NEVERMORE měsíce dubna

Čas od času vzplane RPG Fórum plamenem a divokými hádkami. Zde archivujeme některé obzvláště povedené flamy - pro pobavení, ostrašení či poučení budoucích generací.

Kdo si zaslouží Nevermore měsíce dubna?

Alnag
4
50%
Markus
2
25%
Tuk-Enek
2
25%
 
Celkem hlasů: 8

Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

NEVERMORE měsíce dubna

Příspěvek od Quasit »

POZOR! ZMÌNÌNO!

Protože se vyskytly různé výhrady k původnímu pojetí, po úvaze jsem se rozhodl to tu pozměnit. Původní téma bylo kritizováno jako příliš urážlivé, málo konstruktivní a nepřispívající ke zlepšení místní atmosféry. Což je pravda. Na druhou stranu chování mnohých místních diskutujících je opravdu tristní, jak dobře ukazuje velmi nízký počet přibývajících nových aktivních členů, neproduktivní diskuze vedené hádavým, konfrontačním stylem a velmi špatná pověst RPG fóra mezi ostatními internetovými komunitami.
A proto tu pokusím zde zavést

NEVERMORE

Nevermore měsíce je jev, který už bychom nikdy nechtěli na fóru vidět. Jsou to zejména prohřešky proti netiquette -- urážení, zesměšňování a shazování ostatních, dále neproduktivní, hádavé a útočné příspěvky a různé jiné plky, které otravují místní ovzduší a zkracují nám život.
Kdokoli může zde napsat, co by mělo být Nevermore a proč. Já to zařadím do ankety o Nevermore měsíce. Je samozřejmě možné a žádoucí, aby vznikla nějaká diskuze, kde se bude moci případný nevermorovec nějak hájit. V žádném případě se tu nebude rozvíjet další flame, to se bude tvrdě mazat.
Účelem Nevermore je zlepšení stavu fóra tím, že se ukáže na jevy, které lidem vadí a dotyčný si je pak může uvědomit a své chování pozměnit. Účelem Nevermore není vyřizování osobních sporů, zesměšňování ani pranýřování.

Nominace
Quasit píše:1.
Alnag, kterému mnozí vytkli zesměšňující a shazovačný styl vedení debaty. Alnagu, Nevermore! Jseš dost inteligentní, abys dokázal svoje názory obhájit i bez urážení oponentů.

2.
Markus, který předvedl totální ztrátu sebekontroly a nechal se právě Alnagem vyprovokovat. Nevermore! Když jseš vytočenej, zaběhni si deset kilometrů, dej si sprchu, uvař si čaj a pak teprv odpovídej.

3.
Tuk-Enek, který používá urážky. Nevermore! Označovat nějakou skupinu lidí za hovada se nedělá, když je ještě notabene vůbec neznáš.
Markus píše:1) Alnagův článek a potažmo způsob komunikace. Jsem totiž přesvědčen, že jeho cílem nebylo prosadit vlastní názor, nýbrž zaútočit na mé názory. Útok velmi nepěkný, nepřímou cestou, plný polopravd a manipulačních technik. Ale to už jsme vyřešili jinde.

2) Tuk-enek, který neustále do někoho ryje a místy překračuje hranice slušnosti. Když mu člověk něco řekne, reaguje: "To byla sranda! Nemůžu za to, že nemáš smysl pro humor!"
Sosacek píše:Ja bych si na nominaci na nervermore dovolil navrhnout Tukana a v mensi mire i Alnaga konkretne za jejich pristup k lidem z Nyxu (ve stylu "jste debilove uz proto ze jste z Nyxu") a Tukana obecne za jeho pristup typu "vim to nejlip, jste debilove" a "ty si myslis neco jinyho? ahahahahahahah, ty ses ale debil," ktere mi skutecne lezou na nervy


------------------------------------------------------------
Následuje původní první příspěvek, který se tímto stává neplatným. Nechávám ho tu, aby bylo vidět, na co reaguje první část diskuze.

Kdo Vám v posledním měsíci na fóru nejvíc kazil náladu? Kdo si zaslouží titul Prudič měsíce?

Toto téma není myšleno úplně vážně, ale přece... myslím, že některé zdejší projevy jsou pěkně prudný a to je potřeba redukovat. Proto zvolíme prudiče měsíce, dotyčný/dotyčná se jistě chytne za nos a bude se chovat mnohem příjemněji. Ostatní taky vytříbí své projevy, protože nebudou chtít se stát prudiči dalšího měsíce. Celková atmosféra se vyjasní a nastane věk smíru a porozumění. Haha.

Jak to bude probíhat:
Kdokoli mi může poslat PM nominaci na Prudiče měsíce dubna, nepište nominace do tohoto tématu, nebudou platné. Nominace budou uzavřeny 5.5.06. Každý může nominovat jeden nick, který podle jeho názoru nejvíc v dubnu prudil. Pak udělám anketu z nominovaných, která bude probíhat dalších pět dní, a z ní vzejde Prudič měsíce dubna.
Tak bude zajištěna anonymita a objektivita, protože každý může hlasovat jen jednou.

Nominace jsou zahájeny. Ať zvítězí ten nejlepší! )
Naposledy upravil(a) Quasit dne 3. 5. 2006, 13:24, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Fritzs
Příspěvky: 6292
Registrován: 9. 5. 2005, 21:47
Bydliště: Brno

Příspěvek od Fritzs »

Nevím jesi je tadle metoda nejvhodnější... na jednom diskuzáku (fenix) mají místnost kerá se menuje: "Vylijte svůj kýbl špíny" v podstatě to probíhá tak, že jednotlivé nominované osoby sou zde podle pořadí v jekém se umístili v anketě postupně kritizovány stylem kladná vlastnosti . záporné vlastnosti onoho člověka, přičemž momentálně kritizovaný se k tomu může, teď nevím jesi hned, nebo až za určitou dobu vyjádřit, zde na RPG fóru bych volil metodu,kdy by se k tomu mohl vyjádřit nejdřív za týden... Přinde mě to jako celkem inteligentí metoda jak někomu slušně a kultivovaně zdělit, co si myslím, že dělá špatně. Rozhodně lepší než někoho tupit pochybným titulem "Prudič měsíce"...
-I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

-If violence isn't solving your problems then you aren't using it enough.

-Jestliže je hlad nejlepší kuchař, pak je smrt nejlepší lékař!
Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quasit »

Vyjasňování, co kdo udělal/neudělal špatně, tady probíhá jinde. Tohle má prostě sloužit k tomu, že člověk si řekne: Aha, pět lidí hlasovalo, že jsem je tady dost otravoval, možná bych se mohl nad sebou zamyslet. To je asi tak všechno.
A za druhý to není myšleno úplně vážně, jak je snad z prvního příspěvku pochopit.

Koneckonců asi taky vznikne nějaká anketa s pořadím, nic nebrání potom jednotlivé účastníky nějak rozebírat. Ale na to já nejsem.
Uživatelský avatar
sirien
Enfant terrible
Příspěvky: 8896
Registrován: 6. 6. 2004, 18:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sirien »

Mňo... může člověk navrhnout sám sebe?

Teď vážně - sorry, Quasite... ale taky mi to nepřipadá zrovna jako ideální froma, anonimně hlasovat o někom jako o Prudiči měsíce.
Myslim, že je mnohem čistší člověku, kterj mi vadí, napsat PMko, nebo ho zchladit na místě. Tohle mi trochu připomíná "Co mi vadí na Markusovi/Alnagovi", nebo jak se ty ankety jmenovaly.
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.

Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quasit »

Tuk-Enek:
Jestli sis poslední měsíc nejvíc kazil náladu sám, můžeš nominovat sebe. Pokud se ti myšlenka nelíbí, ignoruj tohle téma.
Anonymní to má být proto, aby z toho právě nevznikaly další osobní animozity.
Uživatelský avatar
Invictus
Nerozhodný volič
Příspěvky: 7462
Registrován: 21. 11. 2005, 02:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invictus »

Zajímavý nápad. Zdá se mi to ale poněkud lynčovací. A to se mi příčí. Chování ve stylu, ukážeme si na někoho prstem, abychom na něj svrhli všechny naše chyby, ať už oficiálně nebo jen podvědomě, je mi odporné. A prudič měsíce, přestože hlasování se dotkne více osob najednou, je přesně z tohoto koše. V menších společenských skupinách jde o efektivní způsob, jak vybít sociální stres skupiny a jednotlivců, ale tady o to nemám zájem. Takže díky Quasite nechci.

Btw.: Popravdě bych tě klidně teď na prudiče měsíce mohl navrhnout, nepamatuji se kdo mi zkazil náladu víc, než ty s tímhle nápadem. Ale to je přesně to co nechci. To že má člověk nějaký (jakýkoliv) názor, který je v rozporu s názorem většiny, ještě to neznamená, že za něj má být znevýhodňován, nebo zesměšňován.
Iron Within
Iron Without
Uživatelský avatar
Conlai
Správce rozbitých snů; Moderátor
Příspěvky: 2399
Registrován: 25. 11. 2003, 19:08
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Conlai »

Prudič měsíce... Je nějaká cena pro vítěze? 8)

to Invitus: Nevím, jestli jsem Quasita špatně pochopil, ale nemyslím, že by měl za cíl nějaké "lynčování" nebo "označování". Prudič měsíce je celkem roztomilé označení. A nemá to nic společného s názory daného jedince. Pokud mě někdo nazve Prudičem měsíce nebud si z toho moc dělat (tím spíš, pokud jsem tento měsíc hodně prudil...) a navíc dostanu hezkou cenu (nebo ne? jak je to s tou cenou???).

Spíš mě překvapuje, že ti to mohlo tak straašně zkazit náladu.... $P $D
Uživatelský avatar
Invictus
Nerozhodný volič
Příspěvky: 7462
Registrován: 21. 11. 2005, 02:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invictus »

2Conlai: Jakékoliv ukazování prstem, tenhleten je špatný pán, ošklivec, lhář, čarodějnice, prudič, bez udání skutečného důvodu, proč by tomu tak mělo být, je typ sociálního pranýřování, ať už to měl, nebo neměl autor v úmyslu.
Samozřejmě pokud člověku vyhovuje, když může ukazovat an ostatní a volat jací jsou to prudiči apod., tak to bude jen podporovat, a sám si říkat jak on sám je skvělý a oblíbený, když ani nebyl nominován.
V jednom máš pravdu, s názory jedince to skutečně nemusí souviset, stačí obětní beran, který jakkoliv vybočil, nebo byl jen náhodně vybrán z davu, názory v tom nemusí hrát sebemenší roli.
Pokud mě někdo nazve Prudičem měsíce nebud si z toho moc dělat
A tohle ti má věřit kdo? Já? :>;o)
Iron Within
Iron Without
Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quasit »

Inviktus:
S těma názorama jsi úplně mimo, tohle není o jakýchkoli odlišných názorech, to je o tom, kdo prudí. Jde o to říct: Nepruď. Jaký lynčování?

Vypadá to na rozporné reakce -- zatím mi tři lidi poslali nominace a tři se na mě obořili, že je to teda nechutné. Hm hm.
Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quasit »

Nějakou cenu by to chtělo... zkusím něco vymyslet.
Uživatelský avatar
sirien
Enfant terrible
Příspěvky: 8896
Registrován: 6. 6. 2004, 18:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sirien »

Colnai: Je mnoho cest do pekel a spousta z nich je slážděna dobrými úmysly.
Nejde o to, co Quasit původně zamýšlel. Jde o to, že právě tohle ukazování má poměrně negativní dopad na některé lidi (Alnag nebo jiní o psychologii se mnohem víc než já zajímající lidé Ti jistě rádi sdělí podrobnosti i s těmi hezkými cizími slovíčky), mezi malými dětmi je také jedním z projevů šikany...
Nechci tím říct, že by tu někdo někoho šikanoval, vůbec ne. jen že ten nápad prostě není z hlediska komunity, jak již poznamenal Invictus, zrovna šťastný.

Aby si někdo nemyslel, že se klepu hrůzou že to budu já a že proto tak brojim - je mi to úplně jedno a klidně si pod oficiální titul Držitele Rýče přidám i oficiální titul Prudič měsíce.

Hm... možná, že by se mohla cena udělovat jako Oskary: Třínásobný držitel titulu Prodič měsíce (Trojnásobný prudič měsíce)...

A co takhle, že každému, kdo za půl roku nasbírá více jak dva Prudiče měsíce, bude smazán účet?
Ano, je to HODNÌ extremizovaná forma a vím, že sem Quasit vůbec nemířil.
Přesto stojí za to se nad tím zamyslet.

Quasit: Uráží Tě jen to, čím se urážet necháš, náladu Ti kazí jen to, čemu to dovolíš. Když mi někdo řekne: >si debil<, můžu jít domů, lehnout si na postel a brečet, brečet brečet. A nebo si můžu říct: >Pokud JEN debil, tak to sem na tom furt líp než ty< a s úsměvem si užít zbytek dne.
Pouze moje volba.
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.

Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quasit »

Helejte, jestli budete prudit v tomhle tématu, tak to tady nechám zamknout a žádná volba nebude! Tak si to rozmyslete $D
Uživatelský avatar
sirien
Enfant terrible
Příspěvky: 8896
Registrován: 6. 6. 2004, 18:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sirien »

Málem jsem zapoměl:
Quasit píše:Anonymní to má být proto, aby z toho právě nevznikaly další osobní animozity.
Někdo mě štve, ale nebudu to řikat nahlas, ještě bych byl za toho, kdo nemá smysl pro humor... to teda ne... budu se usmívat a dělat, že mi to nevadí.
Ale hele... ono se dá ukázat prstem za jeho zády... hop tam PMko

Jak... charakterní
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.

Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
Uživatelský avatar
Conlai
Správce rozbitých snů; Moderátor
Příspěvky: 2399
Registrován: 25. 11. 2003, 19:08
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Conlai »

to Tukan: Jaký mazání účtů? Prostě budeš mít tituly jako Muli-Prudič! nebo Prudič Spree!. Náhodou, tenhle měsíc už to asi nestihnu, a le do dalšího kola bych se přihlásil... )
Uživatelský avatar
Quasit
Vysloužilý démon
Příspěvky: 1452
Registrován: 28. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Praha, Vršovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quasit »

Tuk-Enek:
Je to úplně jednoduché -- na nikoho neukazuj, nikomu se nesměj, buď charakterní a jseš z obliga. Já a další jedinci s poškozeným sebehodnocením si mezitím budeme léčit své komplexy méněcennosti na bezbranných obětních beráncích, vyměňujíc si o nich posměšné PM. )
Zamčeno

Zpět na „Legendární flamy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů