[necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Sekce zabývající se tvorbou RPG produktů a souvisejícími tématy.
Uživatelský avatar
Conlai
Správce rozbitých snů; Moderátor
Příspěvky: 2399
Registrován: 25. 11. 2003, 19:08
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

[necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od Conlai »

Ahoj RPG Forum. Nějaký ňouma poškodil mapu, co jsem tuhle udělal. Prosím všechny, kdo Faraval na svých cestách navštívili, o pomoc s doplněním popisek. Díky!

Obrázek

PS nepřehánějte to: jedna osoba - jedno číslo. Pokud dojde ke konfliktu, může po vás moderator vyžadovat důkaz obeznámenosti s Faravalem a jeho okolím, doložení roku, v němž jste ono sídliště navštívili, případně test z terminologie námořní přepravy.

PPS za tohle téma mohou Ecthelioni, kteří mě upozornili na Ravnburgh, co roste támhle vedle. Týden jsem se soužil, pozoroval jak město roste, ale text se mi žádný vyplodit nepovedlo. Tak alespoň tohle, no.
Uživatelský avatar
York
Příspěvky: 17447
Registrován: 24. 2. 2012, 17:31

Re: [necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od York »

12

Mostecká brána zvaná "Mýtná"

Jméno mé jest Joshua ben Abir-Bakr, ctěný kupec z dalekého východu. Tento list nechť slouží všem čestným a zákonů dbalým obchodníkům, kteří zavítají do města Faravalu za účelem využití tamějšího kamenného mostu.

Jest dobře známo, že Faravalský most je jediným svého druhu široko daleko a každý, kdo chce přes řeku Adaru své vozy přepraviti, vyžíti jej musí. Však běda, na východním jeho břehu vysoká věž s bránou stojí, kde městská stráž číhá na počestné karavany, připravena obrat je o mnohé mince zlaté. Jen náhlé prozřetelnosti děkovati mohu, že jsem vyslal Aliho, učedníka svého, aby se na ceny a poměry poptal, dříve než jsem vozy k bráně poslal. S neveselou zprávou se učedník můj vrátil, že za průjezd pěti vozů naložených brokátem si město tři sta zlatých účtovati troufá!

Dobrým učněm mi však Ali jest, neb nespokojil se se zprávou touto a dále se u věže poptával. I potkal tam mladíka prostého, však v dobrém rouchu oděného, který jej stranou odvedl a tam mu vyjevil, že jeho otec, rybář Kefal z domku nedalekého, vlastní loďku z dřeva dobrého, kterou potřebným kupcům pronajmouti neváhá. Za přepravu nákladu z vozů pěti si jen deset zlatek vezme a v ceně této poskytne i pět nákladů sena, aby vozy svou prázdnotou podezření nevzbudily.

Nezbývá mi tedy než doporučit všem, kdož drahocenný náklad přes most Faravalský povezete, abyste se na tohoto rybáře Kefala obrátili, neboť poplatek za převoz pěti vozů senem naložených jen pouhých pět stříbrňáků činí!

S úctou,

Joshua ben Abir-Bakr, kupec brokátem.
Naposledy upravil(a) York dne 24. 1. 2017, 00:37, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od Ecthelion »

Conlai píše:Nějaký ňouma poškodil mapu, co jsem tuhle udělal. Prosím všechny, kdo Faraval na svých cestách navštívili, o pomoc s doplněním popisek.
Jestli se ze svých cest pamatuji dobře, tak 14ka je katovna. Popisek doplním, hned jak bude chvilka času. :wink:
Conlai píše:PPS za tohle téma mohou Ecthelioni...
Zloduši! Kde jsou, já jim... jo, aha. To jsme my. Tak nic. :-)=
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
PetrH
Příspěvky: 4725
Registrován: 28. 1. 2008, 17:20
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Re: [necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od PetrH »

8 - vesnice Podbranní
tldr: Místo, kde každý spočine, když se s klekáním zavře Dolní brána zděného města a kupci, dobrodruzi potřebují přečkat do dalšího dne.
Středobodem celého života je jak z dobrodruhů, cestovatelů odrat co nejvíce peněz. Hospoda je tu jedna, zato pokud si nedáte pozor tak vám místo 5 korbelíků naúčtují 6, nebo porce masa pro každého vypadá jinak. Bezpečno tu je, jen pokud se tedy nechvástáte zlatem utrženým z dopoledního jarmarku či z pokladu z dobrodružství. To se snadno stane, že vás večer v uličce lehká děva okouzlí a její šamstr po hlavě bací. Na bezpečí sice dohlíží městská hlídka vedená Engelbertem Fordem, ale mužů je málo a důkazů vždy ještě míň.

Pokud člověk ale hledá bylinkářku či hokynáře tak v domku u staté Esgoner si může slušnou mast koupit, či u rodiny Jertelů zásoby a běžné věci denní potřeby zakoupit. A rozhodně levněji než v městě, často i s dobrou radou ku prospěchu... A často ta rada směřuje, že není radno u Hugona kovati, raději u mistra Certy na konci chalup vesnice se zastavit.
Naposledy upravil(a) PetrH dne 6. 2. 2017, 16:18, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Lorwyn
Příspěvky: 783
Registrován: 30. 8. 2011, 13:17
Bydliště: Krajina snů

Re: [necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od Lorwyn »

Tam to znám! Sice jsem tamtudy jen narychlo procházela (to víte, problémy v patách) ale jistě vím, že Jedenáct je klášter a ne klášter ledajaký. Po dlouhém bušení na bránu a mnoha prosbách mě nechali přespat (k čertu se zbožností, ale co dělat když leje a na hospodu není). Jestli v tom byl soucit s chudými, to teda nevím. Začalo to tím, že mě v noci rušil divný zpěv...
...ale podrobněji vám to povím pozítří.
Ne, nezemřelo to, co věčně odpočívá,
a dlouhý věků běh i smrtí smrti bývá.
Uživatelský avatar
Hike
Příspěvky: 1203
Registrován: 23. 11. 2006, 06:39
Bydliště: Polička
Kontaktovat uživatele:

Re: [necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od Hike »

7 - Kovárna a truhlárna U Křiváků

Na cestě k faravalské Dolní bráně trošku stranou od ostatníc chalup stojí rozlehlé stavení, kde svou živnost provozuje kovář Hugon a jeho prastrýc kolář a bednář Pavlas. Za tovaryše tam jsou všichni chlapi z celé rozvětené rodiny, jsou jich dobře dva tucty. Hugonovci jsou bradatí pořezové s rozježenými černými vousisky, Pavlasovci zase hubeňouři s dlouhýma šlachovitýma rukama, všichni do jednoho ale mají charakteristický rodový křivý úsměv. Proto se celá usedlost jmenuje U Křiváků.

Přes den se do okolí rozléhá zvonění perlíků, bušení palic a rytmické dunění vodního hamru. Starý Pavlas sedává před dílnou a pozoruje provoz na mostě a jakmile uvidí možného zákazníka, hned poukazuje na špatně držící podkovu tu, utržený řemen tamhle a osu vozu, která každou chvíli musí prasknout. Nakonec s křivým úsměvem pomlouvá konkurenci ve městě a nejednoho návštěvníka tak zviklá, že povozy skončí v dílně a pánové v hospodě v Podbraní.

Zato v noci ... kapitán Hugon vyráží se svou loupežnickou bandou vybrat vytipované měšce a truhlice, pobrat cenné zboží a v případě potřeby podřezat krky obzvlášť úporně se bránících hejlů. Všechno pak ukryjí v kopcích ve staré salaši, kde bačuje Pavlasův přihlouplý synovec Vaska.

Když se ráno strhne povyk, Hugon s Pavlasem jenom krčí rameny, nic v noci neslyšeli, ani neviděli, ale petlici někdo v noci urazil a ztratilo se i nějaké nářadí. Kapitán městské stráže Engelbert Ford sice má podezření, ale zatím nikdy se mu nepodařilo nějakými důkazy spojit všechna ta přepadení a pohnat někoho před pana purkrabího. Své v tom hraje i fakt, že Fordův pobočník Matthias Marder dostává od Hugona podíl na kořisti a zametá stopy, aby Ford nic nezjistil.
V městě je řád a pro každého práce, buď ještě rád, když huba voněmí.
Může tě hřát, že nejsi na voprátce, nebo že neležíš pár inchů pod zemí.
Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3748
Registrován: 11. 9. 2004, 12:51
Bydliště: Hlavna dedina Bananistanu
Kontaktovat uživatele:

Re: [necestopisy] Faraval - úplná mapa všech důležitých míst

Příspěvek od crowen »

Na hrade (1) sidli baron, viac coskoro
Odpovědět

Zpět na „RPG tvorba a design (aneb Kreslicí prkno)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů