Ohledně počtu lidí kterým se GC nelíbí - omlouvám se, tohle jsem měl upřesnit, nebylo to adresováno Tobě a neměl to být ani argument do naší diskuse, bylo to takové lehké zpražení Markuse za ten pseudonázev který této diskusní odbočce ve svém postu věnoval.
Ale když se ptáš - já to říkám, což je to co je teď podstatné, když se bavíme my dva, ne? Tvůj argument že mají něco říct dává 100% smysl, popravdě Vašek Pravda taky vždycky pomalu řve vzteky když se mu donese že se někomu něco na FF nelíbilo a přitom jemu přímo nikdo nic neřekl.
Nevím, kdo všechno se vyjádřil a kdo ne, nedržím si žádný špionážní satelit nebo síť agentů

Kromě mě vím, že své výhrady ke GC vyjádřil Alnag Erricovi v mailu kterým se mu omlouval že se nezúčastní. Jakou formou a co všechno tam napsal nevím, ten mail jsem nečetl, nevím ani jestli se Ti to od Errica doneslo nebo kolik takových lidí se ozvalo.
Teď bohužel nevím přesně o čem mluvíš - čemu přesně říkáš permanentky?Aha, cili kritizujes lonsky model a zrejme automaticky predpokladas ze letos to bude stejne (aniz by sis napriklad zjistil, ze letos odpadl jeden z hlavnich duvodu zmineneho stavu, a sice permanentky).
Vím že když jsem se bavil s Erricem tak jsem současný systém z toho co mi popsal shledal v praxi stejným jako ten loňský a mnou navrhované kompromisy, které mi přišly vcelku rozumné, se nesetkaly s odezvou (už nemá smyls řešit proč)
Pokud GC není platba org za akci, pak by se z RPG přednášek a OG snadno dalo udělat pgramovou linii která by se platila extra stejně jako různé startovné a celá v jendom, případně by se dala propojit se systémem DrD turnaje. Vypravěči by hráli hry dle vlastního uvážení a dohody a stylu, např. by bylo dohodnuté že za to že budou vedeni jako Vypravěči (tj. ubytování atp. zdarma) budou mít povinnost odehrát za GC třeba dvě otevřené hry a vzít si alespoň jednu přednášku nebo tak něco.
Platba přímo za hru pořádanou Vypravěčem organizátorovi za účelem nákladů na ubytování Vypravěče považuji za platbu Vypravěči - jsou to peníze které dáváš přímo za to co Vypravěč dělá jmenovitě na úhradu jeho vlastních nákladů. Možná že pro někoho ne, pro mě to je v praxi totéž.
Speciální vstupné na FF - nejdřív jsem si říkal co to je za ujetou novinku a Ty odkazuješ na tohle

- vstupné na film bez vstupenky na FF: očividně akce od Pravdy pro Chtěbořské, kteří se o FF obvykle tak moc nezajímají, ale ty filmy by je zaujmout mohly. Pro účastníka jsou filmy v ceně.
- vstupné po 22 hodině je očividně vstupné pro lidi co se v 6 vyhrabou z práce, v osm teprve sednou do auta/vkaku a na FF se dostanou až pozdě, je fér že neplatí celou půldenní vstupenku za ty zbývající dvě až tři hodiny programu (stejně to co ušetří protočej ten první večer na baru

- divadla se platí extra co se pamatuju a mám takové tušení že to je kvůli tomu že ty divadelní spolky co to hrají jsou placeny podílem z toho extra vstupného, ale ot nezaručuju.
- místenky jsou buď nějaká extra novinka, nebo něco co nikdo nepoužívá. Myslim že to je spíš novinka spojená s tím že se filmy v kině zpřístupní i neúčastníkům, tak aby účastníci mohli sehnat dobrá místa a nevytlačili je lidi mimo con co budou mít místenku.
Na FF se separátní vstupy na program nedělají a nikdy nedělaly.
Ta tabulka ve většině shrnuje zvláštní případy, skutečně extra vstup se platí jen za ta divadla, která ale zase nejsou zrovna nějak extra klasickou součástí conu.
GC systém mi to skutečně moc nepřipomíná (zvlášť když jde o dvě věci za dobu desetidenního conu s asi deseti paralelníma liniema každej den, zatímco GC takhle jede co program celou dobu (snad až na přednášky?), kromě toho divadlo není zrovna něco co by mě nějak víc zajímalo, RPGčka ano, a ta jsou na FF mezi těmi deseti liniemi denně co jedou na jednu a tu samou vstupenku.