Nemáš nějaké podklady? Rád bych si v tomhle udělal jasno, zatím vycházím jen z vlastních zkušeností a určitě už na tohle někdo dělal výzkum, minimálně američtí vědci...
Moje zkušenost říká, že pokud točím koly pořád stejně rychle (úhlová rychlost, ne obvodová) a kolo zmenším, tak jedu pomaleji a když zvětším, tak rychleji, viz přehazovačka na kole.
Mám známého, který má nejdelší nohy v okrese (geneticky, žádná nehoda) a je bezkonkurenčně nejrychlejší (při chůzi a klusu, při běhu už se mu nedostává na ty jeho hubené nohy sil, ale to se dostáváme na tenký led s kombinací dvou vlastností).
Zkus mi odpovědět na následující příklad:
Běžíš na autobus, už jsi skoro u dveří když... ten padouch řidičskej zavře a odjede. Koho by to nenaštvalo, že jo. Tebe ale ne, máš totiž v kapse stroj času a lektvar Zvětšování.
Aktivuješ stroj, skočíš minutu do minulosti, vypiješ lektvar a zas rázuješ k autobusu, dvakrát větší než předtím
- dohoníš ho tentokrát?
- zas ti ujede před nosem?
Tohle mě trochu zmátlo - já se celou dobu bavil primárně o hráčských postavách, u NPC bych si s tím hlavu opravdu nedělal.Log 1=0 píše: ↑19. 7. 2018, 12:57Ještě se vrátím k opravám za pohlaví: To 1%, které si určuje NPC individuálně, taky nepotřebuje opravy za pohlaví, prostě si ta NPC vyrobí, jak potřebuje. To pravidlo je prostě zbytečné, jen navyšuje objem textu, které si musí PJ přečíst, a pokud se v honbě za realismem rozhodne ho použít, jen tím zprudí některé hráče.