Mame predmet X, ktery postavime proti predmetu Y. Stret techto dvou predmetu ma za nasledek, ze predmet X smi pouzit zdarma manevr Rozsahle, coz samozrejme dava smysl i ve fikci.Nuloen píše:mám dotaz, jestli máte v plánu upravovat pomůcky pro kouzelníky (a diplomaty) konkrétněji, jestli plánujete vytvořit systém podobný délce zbraně, jako u předmětů působících na tělo.
Zatím jsem nenašel zdůvodnění pro nadání. Ale mám náhražku- rozsáhle vs. obrana a prostřední délka by nebyla.
1) Vazne vymyslis takove predmety, aby to i ve fikci davalo smysl?
2) "delka zbrani" se vzdy resi pouze v danem stretu a pouze v porovnani s tou druhou zbrani. Coz manevr rozsahle rozhodne nedela. Kdyz pouziju manevr rozsahle proti triceti cilum, tak staci, aby jeden z nich mel predmet Y a ja budu mit Rozsahle na tricet cilu zdarma?
A o nadani ani nemluvim. Nadani na magii by proste nemelo existovat a jsem rad, ze je az v mistrech. A navic, pokud bych na chvili uveril, ze je to mozne, vis, jak vzacny by takovy predmety byly?
Zaverem bych rad dodal, ze velice tezko se posuzuje "delka zbrani" u dvou ruznych nastroju pouzitych na ruzne druhy magie. Takze nakonec bychom to museli omezit pouze na nastroje pouzite na stejne druhy magie, coz, podle me, se moc casto nevyuzije.
A jeste dva priklady:
"Carodej pouzije vzdusnou magii, aby priletel blize k souperi. Souper pouzije vzdusnou magii, aby carodeji uletel. Jelikoz carodej vlastni predmet X a nepritel predmet Y, proto..."
Druid magii zeme vytvori v lese zemetreseni. Souper magii zeme vyvrati maly stromek z korenu a povali ho smerem na druida. Druid vlastni predmet X a souper predmet Y, proto..."
Chci tim rict, ze, i kdyz to omezime pouze na stejne typy magii, budou vznikat wtf situace, ve kterych to "pravidlo delky zbrani" se nebude moci vyuzit. Resit "pravidlo delky zbrani" u magie je zkratka moc komplikovane a zbytecne, protoze stejne nakonec na nic neprijdeme.