[Hrstka: X-Wing] Základna

Zápisy hraní z „Hrstky“.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Fáze základny po opěraci v systému Wendig

Obrázek

Když jste se vrátili z mise, dozvěděli jste se, že přišly nové rozkazy od Vrchního velení flotily. Vaše flotila byla nově označena jako „Hope Task Force“ a kapitán Ratal, který byl povýšen na komodora, byl potvrzen jako její velitel. Dorazily také nové posily – jedna letka Y-Wingů (Foxfire Squadron) se do systému Askella přesunula z Vnějšího okraje a dorazily také náhradní X-Wingy. Díky pilotům, kteří byli mezi zachráněným vězni z Wendigu a kteří se přidali k Alianci, mohla komandérka Carrová opět sestavit jednu z letek zničených u Takhre (Checker Squadron). Z poškozených lodí probíhaly na Hope, vlajkové lodi skupiny, stále opravy, ale Emerald Wine už byla bojeschopná. Podle toho, co se povídalo na základě, to dalo komandéru Ratalovi k dispozici dost sil k přípravě odvážné a velice nebezpečné mise. Vy máte ale chvíli na to, abyste popadli dech mezi misemi...

:arrow? Tak, každý máte zase jednu scénu na základně, ve které se můžete pokusit zbavit se Dluhu nebo si případně obnovit Sílu. Pokud vás nic nenapadá, případně máte nápad, který byste chtěli probrat, napište mi PMku a něco vymyslíme. :wink:

- Na základně se pořádá velký zápas v šokboxu (sport, kdy dva zápasníci bojují s rukavicemi, které při zásahu udělují elektrický výboj; armádní složky ho často využívá k výcviku boje zblízka) mezi aliančními mariňáky a povstaleckým vojskem o titul šampiona Hideaway Base. Zdá se, že turnaj vyprovokovaly jakási neuvážená slova v kantýně. Všichni na základně jsou v očekávání zápasu, sledují vypsané kurzy sázek a vytahují uspořené kredity, přičemž se mluví o máločem jiném. Mariňáci jsou technicky součástí flotily, takže většina námořníků stojí kolegiálně za nimi a jejich peníze jdou na marínu... přestože kurzy favorizují spíše armádu, která staví některé skutečně těžké váhy.
- Stejně tak se povídá, že velení pošle některé z vás na průzkumné mise po okolí, aby se lépe zmapovaly případné hrozby na povrchu planety, o které povstalci stále věděli poměrně málo.
- Vanguard Squadron měla tři poškozené stíhačky a jedna se rozbila při přistání. Její pilot, pantoranský pilot, skončil ve špitále.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 6890
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Šenkvice

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Antharon »

"Trénuješ na turnaj?", spýtal sa v Hagen v telocvični spoteného Vernona, "Ranu máš riadnu to treba uznať, mal by si to skúsiť, niekto by mal reprezentovať Ragtag squadronu a Grauga tam nepustia. Pochybujem, že tá chlpatá obluda pochopí pravidlá."

"Turnaj? Aký turnaj?" Vernon pozrel na Hagena a zastavil rukou hojdajúci sa boxovací vak. Priniesli ich niekoľko s odcudzeným imperiálným luxusným tovarom. Zriadili malú telocvičňu a bolo tam aj pár posilovacích strojov.

"Shockbox, vo vonkajšom páse to je teraz veľký hit! Ale nemaj veľké oči, mariňáci ti tam riadne naložia, to nie je ako vytĺcť prekvapeného pilota." Hagen si premnul rukou sánku, doteraz cítil jeho pravačku.

"To ešte uvidíme! Kde sa mám prihlásiť?" Vernon sa rýchlo utrel a obliekol si kombinézu.

"V kantýne je bookmaker, určite budeš na vrchu tabuľky, zoraďujú to podľa kurzu."

3d6+2 za vojaka = 13! uspech - odpisujem si dlh za strelbu a tiez by som sa mohol slusne umiestnit na turnaji vdaka vycviku z imperialnej akademie
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Uživatelský avatar
Paul
Příspěvky: 1371
Registrován: 31. 8. 2017, 11:19
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Paul »

Po příletu jsem se šel podívat po zákadně. Klasické ubikace, klasické sprchy, klasická kantýna. Po celé galaxii je to stejné. Snad proto, abychom si nedělali hlavu z přesunů. Anebo když začli šetřit na technice zavedením všech těch Y, M, A a kdovíjakých dalších Wingů, vykašlali e na pořádné vybavení jednotlivce a nechali vojákům volnou ruku v jejich vybavení, tak se rozhodli šetřit taky tady. Mafii podporující celý tenhle cirkus, za který jsem vlastně rád a který mi dal místo, na kterém jsem docela spokojený (i když je rozprostřené po celé galaxii, ha, už vím, proč tak šetří na designu základen!) a dal mi i nějaký čivotní cíl došly peníze. No nic, když už to tady vlastně znám jako svoje boty nechám Luckyho udělt nějaké věci v počítači stroje a jdu se ubytovat. Ne, že by to s tou jednou taškou kreditů a oblečení bylo nějak těžké.

V kantýně sedí u stolku mimo člověka majícího za úkol organizci šokboxu i někdo, kdo pro mě má mnohem zajímavější nabídku. Průzkum planety. Pár slov a jsme v podniku, který určitě bude sranda. Když už nic jiného. Najíst se taky netrvá dlouho. Univerzální maso s limonádou strší něž řád Jedi. Tak se aspoň půjdu podívat po základně. Kroky mě nějakým způsobem zavedly do tělocvičny. A hele, baron.
Slovanologie 25. 5.

Wunder warten bis zuletzt.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Baron Syrush si odplivl krvavou slinu. Ve spáncích mu pulzovala bolest po posledním úderu, který obdržel. Výboje z rukavic byly sice nastaveny na nižší výkon, ale elektřina, která mu probíjela tělem, se na něm podepisovala. Naproti tomu jeho protivník, mohutný barabel (studenokrevný humanoidní plaz z planety Barab I.), který boxoval za pozemní síly, nejevil známky toho, že by mu baronovy zásahy způsobovaly nějaké obtíže, nebo ho alespoň zpomalovaly. Vernon vyrazil vpřed a vypálil dvě rychlé rány pravačkou, ale barabel je obě vykryl předloktím a odpověděl vlastní levačkou. Baron měl pocit, jakoby mu explodovala hlava. V jeho čelisti křuplo a před očima se mu točily hvězdičky. Dobře věděl, že přes tohoto protivníka nemá šanci projít, zvláště poté, kolik sil ztratil v posledním kole s tím otravným mariňákem, kterého musel šestkrát poslat k zemi, než zůstal ležet.

Rozhodně se ale neměl v plánu vzdát. Schválně ustupoval dozadu a potřásal hlavou, jakoby byl zraněn vážněji než ve skutečnosti a nalákal barabela blíž. Pak se bleskurychle sehnul před úderem a vyrazil vpřed, aniž by se jakkoli kryl. Jeho obě pěsti s šokovými rukavicemi zasáhly barabela do břicha a vyrazily mu dech. Protivníkova pravačka ho udeřila do odkrytého trupu a baron upadl a na moment ztratil dech i vědomí. Když se o několik vteřin později probral, zjistil, že barabel i on šli k zemi společně. Rozhodčí souboj přerušil a ukončil remízou, přičemž větší počet bodů za K.O. znamenal, že do semifinále postoupí barabel… baron Syrush ale skončil na krásném pátém místě, čímž docela provětral kapsy sázkařům, protože nikdo nepředpokládal nejen takový výsledek utkání, ale především ani tak vysoké umístění… 
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Hagen letěl směrem na jih od základny Hideway One ve svém X-Wingu. Rebelové toho pořád věděli strašlivě málo o světě, na kterém našli útočiště. Staré separatistické záznamy byly zničeny a alianční dálkové skeny okolí byly k ničemu. Stejná zvláštnost, která je ukrývala před pátravýma očima, jim zároveň znesnadňovala získat jakékoli informace o planetě. Museli jít na to postaru a poslat pár pilotů na průzkum nejbližšího okolí. Speedery, které by normálně zastaly tuto práci, bylo pořád potřeba upravit pro prašné podnebí, kde nasátí pískových částeček plných železa mohlo zničit motor, proto poslalo velitelství X-Wingy, navzdory jejich enormní spotřebě paliva v atmosféře. Nutnost získat alespoň nějaké informace o okolí byla prvořadá.

Obrázek

Oblast, kterou měl prozkoumat, byla pojmenována v mapě jen jako „Jižní písečné moře“. Chyběly jakékoli orientační body, které by mu mohly uprostřed moře písku říct, kde se přesně nachází. Letěl dál na jih a minul ohromné vybělené kosti jakéhosi pradávného draka, který by délkou mohl soupeřit s některými křižníky. Otřásl se při pomyšlení, že takoví tvorové na planetě stále žili. Jinak probíhala jeho mise bez jakéhokoli vzrušení. V kabině bylo i přes klimatizaci strašlivé horko, jak se do stroje opíralo slunce, a senzory neukazovaly nic dalšího v okolí.

Pomalu se blížila chvíle, kdy se měl otočit a vrátit zpátky, když ho při pohledu na mapu zamrazilo do morku kostí. Podle směru a času už měl být nad kamenným pásem, který se rozkládal na jihu a odděloval „Jižní písečné moře“ od dalších oceánů písku, které ještě ani neměly jméno. Ten pás měl být jasně viditelný, protože se táhl na kilometry daleko, ale on prolétal jen nad mořem písku a nikde nespatřil žádné kamení. Podíval se zděšeně na stav paliva, které se tenčilo a blížilo se k bodu, kdy bude muset chtě nechtě otočit stroj, aby se dostal zpátky domů. Jenže jeho senzory a mapa mu ukazovaly špatné údaje. Zaklel a zanadával, když si uvědomil, že senzorické rušení zřejmě zasáhlo navigační počítač a vychýlilo ho z kurzu. Takže byl nyní ztracen, daleko od základny, mimo dosah komlinku, s navigačním počítačem k nepotřebě a docházejícím palivem v zásobnících... co jen si počne?

Paule, potřebuji od tebe alespoň hod 10… zřejmě to bude na Vojáka. :wink:
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Paul
Příspěvky: 1371
Registrován: 31. 8. 2017, 11:19
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Paul »

Tak jo. Tady je...

Bez bonusů 11.
Slovanologie 25. 5.

Wunder warten bis zuletzt.
Uživatelský avatar
Asheara
Příspěvky: 268
Registrován: 4. 9. 2017, 11:09

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Asheara »

Pouze několik minut po Vanguard squadron, X-wingy Ragtagu si rovněž našly cestu do hangáru. Většina ostatních tam pořád byla - měla možnost vidět, jak se tým zdravotníků snaží vysvobodit Vanguard Three z jeho zničeného X-wingu a Vanguard Leadera s její rodinou. Normálně by se zastavila a pomohla zdravotníkům. popřála Vanguard Three brzké uzdravení. Popovídala si, poděkovala Vanguard squadron za jejich práci, poblahopřála k úspěšné misi. Ale ne dnes. Když se ostatní starali o své X-wingy a poplácávali se po ramenou za úspěšnou misi, ona se zatnutými zuby vystřelila z hangáru, neohlížejíc se a nezastavujíc. Její krok byl pevný, výraz odhodlaný, ale bylo vidět že není ve své kůži - že ji něco štve. Namířila si to na velitelství a v ruce pevně něco svírala - vypadalo to jako kus papíru.

Mei zaklepala na dveře, za kterými měla Alianční Inteligence své velitelství. Za normálních okolností, kromě členů Inteligence, pouze několik málo lidé zabloudilo za tyhle dveře (a některé z nich již nikdy nikdo neviděl, jestliže bylo podezření že pracovali pro Impérium)... ale tohle nebyly normální okolnosti. Alespoň pro Mei ne.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Když požádala o schůzku s poručíkem Sei’larem, obrátilo se na ni několik překvapených pohledů - avšak nikdo neprotestoval. Poté, co byla důkladně prohledána pro zbraně a výbušniny, byla odvedena do prázdné místnosti, kde byl pouze stůl a dvě židle. Dveře se zavřely a nějakou dobu byla o samotě. Věděla, že je tu monitorován každý její nádech, ale přesto tiše čekala.

Nakonec poručík Sei’lar vešel do místnosti, sedl si naproti ní a povzbudivě se usmál. Byl to ujišťující a soucitný úsměv, který mu v této profesi jistě mnohokrát dobře posloužil, protože Mei měla pocit, že mu může říci cokoli...
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od MarkyParky »

Mrruky s povzdálí sleduje odklízený vrak. Jeden z pilotů skvadrony Vanguard nezvládl přistání. Mrruky ví, co takový poškozený stroj čeká. Ve zdejších podmínkách se s ním nikdo nebude opravovat a transport celého poškozeného stroje někam, kde to dokáží, by byl příliš drahý. Takže přijde sešrotování do úhledné kostky v hydraulickém lisu a přeprava téhle kostky někam, kde jí roztaví a udělají z ní něco jiného. Kdysi hrdý stíhač nejspíš skončí v lepším případě jako pancéřové dveře nějaké přechodové komory na některé rebelské korvetě, v horším případě jako stěna lisu na odpadky.

Jawovo srdce hluboce nesouhlasilo. Cítil, že je spjatý s každým strojem. Celý život na Tatooine věnoval tomu, že rozbitým strojům navracel život. A teď díval na to, jak těžce zraněného ptáka někdo dorazí. Zasáhl ho nečekaný smutek - měl pocit, že takhle se cítí Jediové, když skrze Sílu vnímají, že umírá člověk.

Přemožen pocity se vydal blíž ke stroji. Obrovské rameno jeřábu jej zrovna zvedalo a přendavalo na korbu mobilní lisovací jednotky. Jawa si uvědomil jednu věc. Uvnitř toho stíhače zcela jistě bude nepoškozená páka odpalovače. A on tu ve svém X-wingu má rozbitou. Když už má ten hrdý pták skončit, ať je alespoň trochu užitečný.

Malá hnědá postavička se rozeběhla mezi bednami a odstavenými stíhačkami k lisovací jednotce. Jeřáb už vložil poškozený Xwing dovnitř a rebelský technik stál čelem a diktoval insturkce malému droidovi, jehož komunikační rameno bylo napojeno na terminál jednotky a rychle se otáčelo tam a zpět.

Mrruky proběhl za jejich zády, rozhlédl se, zda se nikdo nedívá, pak se vyškrábal na bok lisu a skočil dovnitř. Ohořelá, pokroucená a záchrannými jednotkami rozstříhaná kabina byla přímo proti němu. A uprostřed viděl nepoškozenou páku odpalovače!

"Utíni!" vykřiknout a pak se chytil za ústa. Nemá tu co dělat, málem se prozradil. Ještě že jeho nadšený výkřik přehlušil motor nastartovaného lisu.

Nastartovaného lisu!

Mrruky si uvědomil, že boční stěny lisu se pohnuly. A jak se křídla stíhačky začala ohýbat, popraskala hydraulika s kvičivým zvukem, připomínajícím jekot umírajícího zvířete, z ní vytryskly chuchvalce natlakovaného plynu. Mrrukyho znovu zasáhl ten pocit sounáležitosti se strojem. Vědel, že něco musí udělat.

Vrhl se do kabiny. Celá stíhačka se otřásla, jak lis přelomil jednu ze vzpěr v křídle a obě stěny se k sobě přiblížily o několik desítek centimetrů. Podíval se na páku odpalovače. A na kontrolní panel X-wingu, na kterém chaoticky poblikávalo množství nouzovýchg signálů. Technici se ani neobtěžovali provést na X-wingu checklisty po přistání a vypnout všechny systémy.

Mrruky se podíval na svírající se stěny lisu, na odpalovací páku a na přístrojovou desku. Není šance, že by stihl oboje - povypínat systémy Xwingu, aby mu dopřál milosrdný odchod a zároveň odmontovat spoušť, kterou tolik potřeboval do svého stroje. Zaváhal jen na moment.

Potom sáhl do postranní kapsy vedle poškozené sedačky a vytáhl zmačkaný a očouzený provozní manuál. Nalistoval na stránku označenou "checklist-po-přistání" a začal systematicky vypínat jednotlivé systémy. Přestože očima kontroloval stránku, jeho ruce přeskakovaly po tlačítkách spíše mechanicky a jindy pištící hlas tiše odříkával naučené fráze v basicu.

"Hydraulííka, výpnuta - CHECK!"
"Geomerííje kříídel - sevřená - CHECK!"
"Parkovacíí brzda - zajištěná - CHECK!"

Nevnímal zvuky praskající oceli a blížící se stěny lisu. Checklist se blížil ke konci. Náhle lis protlačil kabinou ohnutý a zkřivený kus křídla. Jawa přerušil práci a konečně se rozhlédl. Zbývali mu ještě tři položky, než mohl dojít k té závěrečné - "Vypnutí napájení řídícího systému." Ale čas se krátil už příliš.

Zvládne Jawa stroj vypnout a ušetřit bolesti? Nebo bude muset potupně utéct a nechat ho umírat?


Rád bych si obnovil Sílu tím, že stihnu stroj vypnout, než uteču.
Uživatelský avatar
Asheara
Příspěvky: 268
Registrován: 4. 9. 2017, 11:09

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Asheara »

“Pane poručíku - děkuji, že jste si na mě našel čas,” řekla Mei s notnou dávkou sebezapírání. “Mám zde pro vás… informaci. Obávám se že… je někde v našich řadách zrádce,” vykoktala ze sebe a podala mu fotografii své sestry spolu s datovým čipem, který měla odeslat.

roll na obnovení použití síly - 3d6+1 (osobnost s dluhem) => (6+5+3)+1 => 15! => úspěch!

“Tohle se přednedávnem objevilo v mém pokoji,” pokračovala a ke svému vlastnímu překvapení její hlas i ruce se přestaly třást. Cítila se sebejistěji a podívala se něj s výrazem plým odhodlání:
“Nejsem si jista, co na tom čipu je - ale vypadá to na imperiální šifrování. A než se zeptáte - ne, navzdory zprávě na zadní straně fotografie, neodeslala jsem to. Klidně si zkontrolujte historii vysílání na mém X-wingu. Avšak - má sestra právě možná zaplatila za tohle životem,” dodala Mei zamračeně, ponurým podtónem v jejím hlase. Není již cesta zpět - ani pro její sestru, ani pro ni samotnou. Prozatím mohla pouze zachovat chladnou hlavu a spočítat své šance. Konec konců - kdyby to nabralo špatný směr, ona sama se také nemusí vrátit.

“A proto původce této… zprávy musí za to zaplatit,” řekla se zatnutými zuby. “Protože to nemusím být jenom já. Protože příště to někdo jiný může opravdu odeslat. Protože mám i další členy rodiny. A také protože - ještě pořád může být naděje na její záchranu. Na to však potřebuji Vaši pomoc,” podívala se na něj s prosbou, ale i nadějí v očích.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od MarkyParky »

Mrruky:3D6+2 → 15(6 +5 +2 + 2)#Obnova Síly

Mrruky přestal sledovat checklist a žluté zářící body pod jeho kapucí pohasly, jak zavřel oči. Poslední tři úkony provedl úplně po paměti. Uvědomil si, že jeho ručku vede Síla. Že je opět s ním. Konečně otočil rudým přepínačem napájení a ucítil, jak zraněný pták nalezl klid.

Pak, ještě se zavřenýma očima vyskočil vzhůru a natáhl ruku. Jako by věděl, že se v těch místech prohne kabina a on se bude mít o co opřít a vytáhnout ven. Vyhoupl se na bočnici hydraulického lisu a stále poslepu seskočil na druhou stranu, na hromadu beden. Několika rychlými kroky zmizel v místech, kde cítil, že ho nikdo neuvidí a teprve tam se odvážil otevřít oči.

Stál ve stínu jiného X-wingu a sledoval, jak zaujatý technik, který si ničeho nevšiml, dokonává svou práci. Poté se přesune i s droidem k jeřábu a z útrob stroje vytáhnou úhledný železný kvádr, na kterém jsou tu a tam sotva postřehnutelné barvy skvadrony Vanguard.

Mrruky se odšourá z hangáru, bez ovladače střelby, pro který se sem vydal, ale s pocitem, že Síla je opět s ním.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Bothanský zpravodajský důstojník si prohlédl datovou minci a fotografii a poté udělal slabé, téměř nepostřehnutelné gesto. Další muž vešel do místnosti a převzal oba předměty. Až se dveře opět zavřely, poručík se na ni povzbudivě usmál, ale neřekl nic. Oba v tichosti čekali. Poté Bothan mírně naklonil hlavu na jednu stranu a Mei si uvědomila, že má na uchu komlink, přes který mu ostatní mohli předávat informace.

Poručík chvíli poslouchal a poté se pousmál:
„To je… hmm… zajímavé. Ověřili jsme vaše záznamy spolu se vším, co jste zde… tvrdila. Vypadá to, že to sedí. Nemůžeme číst kód na tom datovém čipu… zatím… ale je to šifrování na úrovni Vermillion - jedna z nejvyšších úrovní imperiálního kódování. Cokoli na tom je, bude… hmm… důležité. Umístění této základny, například. Je to… hmm… dobře… že jste to neodeslala.”

Poté se na ni podíval vědoucím pohledem:
„Nevěřím, že vaše sestra je v této chvíli v nebezpečí. Nepřátelský špeh nebyl schopen to zprávu odeslat sám, proto si myslím, že mu schází prostředky k tomu, aby nařídil odstranění vaší sestry - prozatím. Z toho co víme, takový rozkaz mohl klidně být na té datové minci. V moment, kdy byste to odeslala, podepsala byste její smrt. Ale jak jsem řekl, „prozatím“. Musíme být… hmm… rychlí a najít naši krysu. Je možné, že on… nebo ona… se pokusí pomstít se na vás. Nainstalovali jsme monitorovací zařízení kolem vašeho pokoje a budeme vás důkladně sledovat. Udržíme vás v bezpečí, ale kdyby se vás někdo pokoušel kontaktovat, dejte nám vědět.“

Opět se usmál a dveře do místnosti se otevřely. Mohla volně odejít, ale příliš dobře věděla, že tato možnost závisela na tom, jakým směrem se ubírala jejich konverzace. A tou druhou možností byla odlehlá, nepřístupná místnost, kde by ji nikdo neslyšel křičet. Byla opravdu ráda, až se bezpečně dostala ze zpravodajského oddělení.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Asheara
Příspěvky: 268
Registrován: 4. 9. 2017, 11:09

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Asheara »

Jakmile se dveře otevřely, pilotka si téměř neslyšně oddechla - příliš dobře věděla, že její návštěva zde mohla vyústit v označení za zrádce a už nikdy se odsud nevrátit. Mnoho myšlenek se jí prohánělo hlavou, když mířila ke dveřím. Chtěla to už mít za sebou, ale zde se jedná o život její sestry!

“Eh, poručíku, promiňte že se ptám, vím že mi nepřísluší klást tyto otázky, ale jaký bude další postup?”, otočila se ve dveřích zpět k Bothanskému důstojníkovi, “Plánuje se o to Alianční rozvědka postarat zde a budeme doufat že… je má sestra v bezpečí a že se žádný rozkaz nedostal ven a nebo… někdo poletí na Corellii?”, zeptala se, kousajíc se do rtu. Její mozek nyní pracoval na plné obrátky a nebolelo by, kdyby měla výmluvu pro pokládání takových otázek. Bylo to zejména bezpečí její sestry, o které se obávala, ale…

“Ta… fotografie. Nebyla pořízena nenápadně, když se nedívala. Musí vědět, kdo to vyfotil - a pravděpodobně je i jedním z kontaktů této krysy. Zjištění, o koho se jedná… by vás mohlo přivést blíže k tomu, co je za tohle všechno zodpovědný,” dodala plaše, zatím co se jí do tváří hrnula krev. Konec konců, jedná se o Alianční rozvědku - oni ví mnohem lépe jak tohle vyřešit, než by kdy mohla ona.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

"To je... hmm... zajímavý návrh. Uvidíme, co se s tím dá dělat."

Věděl, že nemá dávat sliby, které nemůže splnit. Tu chybu už udělal a dávno se zapřísáhl, že už nikdy více. Proto slíbil něco, co zajistit mohl - podívají se na to. Zda budou nebo nebudou schopni pomoci Meině sestře na Corelli, světelná desetiletí daleko... to už byla druhá věc.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hrstka: X-Wing] Základna

Příspěvek od Ecthelion »

Paul píše: 5. 11. 2017, 15:49Bez bonusů 11.
Hagen byl zpocený až na kůži a nejen kvůli horku v kabině. Byl ztracený a bez možnosti najít cestu zpátky, protože jeho senzory byly zřejmě ovlivněny rušením z okolí a neukazovaly mu jeho správnou pozici ani směr, kterým letěl. Vyhlédl z kabiny, kde se kam až oko dohlédlo, rozkládal oceán písku. Těžce polknul při představě, že až mu dojde palivo, zmizí jeho X-Wing někde mezi nimi… aby ho už nikdy nikdo nenašel. Utřel si čelo do své oranžové kombinézy a zatvrdil se. Pokud ho má dostihnout smrt, nezastihne ho rezignovaného k osudu.

Na Vnějším okraji člověk nepřežije, pokud je hlupák…. a Hagen nebyl žádný hlupák. Rychle přemýšlel, jak by se mohl dostat zpátky. Ihned si uvědomil, že jeho senzory jsou k nepotřebě a nemá žádnou možnost, jak je opravit nebo jim důvěřovat. Žádný z jeho přístrojů na palubě nemohl pomoci s nalezením pozice ani neměl dostatečný dosah, aby mu pomohl dostat signál na základnu. Zamračil se… potřeboval na něco přijít… potřeboval nějaký nápad… zvedl hlavu a žhavý sluneční svit ho udeřil do tváře. Zarazil se a z kokpitu se zadíval na vzdálené askellské slunce na obzoru. Usmál se.
Senzorické rušení by přece nemělo ovlivňovat pozici slunce, nebo ne? Primitivní, ale mělo by to fungovat…
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hrstka“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti