tváří a sebou škube, tak jej přemáhá dusivý kašel.

Přemýšlím, jestli umře brzy a mám tu počkat, aby neumíral sám, nebo jestli má smysl jej zachraňovat. Pohladím jej rukavicí přes rukavici, což pochybuju, že cítí.

"Grobe, sice jsi bezohledný šílenec, ale ... tohle ne...."

Páskem od brašny jej přivážu ke kleci a podívám se mu do tváře: "Jdu pro pomoc" říkám a co nejzřetelněji artikuluju, aby měl šanci pochopit. Vyrazím znovu nahoru. Konec je tak strašně daleko a vůbec se nepřibližuje. Co když mi cestou dojdou síly? Co když HoGlo udělá nějaký manévr a prostě mě shodí? Měla jsem si vzít ten popruh sama, mohla jsem se s ním jistit aspoň ve chvílích odpočinku, stejně to Grob nedá...
Uživatelský avatar
J35U5xMachina
Příspěvky: 137
Registrován: 12. 7. 2021, 18:51

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od J35U5xMachina »

... orbita Ráje, ApFlůů ...

Madre! Jak já nesnáším tahle trolley-roadová dilemata. Navíc irl, když si člověk nemůže loadnout pozici, aby si vyzkoušel všechny konce. Takže nemám všechny informace. Kolik lidí se zabije, až začne ten pravý kolotoč? Klec s Míjou (a Grobem) se nejspíš prostě otočí o 90°, ale znamená Míjin plot armor i 'oxygen included'? Kdy jsme vlastně naposledy ty skafandry doplňovali? A které si vzali? Pořád se jezdilo nahoru a dolů, pamatuji si před pár dny, že dva čumbové dojeli docela vysmátí a nebylo to z hulení. Snad to někdo pak nějak řešil...

Rozběhnu se. To mi ostatně v životě většinou fungovalo a pro druhé nejčastější řešení výzev tu moc nevidím použití. Navíc to ty dva strážné u výtahu dost možná vyřídí samo. S Míjou (a Grobem) nezbývá než doufat, že je sama chytřejší než já natolik, že to zvládne, ale stejně pociťuji takový divný pocit v žaludku. Skoro jsem už zapomněl, co znamená. Myslím, že je to láska nebo strach.

Běžím. Adrenalin už mi nabíhá a čas kolem mě se mírně zpomaluje. Napadne mě zavolat Lině, stačí, když se vystěhují a zaberou si jiný dům, nebo se nacpou do rezidencí obsazených lidmi z LouQods. Jenže spojení se nenaváže, jen se mi objeví žlutá obrazovka s odpočtem.
¡Fork!
Na druhé straně odpočtu rozumím, to je prostě limit, za nějž musím nasbírat maximum bodů.

Jenže jak jsou hodnoceni jednotliví lidé? Membrz z mého gangu budou asi za víc, navíc svůj gang potřebuji. Zase jich je ale celkově míň a něco mi říká, že bych měl Linu a ostatní posuzovat stejnou optikou jako Míju a ostatní.

"PAUSE :!: " vykřiknu.

Samozřejmě se nic nestane. "Pizda!" ujede mi. Když už dilema, tak alespoň dostatek času k rozhodování!

Když míjím odbočku ke kulturnímu středisku, zpomalím. Pak se podívám vzhůru na kopuli můstku. Kdybych svoji Obrázek <cestu zkoušek> zakončil tam včas, mohl bych je alespoň na poslední chvíli varovat. A je známo, že na poslední chvíli se člověk pohybuje rychleji a stíhá více věcí.

Navíc je vlastně celou dobu jasné, kde musím být. Musím pomoci co nejvíce lidem! Protože pak budu největší Obrázek hrdina! Možná i větší než Corneliu, co si jen někde sedí na zadku a štěká rozkazy...

Rozeběhnu se tryskem ke kolejnicím k rajské vyhlídce a snažím se nezpomalovat, když se můj pohyb stane vertikálním. Ono když se na začátku dobře odrazíte a pak se dál odrážíte nohama i rukama, dá se vertikálně docela dobře běhat. Jen bez jištění je to o život. A i já si uvědomuji, že jich nemám jako Mario.

Adrenalin mi tak dosáhne maxima. Představuji si Míju odstředěnou mezi hvězdy, po kterých tak toužila, případně napadenou Grobem, který zase touží po jejím kyslíku. Linu a ta nová dvojčata, co jsem si oblíbil, drcené nějakými převody šíleného kulturního centra. Sebe se zlomenou páteří - to mě napadne teď, když minu příčku a sletím tři metry níž, než se znovu zachytím. Šlachy v rameni trochu zaprotestují a já zůstanu chvíli vyset jen na jedné ruce.Adrenalin zkusí překonat dosavadní rekord z Vejru. Konečně uslyším hudbu.
Přehrávač nefunguje, ale zvykl jsem si ji při podobných akcích slýchávat v hlavě.

Šplhám a skáču dál, ale už normálněji, o hybnost jsem přišel. Mávají na mě první lidé. Sám nemám světlo, ale můj vizor krom registrace pohybu umí přepnout i na infrared. Tuhle fíčuru mi doporučila Lina - prý se v LouQds občas hodí.

Podívám se na zbývající čas. Odečtu odhadnutou dobu potřebnou k cestě na můstek a zbytek podělím odhadovaným počtem lidí.
Matematika je neúprosná = :skull: . Alespoň, že odpočet se téměř zastaví. Je zajímavé, co se mnou dělá předávkování adrenalinem.

Rudá barva kolem mě mi připomene surreálné Vejrové hry indie scény. Lidé mávající o pomoc svítí jasněji. Rudě. Jako cíle. Nad nimi se začnou otáčet zlatavé hodnoty bodů.
V hlavě optimalizuji nejvhodnější trasu, abych jich posbíral a dostal k sestupovým liniím co nejvíc. Ne všechny. To je nejčastější chyba, kterou můžete ve hře udělat. Odchýlit se z trasy, ztrácet čas honěním vzdáleného bodu, když můžete nahrát dva. Některé body prostě musíte odepsat.

¡Žánr.Cink!Obrázek(Být zasažen) nepřízní osudu.
¡Cink! Obrázek Odepíšeš nějakou část situace jako ztrátu a sešrotuješ/uzavřeš ji.


Čas začne zase běžet. Hra začala!

Záměr: Dostat co nejvíc lidí dolů a poslat je do bezpečí (to případně upřesním) a sebe v poslední chvíli do velína (včetně cca třicítky lidí).
Obrázek KyberNindža <4>+Vůle <4>+Obrázek Život JE hra <2> + Obrázek Bonus 1x za kapitolu: Nástroj +2 na propadnutí slabině nebo vyhnutí se důsledkům slabiny (Přílišné/zbytečné riskování).
Chesus
Deník
Obrázek
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Corneliu Pillat »

... o pár dní dříve, na Rehabilitační klinice ...

"To vážně necítíte bolest? Máte otevřenou lebku...no a opravdu...nekrvácíte...pozoruhodné..."
"Cítím. Všechno. Ale nevadí mi to. Je to jen vjem. A říkal jsem vám, že si krvácení zastavím sám."
"Fascinující..."
"Opatrně s tou sondou, pár mikronů doprava."
"C-cože? Mozek necítí..."
"Bolest. Já cítím...dotyk. Jsem přítomný v každém neuronu okolo. Našlapuj měkce, neboť kráčíš po mých snech..."
"Prosím?"
"William-...ale nic, nechám vás se soustředit. Už tam budeme."
"Ano, ano. Mám kontakt. Teď tu spojku - ona je to vlastně uměle vypěstovaný axon, že? Aplikuji kultivát a výživu."
"Mmmm."
"A...teď, cítíte změnu?"
"Ne, necítím. Ale to je v pořádku, vytáhněte tu sondu...opatrně, pizda! Ta sonda...něco je špatně...slabě probíjí, musíte hned ven. Cítím...áách...pizda..."
"Už je venku!"

Z očí se mu řinou slzy a tělo se svíjí v křeči. Zaplavují ho vjemy a pocity, které nedokáže kontrolovat. Jsou příliš intenzivní a náhlé. Nemůže jim ani čelit, musí je nechat projít skrz. Stahuje ho do hlubin podvědomí.
Příjemný pocit jako po protažení. Bílé světlo. Vůně jehličí. Sucho v ústech. Bolest v hlavě. Žár uvnitř. Pach smrti. Drhnutí kůže o písek. Unášení proudem. Zvuk hromu. Praskání dřeva. Strach. Panika. Potící se dlaně. Bolest zubů. Pachuť popela. Radost. Výbuchy jisker. Klavír. Brnění prstů. Točící se hlava. Hlína pod nohama. Bolavé nohy od běhu. Bolest. Stisk zubů na krku. Slunce na kůži. Tma. Ticho. Světlo. Ruka svírá větev. Svědění v srsti. Třísky pod nehty. Zuby drtí larvy a hmyz. Vítr. Šumění stromů. Letí. Ne, padá. Oči dravce. Strach. Tma. Teplo. Vlhko. Těsno. Nemůže dýchat. Těsno povoluje, něco praská. Světlo. Šimrání. Chlad. Klid. Houpání vlnami. Chuť soli. Klesá dolů. Do tmy.


Přišel znovu ke smyslům, zalapal po dechu a do široka otevřel oči.
Nad ním se sklání k smrti vyděšený obličej doktor Šlejmana.
Vpíjí se do odrazu v jeho brýlích a vidí v nich odraz svých zlatavých očích, vidí v nich miliony sluncí.

Vybuchující body, vířící třpytivý hvězdný prach, mísící se, svíjející se. Tvoří body, které se spojují a formují. Spojují se v zářící dvojitou šroubovici, pulsující a táhnoucí se na všechny strany. Sílí, vibruje, štěpí se. Větví se. Její části se mění, ale původní spojení zůstává. Tvoří nádherný a do nekonečna se táhnoucí zářivý strom života. A on sám je jeho součástí. Cítí klid. Pokoj. Lásku. Přijetí. Je doma. Je jeden s Věčností.

"To bude dobrý doktore...všechno je jak má. Co bylo, bude, co bude bylo."

ObrázekObrázek Transcendoval, v nějaké formě, komunikoval se svou posvátnou podstatou.ObrázekObrázek


... 57 minut do Přechodu ...

"POPLACH! KÓD RUDÁ! BATTLESTATIONS! VŠICHNI DŮSTOJNÍCI DO HLAVNÍ ZASEDAČKY! MUŽSTVO, HLASTE SE NA SVÝCH STANOVIŠTÍCH! HONEM HONEM!", burácel Corneliův hlas jako polnice, zatímco jeho těžké kroky kovově duněly chodbami M.D.P.D., "JDE O MINUTY, POHYB POHYB!"

"Toby!", zavolá, když se s mladým medikem a self-styled hackerem málem srazí na křižovatce, "Jdeš se mnou!"
"C-co? NE! Gina je nahoře, šla se podívat na Ráj!", snaží se vyškubnout, ale Corneliu ho svírá pevně, "Musím za ní!"
"Musíš jít se mnou! V sázce jsou desítky tisíc životů!"
"Ale-"
"Žádné ALE! LIDSTVO před člověkem! Vždycky."
"Já tě nenávidím..."
"Protože víš, že mám pravdu. Když budeš rychlej, stihneš obojí, hybaj!"

Automatické dveře mají co dělat, aby se stihly otevřít včas, s jako razancí vstoupí do místnosti. Rovnou do čela dlouhého stolu ve tvaru elipsoidu. Ostatní se chvatně sbíhají. Někteří vypadají nevyspale a přetaženě, jiní jsou sotva ustrojení.

"POSLOUCHEJTE! ZAČÍNÁ PŘECHOD! Nevím, proč nás zezhora nevarovali, ale nemá to smysl teď řešit. Nastavte si odpočet!", zavolá a ťukne si do holotabu, "Padesát pět minut! Kdo nebude do té doby v BEZPEČNÉM PROSTORU, má problém. NEFUNGUJE spojení, takže BUDEME BĚHAT a pouštět vysílání z přenosných zařízení nebo ho vyřvávat z ampliónů. Předávat to dál, bude-li to třeba. Ale raději chci slyšet od tebe Toby nebo od VíáR CS týmu, jak umožnit vysílat lidem na terminály UPRAVENOU ZPRÁVU, toho co vidí teď. Escherův park není bezpečný, když nikdo nezná proceduru. Plán Bé - ať se každý zavře do hygienického koutu a vyklidí z něj všechny tvrdé předměty a natahá si tam matrace, deky, polštáře...cokoliv měkkýho. Potom zaujmou skrčenou polohu, sbalit tělo, chránit si hlavu rukama, torso loktama...takhle...ale NA BOKU v leže nebo v podřepu zády ke stěně boxu."

Rovnou jak mluví, předvádí pohyby, což ve výsadkovém skafandru působí poněkud komicky, ale na druhou stranu je vše dobře vidět.

"Zapněte si nahrávání na aparátech...čtyři, tři dva jedna...teď!", sám ťukne do holotabu a začne mluvit důrazným hlasem, "NA LODI SE MĚNÍ SMĚR GRAVITACE, VYHLEDEJTE BEZPEČNÝ PROSTOR. Vykliďte hygienický box nebo jiný vhodný malý, bytelný a ukotvený prostor od všech tvrdých předmětů. Naplňte ho měkkými výstelkami - použijte polštáře, deky, matrace. Chraňte se zaujetím skrčené polohy v leže na boku a zády ke stěně boxu, sbalte tělo, chraňte si hlavu a obličej rukama a lokty. Jde o dočasný stav. Vyčkejte dalších pokynů! Neopouštějte bezpečný prostor, dokud nebude vyhlášen KONEC přechodové fáze!"

Zastaví nahrávání a obrátí se k ostatním.

"Takže REPETE! Máme...", podívá se na holotab, "Padesát minut, pizda! Opakuju - priorita číslo jedna. NOVÁ ZPRÁVA PRO LIDI V LOCKDOWNU! Plán A - hackněte tu zajebanou věc a vysílejte do éteru, Toby a další, musíte to zkusit stihnout. Souběžný plán B - dokud to nebude, máme nohy a zprávu - rychle rozdělte patra a lidi to prostě proběhnou...Priorita dva - nevíme co se děje nahoře a dole, chci dva páry běžců - operační zaúkoluj je - první pár Jaworski a Stevenson poběží do LowQuads, druhý pár Jonesová a Langschmidt poběží do ApFlů. Vyměnit informace a ideálně zpět do svý sekce do bezpečí, kdo se nestihne vrátit, musí si najít bezpečný místo sám, oukej?"

"A co lidi, co se o sebe neumí postarat sami?"

"Mají smůlu, je jich moc a nejsou prostředky. Kde je vůbec Major, že musím velet já?!"

"No...naposledy říkala něco v tom smyslu, že sem musí 'dotáhnout zbloudilého syna'...", začne její zástupce.
"Počkat, poslední hlášení bylo od čekpointu Delta, hlavní výtah do Loukvods.", skočí do toho důstojnice z operačního, "Major prováděla inspekci a podle všeho měla v plánu vzít si výtah dolů a provést inspekci i na čekpointu LQ1 dole..."
"Dořitě!", uleví si Corneliu, "ROZKAZY MÁTE, ZAČÍNÁ ZÁVOD, ŠUP ŠUP, JEDU JEDU!"

A sám se rozběhne směrem k výtahu do Low Quarters. Musí najít Major a dostat jí do bezpečí, než začne Přechod. Major Richterovou, blesklo mu hlavou v tu chvíli. Jaktože si to neuvědomil dřív?

intent 1: Uvést do chodu nouzový plán na přečkání Přechodu a všechny zmobilizovat. Veterán dávno zapomenuté války zažil bezpočet nouzových evakuací a krizových stavů (Dovednost 3) a jako Poslední z Vlků musí sloužit svému krédu, chránit Gaiu a svou smečku, jakýmikoliv prostředky a za každou cenu (Pouto 2), dá do toho dost, ale musí šetřit síly (Vůle 2).

intent 2: Dostat se včas k Major, aby jí ochránil. Jako instruktor Kali-Maga (Dovednost 2) má dobrou kondici, využívá svůj výsadkový exosuit (Nástroj 2) a dá do toho přinejmenším stejnou snahu jako o organizaci nouzového plánu (Vůle 2).


... 41 minut do Přechodu ...

...VYHLEDEJTE BEZPEČNÝ PROSTOR...
...NA LODI SE MĚNÍ SMĚR GRAVITACE...
...Vykliďte...
... měkkými výstelkami ...
...VYHLEDEJTE BEZPEČNÝ PROSTOR...
...ke stěně boxu...
...Vyčkejte dalších pokynů...
...chraňte si hlavu a obličej...
...NA LODI SE MĚNÍ SMĚR GRAVITACE...
...dočasný stav....
...VYHLEDEJTE BEZPEČNÝ PROSTOR...

Chodbami zní ze všech stran volání a vysílání z příručních přístrojů, zatímco se několik zoufalých hackerů, které M.D.P.D. sesbíralo, snažilo u terminálů vyhrát závod s časem a dostat k lidem informace včas - lodi navzdory.
Corneliu míjel policisty, techniky i další pracovníky. Všechno bylo v pohybu. Cestou si všiml řady násilně otevřených dveří, stěn posprejovaných graffiti a dalšího nepořádku. Loď byla zkrátka moc velká a nebylo dost času. V Main Decks řádil odboj a M.D.P.D. se nedařilo ho potlačit. Ne, že by se o to nepokoušela...

... o pár dní dříve, ubikace Major ...

"Ale to je KONTRAPRODUKTIVNÍ, do háje svatýho!", udeří dlaní do stolu až hrnek s kafem nadskočí, "Musíme to celé urychlit, nechat všechno prověřovat simulacemi bere kapacitu CMWGE a zdržuje. Tam nahoře je hromada terminálů, co je třeba hlídat. A Ráj už je opravdu blízko, vážně to může být každým dnem."
"Nemůžeme riskovat uvolnění, když si každý neprojde prověrkou, to je standardní předpis."
"Tohle NENÍ standardní situace! Já myslel, že jsme na jedný lodi, pizda!"
"Neříkej mi pizda."
"Tak nebuď tak upjatá!"
"Tak já jsem upjatá? Promiň, ale zodpovědnost za bezpečí v MiDeksu je moje zodpovědnost a my musíme postupovat podle protokolů, jinak se nám sem rozlezou kriminální živly."
"Tak ať si, budeme to řešit potom!"
"Kdybys mi místo toho pomohl, mohli jsme držet celé LQ v hrsti..."
"A ztratili bychom ještě víc času a mrhali zdroji na potlačování odporu nejenom v Main Decks ale i dole. Na to nemáš lidi a víš to."
"Nemůžeme prostě pouštět každého, kdo dost hlasitě řve!"
"No, tak je pustí ti potřeštěnci, co šíří konspirační teorie, sprejují graffity a zbytečně zaměstnávají strážníky. A zmrví u toho dveře a ty lidi se pak poflakujou kdovíkde a další strážníci je nahání. To není produktivní. Musíme to ojebat a pustíme je sami, alespoň jim můžeme dát info a nebudou se bát vrátit domů."
"Já o tom nebudu debatovat, Core, nebudu ustupovat teroristům a pomatencům a nebudu obcházet direktivu CMWGE."
"Ugh. Et tu, Brute? Moc na ní spoléháte. Není navržená aby fungovala navěky věků, není neomylná, není to božstvo, pizda! Nevyřeší za vás vaše podělaný životy doopravdy, musíte se naučit fungovat nezávisle. Kam jsme to dopracovali...ach Matko...sami se necháme svazovat něčím, co bylo vytvořený jako nástroj. Paráda. S takovou budou Ráj kolonizovat roboti."

Nechal kafe nedopité a odešel. Přešla ho chuť.

Obrázek Emotivně reagoval na stav světa.

... 28 minut do Přechodu ...

"To je Zlej Pes! Co budeme dělat?!"
"Zdrhej!"
"Héééj, nenechávejte mě tady, ty dveře skoro povolily!"
"Děleeej...."

Překvapeně zamžikali, když zapadli do odbočky a zjistili, že se obrněnec ve výsadkovém skafandru jen prohnal okolo.

"NA LODI SE MĚNÍ SMĚR GRAVITACE, VYHLEDEJTE BEZPEČNÝ PROSTOR. Vykliďte hygienický box...jiný......od tvrdých.........naplňte............polštáře............."

Oba se zaposlouchají do vzdalujícího se hlášení a nejistě se po sobě podívají.

... checkpoint Delta, 8 minut do Přechodu ...

"KDE JE MAJOR?!"
"Brala si výtah dolů, pak vypadla komunikace."
Corneliu zaúpí.
"Poslali jsme pro techniky, ale dorazili teprve před chvilkou, pane. Slyšeli jsme hlášení, jak moc je to špatné?"
"Může být i hůř. Už to otevřeli? Pusťte mě k tomu! Dočasně to odstavte a padejte to bezpečí honem!"

Zatímco technici na krátko odpojili dveře, Corneliu zaklesl prsty do spáry a zabral vší silou. Podařilo se mu zvětšit mezeru o pár centimetrů. Několik prudkých nádechů a výdechů, aby okysličil svalstvo, připraví se a znovu zabere. Třicet centimetrů. Vklíní dovnitř nohu a ruku, znovu zabere. Dalších pár čísel. Už má lepší páku, může se tam nasunout skoro z poloviny. Znovu zabere. Konečně!
Najednou se mu zhoupne podlaha pod nohama a na krátkou dobu přestane cítit směr. Zavrávorá.
Padá do šachty. Zachytí se jednou rukou na okraji. Podaří se mu přitáhnout, chytí se i druhou rukou.
Jeden z techniků, co se opozdil se na něj otáčí, v očích strach, ale odhodlaný vrhnout se k němu. Otáčejí se i další, mezi nimi starý známý - důstojník Chris.
Corneliu pohlédne na displej holotabu na předloktí. 40 vteřin.
"Běžte, pitomci!", zařve na ně a pustí se...
"Generále, neee!!!"
Dveře se s rachotem zasunou zpět.
Padá.

Obrázek Zasažen nepřízní osudu, vzdal to a 'jeho' lidé to viděli.
Naposledy upravil(a) Corneliu Pillat dne 11. 1. 2022, 23:50, celkem upraveno 1 x.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

... UpFloo ...

Dostat za hodinu co nejvíc lidí do bezpečí a sebe do Velína, když jste cyberninja .... no tím, že jsi neřekl "všechny" jde jen o to ve správný moment odolat nutkání zahrát o jeden bod .. ehm, zachránit o jednoho víc a stihnout to. To je Těžký.

KyberNindža <4>+Vůle <4>+Obrázek Život JE hra <2> + Překažka -1 => 9 i když nepoužiješ Bonus, tak si ho ušetři.

Jezus skáče z jedné kolejnice na druhou, pomáhá lidem, kteří se zasekli, kteří nemohou najít cestu, kteří jsou jen paralyzovaní strachem. Sprint a zběsilé skoky za body ho úplně pohltí.

Když se v jednu chvíli rozeběhne po ocelovém nosníku, aby nabral rychlost a následně přeskočí na vzdálenou kolej v trojitém saltu, obraz se mu už úplně rozmaže. Body se změní v kroužky, s každým zachráněným uslyší cinknutí a hudba, která jeho výkon doprovází, se promění v dravě monumentální orchestrální skladbu.

O tom se už dál nebudeme bavit.

Jezusi, podaří se ti pomoct nebo zachránit cca polovině lidí. Další necelé dvě desetiny se zachrání vlastními silami a zbytek bude v okamžiku zahájení Přechodu stále někde zaseklých. Určitě stihneš i doběhnout na Můstek.

Intent ale nechávám otevřený, ještě si něco přidělím, až budeš na tom můstku - a tys chtěl mezitím popsat, jak zachráníš ty lidi a co začneš dělat na můstku.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

.... MyDex ...

Zmobilizovat všechny "mravenečky" z Majdexu jako Válečný veterán, to není možné. Ale kdyby se tady upravilo tohle a támhle natáhl tamto, tak se objeví vzdálený náznak možnosti. Překážka 3.

Veterán dávno zapomenuté války +3 Pouto +2 Vůle +2 Překážka -3 => 4: Provedl jsi něco efektivního, co tě posunulo blíž k tvému cíli


Fungovalo to - nějak. Asi nejvíc Conreliu překvapilo, že mu 20 minut před přechodem přišla zpráva o tom, že po Majdexu se pohybují i neautorizovaní poslové a ...

... v zásadě se zapojili, i když je nikdo nežádal a pomáhají s šířením zpráv. Přesto není šance za tak krátký čas oběhat tisíce lidí.

Podaří se i hack a rozesílání zpráv - jenže až dvanáct minut před Přechodem. V té době už má spousta lidí terminály, na kterých tak dlouho běžela statická obrazovka, prostě vypnuté.

Na začátku Přechodu budou nízké tisícovky lidí neinformované, z toho se vyklube pár stovek zraněných a pár desítek mrtvých.

Druhý intent nechávám otevřený, sám jsem zvědavý do jakých sr*** Corneliu v té šachtě spadne. Jen mě překvapilo, že se to stalo 40 vteřin před přechodem, protože znamená, že stihne dopadnout, než se motory HoGlo zastaví a v LQ se vypne gravitace.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Hope and Glory »

... Venku ...

Míja stoupá ztěžka vzhůru. Prvních padesát příček celkem šlo. Jenže skafandr je těžký, umělá gravitace neúprosně míří přesně opačným směrem než Míja. Ve stehnech, trénovaných spíš na balancování než opakované zvedání těžkého břemene, se ozvala kyselina mléčná.

Příčky jsou od sebe vzdálené necelý půlmetr.

Míja, zvyklá neustále něco řešit, si okamžitě spočítala, že vystoupala asi dvacet metrů. Jednu patnáctinu potřebné vzdálenosti.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha třetí - Všechno je naruby, všechno je vzhůru nohama

Příspěvek od Corneliu Pillat »

... hlavní výtahová šachta, 35 vteřin do Přechodu ...

Padá. Ale kontrolovaně. Pustil se rukama a rozpažil je, lehce pokrčil nohy a zpevnil svalstvo.
Pak zažehl nouzové manévrovací trysky exosuitu a nechal vysunout přilbu
Z vysunutých minitrysek na lýtkách, předloktích a pod rameny vyjde zášleh a pád se v poloviční zemské gravitaci trhnutím zbrzdí.
Výkon trysek ale stačí tak akorát na to. Zhasnou. Bývalý vesmírný výsadkář ale víc nepotřebuje, hmátne po nejbližším nosníku oběma rukama a zachytí se prsty. Díky rukavicím obleku je tlak celkem snesitelný, ale na druhou stranu jeho nezanedbatelná hmotnost znamená, že ani Corneliu se nevydrží držet dlouho...

... úplně jindy a úplně jinde v MiDeksu ...

"Mhmmm.", zapřede spokojeně ženský hlas "Ulovila jsem něco šťavnatýho. Mrkej..."
"Co to je, Šklíbo, to je ze Šejdu?"
"Právě že ne, objevilo se to v několika sdílených a veřejných prostorech ve Vejru, uživatel to pak smazal, ale už se to stihlo rozšířit. Mám to na lokálu."
Ukořistěný záznam píše: Na záznamu se objeví vyprahlá krajina s umírajícími lesy, posetá infrastrukturou, zahrnující i obří biodómy. Na úbočí hory stojí muž, který vypadá zhruba tak, jak by si jeden představil vesmírného mariňáka.

"Mé jméno je Corneliu Pillat, Canis Maior. Bývalý generál výsadkových vesmírných sil Sjednoceného Lidstva, dnes rezident Upper Floors, kde jsem stovky let spal ve stázi až do mého probuzení.", promluví do kamery, "Narodil jsem se na Zemi, na konci dvaadvacátého století. Ve století příštím se všechno změnilo. Začala Poslední válka."

Zablýskne se a scenerie se změní. Potemní. Je to Země zničená válkou. Umírající Země. Rozbité trosky biodómu leží uprostřed spečeného skla a popela, oblaka toxických výparů se táhnou po zemi a obloha je zatažená. Rozvrácené zbytky infrastruktury trčí k nebi jako pahýly. V mracích se blýská.

"Ironií osudu je, že válka se vedla o to 'kdo Zemi zachrání a jak'. Tak dlouho, až jí zachránit nebylo možné. Zatímco jsme se zoufale snažili zvrátit nezvratné, ti, co byli zodpovědní za nejvíc škod na prostředí stavěli generační vesmírnou loď - i za cenu vyčerpání posledních zdrojů.", Corneliův hlas potemní a tvář se mu stáhne zármutkem, "My jsme tu loď dobyli, dostavěli a zachránili na ní tolik lidí, kolik bylo jen možné. Ta loď nesla název Naděje a Sláva. A vy všichni jste potomci lidí, kteří na ní opustili Zemi před stovkami let."
Obě dívky se po sobě podívají a pak zpátky na obrazovku.
Ukořistěný záznam píše:
Prostředí se opět změní - tentokrát na generické VíáR prostředí, známé všem obyvatelům Main Decks. A uprostřed něj se vznáší 3D obraz vesmírné lodi Hope and Glory v celé její obrovské a dlouhé kráse. O něco dál za ní je jednoduchý obraz náhodně vygenerované, zelenomodré planety.

"Jak šla staletí, zapomnělo se. Vaše generace si ale musí připomenout, odkud je, aby pochopila, kam míří. Kam se upínaly naděje vašich předků. Hope and Glory nedávno vstoupila do své cílové destinace, do soustavy Nového Slunce. A brzy vstoupí na orbitu Ráje - nového domova pro Lidstvo. A to je důvod, proč k vám mluvím.", pohlédne s naléhavostí k divákům, "Hope and Glory je ve špatném technickém stavu a přestože je CMWGE schopná provést potřebné manévry, čekají nás těžké časy. Taky se na planetu nemusíme dostat živí. Proto je kritické co nejvíc uvolnit její kapacitu a nechat lidi převzít část jejích zodpovědností - to znamená začít se víc starat sami o sebe a utáhnout si opasky. Znamená to chtít míň a dávat víc. Znamená to sebezapření. Teď se ještě můžete rozhodnout, co je pro vás důležitější - společný cíl a budoucnost, nebo vlastní pohodlí. Přijde doba, kdy už se rozhodovat nepůjde. Protože jenom jedna cesta pokračuje dál a ta druhá prostě skončí."
"Tak to je brutal."
"Jestli je to pravda. Vysvětlovalo by to tu uzavírku. Je tam víc?"
"Ne, tam to končí."

... hlavní výtahová šachta, 28 vteřin do Přechodu ...

Zatíná zuby a prsty svírá takřka v křeči. Zkouší nahmatat nohama oporu, ale nenachází jí.
Zprudka oddechuje skrz zaťaté zuby a snaží se držet zpevněné celé tělo, aby se lehce přitáhl a zkusil přehmátnout pro lepší úchop...
Nenajde ho. Tak tak se znovu zachytí. Tlak se stává neúprosným, jak gravitace vzrůstá a váha skafandru se začíná víc a víc projevovat. Podívá se pod sebe, jak hluboká je ještě šachta.

... hyrdoponika, o den dříve ...

Ležel uprostřed ticha. Naslouchal jen zurčení tekutin v závlahových trubičkách, šumění lisů v umělém průvanu. Skrz víčka vnímal světlo umělého osvětlení. Metabolismus měl v dokonalé rovnováze. Jeho tělo regenerovalo a dokonce revitalizovalo. Kmenové buňky proudily kam měly a efektivně zpomalovaly jeho biologické hodiny. Mysl dokonale prázdnou. Nic nedělal, na nic nemyslel, prostě si dovolil na čas jen existovat. Hluboká meditace mu umožňovala nejefektivnější způsob odpočinku mysli i těla. Vypnutí a údržba systému v jednom. Obrázek Obrázek Provedl posvátný rituál.

"PROBER SE UŽ, ZATRACENĚ!", dolehlo k němu ostře a on sebou trhnul, jak se prudce vrátil ke smyslům.
"Cožeco?"
"Jak sis něco takového mohl dovolit?!", dívala se na něj shora bledá a zamračená tvář Major.
"A co?"
"Domluva byla oficiální vyjádření po uplynutí termínu! Tak jak mi vysvětlíš tohle?"
Záznam promítnutý Major píše: Na záznamu se objeví vyprahlá krajina s umírajícími lesy, posetá infrastrukturou, zahrnující i obří biodómy. Na úbočí hory stojí muž, který vypadá zhruba tak, jak by si jeden představil vesmírného mariňáka....
"Jo, jo, jasně...mea culpa. Omylem jsem to postnul místo gifu s koťátky."
"Generále Pilate, jsem hluboce zklamána vaším přístupem!"
"Promiň, Sue, to víš, všechny ty VíáR vymoženosti, já, ze starý generace...víš jak to mají starci s technikou?"
"Myslíš si, že ti to projde, jenom proto, že...", nakloní se k němu se vztyčeným prstem.
"Že...jsme spolu......ty a já......na jedné lodi? Doufám. Možná spolu občas nesouhlasíme, pravda. Možná si někdy půjdeme po krku. Doufám, že ne ve zlém. Nedělám nic, abych tě poškodil, nebo abych ohrozil HoGlo. Mrzí mě, že tě to shazuje, nebo jak to vypadá. To nebyl záměr. Omlouvám se."
"Tohle už nikdy nedělej! Vypadám potom před ostatními jako...jak to říkáš...kachna?"
"Husa."
"Jdi do háje!", bylo poslední co slyšel, než na něj spadla shozená police s rostlinami v živném roztoku.

... hlavní výtahová šachta, 20 vteřin do přechodu ...

Padá. Snaží se hmátnout po dalším nosníku, ale marně, jen o něj zavadí prsty.
Zkouší usměrnit svůj pád. Pod ním se začne vysouvat horizontální pečeť šachty - pravý předěl mezi sekcemi.
Pokusí se zachytit okraje. Narazí lokty a hrudníkem. Vyhekne, i přes ochranu exosuitu a zaťaté svaly to zabolí.
Obě poloviny pečeti se k sobě blíží, zatímco se Corneliu snaží ještě chvíli udržet.
Nakonec se znovu musí pustit a znovu padá. Ale kabina výtahu je už jen pár metrů pod ním.
Pokrčí nohy, sbalí hlavu a ochrání si jí lokty, dá kolena téměř k sobě a srovná je, ohne prsty na nohou vzhůru a připraví se na dopad, uvolní celé tělo. Podrážky navržené absorbovat nárazy pomohou a nacvičený reflex zafunguje. Statisticky nejvýhodnější bývá dopadnout po prvním nárazu na boky. Ale v exosuitu navrženém do boje se dobře padá na záda, protože jsou jsou zvlášť vyztužená a zaoblení pevné přilby prakticky zmírní dopad lépe.

intent: Zbrzdit pád jak to jen jde - snahou ho zpomalit, rozdělit na víc úseků a správně dopadnout. Jde o precizní ovládání těla, udržení perfektní sebekontroly a sebeovládání k provedení správné techniky - využije svůj APS tréning (NELIDSKÁ dovednost 2) a vlastnosti výsadkového exosuitu (nástroj 2). Mělo by to stačit (vůle 1). Snad.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „[Chuubo] {PbP} CyberMarvellous WishGrantingEngine“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů