Přehled tvorů i netvorů

Oficiální diskuze k nové generaci DrD, vydané v roce 2011.

Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles

Odpovědět
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Maugir »

Želva
Charakteristika: 1 – 2 (zejména plavání, skrývání se, hledání vody)
Sudba: 2
Hranice: Tělo 1, Duše 1, Vliv 1
Zvláštní schopnosti: Talenty malého plavce (zběhlost ve vodě), Železná kůže

Tvorové zrození za úsvitu věků, svědci vzestupu i pádu draků, staletími nepozměnění obrněnci, pro které jako by čas nic neznamenal – to jsou želvy. Rozvážné a dlouhověké, kryté svými kostěnými krunýři pozorují netečně a vytrvale chvat světa okolo. Většinou jsou malého vzrůstu, ale v dalekých zemích lze narazit i na obrovské želvy s nohama silnýma jako kmen stromu či ploutvemi jako rybářské čluny.
Želvy jsou drobné obyvatelky teplých mokřadů a lužních lesů v nížinách. Postavy na ni mohou narazit nejčastěji v mělčinách stojatých vod. Svá vajíčka zahrabávají na písčitých plážích. Přesto, že jejich pomalá chůze je příslovečná, jsou tito bezzubí plazi draví – živí se především rybami, obojživelníky a bezobratlými. Kdesi na jihu se však vyskytují i býložravé želvy, či naopak obrovské predátorky, nebezpečné i pro člověka.

Jak jedná:
- Často vylézá na břeh, kde se vyhřívá na sluníčku.
- Před člověkem se schová do vody, kde je snadno zaměnitelná za kámen na dně.
- Na podzim se zavrtává do bahna na dně, kde přezimuje.
Jak bojuje:
- Boji s postavami se bude snažit vyhnout.
- Při jakémkoli nebezpečí se ukryje ve svém krunýři a spoléhá na jeho tvrdost.
- Z hlediska pravidla o velikosti se jedná o drobné zvíře.

Jakou roli má v příběhu:
Kořist
- Známý bard touží po cizokrajném nástroji, vyráběném z želvího krunýře. Protože je zvyklý na skvostné věci, slíbí bohatou odměnu za nejkrásnější krunýř v zemi. Jenže ten patří posvátné želvě, která prý přináší kraji hojnost ryb, a tak se bard dostává do konfliktu s pověrčivými vesničany. Na kterou stranu se postavy přidají?

- V lese se po setmění ztrácejí lidé. Stařešina poprosil věštkyni o radu, jak tomu zabránit, ta však tvrdí, že odpověď nalezne jen v želvím krunýři. Jenže želvy žijí právě v mokřinách onoho nebezpečného lesa. Podaří se postavám nějakou ulovit a vrátit se před soumrakem?
- V lese družina narazí na zvláštní stopy a několik roztříštěných krunýřů s rýhami po drápech. Stopy vedou k jeskyni, kde družina nalezne alchymický svitek, pojednávající o shodnosti počtu štítků na želvím hřbetě s počtem úplňků v roce. Sídlí v lese nebezpečný čaroděj, nebo se tam někdo snaží zbavit měsíčního prokletí?
Útočník
- „Ten balvan nás sleduje, ještě před chvílí tam nebyl.“
„Chceš mi namluvit, že si podrobně pamatuješ přesný rozložení všech těch šutrů kolem?“
„Tenhle je jinej, takovej pravidelnej. Myslím, že jsem ho viděl už odpoledne. A když jsem se před chvílí otočil, měl jsem pocit, že z něj čouhají nožičky… Co když jen čeká, až usnem?“
Legenda
- V temných tůních, skrytých v houštinách lužních lesů, žije prý už po staletí želva, mluvící lidským hlasem. Leží v hlubokém bahně na dně a voda kolem jí šeptá o všech věcech, kolem kterých kdy protékala. Staré báchorky praví, že kdo sní polévku z této želvy, získá všechno vědění.
- Krollí náčelnice vlastní mocný štít, vyrobený z želvího krunýře. Její předkové jej podle pověstí ukradli mytickému plazímu běsovi, kterého svrhli do propasti, a od té doby se v kmeni dědí jako odznak moci. Jenže staré zkazky praví, že jednoho dne se okradený démon vrátí pro svůj majetek. A tak když se na kmenech objeví symbol želvy, kreslený krví, nikdo z krollů nepochybuje, že ta doba právě nastala. Čekají kraj útoky pradávného běsa, nebo za tajemnými znaky stojí něco jiného?
Obrázek
FerdaN

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od FerdaN »

My bychom moc prosili o jezevce nebo rosomaka :) diky
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Maugir »

Je mi líto, ale dočasně bohužel nestíhám tvořit nová zvířátka. Určitě ho jednou dodám (pokud ho tu zatím nestvoří někdo jiný), ale bude to dost trvat, takže nevím, jestli se Vám vyplatí čekat:( V každém případě děkuji za zájem:)
Obrázek
Uživatelský avatar
Tork
Příspěvky: 252
Registrován: 3. 1. 2012, 14:23

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Tork »

Zdálo se mi, že v oficiálním bestiáři je věnováno moc málo pozornosti psům, což jsou zvířata, se kterými se postavy budou pravděpodobně setkávat dost často. Rozhodl jsem se ho tedy zpracovat trochu podrobněji, hlavně tedy přidat nějaké náměty na jeho role v příběhu. Základní charakteristiky jsem jen opsal z pravidel. Přemýšlel jsem o vytvoření více variant (hlídací, lovecký, bojový, domácí mazlíček), ale zdálo se mi to celkem zbytečné, parametry si každý průvodce snadno přizpůsobí.

Pes
Charakteristika: 1 – 3 (zejména stopování, hlídání, sluch a čich, boj zblízka proti lidem a zvířatům)
Sudba: 4
Hranice: Tělo 2, Duše 2, Vliv 2
Zvláštní schopnosti: Přirozené zbraně (zuby - krátká sečná), Netopýří sluch (najdete u krollů)

Již od pradávna jsou psi věrnými společníky lidí. Doprovází je při lovu, hlídají jejich obydlí, pomáhají pást stáda a svému pánovi jsou oddaní až za hrob. Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepším přítelem člověka. Každý pes má ale trochu jinou povahu - někteří jsou hraví a budou vděční za sebemenší kousek jídla, jiní na cizince štěkají a nebýt na řetězu, tak se do něj pustí. Obvykle jsou celkem inteligentní a lze je snadno vycvičit.

Ve volné přírodě se divocí psi prakticky nevyskytují, nanejvýš jde o zaběhlé a zdivočelé kusy.

Jak jedná:
- Pokud není speciálně vycvičen, tak sežere na co přijde.
- Rád něco chytá a loví - ať už jde o koroptev, hozený klacek, nebo vlastní ocas.
- Když ucítí nějaké malé zvíře, může se dát po jeho stopě a zaběhnout se.
- Samci si značí svá teritoria pomocí moči.


Jak bojuje:
- Málokdy sám zaútočí, obvykle bude jenom štěkat a vrčet.
- Rozběhne se a skočí na nepřítele, pokusí se ho povalit a rozsápat mu hrdlo.
- Jakmile se jednou zakousne, tak se nepustí a pokouší se vytrhnout maso.
- Pokud dostane citelnou ránu (např. pořádnou pěstí přes čumák), tak stáhne ocas a uteče.


Jakou roli má v příběhu:

Kořist
- Barončin pudlík jménem Fifinka se zaběhl - a zrovna do toho příšerného Černého lesa, který je plný divé zvěře a nebezpečí. Kdo ho najde a zachrání, toho čeká odměna.
- Fifinka se sice vyhnula všem nástrahám lesa, ale pak došla na cestu, po které zrovna projížděli cikáni s maringotkami a ti si ji upekli k večeři. Jedna stará cikánská vědma okamžitě ví, proč postavy přišly (je to šamanka a zeptala se ve snovém světě). Mají je postavy udat, nebo přijmou nabídku staré cikánky, která je za příslib mlčení vezme do snového světa a pomůže jim zjistit nějaké tajemství?
- Po probuzení z transu jsou postavy bez věcí, nahé, spoutané provazy a cikáni zrovna opouštějí tábořiště. Zmínil jsem se, že je to cesta Černým lesem, který je plný divé zvěře a nebezpečí?

Strážce
- Krásná dcera bohatého statkáře koketuje v hostinci s jednou z postav. Řekne jí, ať přijde v noci a zaťuká na její okno. Ale statkář má kromě krásné dcery taky smečku hlídacích psů.

Legenda
- Z města odjel kupec na dlouhou obchodní cestu. Ale dva dny po jeho odjezdu začal jeho pes dlouze a žalostně výt. Říká se, že pes se takto chová když se jeho pánovi něco stane. Kupcova manželka má o svého muže strach a tak zaplatí postavám, aby se ujistily, že je v pořádku.
- Jeden šlechtic kdysi unesl dívku, ale byl na blatech dopaden a zabit obrovským černým psem. Od té doby je jeho rod prokletý a pekelný pes stíhá všechny mužské potomky jeho rodu. Starý hrabě nedávno zemřel za podivných okolností, což všichni připisují dávnému prokletí. Jeden z jeho přátel však o tomto vysvětlení pochybuje a požádá postavy, aby mu pomohly najít důkazy.

Přidávám odkaz na pdf, až autoři zpřístupní pozadí z knihy, tak ho předělám, aby to vypadalo lépe: http://www.uloz.to/12519490/pes-drd2-pdf
Uživatelský avatar
Charles
Příspěvky: 3636
Registrován: 21. 7. 2009, 20:13

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Charles »

Vskutku pestré inspirační zdroje - od Čtyřlístku po Sherlocka Holmese. :wink:
Pes je vydařený.
Uživatelský avatar
Tork
Příspěvky: 252
Registrován: 3. 1. 2012, 14:23

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Tork »

Přídávám (s Maugirovým svolením) pdf se všemi zvířaty, které zde Maugir zatím uveřejnil. http://www.uloz.to/12580904/bestiar-pdf

enjoy :)
Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2384
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Fafrin »

Hm, bestiář nemá tu správnou dvousloupcovou strukturu z pravidel.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2384
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Fafrin »

Několikrát jsem si říkal, že by to chtělo přehled bestií z DrDo, které by stálo za to převést do DrDII:
Tady je:
PPZ - (kouzelníkovy přátelé, zvláště ďáblík), Červ, Dikobraz obří, Gorgona, Hadi, Harpyje, Hmyz, Kentaur, Lykantropové, Medůza, Nevidění, Orgoj-chorchoj, Permoník, Poletucha.
PPP - (elementálové?), Dárosh, Démoni posedlosti, Haterie, Chobotnice ďábelská, Jednorožec, Jelen, Kostěj nesmrtelný, Nemrtví (zvláště Fext), Nymfa (+ varianta rusalka). Oči plíživé, Mořská panna, Pegas, Neklidná záře
PPE - Cizí postavy, Ďáblové ale i jednodušší český Čert, Oživlé stromy, Lemrouch.
Tučně jsou ty, které by fakt stály za to, kurzívou moje nápady.

A tak nějak se stalo, že první věc, co jsem převáděl já nebylo nic z tohoto "rozumného" seznamu, ale

Hlen zelený
Kvůli jeho charakteru jsem hlen nepopsal jako bytost, ale spíše jako velmi zákeřnou nástrahu.

Zavalení pádem (Tělo, síla 2-6 podle velikosti)
Větší či mrštní tvorové mohou být hlenem zasaženi jen částečně (Slabý účinek: Zvýšení ohrožení a následuje leptání), menší oběti pak hlen zavalí a obalí zcela, čímž je znehybní (Silný účinek: znehybnění a následuje leptání.)

Hleny se vyskytují ve vlhkých jeskyních ve které se vyskytuje dostatek drobné havěti (hmyzu) či kam může občas zabloudit nějaké zvíře. V obzvláště vydatných ekosystémech byly zaznamenány exempláře velké několik metrů čtverečních. Hlen vypadá jako šedozelený mech či lišejník, pokrývající stěny a stropy. Na rozdíl on nech se však občas drobně vlní a odchlipují se mu občas od skály okraje. Tak ho lze včas zpozorovat. (Slabina: Možnost povšimnout si.)
Hlen při svém "lovu" reaguje na teplo a otřesy způsobené pod ním procházející obětí. Není známo, jestli hlen je jedna jedním tvorem či kolonií drobných organizmů. Jisté je, že po svém případném rozdělení nepřestává žít. Z hlediska pravidel lze hlen považovat za netvora.

Leptání (Tělo, síla 6)
Tvora, na kterého se hlen přilepí začne pozvolna leptat a stravovat. Pro vskutku velké, odolné tvory to znamená jen menší nepříjemnost, pálení a svědění (Slabý účinek: zvýšení ohrožení, případně nějaký postih na tělesnou činnost či soustředění), menší tvory začíná okamžitě rozpouštět od jejich vnějšku. Následky jsou velmi bolestivé, svědící a pálící. (Silný účinek: jizva Poleptání(T 1, nepřesně smysly, postih k pohybu, apod.) nebo Poškození oděvu či zbroje.)
Leptání se opakuje v každém kole, dokud není hlen odstraněn, což je velmi obtížné, pokud se již zažere do oběti. Známé postupy zahrnují oheň, rozžhavená ostří, odtrhnutí, či různé pochybné dryáky a louhy.
Hleny sice po čase rozloží úplně vše, ale kovové zbroje jim činí poněkud problém. Jejich leptání jim trvá dlouhou dobu a tak jsou nositelé kovových zbrojí proti nim částečně chráněni. (Slabina: ochrana kovem. pokud se hlen přilepí na osobu ve zbroji, hlen jí nemůže zvýšit ohrožení a rozklad zasažené zbroje mu bude trvat řádově déle.)
Naposledy upravil(a) Fafrin dne 28. 1. 2012, 18:32, celkem upraveno 1 x.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Uživatelský avatar
Tawrik
Příspěvky: 68
Registrován: 27. 8. 2011, 18:12

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Tawrik »

Pekne. :clap: Tak jedna potvora by byla, 365 dalsich zbyva. :D
Beldegrom
Příspěvky: 16
Registrován: 29. 8. 2011, 15:53

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Beldegrom »

Ach ten hlen - uplne z toho dychla nostalgie drd1.3 kterym jsme zacinali :) diky jen tak dal!
Uživatelský avatar
Roubíček
Příspěvky: 104
Registrován: 25. 8. 2011, 21:59
Bydliště: Jihlava

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Roubíček »

No sakra, typickým českým čertem si mě úplně dostal !
Je to asi sice už lehce otázka settingu, ale zažít setkání s čertem... no to by bylo. ;)
Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2384
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Fafrin »

Tak on nemusí být tak úplně typicky český - podívej se na vodníka...
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Uživatelský avatar
Roubíček
Příspěvky: 104
Registrován: 25. 8. 2011, 21:59
Bydliště: Jihlava

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Roubíček »

Fafrin píše:Tak on nemusí být tak úplně typicky český - podívej se na vodníka...
Je, to je pravda. Když sem se nad tím více zamyslel, döšlo mi, že by to asi nebylo tak zajímavé. Jelikož typický český pohádkový čert by vlastně nebyl žádný soupeř.
Uživatelský avatar
Tork
Příspěvky: 252
Registrován: 3. 1. 2012, 14:23

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Tork »

Začal jsem zpracovávat ty bestie z DrDo o kterých tu psal Fafrin. Zatím mám v plánu udělat ty vyznačené tučně a pak možná něco přidat, pokud máte nějaké nápady na další, tak je sem prosím napište. Přikládám prvních pár nestvůr, kosmetické úpravy ještě budou následovat, prosím o kritiku a případně bych ocenil další nápady na role v příběhu, třeba kentaur a nevidění mi přijdou celkem nudní :)
Přílohy
drd.pdf
(512.18 KiB) Staženo 382 x
Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2384
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Fafrin »

Poznámky k převedeným bestiím:
Nevým, jestli Raracha neoddělit od ďáblíka jako variantu.
U neviděných bych uvažoval o nižší Duši (mají nízkou inteligenci, jednají pudově a je tedy jednoduché je např. zmást.) Dále bych uvažoval o ZS, která jim bude při úspěšném vysávání doplňovat sudbu (zvýšení charakteristiky bych naopak dal za více, než jizvu, třeba za zabití tvora, se stejně vysokou charakteristikou, nebo udělení jizvy tvoru s charakteristikou vyšší).
Kentauři žijí imho spíše ve stádech, než v tlupách.
Medůze bych možná hodil nějakou ZS na střelbu. U orgoje bych do jedovaté krve uvedl "poškození", místo "snížení kvality".
Jinak velmi fajn, díky za to, mám chuť některé použít.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Odpovědět

Zpět na „Dračí doupě II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů