[Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Zápisy a zážitky z vašich her, pomoc s přípravou, společné hraní.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zob
Příspěvky: 170
Registrován: 16. 9. 2010, 20:25
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

[Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Příspěvek od Zob »

Dostal jsem chuť zahrát si něco tématického když se blíží ty vánoce:
Příběhy Impéria - Vánoční dobrodružství

Postavy:
Doktor William Fawkes (49), vědec (Hněv, země) - Nakonec NPC
Cíl:
Vyhnout se peklu, dodat stroji city (sehnat lidské srdce?).

Opuštěný londýnský vědec. Dosáhl všech myslitelných titulů, ale pořád nedokázal naplnit svůj cíl - sestrojit umělého člověka, schopného citů. Lidé z Královské akademie ho měli za blázna a tak byl vyloučen. Usadil se v malém domku kousek od parku.
Sestrojil umělého člověka, trávil u jeho konstrukce mnoho hodin. Jednoho dne jeho manželka ztratila trpělivost a utekla do Francie.
Od té doby dal svému umělému člověku, za pomocí věhlasného sochaře, podobu nádherné ženy. Pojmenoval ji Nyx. Stále ji však nedodal lidské city.

Aspekty:
Nyx - umělá žena
Smlouva s ďáblem
Mrzout

Dovednosti:

Mechanika: ***
Kombinatorika: **
Řízení motorového kočáru **
Astrologie: ***
Výbušniny: *
Lékařství: *

----------
Mabel Campbell (16), médium (voda)

Cíl:
Cínový vojáček se vymknul kontrole (závist).
VYkonat dobrý skutek, aby viděla zlaté prasátko.

Drobné děvče, která je však velice magicky nadaná. To co se jiní učí roky, ona zvládne při trochu silnějších emocích. Přestože vyrůstala u lidských rodičů, je téměř jisté, že je dcerou férie, snad proto je povahou stále dítě.
Má velice zvláštní dar - umí vdechnout věcem život - alespoň na chvíli. Je hrozně zvědavá.

Aspekty:
Médium
Umí obdarovat životem
"Kdo je zvědavý, bude brzo starý - no a co?"
Cínový Vojáček

Dovednosti:
Oživování věcí ****
Iluzionistická magie ***
Znalost pohádek **
Luštění hádánek **
Malování *
Latina *

-----------
Anne Campbell (23), šlechtična od rány (smilstvo, vítr) - Nakonec NPC
Nikdy ji nebavily panenky, nezdílela lásku své sestry pro magii, neměla ráda přezdobené šaty. Vždycky ji bavilo střílet kuší, jezdit na koni, hrát si s vojáčkama a rajtovat na koni. A to vše ji baví dodnes. Své solidní rodině nedělá dobrou pověst. Zvláště pak její milostné eskapády. Není zrovna coura, jenom se nenechá ničím a nikým vázat. Stará se o svou mladší sestru.

Cíl:
Strávit pokojné vánoce se svým strýcem v Londýně.
Nějakým způsobem odčinit zabití v afektu.
Postarat se o Mabel.

Aspekty:
Neposedná
Kluk v ženském těle
"Artemis"

Dovednosti:
Střelba z kuše ***
Jízda na koni ***
Facka, která sedne **
Španělská škola šermu **


Henry Lefevre (30), francouzský bohém (nestřídmost, oheň)

Popis:
Rozcuchané vlasy, občas jiskra v oku, oblečení podle nejnovější francouzké módy, bohužel dosti ošoupan z jeho četných cest po světě. Jen ty spolu se skládáním básní mu dopřejí to pravé štěstí.
Tento mladík utekl od svých bohatých, leč bigotních, rodičů v rodné Francii a procestoval pěkný kus světa, Afriku i Evropu. V lodnýně bavil spolek a hlavně své mecenáše dekadentní poezií, ve svých verších hledal krásu v mrtvolách a hnus v živém. Jednoho dne však přetáhnul míru hnusu za únosnou mez a od té doby zase žil na pokraji bídy. Do doby, než prožil úžasné dobrodružství v Irsku a prošel do světa skřítků. Tam dlouho bloudil a žasnul nad krásami Férie. Někteří tvorové férie ho přijali za vlastního, jak mezi ně krásně zapadl. Dokonce ho Král Olší jmenoval kmotřencem Férie. Jak se přiblížily vánoce, brány férie se otevřely a neopatrný Henry se dostal zpět do země lidí.

Cíl:
Přesvědčit Mabel, aby odešla zpět do země skřítků.

Aspekty:
Francouzský bohém
Znuděný životem
Tulák
Kmotřenec Férie.

Dovednosti:
Básnění [][][]
Střelba z pistole [][][]
Strhující monolog [][]
Příživnictví [][]
Znalost férie [][]
Dridská magie [][]

Cínový Vojáček 7, hračka, kterou Mabel oživila (dobro) - nakonec NPC
Nemá žádné jméno. Když se pořádel v Londýně adventní ples, Anne se smála Mabel, že nemá s kým tančit, zatímco ona si našla pěkného dragouna. A tak Mabel vešla k Anne do pokoje, otevřela zaprášenou truhlu s hračkami a vybrala toho nejstatějšího z cínových vojáčků. Potom mu vdechla život a všechny dívky a děvčata na bále jí Cínového Vojáčka záviděla. Mezitím se však Cínový vojáček až po uši zamiloval Anne. Potíž je v tom, že vdechnutí života od Mabel není navždy. Trvá sedm dní a potom se oživený promění zpět na věc. A Anne i Cínový Vojáček to věděli.
Kouzlo vydrží až do Božího hodu.

Cíle:
Uchvátit srdce Anne.
Zůstat co nejdéle živý(oživlý).

Aspekty:
Dočasně oživený
Laskavé srdce
Chlapák

Dovednosti:
Střelba z pušky: ***
Boj šavlí: ***
Tanec: **
Taktika: **


Edward Blackhorse - Mefistofeles - nakonec NPC
Muž v myslivecké unifortmě s puškou přes rameno. Vždy dbá na to, aby měl správné nasazenou čapku na hustých kudrnatých a jak uhel černých vlasech. Okolí probodává velice pronikavým pohledem svých kaštanově hnědých očí. Často si hladívá pěsténou bradku, když nad něčím přemýšlí. O vánocích si udělal cestu z pekla, aby pochytal pár smrtelníků, kterým se naplnil čas jejich smlouvy.

Cíl:
Dostat Fawkese do pekla, dostat Anne do pekla.
Nebo se polepšit a vymanit se z pekelných spárů.

Aspekty:
Pekelný šlechtic
Bezedná portmonka
Mnoho podob

Dovednosti:
Čertoviny/magie smluv: ***
Povolávání démonů: ***
Přemlouvání: **
Pekelný vraník: **


-----------------
Úvod:
Šroubovák skřípnul a šroub, který držel nádhernou masku od benátského mistra, byl dotažen. William přenádherný stroj posadil a natáhnul hodinový strojek, malinkým klíček, který měl stroj mezi lopatkami. Nyx, jak ji doktor pojmenoval podle antické bohyně tmy, se pohnula. Avšak ani sebedůmyslnější kolečka v srdci ji neobdařily city. Chladně se kolem sebe rozhlédnula, upřela doutnající oči za maskou ze slonoviny na Williama a kovovým hlasem pronesla: "Příkaz, pane?"
William zklamaně povytáhnul čudlík, západka klapnula a stroj opět klesnul na montážní linku. Klapání a cvakání ozubených koleček postupně doběhlo.
Dole zazvonil pošťák. William zlostně sešel dolů a otevřel pošťákovi. Muž v modré uniformě a vlasy černými jak uhel, mu předal obálku.
"Dneska je váš šťastný den, pane Fawkesi. Někdo pro vás má velice dobrou nabídku. Otevřete prosím obálku."

Doktor William Fawkes otevřel obálku a pomalu četl: "Blabla... Nyx získá city do šťedrého dne... další smluvní podmínky..."

A potom se zarazil a pověděl pošťákovi: "Chcete po mě, abych se vzdal své duše, výměnou za to, že Nyx bude jako člověk? To je těžké rozhodnutí."

"A jaký by jinak měl váš život cenu, pane Fawkesi? Celý jste ho obětoval, abyste vytvořil umělého člověka. A když jsem vám to nepovede, tak jste ho žil nadarmo."

Po delší diskuzi natáhnulo husí brko kapku krve z Williamova prstu.

***

Zatímco Mabel sledovala Cínového Vojáčka, který ve víru vloček štípal na dvoře dřevo, a popíjela horkou čokoládu, až měla pod nosem kakaové vousy, Alici do zpěvu moc nebylo. Česala se, ale nemohla zapomenout na tu noc na zimním sídle: Do pokoje vrazil po zuby ozbrojený starší pán - člověk, za kterého ji chtěli rodiče provdat. Věděl, že tam Anne někoho má. Namířil pistolí na mladíka a začal mu vyhrožovat smrtí. Přitlačil ho hlavní až ke zdi a už už se chystat zmáčknou spušť. Kdyby ho Anne znenadání neproklála jednoručkou určitě by záletníka zabil. Ale takhle zabila ona svého nastávajícího. A tak raději na přání otce i s Mabel odjela do Londýna za strýcem.
Nadcházející ples by ji měl přivést na jiné myšlenky.


***

Henry se probral ve sněhu pod velikou olší v Greenwitchském parku. Nevěřícně se podíval na dřevěný kufřík ze vzácného dřeva, který ležel vedle něj. Byl zázrak, že ho ještě žádný poťouchlý skřet neukradnul. A tak se podíval dovnitř. Našel tam mnoho větviček jmelí, zlatého dubové listí a pár bankovek vysoké hodnoty. A také list od Krále Olší, který prosil Henryho, aby přivedl alespoň o vánocích Mabel, dceru Férie, zpět.
Henry ji znal. Byla to neteř Williama Fawkese, jeho dobrého přítele. A tak rychle utratil lehce nabyté peníze za pěkný oblek, aby mohl jít na ples, který se bude co nevidět konat.

***

Lidé se na plesu náramně bavili. A že to byl povedený ples. Londýnskému požitkáři, jménem lord Mourningstone, se podařilo sehnat skvělé prostory. Křišťálový palác byl tu zimu pokrytý tenkou vrstou ledu a zářil do zasněženého Hyde Parku. Opravdu jak ledový palác z pohádek. A lidé uvnitř se bavili, tedy až na Williama, který není fanouškem okázalých večírků, ale co by pro své neteře neudělal.
Hudba spustila walz a dámy se chopily paží svých gentlemanů...


Nakonec hráli pouze dva hráči, mladý muž hrál svého oblíbeného básníka, Henryho Lefevra, slečna zase Mabel Campbellovou. Na hraní obou byla radost se dívat. Moc jsem si jejich podání postav užil.
---------------

Hra:

Začínalo se na štědrovečerním bále v Kříšťálovém paláci. Henry Lefevre vyzval slečnu Campbellovou k tanci. Radost a proud vzájemných lichotek ukončil vpád inspektorů Scotland Yardu. Jak známo, drby se šíří mnohem rychleji než cokoliv jiného. Tak se davem bohabojných londýňanů rozneslo, že inspektor hledá slečnu Campbellovou, neřekli jestli Mabel nebo Anne. Proto se dr. Fawkes, jeho neteře, Cínový Vojáček a pan Lefevre setkali u stolu s jednohubkami a dohodli se, že bude lépe zmizet. A tak Lefevre zinscenoval fiktivní ukradení peněz, čímz zaměstnal policii natolik, aby se mohl zbytek vypařit.
Bohužel si dámy nemohly dojít pro kožich a tak v zasněženém Hyde Parku mrznuly. Cínový vojáček podal starší sestře svůj kabát aby se zahřála. Henry, který dorazil později nabídnul promrzlé Mabel ten svůj.

Na ulici chytnuli kočár. Kočí byl pohledný muž s uhrančivýma očima a uhlově černými kudrnatými vlasy. Společnost v kočáře se začala dohadovat o tom kde stráví Štědrý večer, aby je nanašla policie. Anne se svěrila s tím, jak zapíchnula žárlivého nastávajícího manžela. Dost se jí ulevilo, když jí sestra odpustila.

Kočí jim nabídnul úkryt, ale nikdo mu prozíravě něveřil. Namísto toho navedl Henry kočího do hostince U Černého vraníka.

Tam vyšel s pravdou ven, prozradil Mabel, že chce, aby s ním odešla do Férie za Králem Olší. Dr. Fawkes si mezitím objednal několik jablek, ale v každém byl na řezu křížek.

Z kamen vyšlehnul oheň. Lidé v místnosti ucítili síru. Muž v myslivecké uniformě s puškou přes rameno a velikým pytlem se zachechtal.

Na malou chvíli dal dr. Fawkesovi to, pro co nešťastný smrtelník upsal duši nejen svou, ale i svých blízkých. Cínový vojáček však pochopil, jak smysluplně využít posledních dní své existence v lidské podobě a začal statečně bojovat s Mefistofelem. Anne strhnula ze zdi dekorativní šavli a také se začala bránit.
Jednomu z peklených pohůnků, kteří vyskočili z kamen, srazila hlavu. Mabel za pomocí různých iluzí dokázala zaměstat pekelníka na tolik, aby Henry stihnul pomocí zlatého dubového listu provést přenosové kouzl. Anne, Mabel a Henry se chytili listu. Prudký vítr vyrazil dveře a okna a odnesl všechny tři, jako by nic nevážili, až do Férie.

A tak hříšný vynálezce propadl peklu, protože si hrál na boha, cínový vojáček konečně vybojoval bitvu, která měla smysl, Mabel navštívila Krále Olší, který ji tak rád viděl. A Anne dostala na pamětnou od Krále Olší za to, že vše řeší násilím.

------------
Poznámky:
Mohlo dojít k mnoha nepřesnostem. Zvláštěpak v Křišťálovém paláci asi nikdy žádný ples nebyl. Prostě jsem se nechal uchvátit svou představou kolosu z oceli a skla, zdobeného mrazem.
Na mnoho konfliktů bohužel nedošlo, tlačil nás čas, kterého je jako vždy málo.
Spoustu cílů a aspektů zůstala hodně nevyužích což mě mrzí.
Naposledy upravil(a) Zob dne 20. 8. 2012, 18:56, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
ilgir
pěšák
Příspěvky: 10174
Registrován: 22. 1. 2007, 13:48
Bydliště: nejkrásnější město světa

Re: [Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Příspěvek od ilgir »

Hej, to je fakt super!
Uživatelský avatar
Zob
Příspěvky: 170
Registrován: 16. 9. 2010, 20:25
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: [Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Příspěvek od Zob »

Jsem rád, že si to líbí. Nelámal jsem si prstíky na klávesnici zbytečně. :-)
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12367
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Příspěvek od Ecthelion »

Zob: Obrázek

Perfektní! Opravdu velice pěkný zápis z velmi zajímavé vánoční hry. :clap:
Moc se mi tam líbí děvče s nadáním propůjčovat život, Mefistofeles, cínový vojáček (perfektní adaptace Louskáčka) i morálně vánoční poučení.
Zob píše:Mohlo dojít k mnoha nepřesnostem. Zvláštěpak v Křišťálovém paláci asi nikdy žádný ples nebyl. Prostě jsem se nechal uchvátit svou představou kolosu z oceli a skla, zdobeného mrazem.
Z tohohle si hlavu opravdu nedělej. Byl nebo nebyl v Křišťálovém paláci ples? *pokrčení ramen* Kdo to po tolika letech může vědět? I kdyby se podle záznamů nekonal... zaznamenaly se skutečně všechny události, které se tam odehrály? Nebo dochovaly se nám ty záznamy? To jsou věci, které se prostě musí podřídit hře - pokud ti to přijde zajímavé nebo přínosné pro hru, tak k čertu s historií. :wink:
Pamatuju si, jak jsme hráli Benátský sníh a chtěli jsme v té hře zamrzlé kanály... padla námitka, že kanály jsou plné mořské vody a tím pádem nezamrzají, nicméně tato námitka byla přehlasována, protože se přece nenecháme od tak úžasného atmosférického prvku odradit nějakou skutečností. Aneb, abych citoval Castla: "Don´t ruin my story with your logic!"
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
sherridon
Příspěvky: 41
Registrován: 9. 9. 2009, 19:31

Re: [Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Příspěvek od sherridon »

Moc pěkný zápis! Taky mě mrzelo, že jsme měli tak málo času, ale i přesto jsem si hru užila =)
A co se týče toho, že tam třeba nikdy žádný ples nebyl... Tak už byl :D
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12367
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Příběhy Impéria] Vánoční dobrodružství

Příspěvek od Ecthelion »

sherridon píše:A co se týče toho, že tam třeba nikdy žádný ples nebyl... Tak už byl :D
Tak. :wink:

Trochu to souvisí s historickým hraním jako takovým (dobré i když trochu straší téma je k němu tady), ale celkově se dá říct, že je i v přísně historických kulisách velký prostor pro hraní a improvizaci... a není třeba se zbytečně svazovat. Co když se historické zdroje a záznamy mýlí? Co když lžou úmyslně? Co když se záznamy ztratily?

Jak už píšu v zmíněném tématu:
Ecthelion píše:...odměnou hráče je pak přesně onen hřejivý pocit a úsměv při pohledu do historických učebnic... "Co oni vědí... já byl u toho."
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Vaše hraní - příprava, rady, zápisy a PbP“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů