Stránka 62 z 69

Napsal: 9. 3. 2017, 17:26
od Sadako
OnGe píše:Hmm... jsem z toho normálně dostal hlad
Ty jo, díky tobě mi došlo, že mi je blbě z hladu.
A protože mám záchvat lenosti takový, že se mi nechce ani chleba ukrojit, sežrala jsem pytlík chipsů. Ono vůbec bylo moje nejzdravější jídlo dnes asi ten proteinový nápoj ráno. Kruci, takhle ty svaly fakt vyrýsované nebudou.

Jinak s těmi tradičními jídly jste zvládli bezpečně jmenovat věci, před kterými zdrhám - žemlovka (spaste duši! nejím moc ani příčetnější sladké pečivo), kulajda (už název varuje), koprovka (nepomáhá, ani když ji vyrobí mistr).

Zato jsem před časem zvládla sežrat jehněčí ledviny, srdce a plíce ve smetanové omáčce a překvapivě mi to chutnalo. A před pár týdny se mi podařilo vyrobit topinamburový krém i když v receptu byla cibule (krájela jsem ji ve slunečních brýlích, s rouškou na v rukavicích a asi si někde opatřím plynovou masku).

Jo a když už někdo zmínil Strudel, tak Knödel zní taky krásně česky.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 17:32
od midewiwin
Přihazuju bramboráky.
Poctivé, křupavé.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 17:39
od Sosacek
Zemiak, olej a spalenina.

No nevim.

Brambory jsou celkove jedna z nejnechutnejsich veci na svete.

Napsal: 9. 3. 2017, 17:48
od Sadako
Paladin brousí škrabku.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 17:54
od Vallun
PetrH píše:tvarohová žemlovka s jablky;) (nejlepší je buď z večky máčené v másle, nebo z kvalitní vánočky máčené ve smetaně)
zní dobře, žemlovku mohu, tak to zkusíme někdy:)
kulajda (už název varuje), koprovka (nepomáhá, ani když ji vyrobí mistr)
+1
topinamburový krém
neznám, ale žena umí skvělé batáty
Brambory jsou celkove jedna z nejnechutnejsich veci na svete.
pro mne jsou jedna z nejchutnějších - lze je udělat stokrát jinak a pokaždé dobře:)

Napsal: 9. 3. 2017, 18:09
od Sadako
Vallun píše:neznám, ale žena umí skvělé batáty
http://www.apetitonline.cz/recept/topinamburovy-krem

Akorát ta doba přípravy je kvalitní scifi, všechno dohromady to trvalo přes dvě hodiny a s cezením, závěrečným litím másla (i tak ho tam bylo až dost a hromada smetany) a zdobením jsem se opravdu neobtěžovala.
Nejspíš se ovšem tohle nedá moc zkazit, neboť když jsem to dokázala já, dokáže to každý.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 19:07
od Sosacek
Brambory jsou sladka skrobovita divnost. Nejhorsi vec na ceske kuchyni. S rejzi se to vubec neda srovnavat.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 19:13
od OnGe
Je pravda, že rýže je o dost menší, ale zase se nemusí škrábat. Zaplať pánbůh. Dovedete si představit tu práci, než byste si oškrabali hrnek rýže?

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 19:13
od Vallun
Rejži mám taky hodně rád, raději než brambory, ale to neznamená,že brambory nejsou super:)

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 19:31
od midewiwin
Rýži mám taky ráda, ale že by to byla česká specialita?
V poslední době stejně preferuju bulgur.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 20:12
od PetrH
Radeji kusius s rozinkama a medem, trosku prazene orisky, kapka dobreho likeru, par hoblinek kvalitni cokolady...

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 21:47
od ilgir
Sadako: Plynovou masku mám. Přenechám za odvoz. Od té doby, co děti přestaly kálet do vany, už ji nepoužívám.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 22:58
od Faskal
Zemáky (není potřeba představovat, Lotyšské vtipy se postaraly o osvětu) jsou jediná věc, co v tvrdé, kamenité a svérázné půdě mé domoviny vyroste. Když je zrovna dobrý rok. Často je to jenom zima, chlad a politbiro.

...

Kontrabáš.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 9. 3. 2017, 23:24
od Sosacek
Ja myslel, ze u vas rostou jenom trnky.

Re: Oblíbené x neoblíbené jídlo

Napsal: 10. 3. 2017, 13:33
od Karotka
Tři největší dobra

1. Karotka :) (ať už syrová, vařená, nebo nastrouhaná s jabkem)
2. Zmrzlina (nemusí být nutně karotková)
3. Maso - třeba hovězí steak filet mignon, ale ona i grilovaná prasečí krkovička. Nebo konfitované kachní stehno, tvl. a kohout na víně, rilletes, ... maso je fajn.

A ještě překvapivě je taky dobrá čerstvě vyklíčená vojtěška. Jo a taky papriky.
Rejže je taky fajn, hlavně když je s mrkví. A masem.

A co máte proti koprovce? Kopr je fajn. Není to spíš jen nějaký trauma z dětství?
Ty kdybych nepřekonal, tak jsem hubenější než Alef0, protože jako malýmu mě nechutnalo skoro nic.