Gamebooky
Re: Gamebooky
vypadá to velice hezky, asi jim něco pošlu:)
Mytago hleda testery na novy gamebook temny rytir. Vice na jejich fb
Když to nejde silou, je třeba vzít ještě větší sílu. Mé kladivo je vám k službám.
Nenechte si ujít Rytíře temného slunce! Zahájili jsme předprodej, mrkněte na 100 odkazovou ukázku a trailer, je to opravdu povedená záležitost!
Nedávno se objevily gamebooky udělané jako komiks. Mám teď rozečtenou knihu Unesená a zatím je to dobré. Rozhodně se mi ten nápad líbí.
Always bring a gun to a puppet fight
Pro dnešek mám připraveny výbušné runy.
- Jerson
- Inženýr z Ocelového města
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si po mnoha letech koupil gamebook. Navíc kovbojský, jmenuje se Zapadákov a musím říct, že mě docela překvapil. Jednak je to komix, takže víc obrázků a méně popisů, hráč v něm buduje vlastní město, některými cestami lze jít i opakovaně, hledá skryté nápovědy v obrázcích, včetně občasných dalších možností. Boj, tedy střelba funguje pomocí pouštění tužky z 15 cm přímo na obrázek protivníka, který je občas větší a občas dost malý, přičemž počet výstřelů je dán. Zatím jsem to hrál jen zkušebně, ale vypadá dost dobře.
hraju: Projekt Omega
to Jerson
https://www.rexhry.cz/hra/komiks-v-nemz ... rodruzstvi
Komixbook ze stejné řady jako je Zapadákov je i Rytíři.
Jedná se o komixový gamebook. Tz žádné odstavce textu, čistě pouze obrázky s bublinami.
Rozhodování kam jit dále je řešeno tak , že na obrázu jsou zobrazena čísla a na základě nich se hráč může rozhodnout na jaký další obráze přeskakuje.
Některá čísla jsou hrozně malá např. na provazu který vysí ze stropu - pokud toto malé íslo hráč objeví tak se po provaze může vyšplhat např. na půdu. Některá čísla jsou vzhůru nohama nebo jinak graficky skryta, myslím že tam je i optický klam. Takže i objevováním je živ dobrodruh.
Je určen buď pro rodiče s dětmi , kde rodič předčítá a popisuje co je na obrázku a dítě si vybírá jako use dá cestou dále. Nebo pro děti cca na prvním stupni ZŠ které již umí číst.
Děj tohoto konkrétního komixbooku je zasazen do království xy a hráč je nýmand , vesničan který se chce stát rytířem ,dostane úkol najít X náramků chrabrosti , ty jsou podobně poschovávány po obrázcích jako čísla nebo si je musí zasloužit (dojít na konec bludiště , někomu pomoci , nebo někoho porazit).
Hra má i další aspekty , peníze , inventář, luštění hádanek , počítání času ...
Hráč může procházet královstvím jak chce ale po určité době hra končí. Tudíž se dá hrát vícekrát po sobě.
Z vlastní zkušenosti:
Věková hranice - Hrál jsem s 5-ti letým synem, a úplně v pohodě.
Opakovatelnost, aniž by se opakoval obsah - odhadem cca 4 x určitě (na začátku se totiž hrá rozhoduje jakým směrem se z království vydá sever,jih , východ , západ a ač se některé z těchto cest časem mohou potkat není to takový problém)
Tématem je určitě vhodnější pro kluky u holek by nemuselo téma obstát.
Pro rodiče s malými dětmi mohu jen doporučit
https://www.rexhry.cz/hra/komiks-v-nemz ... rodruzstvi
Komixbook ze stejné řady jako je Zapadákov je i Rytíři.
Jedná se o komixový gamebook. Tz žádné odstavce textu, čistě pouze obrázky s bublinami.
Rozhodování kam jit dále je řešeno tak , že na obrázu jsou zobrazena čísla a na základě nich se hráč může rozhodnout na jaký další obráze přeskakuje.
Některá čísla jsou hrozně malá např. na provazu který vysí ze stropu - pokud toto malé íslo hráč objeví tak se po provaze může vyšplhat např. na půdu. Některá čísla jsou vzhůru nohama nebo jinak graficky skryta, myslím že tam je i optický klam. Takže i objevováním je živ dobrodruh.
Je určen buď pro rodiče s dětmi , kde rodič předčítá a popisuje co je na obrázku a dítě si vybírá jako use dá cestou dále. Nebo pro děti cca na prvním stupni ZŠ které již umí číst.
Děj tohoto konkrétního komixbooku je zasazen do království xy a hráč je nýmand , vesničan který se chce stát rytířem ,dostane úkol najít X náramků chrabrosti , ty jsou podobně poschovávány po obrázcích jako čísla nebo si je musí zasloužit (dojít na konec bludiště , někomu pomoci , nebo někoho porazit).
Hra má i další aspekty , peníze , inventář, luštění hádanek , počítání času ...
Hráč může procházet královstvím jak chce ale po určité době hra končí. Tudíž se dá hrát vícekrát po sobě.
Z vlastní zkušenosti:
Věková hranice - Hrál jsem s 5-ti letým synem, a úplně v pohodě.
Opakovatelnost, aniž by se opakoval obsah - odhadem cca 4 x určitě (na začátku se totiž hrá rozhoduje jakým směrem se z království vydá sever,jih , východ , západ a ač se některé z těchto cest časem mohou potkat není to takový problém)
Tématem je určitě vhodnější pro kluky u holek by nemuselo téma obstát.
Pro rodiče s malými dětmi mohu jen doporučit