IT Poradna

O nás, o lidech, o okolním světě. Všechna témata, která se netýkají her, patří do této sekce. Zapomeňme chvíli na RPG a pojďme předstírat, že jsme normální lidé.

Moderátor: Faskal

Odpovědět
Uživatelský avatar
Naoki
Příspěvky: 5151
Registrován: 2. 10. 2006, 21:04

Re: IT Poradna

Příspěvek od Naoki » 27. 7. 2020, 09:19

Chces se stat komunitnim ISP?
Tohle jsem četl jako "chceš se stát komunistickým ISP?"
Jdu si čeknout svoje implicit biases
It is often the case that those who strongly advocate for social causes are driven less by a feeling of compassion towards the poor and weak, but more by a feeling of hate towards the rich and powerful.

Sosacek
Příspěvky: 22900
Registrován: 14. 7. 2004, 19:30

Re: IT Poradna

Příspěvek od Sosacek » 27. 7. 2020, 09:26

Naoki píše:
27. 7. 2020, 09:19
Chces se stat komunitnim ISP?
Tohle jsem četl jako "chceš se stát komunistickým ISP?"
Jdu si čeknout svoje implicit biases
Spravne bylo "superstar disco ISP".
The king is dead, all jail the king!

Uživatelský avatar
Naoki
Příspěvky: 5151
Registrován: 2. 10. 2006, 21:04

Re: IT Poradna

Příspěvek od Naoki » 27. 7. 2020, 10:42

Sosacek píše:
27. 7. 2020, 09:26
Naoki píše:
27. 7. 2020, 09:19

Tohle jsem četl jako "chceš se stát komunistickým ISP?"
Jdu si čeknout svoje implicit biases
Spravne bylo "superstar disco ISP".
Chybí mi možnost likovat příspěvky jako ve Slacku
It is often the case that those who strongly advocate for social causes are driven less by a feeling of compassion towards the poor and weak, but more by a feeling of hate towards the rich and powerful.

Uživatelský avatar
Selhan
Příspěvky: 590
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Jižák

Re: IT Poradna

Příspěvek od Selhan » 27. 7. 2020, 12:42

Ja jsem teda primo z oboru, ale moc ti nerozumim. Jako ze chces mit dva byty, ale platit operatorovi jen jeden? Nebo tim myslis, ze mas natahane po baraku telefonni kabely (to neni to same co DSL, DSL je sluzba o po takovem mediu bezi), a chces se po nich spojit? To druhe zalezi na kvalite kabelu - jestli je tam ctyrzilovy krouceny, tak bys tam desitky Mb protlacit mohl. Jestli je nekrouceny, tak bych tomu moc neveril. V obou pripadech ty kabely z bytu kazdopadne povedou do nejakeho rozvadece a propojeni budes muset udelat tam - a vetsinou ma ten rozvadec operator zamknutej.
Wifina je jinak blbost, akorat to zarusis vsem sousedum - zbyva podle me jen natahnout si ethernet. Bud se to dela po fasade, coz je hnusny, nebo stupackama. Zalezi, co je to za dum.
Správný sandbox vyžaduje hlavně velký model tatrovky.

Uživatelský avatar
Eleshar_Vermillion
černá eminence
Příspěvky: 15039
Registrován: 18. 6. 2003, 21:31
Bydliště: Praha

Re: IT Poradna

Příspěvek od Eleshar_Vermillion » 29. 7. 2020, 00:59

Selhan píše:
27. 7. 2020, 12:42
Ja jsem teda primo z oboru, ale moc ti nerozumim. Jako ze chces mit dva byty, ale platit operatorovi jen jeden?
Ano, to byla prvotní myšlenka - vzít jeden větší tarif, který by ideálně používaly dva byty v domě. Další myšlenka byla koupit tarif jako SVJ na barák pro všech 9 bytů. Smyslem částečně též je mít to jako jednu službu, ne jako více služeb.
DIE FOR THE DOW!
\\[T]// PRAISE THE SUN! \\[T]//

Uživatelský avatar
Selhan
Příspěvky: 590
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Jižák

Re: IT Poradna

Příspěvek od Selhan » 29. 7. 2020, 08:17

Heh, tak to pochybuju. Musel by ses dostat do barakoveho rozvadece, tak ty kabely stipnout a zapojit na ne modem - pricemz tam nejspis nebude elektrina, a urcite te za to vubec nebudou mit radi. I v tom pripade, ze bys resil konektivitu pro cely barak, je to podle me nerealny. Jim se to neoplati, takze ti to urcite chtit prodavat nebudou, a otazka taky je, ci je kabelaz a jake jsou k ni smlouvy.

Nejjednodussi mas fakt hodit ethernet svetlikem nebo stupackou.
Správný sandbox vyžaduje hlavně velký model tatrovky.

Uživatelský avatar
York
Příspěvky: 14022
Registrován: 24. 2. 2012, 17:31

Re: IT Poradna

Příspěvek od York » 3. 8. 2020, 12:35

Dotaz asi hlavně na Ecthelliony: Jsou levnější grafický tablety použitelný?

Koukám teď třeba na One by Wacom S, ale absolutně netuším, co ty technický parametry v praxi znamenaj - zkoušel jsem si teda chvíli čmárat na papír o rozměrech 15x9 cm a přijde mi to ok.

Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 10876
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Ecthelion » 3. 8. 2020, 13:45

York píše:
3. 8. 2020, 12:35
Dotaz asi hlavně na Ecthelliony: Jsou levnější grafický tablety použitelný?

Koukám teď třeba na One by Wacom S, ale absolutně netuším, co ty technický parametry v praxi znamenaj - zkoušel jsem si teda chvíli čmárat na papír o rozměrech 15x9 cm a přijde mi to ok.
Ano, jsou. Úplně v pohodě.

Já jsem měl kdysi k notebooku malé Bamboo (wacom tu lineup furt předělává, ale je to předchůdce tohohle) a fungovalo výborně. Některé ilsutrace k Rukověti mága vznikaly na tom. Jen když jsem pak zase přesedlal na Mkovou velikost jsem zijstil, že to je přece jenom dost malé. Ale pro to, co chceš ty, ti to bude stačit. Jsou dokonce porfesionálové, co záměrně požívají malé tablety, protože jim to vyhovuje víc. Ale teda čím menší tablet, tím vyžaduje větší přesnost a pevnější ruku, protože ta plocha je menší. A taky ten diskurz toho, co vidíš na displeji je větší (protože displej bude nejspíš tak třikrát větší než ten tablet.) Na druhou stranu jsou velké tablety dost comittment a zaberou na stole dot místa a hůř se uklízejí, když je zrovna nepotřebuješ.

Jo a vzal bych spíš ten Wacom. Můžeš se podívat po Huionech a XP Pen, ty by už měly být kvalitativně srovnatelné a funkční. Ale i tak jejich drivery zlobí o fous víc než Wacomí. Ale je fakt, že už to není tak jako před 10ti lety, kdy byla jediná použitelná možnost Wacom.

---
Addndum 1 – Je to tablet bezdisplejový, což znamená že se musíš naučit čmárat rukou něco a očima se dívat jinam (na monitor). Reálně to není problém, naučíš se to rychle (ale trochu cviku to vyžaduje). Ale v době, kde má kdejaký surface pero se kterým můžeš čmárat po obrazovace to může působit dost předpotopně. Na druhou stranu entry level tablet s displejem stojí 10krát tolik. Ono je pořád lepší mít tablet s displejem. Ale není to desetkrát lepší.

---
Addnedum 2 – A teda další věc, co je dneska nová je možnost koupit nějaký levný iPad mini s Apple pencil a čmárat na tom. Není to o moc dražší než tablet s displejem co připojíš k pořítači, ale má to celý počítač v sobě a je to ultramobilní. Ale zároveň je to násobně dražší řešení, než bezdiplejový tablet. Ale když třeba paralelně přemýšlíš nad tabletem, přišlo mi důležité to zmínit.
Dneska přcházejí ilustrátoři na iPad a Procreate (kreslící appka) v četných houfech. A určitě to má dobré důvody.
Není to nic pro mě, protože jsem konzervativní dědek. Ale za zvážení to stojí.

--- TLDR – Pokud to chceš k počítači a nechtějí se ti řešit nějaké další možnosti, kup ten Wacom S. Neuděláš s ním chybu a bude fungovat výborně.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek

Uživatelský avatar
OnGe
malý zelený křečopažout
Příspěvky: 12437
Registrován: 5. 2. 2010, 09:27
Bydliště: Prdelná lhota (čti Praha)
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od OnGe » 3. 8. 2020, 15:22

Jestli na tom chceš něco kreslit, tak bych doporučil tablet co je současně displej. Sice se dá zvyknout i na to, že při čmárání koukáš jinam, ale není to ono. Akorát ty jsou teda spíš dražší.
Punk is dead, long live the shit!

výběr z vlastní zahrádky:



:idea: RPG kuchyně: 2010 - 2013 - 2017
:?: Horní progressbar - to se budete divit... možná
:?: Dolní progressbar - dávám tomu rok... maximálně dva

Uživatelský avatar
Fritzs
Příspěvky: 5690
Registrován: 9. 5. 2005, 21:47
Bydliště: Brno

Re: IT Poradna

Příspěvek od Fritzs » 3. 8. 2020, 16:28

Bamboo MTE-340 mám teď zapnutý, velkmi šikovný nástroj, používám ho v kanceláři místo myši.
-I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

-If violence isn't solving your problems then you aren't using it enough.

-Jestliže je hlad nejlepší kuchař, pak je smrt nejlepší lékař!

Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 18804
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Jerson » 4. 8. 2020, 08:59

Má někdo zkušenosti s Virtula boxem? POtřebuju na Win 10 dostat Win 7, abych mohl instalovat a použít starší verze Autocadu a dalších programů, ale zasekl jsem se u vytváření virtuálního počítače, kdy jsem zrušil jednu volbu a už mi daná instance nejde spustit.

Uživatelský avatar
Fritzs
Příspěvky: 5690
Registrován: 9. 5. 2005, 21:47
Bydliště: Brno

Re: IT Poradna

Příspěvek od Fritzs » 4. 8. 2020, 09:39

Mám, ale na tento problém jsme nenarazil. Ovšem já emuloval windows 95 abych spustil starou 16bit aplikaci.
-I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

-If violence isn't solving your problems then you aren't using it enough.

-Jestliže je hlad nejlepší kuchař, pak je smrt nejlepší lékař!

Uživatelský avatar
OnGe
malý zelený křečopažout
Příspěvky: 12437
Registrován: 5. 2. 2010, 09:27
Bydliště: Prdelná lhota (čti Praha)
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od OnGe » 4. 8. 2020, 10:10

Tak tu volbu vrať zpátky.

Jinak mi to připomíná takové ty scamové reklamy: "Microsoft ho nenávidí, protože objevil jednu jednoduchou volbu, kterou sundá virtualbox"
Punk is dead, long live the shit!

výběr z vlastní zahrádky:



:idea: RPG kuchyně: 2010 - 2013 - 2017
:?: Horní progressbar - to se budete divit... možná
:?: Dolní progressbar - dávám tomu rok... maximálně dva

Uživatelský avatar
Fritzs
Příspěvky: 5690
Registrován: 9. 5. 2005, 21:47
Bydliště: Brno

Re: IT Poradna

Příspěvek od Fritzs » 4. 8. 2020, 10:21

Koneckonců nedají se po posledních updatech spouštět 16bit aplikace na 64bit Win10?
-I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

-If violence isn't solving your problems then you aren't using it enough.

-Jestliže je hlad nejlepší kuchař, pak je smrt nejlepší lékař!

Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 18804
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Jerson » 4. 8. 2020, 12:07

Nejde o 16bitové aplikace, ale že Win 10 mají knihovny, které znemožňují spuštění starších AutoCADů.

Ale už jsem našel návod na netu, zkusím to podle něj.

Odpovědět

Zpět na „Rozličný pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů