[Hrstka: X-Wing] Základna

Zápisy hraní z „Hrstky“.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Několik dní po návratu ze systému Rimcee se všichni povstalečtí vojáci, piloti a technici shromáždili k formální slavnosti k uctění těch, kteří padli a rozdání vyznamenání za odvahu a statečné činy v poslední bitvě.

Stovky vojáků se sešly ve velké síni, která byla jinak prázdná a nevyužitá, zatímco vybraní mariňáci sloužili jako čestná stráž. Před nimi stál na vyvýšeném místě komodor Ratal ve slavnostní uniformě a dvě vysoké postavy, senátor Alku Vordu, který reprezentoval Daroon v Imperiálním senátu a mladá senátorka, lady Selnia Harbright ze Salliche. Oba senátoři se připojili k Alianci po rozpuštění Senátu v stejném roce, v jakém se odehrála bitva u Yavinu, a byli tu v čestné funkci a reprezentovali své světy a civilní část Aliance.

Obrázek

Ozval se zvuk fanfár a lady Selnia Harbright předstoupila a oslovila shromáždění jasným hlasem:
„Ráda bych vám na úvod přečetla kus Vyhlášení povstání… protože dnes, když si připomínáme ty, kteří padli, je důležité si také připomenout, za co padli.

‘…My, povstalecká Aliance, tímto jménem – a autoritou – svobodných bytostí Galaxie, slavnostně vyhlašujeme své úmysly: bojovat a vzdorovat Císaři a jeho silám, jakýmikoli prostředky, které máme k dispozici; odmítnout jakékoli imperiální zákony, které odporují právům svobodných bytostí; dosáhnout jeho zničení a zničení Galaktického impéria; a navždy osvobodit všechny bytosti v celé Galaxii. K těmto cílům zastavujeme své majetky, svou čest a své životy.’

To, kteří s námi dnes nemohou být, bojovali a zemřeli přesně za těmito cíli… osvobodit všechny bytosti v Galaxii a učinit náš svět lepším místem. A proto… si je dnes připomínáme.“


Obrázek

Ustoupila zpět a komodor Ratal zaujal její místo. Osm astrodroidů popojelo vpřed a zobrazilo obrazy padlých pilotů a střelců, kteří zahynuli během bitvy o Rimcee. Komodor přečetl jejich jména, činy a také jmenoval vyznamenání, která jim byla udělena. Na prvním místě byla komandérka Carrová, která byla za své činy v poslední bitvě posmrtně vyznamenána Medailí odvahy, nejvyšším vyznamenáním, které Aliance mohla udělit. Když se komodor dostal ke Skeeterovu jménu, zaslechli hlasité zakvílení, když se Yenn, Skeeterova vdova, zhroutila v slzách a přátelé ji odvedli stranou.

--------
- Cressida Carrová (Checker Leader, pilotka – obětovala se a nasměrovala svůj letoun do křižníku třídy Interdictor, který tím poškodila a umožnila rebelům uniknout)
- Kavis „Skeeter“ Lacer (Checker Two, pilot – zahynul při ochraně Y-wingů při náletu na křižník třídy Interdictor)
- Durgur Dar (Vanguard Six, zabracký pilot – zahynul při obraně fregaty Promise, zavěsil se za něj TIE když se pokoušel zničit TIE Bombery)
- Reania Silerová (Foxfire Eight, pilotka – zahynula při prvním náletu na Star Destroyer Vanquisher, její Y-wing byl sestřelen TIE Advanced)
- Erin Lavarrová (Foxfire Eight, střelkyně – zajata a popravena po bitvě)
- Isbel Da Res (Foxfire Twelve, corelliánská pilotka - zahynula při druhém náletu na Star Destroyer Vanquisher, její Y-wing sestřelily turbolasery a roztříštil se o trup Star Destroyeru)
- Cul-Utaan (Foxfire Twelve, sullustanský střelec – zajat a popraven po bitvě)
- Ranik Volsh (Foxfire Three, pilot – jeho Y-wing havaroval v poušti při pokusu o přistání a zahynul v troskách)
--------

Poté vpřed vyjeli další droidi a zobrazili podoby kapitánky Farlanceové a ostatních povstaleckých členů posádek, kteří zahynuli na Emerald Wine a dalších lodí, případně byli popraveni po bitvě. Komodor přečetl jejich jména, a když skončil, zasalutoval:
„Sbohem, drazí bratři a sestry ve zbrani. Pro náš cíl jste obětovali vše. Nikdy na vás nezapomeneme a nezapomeneme, co jste vykonali. Ať vás Síla provází a nechť se znovu setkáme ve světle za temnotou.“

Všichni povstalečtí vojáci a důstojníci zasalutovali svým mrtvým kamarádům ve zbrani a nastala minuta ticha za padlé, aby byla uctěna jejich oběť. Poté obrazy pilotů, střelců a námořníků postupně vybledly a zmizely.

Komodor Ratal pak pokračoval:
„Stejně jako ctíme své padlé, musíme ocenit i ty zde přítomné, kteří v bitvě projevili odvahu a chrabrost.“

Přečetl jména několika jedinců, kteří pak přestoupili a obdrželi medaile z rukou obou senátorů. Mezi nimi byli baron Syrush, Rya Bastilia, Mrruky P’arkekt a Hagen z letky Ragtag, kteří obdrželi Hvězdu Alderaanu za své činy v posledních bojích.

Mei Starfallová, mezi ostatními poměrně nezkušená pilotka, která ale měla pro létání přirozený talent, obdržela najednou jak Hvězdu Alderaanu, tak Corelliánský kříž. Zároveň bylo oznámeno, že byla povýšena do hodnosti kapitánky a bude nadále vést letku Ragtag. Baron Syrush, který ji do té doby vedl, byl povýšen na komandéra a měl zaujmout místo komandérky Carrové ve velení všech letek. Novým velitelm letky Checker se měl stát Checker Three, Epp Alavar, lorrdianský padesátník, který byl mladším bratrem zesnulé senátorky Nee Alavarové. Ta byla součástí Delegace 2000 a po ustanovení Impéria byla zatčena a popravena. Její rodina skončila v pracovních táborech. Epp byl jediný, kdo se odtamtud dostal živý a od té doby bojoval proti Impériu. Při představě vlastního velení vypadal neskutečně nervózně.

Když byly všechny ocenění rozděleny, předstoupil senátor Vordu a skrze brýle se rozhlédl po shromážděných povstalcích:
„Pocházíme z různých planet a z různých tříd a postavení. Vidím tu stát vedle sebe šlechtice a muže z lidu, vidím tu boháče a vidím tu chudáky, jsou tu bok po boku lidé i příslušníci mnoha dalších ras. Všichni máme své důvody pro to, abychom se přidali k boji, ale my všichni bojujeme za něco, co je větší než jen my sami. Bojujeme za svět, kde se obyvatelé nebudou muset bát své vlády, ale kde vláda bude tvořena obyvateli a bude jednat v jejich zájmu. Bojujeme za Republiku. Můžeme být zabiti, stejně jako ti odvážní muži a ženy, které si dnes připomínáme… ale nemohou zabít myšlenku, nemohou zabít náš sen. Pokud my neuspějeme, pak naše místa zaujmou jiní! Budeme bojovat a neustoupíme ani o krok! Za svobodu!“

Všichni povstalečtí vojáci jako jeden muž zvedli pěsti k nebi a opakované „Za svobodu!“ burácelo velkou síní jako bouře…
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od MarkyParky »

Když Mrruky před obřadem slyšel o tom, že bude oceněn medailí, jeho žlutá očka svítila radostí.
Když Mrruky během obřadu dostával medaili, v jeho pohaslých očích bylo cítit zklamání.

Lidem, kteří bojovali za Rebélii, tu bylo posmrtně děkováno.
Ale astrodridy zničené v bitvě, či odchycení a buďto sešrotované nebo přeprogramované, ty nikdo nezmínil ani slovem.

V lepším případě je roztrhal zásah jejich xwingu či skončí jako cvičné cíle, které čekala rychlá terminace, v horším případě stráví zbytek své existence přeprogramovaní jako důlní či odpadoví roboti, které čekají desítky let chátrání a pomalého rozpadu, zatímco se budou dřít v příšerných podmínkách. Ale to se tak nějak i mezi Rebely považovalo za samozřejmost.

Když sborově všichni povstalečtí vojáci zvedali pěsti k nebi a deklamovali opakovaně "Za svobodu!", Mrrukymu proběhla hlavou myšlenka "jak pro koho". Nanaštěstí to v hlasitém skandování nikdo neslyšel, ale v ten moment, kdy si uvědomil, jak pokrytecky to skandování zní jeho uším, z pod kapuce mu tiše vylétlo: "Omu`sata."

Nakonec ale nedal nic najevo.

Po obřadu se příliš nezdržoval mezi ostatními, kteří se radovali ze svých medailí. Promotal se mezi rebelskými vojáky a rychlým krokem doběhl do dílny, kde z jednoho stojanu "osvobodil" paprskovou pilu. Potom se zavřel na své publikaci a chvíli tam něco kutil. Poté, co dokončil to, co potřeboval, vzal s sebou C1-10F a znovu se jako stín proplížil základnou. Tentokrát mířil až k obřím pecím na železný šrot v jejich hlubinách. Převedl technikovi, který je obstarával, několik kreditů, aby jeho a astrodroida nechal u jedné z pecí o samotě a na nic se neptal.

Poté přistoupil k výhni, otevřel malá dvířka a několikrát vhodil do rozžhaveného prostoru malý kousek lesklého kovu ve tvaru kruhové výseče. Vždy, když to udělal, tiše zašeptal kódové označení zničeného nebo zajatého a přeprogramovaného astrodroida a C1-10F na malý moment nad roztékajícím se kovem zobrazil jeho podobiznu. Když zaznělo poslední "jméno" a ve výhni zmizel poslední kousek Mrrukyho medaile, jawa se otočil zpět na svou ubikaci.
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 6890
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Šenkvice

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Antharon »

Obrázek

Návrat Ragtag squadrony z tajnej misie prebehol bez ovacií, v hangári pracovalo pár mechanikov na oprave Y-wingov a okrem nich sa v skorú rannú hodinu nepohyboval na základni nikto kto by Ragtag privítal. Po veľmi váhavom pristátí Grraughovho silno poškodeného stroja sa pozornosť mechanikov presmerovala sem a rýchlo pobrali hasiace prístroje a začali zachraňovať čo z jeho stroja ostalo. Z kokpitu vyskočil Grraugh s revom a jeho kožuch okamžite pokryl prášok z hasiacej techniky, takže vyzeral ako pokrytý námrazou.

Zbytok pilotov pristál bez problémov. Na ich sklamanie ich v hangári nikto nečakal, ani ich veliteľ. S nepríjemnými pocitmi sa skúpina vydala dolu chodbou smerom ku kantýne... a k Sei'larovej pracovni.

Po pár minutách chôdze sa v chodbe rozozvučali sirény oznamujúce návrat Scavengerov. Na chodbách sa rozpútala panika. Niečo sa muselo po vašom odchode strašne pokaziť...
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Uživatelský avatar
boubaque
bubák; Moderátor
Příspěvky: 6644
Registrován: 2. 10. 2006, 19:49
Bydliště: Brno/Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od boubaque »

Skřípění X-Wingu na podlaze příletové haly oznámilo přílet Grraugha. Jen krátký zážeh trysek, který na poslední chvíli spustil Vlčák, zabránil tomu, aby se letoun roztříštil o protější stěnu haly, a X-Wing s námořnicky modrým pruhem se ještě chvíli setrvačností dotáčel na místě. Grraugh vyskočil s řevem z doutnajícího X-Wingu, jen co se pootevřel kokpit. Ať už v tom byl záměr techniků, nebo ne, sprška sněhu z hasicího přístoje, která Grraugha pokryla, ho rozhodně nezchladila.

"Aaaaaarrrrrghh! Wwheeeerrrrrzh dh'chrreeyyytchrrrr?! Shaaaaaoooow-aaaawp!!" :evil: zařval, až z něj většina sněhu sletěla na všechny strany. Hlas se rozléhal prázdnou halou a přehlušoval jen syčení hasicích přístrojů a dohasínající motory ostatních stíhaček. Jednoho z techniků, který se mu připletl do cesty, srazil k zemi a překročil jeho vyděšený obličej. Dunění jeho kroků a zlověstné vrčení se ztratilo v chodbě, ale bylo zřejmé, že Grraugh má někam namířeno...

(Mei, jestli chceš nějak zasáhnout, máš první a poslední možnost.)
Když se kácí les, lítají kopí — sv. Vojtěch
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks)
Hraju/vedu: D&D 5e, Svitky hrdinů, Příběhy Impéria
Další oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch, Wushu
Vlastnoruční heartbreaker: Fossa (Fate to Old School System Adjustment)
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 6890
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Šenkvice

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Antharon »

(priebezne by som chcel aj objasnit osud scavengerov az mi na to niekto vhodne nahrate tak tam pridam scenku)
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Uživatelský avatar
Asheara
Příspěvky: 268
Registrován: 4. 9. 2017, 11:09

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Asheara »

Mei po přistání vyskočila ze svého X-wingu se zamračeným výrazem ve tváři. Poprvé ji čekali všechny ty debriefingy a kdo ví co všechno... a ona jim teď rozhodně měla co říct. Líbit se jim to nejspíš nebude, ale za to, co je přiměli udělat, slyšet to, co si to tom myslí je to nejmenší! 'Mohlo by to být mnohem horší,' pomyslela si.

Vydala se ke zbytku letky, aby jim před debriefingem adresovala pár slov - konec konců, nejspíše všichni z toho měli smíšené pocity. "Ryo, pěkný let, z toho zmatku na začátku si nic nedělej, pro nás obě to bylo nové," poplácala ji po rameni, když procházela kolem. Ale další její záměry byly přerušeny Grraughovým přistáním - na které netrpělivě čekala.

Když Mei slyšela zařvat naštvaného Grraugha a viděla z něj odlétnout pěnu, suše polkla. Viděla jej překročit technika, kterého srazil k zemi a poté někam odkráčel s hrozivým vrčením. Nebylo těžké si domyslet, kam, nebo co bude dál. Cítila se jako paralyzována - ale věděla, že musí něco udělat, jinak někomu urve ruce - nebo něco podobného. 'Ano, mohlo to být horší,' pomyslela si zoufale. 'Mohlo se třeba stát tohle!'

Zhluboka se nadechla a přinutila se udělat krok vpřed. A další. Pokud s tím ona, jakožto velitelka letky, nic neudělá, tak nikdo. Rozeběhla se za Grraughem - a rozhodně to musel být pro ostatní zajímavý pohled. Každý člověk s trochou rozumu by rozzuřenému wookiemu uhnul z cesty - a přece se za ním žene nějaká malá holka. Když se jí ho konečne povedlo dohnat - nebo, přesněji řečeno, předehnat - postavila se před něj, udýchaná, s rukama nataženýma k němu, jak kdyby ho chtěla zastavit. Byl mezi nimi bezmála třičtvrtě metru rozdíl ve výšce, a i navzdory tomu tam odhodlaně stála - avšak strach, který se jí zračil v očích, nedokázala zakrýt.

Vteřinu stála beze slova, aby popadla dech, a pak z ní vypadlo: "Ne Grraughu, nedělej to! Vím, že jsi naštvaný, já taky! Ale ublížit jim není řešení!" Zhluboka se nadechla, a trochu klidněji, chlácholivějším hlasem pokračovala. "Mělo by to následky, mohla bych přijít o pilota - výborného pilota!" Věděla, že pokud je wookie opravdu naštvaný, slova se k němu nemusí jen tak dostat, a proto se rozhodla udělat něco odvážného - i když velice hloupého. Přistoupila k němu blíž a jemně jej uchopila za srst. "Jsou i jiné způsoby, jak to řešit... a věř mi, nenechám to jen tak. I teď, s těmi moduly jsme to zvládli... nějak. Ale pokud jim ublížíš - nebo někomu - bude to stejná situace. Nejspíš neozbrojení a pravděpodobně nevinní! Tehdy jsme s tím nemohli moc dělat - ale teď ano," řekla klidným hlasem, zatímco ho chlácholivě drbala po srsti. Ale nebylo pochyb, že se bála – třásla se strachem a zoufale se snažila nemyslet na to, že wookijové dokážou jediným pohybem vytrhnout končetinu z kloubu - avšak nemohla se zbavit myšlenky, že když je někdo tak hloupý jako ona, a postaví se do cesty rozzuřenému wookijovi, může se to stát…

roll na osobnost, 3d6+1 => 1+5+3+1 => 10! (ještě nevím, na co to je, řekla bych, že pokud se Grraugh uklidní, tak si smažu dluh na osobnost, pokud ne, tak na Sílu, protože je očividne se mnou, pokud to přežiju :D)
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 6890
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Šenkvice

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Antharon »

"Piloti dostali briefing, hmmm... Vedeli, do čoho idú." Sei'lar sedel na stoličke a prsty zarýval do opierok. Jeho srsť bola zlepená potom a v jeho tvári bol jasne čitateľný strach.

"Som ich veliaci dôstojník, ako ste si dovolili ma obísť?" Vernon Syrush sa zapieral dlaňami o stôl a nakláňal sa nad dôstojníka rozviedky, čo ho robilo z jeho pohľadu ešte mohutnejším, "Myslíte si, že vo vašich kanceláriách ste nedobytní. Ale za toto sa budete spovedať, za to vám ručím..."

"Plán bol jasný a hmmm... Vštkým bolo jasné, čo majú robiť, vaša prítomnosť vo velíne nebola nutná. A Scavenger..."

Syrushovi sa zovrela ruka v päsť až sa Sei'lar skrčil v kresle a zakryl si tvár rukami.
"Videl som záznam, za toto pôjdete pred vojenský súd. Ragtag leader mala svoj prvý veliteľský let. Zmätkovala a panikárila. Mala tam mať podporu. To čo sa stalo Scavengerom je na vašu hlavu. Rovnako ako ten zostrelený modul. Všetko to je vaša chyba..."

"Ako sa opovažujete? Toto je útok na dôstojníka Aliancie," Sei'larove oči boli rozšírené hrôzou. Takto blízko skutočnému nebezpečenstvu ešte nikdy nebol, "Okamžite opustite moju kanceláriu inak zavolám bezpečnosť!"

"Už nebudete dlho dôstojníkom. O to sa postarám. Ste iba obyčajná krysa, ktorá parazituje na rebélií." Syrush zhlboka dýchal a pozeral na Bothana. Zodvihol sa a odkráčal k dverám. "Zbohom Sei'lar."

"Dovidenia barón. A nezabudnite v tejto vypätej situácií navštíviť otca. Viete kým máte tú možnosť."

Dvere Sei'larovej kancelárie sa zabuchli a bothan ostal úplne sám sedel pri stole s tvárou v rukách a čakal na vojenskú políciu. Nebol dôvod čokoľvek zapierať. Misia bola fiasko. Keby šlo všetko podľa plánu, nikto by útok na moduly neriešil. Ale mŕtvi piloti od Scavenger squadrony určite rozvíria vodu.

Sei'lar zdvihol hlavu a zapol interkom. "Prosím spojte ma s velením, potrebujem hovoriť s hmmm... generálom Syndullom..."
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Uživatelský avatar
Paul
Příspěvky: 1371
Registrován: 31. 8. 2017, 11:19
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Paul »

3+1+1+3+2=10 Přistál

Na misi jsem v duchu pochválil Mei. Vyřešila to dobře. Jen Mrruky to trochu přehnal. Trochu víc. Celá tahle mise byla špatně. Celá.
Po skoku do hyperprostoru jsem nahmatal rukojeť blasteru. Měl jsem ho vždycky u sebe, ačkoli to je jen malá pistole kapesní ráže. Ale někteří, jako Solo s tím dokázali divy. Snad nezklame. Pro jistotu jsem měl a stále mám v lodi i druhý, větčí blaster, skrytý ve schránce na trupu. Celou cestu jsem přemýšlel nad bizarními scénáři. Na základně mě přivítají hlavně blasterů a já se prostřílím, umřu, nebo mě zatknou a popraví. Nebo se prostřílím ke stroji, nebo udělám puč, nebo... Pak se pode mnou objevila planeta se základnou a já na sucho polk.

Nikdo na nás nečeká, mise byla asi tajná víc, než jsem myslel. Přemýšlím, kam se strojem. Asi doprostřed. Bude se k němu dobře běhat. R4 zůstala ve stroji. Pro jistotu. Grraugh někam odbíhá velice naštvaně, Mei za ním. Nevím, na čí stranu bych se měl postavit. Proto stojím tam, kde jsem. Nikdo si pro nás nejde, což je super. Proto bych se měl někam zdejchnout. Cestou po chodbě ječí sirény v hangáru. Sahám pro blaster. Pak se uklidňuju. Teď už neuteču. Je čas myslet na vlastní přežití. A toho jde dosáhnou jednou cestou. Jdu pro mecha. Otáčím se a vbíhám do hangáru.
Slovanologie 25. 5.

Wunder warten bis zuletzt.
Uživatelský avatar
boubaque
bubák; Moderátor
Příspěvky: 6644
Registrován: 2. 10. 2006, 19:49
Bydliště: Brno/Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od boubaque »

Grraugh moc nevnímal, když se mu kdosi připletl do cesty, ale tentokrát ho nesrazil z cesty jako technika před chvílí. Oranžová barva letecké kombinézy ho přece jen zarazila - byl to jeden z jeho. Zastavil se.

Byla to malá pilotka, která proti němu napřahovala ruce. Mei. Ještě stále vrčel, když na něj mluvila a konejšivě ho tahala za srst. Mluvila tichým hlasem, v tom tónu bylo cosi známého, něco, co už kdysi slyšel.

'Vztek vede k nenávisti, a nenávist k utrpení,' vytanul mu na mysli zpěvavý hlas malého zeleného staříka s velkýma ušima.

Ne. Vzteku se nedokázal zbavit. Ale jeho vztek nemusí vést k utrpení. Jeho vztek nesmí vést k utrpení, vždyť kvůli utrpení teď stál sotva pár kroků od Sei'larovy pracovny. Objal Mei a přitiskl ji k sobě. Ucítil, jak se třese. 'Strach vede ke vzteku.'

Bojí se ho. Mei se ho nemá bát!

Pustil ji a s konejšivým zavytím ji pohladil.

Už se otáčel, když se se syčením otevřely bezpečnostní dveře a z nich vystoupil baron Syrush. Od toho zmetka! Grraughem zacloumal nový nával vzteku, ale baron ponořený sdo svých myšlenek si pilotů snad ani nevšiml. Grraugh teď už musel upustit páru. Na straně chodby stály jakési krabice a Grraugh se do nich vší silou opřel: "Aaaaaarrrrrrghhhh!" $-x

:arrow? Hod na osobnost, jaké bude mít záchvat jeho zuřivosti následky (obnovení Síly).
Hod 3d6 +2 = 18 (6 +4 +6 + 2)

Krabice se rozletěly na všechny strany a ta nejvrchnější skončila Grraughovi v rukou. Zavřel oči a zhluboka vydechl.

'Vztek vede k utrpení.'

Otevřel oči a přímo před ním stál Syrush s vytřeštěnýma očima.

Grraugh mu vrazil krabici do náruče a bez hlesu prošel okolo něj. Zamířil do tělocvičny. Večer musí nahlásit, že bude potřeba nový boxovací pytel.

_______________________
EDIT: Technická: když nemáte poškozený letoun, není potřeba házet na přistání ;)
Když se kácí les, lítají kopí — sv. Vojtěch
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks)
Hraju/vedu: D&D 5e, Svitky hrdinů, Příběhy Impéria
Další oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch, Wushu
Vlastnoruční heartbreaker: Fossa (Fate to Old School System Adjustment)
Uživatelský avatar
Asheara
Příspěvky: 268
Registrován: 4. 9. 2017, 11:09

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Asheara »

Mei Grraugha objala také a usmála se. V její tváři se zračila úleva a vděk. Pohladila Grraugha na srsti a kývla na něj.

Když však přišel další nával hněvu, tentokrát uhla z cesty - jemu i krabicím. A za chvíli šokovaně pozorovala, jak Grraugh baronovi bez hlesu vrazil krabici do rukou a odešel. Opravdu se jí podařilo Grraugha natolik zklidnit? Vypadá to, že dnes je vskutku docela přesvědčivá...

S úlevou si oddechla, že se to tentokrát obešlo bez incidentu. I když měla Grraugha vždy docela ráda, teď v jejích očích ještě stoupnul. Byla by obrovská škoda o něj přijít a navíc kvůli něčemu takovému, jako je tato zpropadená mise!

Zhluboka se nadechla a napřímila oči na brunátního, i když momentálně překvapeného barona Syrushe. Její práce ještě neskončila. "Komandére," řekla chladně. Naštvaný baron s touhle barvou obličeje bylo vždy špatné znamení. Vypadal docela hrozivě, když se nad ní tyčil (i když to, s její výškou, opravdu není tak těžké), ale jí to bylo jedno. Po těchto událostech ji teď jen tak něco nerozhodí.

"Určitě rád uslyšíte, že mise byla úspěch a ag...", zarazila se, uvědomujíc si, že stojí na chodbě, kde by rozhodně neměla probírat tajnou misi. "Že mise byla úspěch," opravila se chladně. 'Konec konců, agent Ghyron rozhodně nemohl uniknout, zajali korvetu a většinu únikových modulů'. Chtěla mu vyčinit, vyhodit na oči to, co se stalo na misi. 'Ať mi neříká, že nikdo nečekal, že se ty únikové moduly pokusí uniknout!' Že to, co po nich chtěli, nebylo správné. Že Scavenger měl jediný úkol - posbírat únikové moduly a zajat korvetu. Že jí půlka letky odmítla ten rozkaz vykonat. Ale rozhodla se zachovat jako profesionál - a neprobírat tajnou misi veřejně na chodbě. "Ale vypadá to, že máte naspěch, takže se na debriefing stavím později," dodala. Wookie nebyl jediný, kým cloumal hněv kvůli událostem mise. Ale ten její byl chladný. Dlužila to své letce - tohle nesmí nechat jen tak. Prošla kolem něj, a zaklepala na dveře kanceláře poručíka Sei'lara.

Ozvalo se úsečné: „Dále!“ Když Mei vešla, seděl bothanský důstojník rozvědky za stolem a šilhal na nějaké papíry na stole. Vypadal unaveně, když zvedl oči: „Kapitánka Starfallová. Děkuji vám za vaše… ehmm… nasazení a úspěch na misi. Prosím, posaďte se.“

"Děkuji," přikývla a využila nabízeného křesla. Bothanskému důstojníkovi však rozhodně neuniklo, že navzdory úspěšné misi zde chybí jakákoli euforie - avšak to nebylo žádným překvapením. Konec konců, on slyšel vše, co se na té misi stalo. Ona se zhluboka nadechla, a i když byla ve srovnání s baronem ledově klidná, ten pohled, který mu věnovala, by dokázal zabíjet. "Chápu, že vaše práce není snadná. Co se týče informací, to rozhodně byla výborně odvedená práce. Ale TOHLE - tohle po nás už nikdy nechtějte. Vím, jakou cenu mají informace. Vím, co by se mohlo stát, kdyby agent Ghyron unikl. A právě proto jsem vydala ten rozkaz," zavrčela. "Půlka mojí letky mi ten rozkaz odmítla vykonat," nahněvaně gestikulovala, "a málem jste tu měl rozzuřeného wookieho, který vám to chtěl vysvětlit osobně!"

S výdechem se na chvíli odmlčela, a opět se na něj podívala: "A já se jim nedivím. Příště ho možná odmítnu také, a je mi jedno, co se mnou kvůli tomu uděláte," pokračovala již s větším klidem, ale podtón toho chladného hněvu tam jednoznačně byl stále přítomen. "A příště možná Grraugha nezastavím," dodala, avšak nebylo úplně jasné, zda myslela že ho nedokáže zastavit, nebo že se nebude pokoušet ho zastavit. Mohlo to vyznět jako vyhrůžka, ale bylo to opravdu tak? Kdo ví... Ale Mei nevypadala jako typ člověka, který by se k něčemu takovému snížil.

"Jde to i jinak - a vím, že jste ten úmysl měl. Scavenger tam byl z tohoto jediného důvodu, aby jsme mohli být tím, za co bojujeme! A nestřílet na neozbrojené moduly! Co nás v tom případě dělá lepším, než je impérium?!", opět zvýšila hlas. "Ne, příště nebudeme střílet na neozbrojené cíle. Uvědomuji si, že rebélie není žádná hra na hrdiny - ale že jsme začali válku s impériem. A ta nikdy není hezká. Ale když už jsem tady, chci aby ty ztráty měly nějaký význam. Chápu, že ne vše jde podle plánu. Ale ať mi nikdo neříká, že nešlo předvídat, že se ty moduly pokusí uniknout k povrchu planety!"

Opět se nadechla. "Doufám, že se povedlo agenta Ghyrona zajat živého - a že ty informace budou stát za to," dodala chladně, a vypadalo to, že konečně dává bothanovi prostor, aby se k tomu vyjádřil.
Naposledy upravil(a) Asheara dne 20. 1. 2018, 20:43, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Ze Sei’larovy tváře se nedal vyčíst žádný výraz, ale poslouchal ji velice pozorně. Nepřítomně poklepával prsty na desce stolu. Všimla si už předtím, že to byl jeho zlozvyk, když přemýšlel. Když se Mei odmlčela, sáhl do stolu a vytáhl odtamtud láhev alkoholu a dvě skleničky. Položil je na stůl, načež se mlčky podíval na pilotku a nadzvedl tázavě obočí. Dívka ale byla stále rozzlobená a na nějaké kamarádství se rozhodně necítila. Zavrtěla proto rozhodně hlavou. Bothan pokrčil rameny a nalil si skleničku.

Obrázek

Zatímco chvíli hledal slova, kterými by začal, opatrně si usrkl. Pak se podíval Mei do očí:
„Rozumím vašemu hněvu a možná vás to překvapí… ale ve skutečnosti jsem za něj… ehmm… vděčný. Znamená to, že jsem na té správné straně téhle mizerné války. Musíte pochopit, že jste se na chvíli ocitli… ehmm… v mém světě. Naše válka není vznešená, není čestná, nemá pravidla. Cíl musí být dosažen za každou cenu. Každý, kdo zaváhá, zemře. Pro nás nejsou žádná slavná vítězství, žádné ceremonie. Naše úspěchy jsou tajné a nikdo o nich nesmí mluvit, naše porážky znamenají mučení, popravčí četu za úsvitu a neoznačený hrob.“

Zahleděl se na chvíli na skleničku, jakoby rozvažoval, jestli se napít nebo ne. Pak zase zvedl oči k Mei a věcně pokračoval:
„Mrzí mě, že jsem vám ten rozkaz musel vydat, ale rozhodně se za to nebudu… ehmm.. omlouvat… a ve stejné situaci bych ho bez váhání vydal znovu. Cíl téhle mise byl prostě…ehmm… příliš důležitý. Na každém z těch modulů mohly být kopie informací, které by znamenaly smrt tisíců a utrpení mnoha dalších. Agent Ghyron mohl být v každém jednom z nich. Žádný nesměl uniknout. Morálka je věc, kterou si v našem boji nemůžeme dovolit… bez ohledu na cenu… kterou platíme. Každé takové rozhodnutí, které učiníme… nám užírá další kus naší duše.“

Usmál se unaveně:
„V mnoha ohledech vám závidím. Vás svět je jednodušší, čistší. Někdy bych byl rád pilotem, který se může držet principů bez ohledu na následky. Já si to dovolit nemohu, na mých bedrech leží mnohem větší zodpovědnost… vůči mému domovskému světu, vůči Alianci… vůči… ehmm… zásadovým pilotům. Ale kde jsem to byl… slyšel jsem vaši námitku a… ehmm… zaznamenal ji, kapitánko Starfallová. Ještě jednou vám děkuji za úspěšně splněnou misi.“
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Asheara
Příspěvky: 268
Registrován: 4. 9. 2017, 11:09

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Asheara »

"Čert vem nějaké ceremonie," zamumlala a zavrtěla hlavou, a opřela se v křesle. "Nezávidím vám váš svět, poručíku. Je to vskutku nevděčná práce. Nedočkáte se žádného vděku, pokud jde vše podle plánu... a jestli ne, tak...", pokynula hlavou ke dveřím, "se musíte vypořádat s naštvanými barony a tak dále."

Na chvíli se odmlčela a povzdechla si: "Ano, také bych si přála, abych se mohla držet principů bez ohledu na následky. Možná nemám tolik zodpovědnosti, co vy, ale chápu vás. Což nemohu říci o zbytku mých pilotů. Vždyť jste to slyšel sám. I když jsem ten rozkaz vydala, jakkoli se mi to příčilo, neznamená to, že zbytek letky v tom bude se mnou zajedno."

Někdy si Mei říkala, jak se jí to vlastně povedlo, skončit u pilotů. Se svým způsobem myšlení se docela vymyká průměru. Také si někdy přála, aby její svět byl jednodušší - jako třeba Hagenův. Měla svou první misi jako Ragtag leader - a již má za sebou dvě nervy drásající rozhodnutí. Nejdřív její sestra, a teď tohle. Pomyšlení na sestru opět zabolelo. Sei'lar má s tím požíraním duše jednoznačně pravdu...

Mei vstala a opět se podívala na něj. V tváři se jí nyní spíše než hněv však zračil smutek. "Jsem ráda, že když už jsme museli udělat něco takového, tak to alespoň nevyšlo nazmar. Přeji hezký den, poručíku," dodala se zachmuřeným výrazem, a otočila se ke dveřím. Pořád se v ní mísily smutek a hněv, odpor k samé sobě že ten rozkaz vydala. Ale... Mei si na rozdíl od ostatních dokázala domyslet, co by bylo alternativou.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Když jste se vrátili na základnu, zaslechli jste řeči, které se na základně šířily jako požár. Podle toho, co jste zaslechli, jste nebyli na planetě Askella sami. Jeden z pilotů byl údajně držen jako zajatec domorodci, než utekl. Téměř nikdo nevěděl, co je na tom příběhu pravdy a měnil se trochu podle toho, kdo ho vyprávěl. Nejprve jste slyšeli, že domorodci jsou lidé, další vypravěč vám tvrdil, že to jsou plazi se šesti očima nebo hmyzoidi pijící krev a jeden, popravdě docela nevěrohodný zdroj, tvrdil, že to jsou létající velryby. Co byla pravda, nevěděl nikdo, ale to, že nejste na planetě sami, se opakovalo stále dokola…
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 6890
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Šenkvice

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Antharon »

Letka Scavenger tichosti posedávala v kantýne. Na stole sa hromadili fľaše od tvrdého alkoholu avšak naladu im to nezlepšilo. Dievča zo Scavengeru three ticho popoťahovalo nosom a po tvári jej stekali slzy. Množstvo z nich na sebe malo menšie zranenia. Mohutný černoch sa postavil a nalial všetkým prítomným pohárik.

"Na Scavenger Leadera, nech ho sila druhých sprevádza." Všetci svorne vypili.

Scavengera Two pálenka horko popálila v krku. S Mikom spolu lietali už pred založením Scavenger squadrony. Najprv ako pašeráci a neskôr sa pridali k rebelom. Ich misie nikto neospevoval, hoci boli rovnako nebezpečné ako nasadenie do priameho boja. Pozrel sa na stíhača pri bare. Po boji je každý hrdinom. O stíhačoch všetci hovorili akí sú skvelí a ako zachránili svet. Ale kto zachránil ich? Kto v neozbrojených lodiach prelietával nepriateľskou paľbou a zbieral vraky x-wingov i záchranné kapsule.

Dnes to bol jeden z tých dní. Potom ako odletela Ragtag squadron sa z hyperpriestoru vynoril imperiálny krížnik. Vlečné lode už mali korvetu odtiahnutú do bezpečia a chystali hyperpriestorový skok. Ostatné lode zbierali záchranné moduly. Vtedy sa spustilo peklo. Desiatky tieov sa rútili na naše lode a turbolasery sa zakusovali do scavengerských lodí. S korvetou sa podarilo nepozorovane utiect do hyperpriestoru. Zberači a velenie to odniesli najhoršie.

Scavenger Leader okamžite schytal strelu z hlavného ventrálneho kanónu. Ten loď prestrelil na polovicu a roztrhal na kusy. Scavenger Three dostal dve salvy z turbolaserov. Do hyperpriestoru stihol skočiť ale pri výstupe z hyperpriestoru ho roztrhlo. Prežila iba radistka Katie. Zbytok lodí dokázal uniknúť aj so záchrannými modulmi. Turbolasery a tie v nich spravili mnoźstvo dier a opravovať sa to bude minimálne týždeň...
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od MarkyParky »

Mrruky přistál mezi posledními a držel se stranou. Cítil pořád ve vzduchu napětí a za každým rohem emocionální výbuch. Ne, že by s ním také nezmítaly emoce, ale byly trochu jiného druhu a nechtěl, aby došlo k nějakému nedorozumění.

Místo toho se jal zkoumat poškození své stíhačky. Rozebral kryt zaměřovacího počítače a uviděl změť potrhaných kabelů. "Hkeek nkulla," zaznělo kabinou. Tohle bude chtít šikovnějšího elektrotechnika, než je sám jawa a rozhodně to nezvládne žádný z rebelských techniků. Jistě, mohl jít, požádat o nový zaměřovací počítač, nechat ho namontovat a starý vyhodit. Jenže ... on nebyl úplně mrtvý. Jawa věděl, že by stačilo dát to klubko drátů dohromady, vyměnit pár nejvíce poškozených a zbytek navinout a připájet tam, kam patří. A tím pádem nemohl nad starým strojem vynést rozsudek smrti.

Existovalo jen jedno řešení. Jen jedna rasa v celé galaxii má talent na opravování věcí takový, že s s tímhle poškozením poradí. Wookiové.

Mrruky sejmul holorekordérem stav poškození, zastrčil ho do kapsy a vydal se do nitra základny hledat Graugha. Cestou vymýšlel a následně si opakoval v hlavě slova, kterými v basicu požádá wookie o radu.

Našel ho v tělocvičně, boxovací pytel, se kterým wookie cvičil začínal vykazovat známky těžkého poškození. Hala tělocvičny se otřásala řevem a krom Graugha tam nikdo jiný nebyl.

Mrruky opatrně přistoupil tak, aby si jeho malinkaté postavičky v kápi mohutný wookie všiml a počkal, až přestane boxovat. Potom natáhl dlaň dopředu a na přenosném holoprojektoru položeném na dlani promítl poškozený zaměřovací modul.

"Zaměřovácí počítadlo Ko lopo ... er .... rozbité, prosím eyeta pomoc .... kurruza? pomůžeš opravíš?"

Mrruky viděl, že wookiemu odpověď chvíli trvá a pak rychle dodal ještě jednu větu, která by snad mohla wookie přesvědčit.

"Bez opravená počítač jawa dobrý jen k shootogawa ... střílení ... neozbrojená civilní uniková modul."

Pokud Mrruky uspěje v hodu na Osobnost, Graugh by si asi mohl tuhle větu, která mu připomněla, co se s talo, vyložit tak, že Mrruky nechce skončit jako střelec na neozbrojené moduly a proto mu půjde na pomoc (a Mrruky si sníží dluh).
Pokud Mrruky neuspěje, tak se asi právě vydal do rukou rozzuřenému wookiovi, kterému už dochází boxovací pytel a připomněl mu, proč je vlastně tak naštvaný ....
Mrruky:3D6+2 → 15(3 +5 +5 + 2)#Hod na osobnost
Laskavý GM nechť určí, jak vysoké na tohle bylo DC.
Odpovědět

Zpět na „Hrstka“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti