[AW hack] Medieval World

Sekce zabývající se tvorbou RPG produktů a souvisejícími tématy.
Uživatelský avatar
vzteklina
Příspěvky: 1380
Registrován: 24. 10. 2007, 19:59

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od vzteklina »

A co že je to AW?
Sem chlap! (pro ty co sou zmateni mym nickem)
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od Ecthelion »

Jen hlásím, že sleduji a velmi mě to zajímá. Chci zareagovat podrobněji, jen pár bleskových poznámek:
fenikso píše:• it does exactly what you wanted, no tricks
Taková možnost při jednání s démony neexistuje. $D

:arrow? Neseděl by místo "Entertainer" spíš "Troubadour" (nebo "Minnesänger", pokud bys to chtěl trochu zabarvit do zemí střední Evropy)? Pokud děláš středověk, tak podle popisu je to přesně to, co potřebuješ...

:arrow? Nejsem si úplně jistý, jak myslíš "Noble" - minimálně v mojí představě se brutálně překrývá s "Knight", protože ve vrcholném středověku byl prakticky každý rytíř šlechtic a obráceně každý šlechtic byl rytíř.

:arrow? Je "Sutler" opravdu dostatečně nosný na hraní, abys ho zařadil (bude někdo chtít hrát tohle povolání)? Nebo možná ještě jinak se zeptám... není ve středověku zajímavější povolání, které bys mohl dát na jeho místo? Podobně rozpačité pocity mám u vagabunda (tam se mi zdá, že trickster funguje podobně)... zvážil bych jestli ho nevyhodit a nesoustředit se spíš na ty ostatní.

:arrow? "Saint" střílí dost k takovým víc důležitým příběhům (zdá se mi, že už to není "rytíř, vagabund a mnich kradou prase", ale spíš "svatý Šebestián na cestě za drakem"), což není špatně - hrozně se mi líbí ten nápad, že ve skupině je někdo, koho možná později uznají svatým (nebo taky ne, když se oněm nikdo nedozví... takový "Chosen one", kterému bůh ve snu našeptává kam jít). Pokud bys to ale chtěl držet víc při zemi, tak možná... "Zealot" nebo "Man of God"?
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

Díky za postřehy. Většina vyjadřuje i moje obavy, očekávám, že se to vyjasní, jakmile začnu dávat dohromady playbooky. Jinak moje znalost středověku není zrovna ideální, ale mám v plánu ji zlepšit (i dost připravené literatury v knihovně :)). Takže nějaké seky jsou možné.
Ecthelion píše:Taková možnost při jednání s démony neexistuje. $D
Tam se počítá s tím, že Witch už má s démonem nějaký "výhodný" deal :>;o), takže občas se to může tvářit takto.
Ecthelion píše:Neseděl by místo "Entertainer" spíš "Troubadour" (nebo "Minnesänger", pokud bys to chtěl trochu zabarvit do zemí střední Evropy)? Pokud děláš středověk, tak podle popisu je to přesně to, co potřebuješ...
Seděl, ale asi jsem tam chtěl zahrnout obecně kejklíře a tanečnice, prostě veškeré středověké baviče. Zatím nevím, jak to nakonec vykrystalizuje.
Ecthelion píše:Nejsem si úplně jistý, jak myslíš "Noble" - minimálně v mojí představě se brutálně překrývá s "Knight", protože ve vrcholném středověku byl prakticky každý rytíř šlechtic a obráceně každý šlechtic byl rytíř.
Rozdíl si představuju v tom, že Noble by měl být rozhodně nebojově založený. Jasně, že oba jsou to šlechtici, ale pod Noble si představuju, že bude trávit čas pletichařením, politikařením, vemlouváním se do přízně, špionáží a tak. Že prostě bude trávit více času v pohodlí a poslední řešení bude dýka, jed, nebo najatý zabiják - nikoli meč, štít a "chlapče, podej mi kopí". Třeba ve Hře o trůny je to pro mě rozdíl mezi Cersei a Jaime Lannister.
Ecthelion píše:Je "Sutler" opravdu dostatečně nosný na hraní, abys ho zařadil (bude někdo chtít hrát tohle povolání)? Nebo možná ještě jinak se zeptám... není ve středověku zajímavější povolání, které bys mohl dát na jeho místo? Podobně rozpačité pocity mám u vagabunda (tam se mi zdá, že trickster funguje podobně)... zvážil bych jestli ho nevyhodit a nesoustředit se spíš na ty ostatní.
Pravda. Tahle trojka nejspíše potřebuje o playbook méně. Asi půjde Sutler (stejně podle všeho ve středověku ani neměl tohle označení) a rozdělím to mezi vagabunda a trickstera. Tam by to rozdělení mělo být poměrně markantní, ale dokud to nezačnu psát, tak jistý si nejsem.
Ecthelion píše:"Saint" střílí dost k takovým víc důležitým příběhům (zdá se mi, že už to není "rytíř, vagabund a mnich kradou prase", ale spíš "svatý Šebestián na cestě za drakem"), což není špatně - hrozně se mi líbí ten nápad, že ve skupině je někdo, koho možná později uznají svatým (nebo taky ne, když se oněm nikdo nedozví... takový "Chosen one", kterému bůh ve snu našeptává kam jít). Pokud bys to ale chtěl držet víc při zemi, tak možná... "Zealot" nebo "Man of God"?
Jo, pro začínající postavy mi je určitě milejší "rytíř, vagabund a mnich kradou prase". Měl jsem snahu spojit možnost být jak vyznavač křesťan, tak pohan, ale asi to opustím. Man of God, Holy man, Zealot, Man of Faith, všechno zní dobře, něco vyberu. Pohanství "ve velkém" asi nechám jen čarodějnici. I když Radegastův kněz by byl asi oblíbený :D. Ještě to bude chtít zvážit :roll:.
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

Úpravy v pravidlech:
• Některé basic moves lehce poopravené
• Advanced basic moves jsou zpět na 12+ (po zkušenostech z AW).
• Základ dlouhého seznamu jmen 8) (vzal jsem jakýsi šíleně dlouhý seznam jmen a pocitově jsem se pokusil promazat moderní jména)
• Pády z koně jsou za méně harm

Playbooks (10) - tady:
• Vypuštěn Sutler, zkompletováno
• Kompletní seznam character moves, spousta vykradeného z různých hacků a poupravených, semtam něco originálního - vesměs nástřel, ze kterého se dá vyjít
• V podstatě hotová lícová strana (popis, moves, improvements, stats na druhé straně)

TODO:
• Nastudovat středověk a udělat 2-4 stránkový výcuc, moc se s tím nemazat a vytvořit hratelný anachronismus
• Doplnit colorovou část tvorby postavy + names, look, gear...
• Upravit, co bude třeba, aby vynikla atmosféra (hlavní kandidáti jsou character moves)

Kdyby se na to chtělo někomu podívat, budu rád za připomínky.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od Ecthelion »

Zatim jsem to proletel jen rychle a soustredil se spis, kde mi nesedi nazev, nebo nestymuje uplne s obsahem...

- Nejsem si jisty, jestli je Hot idealni nazev… me se spina spis do „komicke polohy“ nez jakekoli vazne. Co treba „Will“? Ta by na seduce/manipulate mohla fungovat velmi dobre (nota bene ve stredoveku). Pripadne “Looks”?
◯ Prick of conscience: When you seduced someone and shared their bed, roll+hot. ✦On a hit, they feel guilty or ashamed – they will not tell anyone and you can threaten them that you will let someone know. ✦On 10+, they also have to offer you a favor or 1-barter worth valuable, your choice. ✦On 7–9, it is their choice.
Tenhle nazev zni hrozne. :D „Take an advantage of love“ treba?
◯ Cat’s grace: the way you move unencumbered counts as armor. If you’re naked or nearly naked, 2-armour; if you’re wearing non-armour fashion, 1-armor. If you’re wearing armor, use it instead.
Nebudou vysledkem tohohle move nazi kejkliri, co pobihaji po meste? Taky mi to spis spina do parodie… vyhodil bych to naked a napsal, ze kdyz mas nejvyse lehke obleceni nebo tak neco.
◯ Gods of war: when you prepare and pray just before a battle, roll+hard instead of roll+weird to pray for guidance.
Nebal bych se stredovek trochu vic ladit tim krestanskym smerem a tohle by tak klidne mohlo byt “ In your name, Lord”
⚫ Battlefield grace: if you wage to battle, completely prepared by your squire, with your horse, lance, shield and armor, you count as a gang (3-harm gang small).
Tady mi nazev absolutne nesedi k obsahu. „Milost na bojisti“ by sedela spis k nejakemu zastaveni krvaceni, ovazani ran primo behem bitvy… nebo naopak na dorazeni ranenych misericordem. Pro to, ze se pocitas jako vic vojaku bych dal urcite jiny nazev… “Juggernaut“, „Preamontius, preamuntius“ (vubec bych se endal dat tam do nazvu moves vic latiny)?
◯ Alpha male: when you find yourself in a competition of other men, roll+hard instead of roll+hot to seduce someone.
Alpha male zni strasne moderne. Uplne mi to odstreluje od stredoveku. Co “Leader of the pack”?
◯ Many scars and tears: when you overview battlefield, roll+hard instead of roll+sharp to read a situation.
“Scarred and battered”?
◯ Second in command: you have a loyal second in command. Name him and describe him. You can rely on him to keep the gang together as if you were present. He expects the best from you: if you let him down, you have to act under pressure. If he dies, name a successor.
Tady asi muze byt, i kdyz mi vic sedi „Lieutanant“… je to jednoslovne oznaceni a znamena to same.
◯ Genius loci: when something strange, violent, interesting or significant is happening under open sky, nearby in a distance of a few miles, you may roll+weird. ✦On a hit, you are there, with or without explanation how did you get there. MC will vaguely describe who you are going to encounter. Then choose. ✦On a 10+, choose 2. ✦On a 7–9, choose 1:
• you arrive in the beginning so you know how the situation started
• you are prepared, take +1 forward
• you are well camouflaged and hidden
✦On a miss, you get there, but somehow pinned, caught or trapped.
Tady ten nazev moc nesedi, genius loci by bylo spis neco jako najit stopy na miste i tam, kde zadne nejsou (protoze vidis “dusi mista” a jak byla narusena). Tady bych to dal spis neco jako “Drawn to danger”, nebo “Hears the leaves fall”.

- Pro Scholara bych se nebal dat vsechny moves latinou… takze treba misto “Art of Argument” dat “Quod erat demonstrandum”.
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

Díky, přesně tohle jsem měl na mysli tím "aby vynikla atmosféra".
Ecthelion píše:Nejsem si jisty, jestli je Hot idealni nazev… me se spina spis do „komicke polohy“ nez jakekoli vazne. Co treba „Will“? Ta by na seduce/manipulate mohla fungovat velmi dobre (nota bene ve stredoveku). Pripadne “Looks”?
Není nejlepší. Překvapivě ostatní staty celkem sedí. "Will" ani "Looks" nevystihuje co bych chtěl, neumím si představit, že lehkovážná kejklířka, co si ráda omotává chlapce kolem prstu, má "Will", nebo že postarší šlechtic, intrikán a špión, manipuluje všechny tím, že má "Looks". Hodilo by se něco jako "Influence" možná, ale všechny staty jsou krátká přídavná jména. Hmmm.
Ecthelion píše:Prick of conscience ... Tenhle nazev zni hrozne. :D „Take an advantage of love“ treba?
Je to placeholder pro "výčitky svědomí". "Love" mi tam moc nesedí.
Ecthelion píše:Cat’s grace ... Nebudou vysledkem tohohle move nazi kejkliri, co pobihaji po meste? Taky mi to spis spina do parodie… vyhodil bych to naked a napsal, ze kdyz mas nejvyse lehke obleceni nebo tak neco.
Jo, máš pravdu. Počítám, že část s "2-armor" půjde pryč.
Ecthelion píše:Gods of war ... Nebal bych se stredovek trochu vic ladit tim krestanskym smerem a tohle by tak klidne mohlo byt “In your name, Lord”
Určitě. Tady to sedí parádně.
Ecthelion píše:Battlefield grace ... Tady mi nazev absolutne nesedi k obsahu. „Milost na bojisti“ by sedela spis k nejakemu zastaveni krvaceni, ovazani ran primo behem bitvy… nebo naopak na dorazeni ranenych misericordem. Pro to, ze se pocitas jako vic vojaku bych dal urcite jiny nazev… “Juggernaut“, „Preamontius, preamuntius“ (vubec bych se endal dat tam do nazvu moves vic latiny)?
Grace může být i ladnost, důstojnost. Moje představa je taková ta hlava hrdě vztyčená, plná zbroj, prapory, a jízda, pod kterou duní země. "Juggernaut" zní dobře.
Ecthelion píše:“Leader of the pack” ... “Scarred and battered” ... „Lieutanant“ ... “Hears the leaves fall”
Parádní, některé mi taky vadily, ale nějak jsem se nemohl přinutit k ničemu lepšímu, tak jsem to nechal na později (a na vás $D). Určitě využiji.

Co se týká přidání Latiny a křesťanství... S Latinou bych byl opatrný, aby pak všechny moves nezněly stejně, nemyslím, že je hodně lidí kovaných v latinských frázích. Ale Scholar nebo Faithful by možná něco ještě snesl.
Uživatelský avatar
komi
Příspěvky: 674
Registrován: 17. 8. 2012, 19:07

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od komi »

Charm místo hot byla myslím dobrá volba.

Líbí se mi, že u těch "substitute moves" je vždycky omezené na co se vztahují a opravdu dává smysl, že se v té situaci háže na něco jiného.

Pár dotazů k některým movům (nedočetla jsem zatím celé, tak pak možná ještě něco přidám):

Imposible to ignore - attention of the whole audience - to slovo audience znamená, že se to dá použít jen ve společenských situacích nebo může získat pozornost i např. panikařícího davu prchajícího od vybuchující sopky?

Harmless - nesmí se chovat agresivně. Je agresivní chování když ten svatý muž řekne znuděně svým poskokům ať tu bandu kacířů upálí nebo když stojí s vytaženým mečem a čeká co se bude dít?

Dirty tricks - bude dávat vždycky smysl aby účiněk dobře hozeného špinavého triku trval po celý zbytek bitvy? Když výsledkem triku bude třeba chvilkové oslnění nebo povalení na zem. Může se účinek triků sčítat?

Man of reason - přijde mi to obtížně aplikovatelné ten move. Takto aby se to dalo použít, tak hráč musí vědět, že se jedná o iluzi. U pořádné iluze ale velmi často nejde poznat, že je to iluze.
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

komi píše:Líbí se mi, že u těch "substitute moves" je vždycky omezené na co se vztahují a opravdu dává smysl, že se v té situaci háže na něco jiného.
Taky se mi to líbí, na druhou stranu si říkám, jestli to není omezené až moc - tj. aby si to vůbec někdo chtěl vzít.
komi píše:Imposible to ignore - attention of the whole audience - to slovo audience znamená, že se to dá použít jen ve společenských situacích nebo může získat pozornost i např. panikařícího davu prchajícího od vybuchující sopky?
Měl jsem představu, že kdykoli je alespoň schopen zaujmout lidi proslovem, zpěvem, křikem, herectvím, něčím podobným. Takže něco jako "when you are able to draw attention by speach, song, shouting, acting or similar means, and you try to, roll+charm."
komi píše:Harmless - nesmí se chovat agresivně. Je agresivní chování když ten svatý muž řekne znuděně svým poskokům ať tu bandu kacířů upálí nebo když stojí s vytaženým mečem a čeká co se bude dít?
Tak to první je stejně "seize by force" a to druhé asi záleží na tom, kdo tě s tím mečem vidí. Takže spíše něco jako "when you are the target of someone's aggressive or violent behaviour, but you are not perceived as a threat by them"?
komi píše:Dirty tricks - bude dávat vždycky smysl aby účiněk dobře hozeného špinavého triku trval po celý zbytek bitvy? Když výsledkem triku bude třeba chvilkové oslnění nebo povalení na zem. Může se účinek triků sčítat?
Umím si představit, že pokud máš proti někomu +1 ongoing, že více než 2-3 útočné akce stejně nerozdýchá, takže je to možná jedno. Ale dalo by se to přepsat jako "for the rest of your fight against them unless it is interrupted", nebo tak něco.
komi píše:Man of reason - přijde mi to obtížně aplikovatelné ten move. Takto aby se to dalo použít, tak hráč musí vědět, že se jedná o iluzi. U pořádné iluze ale velmi často nejde poznat, že je to iluze.
Pravda, on už ten "Look through" move je dost na vodě a potřebuje doladit. Takže Man of reason by klidně mohl být i "you always use reasoning instead of gut feeling to uncover ilusions and unnatural deceptions. Roll+sharp instead of roll+weird to look through".
Uživatelský avatar
komi
Příspěvky: 674
Registrován: 17. 8. 2012, 19:07

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od komi »

fenikso píše:substitute moves
Taky se mi to líbí, na druhou stranu si říkám, jestli to není omezené až moc - tj. aby si to vůbec někdo chtěl vzít.
Kolik movů vlastně má být do začátku? U rytíře, shield bearer, mi přišel celkem striktní. Záleží jak bude mít postava rozházené staty, pokud substitucí získá na hod +3, tak se to furt vyplatí i když se to nepoužije úplně pravidelně.
fenikso píše: Měl jsem představu, že kdykoli je alespoň schopen zaujmout lidi proslovem, zpěvem, křikem, herectvím, něčím podobným. Takže něco jako "when you are able to draw attention by speach, song, shouting, acting or similar means, and you try to, roll+charm."
Jo, takto je mi to jasnější, možná tam přidat ještě třetí možnost při částečném úspěchu něco jako: zaujmul jsi pozornost i někoho koho bys asi ani nechtěl?
fenikso píše:Harmless
Tak to první je stejně "seize by force" a to druhé asi záleží na tom, kdo tě s tím mečem vidí. Takže spíše něco jako "when you are the target of someone's aggressive or violent behaviour, but you are not perceived as a threat by them"?
Je to tak výstižnější a méně zneužitelné :-) Jasně, že to první je seize by force, uvažovala jsem nad situací, která by tomu seize by force následovala.
fenikso píše:Dirty tricks
Umím si představit, že pokud máš proti někomu +1 ongoing, že více než 2-3 útočné akce stejně nerozdýchá, takže je to možná jedno. Ale dalo by se to přepsat jako "for the rest of your fight against them unless it is interrupted", nebo tak něco.
Bych to asi nakonec nechala jak to bylo, jakože jsem nic neřekla :-)
fenikso píše:Man of reason - Pravda, on už ten "Look through" move je dost na vodě a potřebuje doladit. Takže Man of reason by klidně mohl být i "you always use reasoning instead of gut feeling to uncover ilusions and unnatural deceptions. Roll+sharp instead of roll+weird to look through".
Jo.
To Look through by mělo něco dělat i v nenadpřirozených situacích. Např.: Vlezu do do baráku, ozývá se děsivý, uši trhající zvuk, který mě nutí rychle utéct, tak Look through, abych zjistila jaká nelidská příšera vydává ty hrůzné pazvuky ... a nic ? Když to nebylo magické a jen se někdo učí hrát na housle.

Ještě Viper's kiss - tohle by se mi víc líbilo, kdyby to míň ubližovalo a spíš oblbovalo - myslím hlavně v případě částečného úspěchu.
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

komi píše: To Look through by mělo něco dělat i v nenadpřirozených situacích. Např.: Vlezu do do baráku, ozývá se děsivý, uši trhající zvuk, který mě nutí rychle utéct, tak Look through, abych zjistila jaká nelidská příšera vydává ty hrůzné pazvuky ... a nic ? Když to nebylo magické a jen se někdo učí hrát na housle.
Pořád přemýšlím, jak to upravit. Ten move má hrozně blbý trigger. Taky se začínám přiklánět k tomu udělat to stylem "you can ask questions", ale pořád nevím.
komi píše:Ještě Viper's kiss - tohle by se mi víc líbilo, kdyby to míň ubližovalo a spíš oblbovalo - myslím hlavně v případě částečného úspěchu.
Moje představa je, že ten polibek je v první řadě jedovatý a tak primárně zraňuje. Ale pokud máš nějakou vlastní představu, jak by to šlo překopat, rád se na ni mrknu.
Uživatelský avatar
komi
Příspěvky: 674
Registrován: 17. 8. 2012, 19:07

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od komi »

Viper's kiss - no, mě tam přijde nešikovné to, že to dá ten harm hned, reakce od oběti (pokud to nebude nějaké ořezávátko) bude nejspíš to, že vytáhne něco na sekání či řezání a pustí se do čarodějnice, která asi sama v boji zblízka dopadne dost špatně. Když to má být jed, tak by mohl působit až za chvíli. Třeba že to dá čarodějnici hold a ta to může proměnit. Nebo možná, že to dá proti oběti +1 (že je jako omámená) a harm někdy později, třeba v noci až půjde spát? Bylo by pěkné nacházet čarodějčiny nápadníky ráno mrtvé či nemocné v posteli.
Uživatelský avatar
Quentin
Noob of The Round Table
Příspěvky: 9334
Registrován: 31. 7. 2007, 14:31
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od Quentin »

LOOK THROUGH
When you open up and look through fae glamor, magic or supernatural workings roll+weird.
✦On 10+, you can see through the deception as it was never there.
✦On 7–9, choose 2
- you get a glimpse of truth
- you are not affected by the magic you are trying to gaze through
- the enchantment or it's creator doesn't get a look inside you

Takhle je to
a) silnější
b) když si vybere možnosti 2 a 3, tak se nic nestane
ale jinak dobrej pokus, ne :D
http://2k6goblinu.blogspot.cz/
“Questions are gameplay”-Chris McDowall, The ICI Doctrine, 2018
Player Agency (n.): “the feeling of empowerment that comes from being able to take actions in the [virtual] world whose effects relate to the player’s intention” -Mateas, 2001
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

No mi tam v první řadě vadí ten trigger. Přemýšlím, jak to upravit, aby to bylo použitelné i ve chvílích, kdy se třeba postavě jen něco nezdá. Něco na způsob:

LOOK THROUGH
When you have a bad feeling about something, you can try to look or feel through. Roll+weird. ✦On 10+, ask 2. ✦On 7–9, ask 1:
• is this of a supernatural origin?
• how is this dangerous to my body, mind or soul?
• what is wrong with this?
• is this satient and reasonable?
• what is true appearance of this?

Advanced: ✦On 12+, ask 3 and you can also pick from the following:
• how can I correct or destroy this?
• who controls or made this?
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [AW hack] Medieval World

Příspěvek od fenikso »

Navíc pro zamýšlený setting je tvoje varianta opravdu moc silná. Neočekávám, že když se postavy s něčím takovým setkají, že budou schopné jen tak bez ničeho dosáhnout stavu "you are not affected by the magic".

Ale určitě mi to pomohlo si to v hlavě trochu utřídit, co od toho čekám. Díky.
Odpovědět

Zpět na „RPG tvorba a design (aneb Kreslicí prkno)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů