[PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Diskuze o jiných hrách, než jsou stolní RPG.
Odpovědět
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

[PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

PvP Let's Play - Panzer Corps - Spojenci

Protože zdejší Let's Play formát s přenesením odpovědnosti za "strategická" rozhodnutí na čtenáře dává hraní počítačových her nový rozměr, který je pro hráče celkem zajímavý a hrám vrací replayabilitu, rozhodl jsem se, že zkusím v tomhle směru provést ještě jeden experiment - to vnést do něj Player vs Player prvek.

Vybral jsem si k tomu PanzerCorps - tahovku z druhé světové - a v ní jeden mapový mod, který jsem kdysi dávno stvořil, už delší dobu si ho chci pořádně zahrát, ale s ohledem na technické problémy spojené s online hraním téhle hry se mi nepodařilo to nikdy prakticky uvést do praxe jinak, než v hot-seat konfiguraci na domácím počítači. A tam je zase problém sehnat protihráče. Už jsem o něm kdysi něco psal (a zkoušel shánět protihráče) tady.

V krátkosti shrnu, že jde o scénář s mapou celého světa, časové pokrývající celou druhou světovou válku.
Obrázek

Jak by tedy měla taková PvP Let's play hra vypadat?

Stejně jako u ostatních her, které se tu tímhle způsobem odehrávaly, bude mít hra dvě roviny:
- rovinu strategickou, ve které budete rozhodovat vy - část hráčů za Spojence a část za Osu. Strategická rovina bude obsahovat hlasování o věcech jako - stanovení cílů pro celé armády (kam bude veden příští útok, s jakou houževnatostí se má bránit napadené území), jakým způsobem se má utratit nabytá "prestiž" (herní měna - např. zda se s ní mají posilovat bojující armády, vytvářet nové) a podobně. Hlasování budu vždy vytvářet já, většinou ve chvílích, kdy
* cíle, které jste zadali, jsou splněny, nebo
* hra se dostala do situace, že vámi zadané cíle jsou zjevně nesplnitelné
* nebo se ve hře stalo něco zásadního (např. nečekaný útok protivníka na nové frontě, nebo předskriptované události, jako vstup nových států do války)

- rovinu taktickou, ve které budu hrát já. Taktická rovina bude znamenat konkrétní tahy jednotlivými jednotkami, jejich nákupy, rozmisťovaní a pod..., které povedu vždy s nejlepším vědomím a svědomím tak, abych plnil zadání a úkoly, které mi odhlasujete.

Přikládám příklad hlasování, abyste si udělali představu o tom, jak se hra povede:
Příklad hlasování píše: Generále, Japonské síly se neočekávaně vylodily u Nan-ningu, odhadovaná síla je jedna pěší divize podporovaná letadlovou lodí Akagi. Naše v oblasti zahrnují jednu pěší divizi na sever Luishou + tankovy pluk. Ve spojení s probíhajícím Japonským útokem od severu od Wuhanu hrozí našim silám obklíčení.
Jaká bude naše reakce?
1) Proveďme okamžitý protiútok vším přítomným a pokusme se je zatlačit do moře, než se rozvinou
2) Otravujme protivníka s pomocí rychlých úderů tanků, zatímco pěší divize se bude opevňovat.
3) Obětujme pobřeží a ušetřený čas použijme k opevnění linie mezi oběma Japonskými útočícími celky
4) Nebezpečí obklíčení je příliš vysoké, ponechme na místě jen několik jednotek zdržovací obrany a stáhněme všechny síly ze zavírající se kapsy.
Příklady budou samozřejmě doplněny screenshoty, náčrty situace či stručnými přehledy sil, ztrát a prestiže, ale jak vidíte, abyste se účastnili, nemusíte vůbec PanzerCorps znát. Můžete se rozhodovat jen citem či na základě obrázků a odhadů sil, které vám budu dávat. Pokud bude mít nějaké rozhodnutí významnější dopad z pohledu herních pravidel (např. vtáhne do války nový stát, nebo umožní obsadit produkční hexy a podobně), budu vás o tom informovat průběžně.

Pro hru založím dvě paralelně běžící vlákna (toto je jedno z nich, druhé najdete tady, úvodní povídání je v obou až na příklady téměř totožné). V jednom se bude hlasovat o strategických rozhodnutí za Spojence, v druhém o rozhodnutích za Osu. Rozdělení vláken na dvě je z toho důvodu, abyste (pokud nechcete) neviděli soupeřům do karet a mohli se rozhodovat pokud možno poctivě, ať už si zvolíte jakoukoliv stranu. Zároveň ale bude platit, že toto uzavřené rozhodování je pouze volitelné a není bezpodmínečně nutné - jednotlivá rozhodnutí totiž budu uzavírat asynchroně a skutečnou variantu vývoje totiž nakonec vždy rozhodne los. Tím pádem i když budete soupeři do karet koukat, bude to v době, kdy už jsou vaše úkoly dávno zadány a vylosovány, a naopak. To vlastně svým způsobem bude modelovat fakt, že obě strany konfliktu mají nějakou funkční špionáž. Jediné, čeho bych se rád vyvaroval, by bylo, aby jeden z vás hlasoval za obě strany konfliktu naráz a nějak si tím nahrával.

Několik obecných pravidel

Hra začíná 1.1.1939 a může skončit dvěma způsoby:
- pokud jedna ze stran před srpnem 1946 přijde o kontrolu nad všemi vítěznými hexy, prohraje (a logicky druhá strana zvítězí)
- pokud obě strany vydrží do srpna 1946, zvítězí ten, kdo bude mít v posledním tahu kontrolu nad více vítěznými hexy.
Vítězné hexy jsou typicky hlavní, nebo jinak významná města.

Krom vítězných hexů jsou na mapě také tzv. produkční hexy - typicky oblasti s významnými doly, ropnými poli a pod. Jejich obsazení zvyšuje množství prestiže, které vaše strana získává - a tedy i množství jednotek, které je možné nakupovat či opravovat.

Hra není dokonale vybalancovaná, ale je nastavená tak, že v průběhu začátku války hraje technologická převaha i množství jednotek do karet Ose. Zároveň ale platí, že Osu tlačí čas a mohutná ekonomická síla USA i SSSR časem nevyhnutelně vstoupí do války. Proto je úkolem spojenců zpočátku strategicky rozhodovat, která území se pustí (aby se ušetřily jednotky) a která stojí za to bránit + snažit se co nejlépe využívat ekonomickou sílu těch národů, které útočné akce Osy do války vtáhnou.

Zapojování je (kvůli omezením herního enginu) do značné míry zjednodušené, existují ale jednoduchá pravidla, obecně platná pro celou hru.
* Národy plně ve válečném stavu mají ve hře k dispozici všechny své jednotky i města, letiště a přístavy. Mohou dokupovat jednotky a bez omezení bojovat s ostatními národy, se kterými jsou ve válečném stavu. Na začátku hry je nastavení takovéto:
-- Na straně Osy: Německo, Japonsko, Finsko a Slovensko
-- Na straně Spojenců: Anglie, Polsko, Čína, Mongolsko, Austrálie, Nový Zéland, Britská Indie, Jihoafrická republika, Kanada
* Národy částečně ve válečném stavu mají ve hře k dispozici pouze jednotky. Jejich území se chová, jako by bylo spřátelené se svou stranou (viz níže), ale nemají k dispozici svá města, letiště a přístavy a nemohou dokupovat nové jednotky.
-- Na straně Spojenců: Francie (chová se jako by jen sympatizovala, a dokud není přímo napadena, má k dispozici jen pevnosti na Maginotově linii) a Sovětský svaz (chová se jako by sympatizoval a dokud není přímo napaden, má k dispozici omezené množství jednotek, měst, letišť a přístavů pro útok do Finska a probíhající bitvu u Chalkin Ghol)
-- Na straně Osy není nikdo takový
* Neutrální národy jsou takové, jejichž území je zcela nedotknutelné. Neobsahuje ani vítězné, ani produkční hexy, nemají jednotky, jejich města, letiště i přístavy nelze používat.
-- Neutrální jsou: Švýcarsko, Irsko
* Sympatizující národy jsou takové, že dokud nejsou vtaženy do války, tak nemají žádné jednotky, města, letiště ani přístavy a nemohou nic nakupovat. Sympatizující síly mohou jejich území využít k transportu svých jednotek, bez vlivu na hru. Pokud na jejich území vstoupí protistrana, považují to za akt agrese a okamžitě vstoupí do plného válečného stavu na té straně, se kterou sympatizují. Kvůli omezením herního enginu je někdy více národů spojeno do jednoho bloku.
- S Osou sympatizují: Itálie, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Irák, Irán, Švédsko, Siam, Argentina, Chile, Paraguay
- Se Spojenci sympatizují: USA, Belgie, Holandsko, Lucemburk, Jugoslávie, Řecko, Norsko, Portugalsko, Turecko, Brazílie, zbylé státy Střední a Jižní Ameriky
Pro některé sympatizující národy dále platí, že mohou vstupovat do války i na základě určitých událostí - buďto samy od sebe (např. SSSR v roce 1942 vstoupí do války i když není napadeno, jako hypotetické rozhodnutí Stalina napadnout Německo) nebo v závislosti na jiných událostech (např. všechny země Beneluxu vstoupí do války naráz, je-li jedna z nich napadena) - tyto skipty se snaží na hrubo kopírovat historické události (nebo oblíbené what-if alternativy), takže s trochou citu a znalostí historie můžete odhadnout, k čemu některá vaše rozhodnutí povedou.
* Slabé národy jsou ty, jejichž území není chráněno a obě strany konfliktu jej mohou kdykoliv beztrestně anektovat či se libovolně pohybovat po jejich území. Ve hře jsou reprezentovány jako města, letiště a přístavy volně k zabrání.
- Slabé jsou: Egypt, Saudská Arábie, Gdaňsk a Island
* Rozpolcené národy jsou ty, které jsou prozatím neutrální, ale pokud by cizí armáda vstoupila na jejich území, rozpadnou se na dvě frakce a spustí se v nich občasnká válka
- Rozpolceným národem je Španělsko - pokud by se zapojilo do války, rozzuří se v něm opět občanská válka.

Co se týká vojenských sil, tak:
- jejich rozmístění a síla na mapě v době vstupu daného národa do války tak nějak odpovídá historické situaci
- pozemní a letecké jednotky je možné dokupovat kdykoliv (budu nabízet v hlasování), na území státu, který je umí postavit.
- zvláštní pravidla lodí - jejich spouštění na vodu je ve hře naskriptováno podle historických skutečností (a budu o tom informovat), na výslovnou žádost je možné nějaké dokoupit, ale je to megadrahé a standardně to nabízet nebudu


Pokud byste měli ke způsobu odehrávání nějaký návrh nebo připomínky, nebojte se ozvat. Stejně tak klidně klaďte doplňující dotazy. Vykopávací post s prvními volbami bude následovat ...
Naposledy upravil(a) MarkyParky dne 11. 11. 2018, 01:39, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32275
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od Vallun »

Už se těším:)
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

1.9.1939
1. tah z 209
Předpověď počasí: Jasný začátek s postupným zhoršováním se počasí
Ekonomická síla: +2700 prestiže
Údržba armády: -600 prestiže
Přísun/kolo : +2100 prestiže
Celkové zásoby: 2100 prestiže

Poznámka: Nelekejte se, že v úvodu bude otázek víc. Je potřeba hodně věcí nějak nastavit, později už bude otázek o mnoho méně.

Úvodní celosvětový přehled
Obrázek Velká Británie vstupuje do války ne zcela zaskočená, ale spoléhá se hlavně na své letectvo a námořnictvo. Většina pozemních sil je soustředěná na domovských ostrovech, připravená k expedici do Francie, pokud takové rozhodnutí padne. Kolonie jsou povětšinou téměř nechráněné - na druhou stranu také je nic neohrožuje. Britové operují po celém světě, tedy v následujících oblastech:
- Britské ostrovy - většina britských sil, všesilové vojsko
- Alexandrie a Palestina - průzkumné a lehké pěchotní jednotky
- Střední Afrika - téměř bez armády
- Západní Afrika - téměř bez armády
- Hong Kong - lehké pěchotní jednotky
- Borneo - lehké pěchotní jednotky
- Oceánie - téměř bez armády
Obrázek Sovětský svaz prozatím nevstoupil do války naplno. Má své vlastní zájmy, díky kterým už rozjel dílčí operace, ale s ohledem na podepsaný Molotov-Ribentrop pakt se nezapojí naplno do bojů, dokud k tomu nebude přinucen nebo se mu to nebude hodně hodit. Na začátku války tedy operuje ve dvou oblastech:
- Finsko - pěší a obrněné divize (s omezenou možností nakupovat další jednotky v Petropavlovsku a Murmansku)
- Mongolsko - tankové jednotky (s omezenou možností nakupovat další jednotky v Irkutsku a Ulan Ulde)
Obrázek Francie prozatím nevstoupila do války naplno. Účastní se "sitzkriegu" v jediné oblasti
- Francie - pevnosti na maginotově linii (bez možnosti nakupovat další jednotky)
Obrázek Polsko Je napadeno Německem. Je přečísleno a má horší techniku, je jen otázkou času, než padne. Polsko bojuje v jediné oblasti:
- Polsko - všesilové vojsko
Obrázek Čína Je ve vleklé válce s Japonskem. Čínská technika je slabá a nevýkonná. Čína má ale velkou převahu v počtech lidí a silnou pěchotní armádu, takže je schopná za cenu strašlivých ztrát Japonce brzdit. Čína bojuje ve třech oblastech:
- Severní Čína - pěchota bez další podpory
- Střední Čína - pěchota+dělostřelectvo
- Jižní Čína - pěchota+dělostřelectvo s podporou několika tanků a letadel
Obrázek Mongolsko S pomocí Sovětského svazu právě úspěšně odráží pokus o Japonský útok u Chalkin Gol. Jinak je ale zoufale nevybavené a armáda je velmi slabá. Operuje v jediné oblasti:
- Mongolsko

No a pak tady máme bývalé britské kolonie. Pro ty vesměs platí, že vstoupily do války po boku Velké Británie, ale v podstatě je to zatím jen formální, nemají žádnou vojenskou sílu, o které by se dalo hovořit. Potenciálním nebezpečím pro některé je Japonsko, ale i to jen velmi omezeně. Jde o tyto oblasti a země:
Obrázek Austrálie
- Papua Nová Guinea - bez armády
- Pevninská Autrálie - téměř bez armády
- Oceánie - bez armády
Obrázek Nový Zéland
- Nový Zěland - téměř bez armády
Obrázek Britská Indie
- Indie - téměř bez armády
- Burma - lehké pěchotní oddíly
Obrázek Jihoafrická republika
- Jižní Afrika
Obrázek Kanada
- Kanada

A. Úvodní rozložení produkce mezi státy
Spojenci produkují +2100 prestiže za kolo. Určete, kolik procent produkce (součet může být i méně než 100, potom se něco ušetří do budoucna) se bude utrácet za nákupy jednotek v jednotlivých oblastech. Toto nastavení se bude používat do té doby, než dojde k nějaké významné události, která si vynutí nové určení.
1) Anglie - oblast Britských ostrovů
2) Anglie - Alexandrie a Palestina
3) Anglie - Střední Afrika
4) Anglie - Západní Afrika
5) Anglie - Hong Kong
6) Anglie - Borneo
7) Anglie - Oceánie
8 ) Sovětský svaz - Finsko
9) Sovětský svaz - Mongolsko
10) Polsko - Polsko
11) Čína - Severní Čína
12) Čína - Střední Čína
13) Čína - Jižní Čína
14) Mongolsko - Mongolsko
15) Austrálie - Papua Nová Guinea
16) Austrálie - Pevninská Autrálie
17) Austrálie - Oceánie
18 ) Nový Zéland - Nový Zéland
19) Britská Indie - Indie
20) Britská Indie - Burma
21) Jihoafrická republika - Jižní Afrika
22) Kanada - Kanada

B. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Velká Británie - kvalita vs kvantita
Velká Británie má k dispozici širokou paletu techniky různého stupně kvality své vojenské techniky. Rozhodněte, jakým směrem se jeho produkce vydá:
1) Kvanita (obyčejná pěchota, tanky Vickers Mk.VI a Matilda I, 6inch děla bez tahačů, stíhače Hurricane Mk.I, bombardéry Battle Mk.II, žádné zvláštní jednotky)
2) Zlatý střed (obyčejná pěchota motorizovaná Lorry, tanky Cruiser Mk.I a IV, 6inch děla tažená Matadory, stíhače Spitfire Mk.I, bombardéry Blenheim Mk.I, průzkumná auta Daimler Dingo a Rolls Royce AC, protilet. ochrana 20mm Oerlikon a 40mm Bofors)
3) Kvalita (specializované pěchotní oddíly motorizované Bren Carrier, tanky Matilda II, 6inch děla tažená Matadory, stíhače Spitfire Mk.I, bombardéry Wellington Mk.IC, průzkum Chevy WB, protilet. ochrana QF 3inch a 3,7inch)

C. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Velká Británie - složení armády a doktrína
Německo má k dispozici všechny druhy zbraní, rozhodněte, jakou armádní doktrínu bude aplikovat (tzn. co se bude nakupovat přednostně a o trochu víc, než ostatní)
1) Pěchotní doktrína (důraz na nákup pěchoty a dělostřelectva)
2) Obrněná doktrína (důraz na nákup tanků a průzkumných vozů)
3) Ochranná doktrína (důraz na nákup protitankových a protileteckých děl)
4) Doktrína vzdušné převahy (důraz na nákup stíhačů)
5) Bombardovací doktrína (důraz na nákup taktických i strategických bombardérů)
6) Pevnostní doktrína (důraz na stavbu pevností na dobytých územích)
7) Vševojsková doktrína (rovnoměrné rozložení nákupů mezi všechny složky)

D. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Sovětský svaz - lehká vs těžká technika
Sovětský svaz prozatím zapojuje jen část svých armád - rozhodněte, jaká filozofie v armádě vládne:
1) Nas mnogo (necvičená pěchota, tanky T-37 a BT-5, 37mm protitanková děla, 76,2mm děla, stíhače Polikarpov I-15, bombardéry Polikarpov U-2)
2) Stalinova ocel (cvičená pěchota s náklaďáky, tanky T-28, samohybná protitank. děla AT-1, samohybná děla SU-5-2 a SP-T-18, stíhače Polikarpov I-16, bombradéry Tupolev SB)

E. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Polsko - konzervativní vs progresivní reakce na napadení?
Polsko je zaskočené a moc toho asi nekoupí. Kdyby ale přeci jen byla příležitost něco pořídit, bude sázet na staré vyzkoušené metody, nebo zkusí na poslední chvíli progresivně nasadit novoty?
1) Konzervativní přístup (kavalérie, tančíky TKS, 75mm děla tažená koňmi, protiletadlová děla 40mm wz.36)
2) Progresivní přístup (motorizovaná pěchota, tanky 7TP, 105mm děla tažená náklaďáky, stíhače PZL P.11c)

F. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Čína - Mao nebo Čankajšek?
Čína je v dovozu techniky naprosto závislá na zahraničí a kupuje zbraně, kde se dá. Zemi navíc ovládají dvě frakce - komunisté a nacionalisté - a pouze Japonská agrese je přiměla bojovat chvíli bok po boku. Páteř Čínské armády - tedy pěchotu a dělostřelectvo - je možné vyzbrojovat kořistními zbraněmi či domácími kopiemi dříve dodané techniky. Ale složitější výrobky - letadla, tanky - musí shánět číňané jinde. Která frakce je v tom lepší?
1) Nacionalisté (kupují se tanky Panzer IA, Renault FT17, obrněná auta SdkFz111, protitanková a protiletadlová děla, těžké 15cm dělostřelectvo)
2) Komunisté (kupují se tanky BT-5 a T-26, stíhače Polikarpov I-15 a 16, bombardéry Tupolev SB)

G. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Mongolsko - našlo zalíbení v sovjetské technice?
Mongolové doteď dávali hlavně na kavalerii a pěchotu. Museli tedy požádat o pomoc Sovjety - ale u Chalkin Golu viděli, že tanky a letadla mají svůj význam. Jak je to ovlivní?
1) Spolehnou se na Sověty (dál budou stavět pěchotu a budou doufat, že je Sověti se svou technikou ochrání)
2) Nakoupí Sovětskou výzbroj (začnou stavět tanky BT-5 a BT-7, letadla Polikarpov I-15 a bombardéry Tupolev SB)

H. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Austrálie - Očekává, že s Japonskem svede bitvu hlavně na vodě. Chce vůbec budovat obrněné síly, nebo se spolehne jen na pěchotu?
1) Pěchota musí stačit, aspoň jich bude víc
2) Koupí se i tanky (Vickers Mk.VI) a protitanková děla (QF 2 pounder)

I. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Nový Zéland - Očekává, že s Japonskem svede bitvu hlavně na vodě. Chce vůbec budovat obrněné síly, nebo se spolehne jen na pěchotu?
1) Pěchota musí stačit
2) Koupí se i tanky (Vickers Mk.VI) a protitanková děla (QF 2 pounder)

J. Úvodní rozložení produkce - ObrázekBritská indie - Do džungle se těžká technika nehodí. Co bude její páteří?
1) Britský vojenský drill se stadnardní výzbrojí
2) Gurkové - odhodlaní bojovníci s těžkou výzbrojí
3) Lehká pancéřová vozidla ACW

K. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Jihoafrická republika - Půlka země je otevřený terén s loukami či pouštěmi, druhá neprostupné džungle a hory. Co s tím?
1) Páteř vojska bude tvořit pěchota a lehká děla (3,7inch nesené mulami)
2) Páteř vojska bude tvořit pěchota a těžká děla (BL 6inch tažené Matadory)

L. Úvodní rozložení produkce - Obrázek Kanada - Je potřeba rozhodnout, zda budovat expediční sbory, nebo se připravovat na boj na domácí půdě.
1) V kanadě se bojovat nebude, je třeba vybudovat lehké expediční sbory (tanky Vickers Mk.VI, průzkum Daimler Dingo, děla QF 18 pounder)
2) Je potřeba mít domácí síly schopné odolat případné invazi (tanky Matilda II, 6 inch 26swt děla)


Hlasujte, až bude odhlasováno, posuneme se k prvním strategickým rozhodnutím.
Naposledy upravil(a) MarkyParky dne 11. 11. 2018, 07:43, celkem upraveno 3 x.
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32275
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od Vallun »

A
1) Anglie - oblast Britských ostrovů -25 %
2) Anglie - Alexandrie a Palestina - 15 %
5) Anglie - Hong Kong - 5 %
6) Anglie - Borneo - 10 %
7) Anglie - Oceánie - 5 %
13) Čína - Jižní Čína - 5 %
15) Austrálie - Papua Nová Guinea - 5 %
20) Britská Indie - Burma - 10 %

B 3

C 4

D 1

E 1

F 1

G 2

H 2

I 2

J 2 - volba jasná, pro všechny co znají jméno generála Wingatea:)Ale Ghurkové a těžká výzbroj? pravda, kukri není nejlehčí, ale...;)

K 2

L 1
Naposledy upravil(a) Vallun dne 11. 11. 2018, 07:46, celkem upraveno 1 x.
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

Vallun:
Jsem tam měl copypastově blbě písmenka a chyběla mi Jihoafrická republika. Oprav si prosím hlasování, teď už je to dobře
Uživatelský avatar
Paul
Příspěvky: 1371
Registrován: 31. 8. 2017, 11:19
Kontaktovat uživatele:

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od Paul »

Zní to pěkně, tož se přidám.

A
1) 30%
2) 15%
7) 25%
8) 15%
10) 15%

B
2

C
7

D
1

E
2

F
2

G
2

H
2

I
2

J
1

K
2

L
1
Slovanologie 25. 5.

Wunder warten bis zuletzt.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

A1: (30+25)/2=27,5% Obrázek - Britské ostrovy = 578
A2: (15+15)/2=15% Obrázek - Alexandrie + Palestina = 315
A5: (0+5)/2=2,5% Obrázek - Hong Kong = 53
A6: (0+10)/2=5% Obrázek - Borneo = 105
A7: (5+25)/2=15% Obrázek - Oceánie = 315
A8: (0+15)/2=7,5% Obrázek - Finsko - 158
A10: (0+15)/2=7,5% Obrázek - Polsko - 158
A13: (0+5)/2=2,5% Obrázek - Jižní Čína = 53
A15: (0+5)/2=2,5% Obrázek - Papua Nová Guinea = 53
A20: (0+10)/2=5% Obrázek - Burma = 105

B: VelkaBritanie:1D2 → 1(1)#1 Zlatá Střední, 2 Kvalita => Obrázek půjde zlatou střední cestou

C: VelkaBritanie:1D2 → 1(1)#1 Vzdušná, 2 Vševojsková => Obrázek Vzdušná převaha

D: Shoda => Obrázek Nás mnogo.

E: Polsko:1D2 → 2(2)#1 Konzerva, 2 Progres => Obrázek Progresivní

F: Cina:1D2 → 2(2)#1 Komuniste, 2 Nacionaliste => Obrázek Nacionalistická

G: Shoda => Obrázek Nákup

H: Shoda => Obrázek I tanky

I: Shoda => Obrázek I tanky

J: Indie:1D2 → 2(2)#1 Lehké, 2 Těžké => Obrázek Těžké

K: Shoda => Obrázek Příprava na otevřený terén

L: Shoda => Obrázek Lehké expediční sbory
Naposledy upravil(a) MarkyParky dne 13. 11. 2018, 08:49, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

Další várka hlasování - předválečná situace v Evropě
Velká Británie - situace na Ostrovech
1.9.1939 Velká Británie
1.9.1939 Velká Británie
Klíčové cíle:
- námořní základna ve Scapa Flow
- obrana Londýna (vítězný hex)
- obrana továren v Glasgow (produkční hex)
- obrana dolů u Manchestru (produkční hex)
- vysazení expedičních sil do Evropy

Dear sir general,
navzdory naší diplomatické snaze zabránit válce, Hitler napadl Polsko. V nejbližších hodinách dojde k formálnímu vyhlášení války, armáda i námořnictvo však nesmí otálet ani minutu už v tuto chvíli musí zahájit přípravné operace. Je na Vás rozhodnout, jaké budou naše první kroky v této válce.


A. NORTHERN a SOUTHERN COMMAND + loďstvo v kanále La Manch Obrázek
Pěchota: 14x 39 Inf., 1x 39 HW Inf., 1x Light Cavalery, 1x Bridge Engineer
Tanky: 3x Vickers 6ton, 1x Matilda I, 1x Crusarder Mk.I
Průzkum: 1x Daimler dingo, 1x Westland Lysander
Protitank. děla: 2x QF 2 pounder
Dělostřelectvo: 3x QF 25 pounder, 1x BL 5.5inch
Protilet. děla: 2x QF 3.7inch, 1x 40mm Bofors

Pozemní vojsko je možné začít naloďovat. Podle zpráv MI6 je Německá armáda jako celek lépe vyzbrojena i početnější. Zároveň ale většina jejích sil je vázána v Polsku. Čeká nás tedy těžké rozhodnutí - co s tím?
1) Celá armáda zůstane doma, dokud nenazbrojíme
2) NORTHERN COMMAND zůstane chránit ostrovy, SOUTHERN COMMAND se vylodí do Francie
3) SOUTHERN COMMAND zůstane chránit ostrovy, NORTHERN COMMAND zahájí obojživelnou operaci - úder do oblasti Brém a Hamburku
4) Veškeré vojsko (až na několik jednotek pěchoty zajišťujících pobřeží) se vylodí do Francie
5) SOUTHERN COMMAND se vylodí do Francie a souběžně NORTHERN COMMAND zahájí obojživelnou operaci - úder do oblasti Brém a Hamburku
6) Jiný nápad?

B. ROYAL AIR FORCE Obrázek
Stíhač: 2x Hurricane Mk.I,
Tak. bomb.: 2x Battle Mk.II, 1x Avro Anson, 1x Blenheim, Mk.I
Str. bomb.: 1x AW Whitley Mk.V

1) Letectvo zůstane chránit ostrovy
2) Letectvo bude chránit výsadkové operace do pevninské Evropy
3) Letectvo zahájí údery na německé území - strategické bombardování + útok na jednotky v porýní
4) Letectvo se pokusí najít a zaútočit na německé námořnictvo.

C. HOME FLEET Obrázek
V základně:
Bitevní lodě: Nelson, Royal Oak, Rodney,
Bitevní křižníky: Repulse, Hood, Renown
Těžké křižníky: 1x třída County
Lehké křižníky: 2x C class, 2x Town class, 1x Danae class
Torpédoborce: 1x A/B class, 1x Tribal class
Letadlové lodě: 1x Ark Royal, 1x Furious + Swordfish Mk.I

V pobřežních vodách na jihu Anglie:
Bitevní lodě: Revenge, Resolution,
Torpédoborce: 1x Třída A/B
Letadlová loď: Courageous + Swordfish Mk.I

Patrolující v úžinách mezi Grónském a Britskými ostrovy:
Bitevní lodě: Royal Sovereign, Ramillies
Lehké křižníky: 1x C class

Britské námořnictvo je nejsilnějším loďstvem na světě. Jen nemůže být všude a nevíme, jaké mají Němci vlastně úmysly. Přiřaďte lodě (explicitně, nebo orientačně) k následujícím úkolům (můžete některé úkoly i vynechat).
1) Patrolování mezi Grónskem a Islandem
2) Patrolování mezi Islandem a Britskými ostrovy
3) Blokáda přístupu do Severního moře mezi Britskými ostrovy a Skandinávským poloostrovem
4) Ochrana základny Scapa Flow
5) Ochrana pobřeží Britských ostrovů před invazí
6) Ochrana pozemních jednotek vyloďujících se do Evropy


Polsko - Kampania wrześniowa
1.9.1939 Polsko
1.9.1939 Polsko
Klíčové cíle:
- obrana Varšavy (vítězný hex)
- obrana dolů mezi Krakovem a Katovicemi (produkční hex)

Panie generale,
německé jednotky zákeřné útočí ze všech stran! Jsme přečísleni a jejich tanky a letadla převyšují naše. Naši muži se statečně brání, ale je zřejmé, že dlouho nevydržíme.


D. ARMIA KRAKÓW a PRUSY Obrázek
Pěchota: 17x Piechota, 4x Kawaleria
Tanky: 3x TSK, 1x 7TP
Protitank. děla: 3x 37mm wz. 36
Dělostřelectvo: 2x 105mm wz. 29, 1x 75mm wz. 97
Protilet. děla: 2x 40mm wz. 36
Stíhači: 1x PZL P.c11c
Takt. bombardéry: 1x PZL P.23B Karas

Polsko čelí útokům hned ze tří stran. Bez pomoci je prohra je nevyhnutelná, jedinou nadějí je zpomalit Němce do té doby, než Britové přispěchají na pomoc. Pokud přispěchají. Jakým způsobem povedeme obranné boje?
1) Důraz na udržení území - neustoupit ani o hex.
2) Důraz na minimalizaci ztrát - ustupovat a chránit jednotky
3) Důraz na maximalizaci způsobených ztrát - klidně i obětovat jednotku, jen když to Němci co nejvíc schytají.

Finsko - Зи́мняя война
1.9.1939 Sovětský Svaz
1.9.1939 Sovětský Svaz
Klíčové cíle:
- dobytí Helsinek (vítězný hex)
- udržení Leningradu (vítězný hex)
- udržení přístavu v Murmansku (produkční hex)

Товарищ генерал,
Finská vláda i nadále ignoruje oprávněné požadavky nejvyššího sovětu na rozsáhle výměny území, které by zajistily bezpečné ochranné a nárazníkové pásmo v okolí Leningradu. Z tohoto důvodu musíme zakročit a naše legitimní nároky si zajistit silou.


E. 7. АРМИЯ Obrázek
Pěchota: 5x novobranci, 3x pěchota
Tanky: 2x T-26S, 1x BT-5, 1x BT-7, 1x T-37
Dělostřelectvo: 1x 76.2mm M1936, 1x SP-T-18
Protilet. děla: 1x 37mm M1939
Stíhači: 1x Polikarpov I-15
Takt. bombardéry: 2x Tupolev SB

Jednotky 7. armády se momentálně přesouvají od Moskvy do oblasti Vladivostoku. Jakým způsobem je rozmístíme?
1) Celá 7. armáda se připraví na prolomení úzké šíje u Leningradu
2) Část 7. armády se připraví na prolomení úzké šíje u Leningradu, zbytek se rozmístí na severním břehu Ladožského jezera
3) Do Leningradů půjde jen nezbytné zajištění, většina armády se rozmístí na severním břehu Ladožského jezera.

F. 8. a 9. АРМИЯ Obrázek
Pěchota: 6x novobranci
Tanky: 1x T-26S
Dělostřelectvo: 1x 76.2mm M1936, 1x 76.2mm M1902/30

8. a 9. armáda se přesouvají podél východního pobřeží, aby se připravily a útok z východu. Jakým způsobem se rozmístí?
1) Rovnoměrně podél celé frontové linie ke společnému útoku
2) Koncentrovat se spíše na jihu, aby pomohly s postupem 7. armády na Helsinky
3) Koncentrovat se spíše na středu, aby obsadili Soumussalmi
4) Koncentrovat se spíše na severu a provést dlouhý přesun s útokem na Rovaniemi

G. Kdy a jak zahájíme útok?
1) Plynule přejít z přesunu do útoku, jak budou jednotky dorážet na hranice
2) Každá z armád zahájí soustředěný útok, jakmile bude mít všechny jednotky na místě, navzájem však budou nezávislé
3) Koordinovaný společný útok všech armád naráz, jakmile budou připraevny

H. БАЛТИЙСКИЙ ФЛОТ Obrázek
Bitevní loď: Gangut
Lehké křižníky: 1x třída Kirov
Torpédoborce: 1x třída Orfey, 1x třída Gnevny
Ponorky: 1x třída Shchuka

Jaká bude v nastávající operaci úloha baltského flotu?
1) Bombardování obranných postavení Finska
2) Blokáda baltského moře, aby náhodou Finové nedostali posily z Německa
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32275
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od Vallun »

A 3

B 2

C 1 2 - stávající síly + Ark Royal a Danae
C 3 Hood, Rodney
C 4 Royal Oak
C 5 zbytek
C 6 Nelson, Renown, Repulse

D 3

E 3

F 1

G 1

H 2 :D
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
captain66
Příspěvky: 321
Registrován: 30. 7. 2009, 15:15

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od captain66 »

A5

B2

C 1 2 - stávající síly
C 3 Hood, Rodney
C 4 Royal Oak
C 5 zbytek
C 6 Nelson, Renown, Repulse, Ark Royal, Danae, Revenge

D3

E1

F1

G2

H1
Bolt actions speak louder than words.
Uživatelský avatar
Paul
Příspěvky: 1371
Registrován: 31. 8. 2017, 11:19
Kontaktovat uživatele:

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od Paul »

A) 5
B) 3
C) 1) Royal Sovereign, Ramillies
2) lehký křižník třídy C
3) Nelson, Royal Oak, Rodney, Repulse, Hood, Renown
4) 1x třída County, 2x C class, 2x Town class, 1x Danae class
5) ostatní
6) Courageous, nějaké torpédoborce

D) 2
E) 3
F) 1
G) 3
H) 2
Slovanologie 25. 5.

Wunder warten bis zuletzt.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

A: Britanie:1D3 → 2(2)#1 Pouze vylodění do Hamburku a Brém, 2-3 Vylodění do Hamburku a Brém + Expediční síly do Francie => Obrázek Provedou se obě operace.

B: Britanie:1D3 → 3(3)#1-2 Ochrana výsadkových operací, 3 Úder Německu => Obrázek Zasadí se úder Německu

C: Britanie:1D3 → 1(1)#1 Amirál Vallun, 2 Admirál Captain, 3 Admirál Paul => Obrázek Rozdělení misí bude následující:
1) Mezi Grónskem a Islandem zůstane C class
2) Mezi Islandem a Británií zůstane Royal Sovereign, Ramillies
Přidá se k nim Ark Royal, Danae
3) Hood a Rodney zahájí blokádu mezi Británií a Skandinávií
4) Royal Oak zůstane ve Scapa Flow
5) 1x County, 2x C class, 2x Town class, 2x A/B class, 1x Tribal class, 1x Furious + Swordfish Mk.I Revenge, Resolution a Courageous + Swordfish Mk.I budou chránit pobřeží británie před invazí
6) Nelson, Renown a Repulse budou chránit invazní síly

D: Polsko:1D3 → 2(2)#1-2 Největší ztráty nepříteli, 3 Nejmenší ztráty sobě => Obrázek Největší ztráty Němcům

E: SSSR:1D3 → 1(1)#1-2 Severem, 3 Leningradem => Obrázek Většina půjde severně Ladožského jezera

F: Shoda => Obrázek Rovnoměrný útok podél celé fronty

G: SSSR:1D3 → 2(2)#1 Po jednotkách, 2 Po armádách, 3 Pohromadě => Obrázek Každá armáda zvlášť, až bude komplet

H: SSSR:1D3 → 3(3)#1 Bombardování, 2 Blokáda => Obrázek Blokáda
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od MarkyParky »

Poslední hlasování před prvním tahem hry - situace v Africe a Asii

Mongolsko - Халхын голын байлдаан - Bitva u Chalchyn Gol
1.9.1939 Mongolsko
1.9.1939 Mongolsko
Klíčové cíle:
- rozdrcení zbytku Japonských vojsk
- postup k dolům u Ťing-Čou (produkční hex)
- postup k Pekingu (vítězný hex)
- chránit přístup k Ulambátaru (vítězný hex)

Ерөнхий!
S pomocí sovětských soudruhů se nám podařilo zastavit Japonský postup do Mongolska a zasadit nepříteli tvrdé ztráty. Teď je na čase vyhnat nepřítele z Mongolska - a možná mu i zasadit další rány na jeho vlastním území.


A. Монголын ардын арми
Obrázek
Pěchota: 3x morin tsereg, 3x yavgan tsereg,
Tanky: 1x BT-7
Průzkum: 2x BA-10
Dělostřelectvo: 2x 76mm M1927
Stíhači: 1x Polikarpov I-16, 1x Polikarpov I-15
Takt. bombardéry: 1x Tupolev SB, 1x Tupolev Tu-2

Obrázek
Pěchota: 1x pěchota
Tanky: 1x BT-7, 1x BT-5, 1x T-37


Spojená mongolsko-sovětská armáda dala výprask Japoncům a ti jsou teď v částečném obklíčení. Co dál?
1) Pokusit se dokončit obklíčení, případně je pronásledovat a rozdrtit.
2) Stočit se na jihovýchod a zahájit postup na Ťing-čou
3) Stočit se na jih a zahájit postup na Peking
4) Zastavit postup a opevnit se na současných pozicích
5) Dostali za vyučenou, ale nechceme se nechat vtáhnout do nějakého dobrodružství daleko od zásobovacích linií. Stáhnout se na západ, na silnici k Ulanbátaru
6) Jiný návrh?

Čína - 第一次长沙战役 - Bitva u Čchang-ša
1.9.1939 Jižní Čína
1.9.1939 Jižní Čína
Klíčové cíle:
- udržení Čínské přítomnosti v oblasti
- obsazení dolům severozápadně o Jing-tchan (produkční hex)
- zabránit dobytí Hong-Kongu (vítězný hex)

大將
Partyzánské jednotky operující v oblasti jsou schopné účinně brzdit japonský postup. Množství japonských jednotek v oblasti se však citelně zvyšuje a je více než pravděpodobné, že Japonci se pokusí zmocnit města Čchang-ša. Zároveň naše rozvědka zjistila zvýšenou námořní aktivitu v Jihočínském moři - příznaky blížící se invaze. Netušíme však, kde invaze udeří.



B. 游擊隊 - Partyzáni Obrázek
Pěchota: 8x Búbing 36, 1x Qíbing
Protitank. děla: 1x 3.7cm PaK 36
Dělostřelectvo: 1x 70mm Gai Liang

Partyzánské síly většinou operují v malých skupinách, schopných samostatných akcí. U každé z následujících akcí rozhodněte ANO či NE - pokud zvolíte ANO, blízké partyzánské oddíly se o ni pokusí. Zároveň tím ale přijdou o bonus za "opevnění se", který teď mají.
1) Prosmýknout se na severozápad od Jing-tchan a obsadit tamní doly.
2) Obsadit přístav ve Fu-čou
3) Vyrazit na pomoc Hong-Kongu.
4) Bránit Čchang-ša
5) Udeřit na japonské jednotky na cestě mezi Čchang-Ša a Jing-tchan

C. 第200師 - 200. mechanizovaná divize Obrázek
Pěchota: 1x Búbing 36
Tanky: 2x T-26S, 1x CVV-33
Protilet. děla: 3.7cm FlaK 37

Jediná čínská mechanizovaná divize je strategicky umístěná na silnici mezi Jung-čou a Liou-čou, aby mohla v případě nutnosti urychleně zasáhnout, kde je potřeba. Kam se vydá?
1) K Čang-ša, přispět k obraně města
2) K Hong-Kongu, odrazit útočníky a pomoct obráncům
3) K Liou-čou a Nan-ningu, zabránit potenciální hrozbě invaze
4) Rozdělí se, do všech tří směrů zároveň.
5) Vyčká na pozici a vyrazí do útoku teprve až když se bude někde něco dít (proto je motorizovaná, aby pak reagovala rychle)

Velká Británie - Alexandrie and Palestina
1.9.1939 Egypt
1.9.1939 Egypt
Klíčové cíle:
- udržet Port Fuad (produkční hex)
- obsadit Káhiru (vítězný hex)
- obsadit ropná pole na západ od Alexandrie (produkční hex)
- anektovat Egypt
- anektovat Saudskou arábii
- prohlédnout si sfingu a pyramidy

Sir general!
Naše síly v Egyptě jsou nepatrné, ale jejich obrovská výhoda spočívá v tom, že na rozdíl od nepřítele vůbec nějaké síly přítomné máme. Navíc Egyptská i Saudská vláda jsou slabé a když jim naznačíme dostatečně pevnou ruku, rády nám předají moc, aby se zbavily odpovědnosti za válečné běsnění. Jen na vás záleží, jak této příležitosti využijete.


D. MIDDLE EAST COMMAND - Velitelství blízký východ Obrázek
Pěchota: 3x Infantery 39
Průzkum: 1x Rolls Roys AC
Tanky: 1x Vickers 6ton
Protilet. děla: QF 2 pounder
Dělostřelectvo: QF 25 pounder
Takt. bombardér: Blenheim Mk.I

Všude kolem jsou bílé vlajky, jen je obsadit. Jak na to půjdeme?
1) Pěchota obsadí Káhiru a zůstane u pobřeží, tanky a průzkum obsadí nejprve Egypt, potom Saudskou arábii
2) Pěchota obsadí Káhiru a zůstane u pobřeží, tanky a průzkum obsadí nejprve Saudskou arábii, potom Egypt
3) Pěchota obsadí Káhiru a zůstane u pobřeží, tanky obsadí Egypt (to je blíž) a průzkum Saudskou arábii (to je dál)
4) Pěchota obsadí Káhiru a Egypt (to je blíž) a tanky a průzkum obsadí Saudskou arábii

E. MEDITERRANEAN FLEET - Středomořská flotila Obrázek
V Alexandrii a Seuzu:
Bitevní loď: Barham
Bitevní křižníky: 1x třída County
Torpédoborce: 1x třída Tribal, 1x třída D
Letadlová loď: Glorious

Na Maltě:
Lehké křižníky: 1x třída Arethusa
U Korsiky:
Bitevní loď: Warspite
Středomořská flotila nemá momentálně nepřítele, se kterým by se mohla utkat. Ve vzduchu ale stále visí hrozba Itálie, která si je s Německem velmi blízká a může kdykoliv vstoupit do války. Opět rozhodněte o misích pro lodě:
1) Kotvit v Alexandrii
2) Kotvit na Maltě
3) Vydat se s loděmi do Atlantiku, kde je s čím bojovat
4) Patrolovat na jih od italského Torenta, pro případ vstupu Itálie do války
5) Vydat se Suezem do Indického oceánu, na pomoc HongKongu, Singapuru, Borneu a pod, kdyby to bylo potřeba (bude trvat, než se tam dostaneme)
Naposledy upravil(a) MarkyParky dne 13. 11. 2018, 08:43, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32275
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od Vallun »

A 1

B 1 ne 2 ne 3 ano 4 ne 5 ano

C 2

C (D) 3

C (E) 4
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
captain66
Příspěvky: 321
Registrován: 30. 7. 2009, 15:15

Re: [PvP Let's Play] Panzer Corps - Spojenci

Příspěvek od captain66 »

A1

B1 ANO
B2 NE
B3 ANO
B4 NE
B5 ANO

C5

D3

E4
Bolt actions speak louder than words.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů