IT Poradna

O nás, o lidech, o okolním světě. Všechna témata, která se netýkají her, patří do této sekce. Zapomeňme chvíli na RPG a pojďme předstírat, že jsme normální lidé.

Moderátor: Faskal

Odpovědět
Uživatelský avatar
PetrH
Příspěvky: 4540
Registrován: 28. 1. 2008, 17:20
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od PetrH » 17. 3. 2017, 21:49

já mám avast profika, na 5 ks licencí stálo mě to 1200 kaček (plus mínus) avast umí 1,3,5...
Kouzlem a mečem PbP (hledáme hráče!) | Lone Wolf Adventure game PlaybyPost
-----------------------------------------------------------
Lone Wolf: Kai Lord Rudy mec - CS = 19+2(meč)=21, END = 24+2(helma)+2(stit)=28 / aktuálně = 20, WP = 19
-----------------------------------------------------------
http://www.kouzlemamecem.cz

Uživatelský avatar
Eleshar_Vermillion
černá eminence
Příspěvky: 12912
Registrován: 18. 6. 2003, 20:31
Bydliště: Praha

Re: IT Poradna

Příspěvek od Eleshar_Vermillion » 17. 3. 2017, 21:58

Prakticky kdykoliv kamkoliv kliknu, tak mi před nahráním stránky problikne tahle sračka. Dá se s tím něco?

Jo a dá se něco s tou posranou růžovou? :>;o)
Přílohy
load.png
\\[T]// PRAISE THE SUN! \\[T]//

Uživatelský avatar
ilgir
pěšák
Příspěvky: 7828
Registrován: 22. 1. 2007, 13:48
Bydliště: nejkrásnější město světa

Re: IT Poradna

Příspěvek od ilgir » 17. 3. 2017, 23:27

Ecthelion píše:
17. 3. 2017, 21:44
Já střídám antiviry jak ponožky. Teď valím na AVG free. Ale úplná spokojenost to není. Nejradši bych našel nějaké domácí řešení pro celou rodinu, který s nějakou licencí za normální peníze, můžu nainstalovat na všechny domácí zařízení a budu mít klid. Nenapadá vás někoho něco?
Co jsem se díval bylo vždycky jen na jeden počítač což je v dnešní době docela směšné.
Sophos Home. Je free. Je pouze v ENG, což je nevýhoda. Ovládá se centrálně z web rozhraní, umí max. 10 zařízení, obsahuje antimalware a blokování webu dle kategorií (porno apod.).
Nepoužívat nebo vrátit!
DrD II: Hry Mocných | ilgirovy deskovky

Uživatelský avatar
Sadako
Příspěvky: 4185
Registrován: 28. 1. 2007, 21:15
Bydliště: Stadt von Morgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako » 17. 3. 2017, 23:31

Před Avastem důrazně varuji, pokud hrajete hry, tak nebrat. AVG sice taky (a naprosto nechápu proč, u warezu se nikdy na nic neptal) pokládá dementní otázky ohledně spouštění legálně zakoupených her (Steam atd.), ale na rozdíl od Avastu se to dá normálně hodit do výjimek a ne že mi to nejdřív shodí systém. A taky příšerně žere paměť, tady by mě to sice trápit nemuselo, ale i tak, Avast je píča.
My Lovecraft is full of dreams (and tentacles)!

Uživatelský avatar
Naoki
Příspěvky: 4166
Registrován: 2. 10. 2006, 20:04

Re: IT Poradna

Příspěvek od Naoki » 18. 3. 2017, 08:05

Používám Bitdefender free. Nevím jak spolehlivá ochrana to je, ale aspoň mi to neblokuje hry :)

Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 22134
Registrován: 14. 5. 2008, 09:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Vallun » 18. 3. 2017, 10:00

Kdyby někdo hledal práci:

https://www.volnamista.cz/detail/1461637

dělá tam spolužák z gymplu, jsou to lidi v pohodě :)
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.

Aprill
Příspěvky: 1
Registrován: 27. 3. 2017, 17:15

Re: IT Poradna

Příspěvek od Aprill » 27. 3. 2017, 17:17

Dobrý den. Díky za informaci.

Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 9676
Registrován: 13. 7. 2004, 14:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Ecthelion » 11. 4. 2017, 08:33

Vyzná se tu ještě někdo v hardware?

Mám tady asi 4 roky starou mašinu. Tady je screenshot ze Speccy:
Obrázek
Ve své době to bylo celkem dělo a vlastně do dneška valí bez problémů. Pracovně splňuje všechny požadavky, které by od toho člověk mohl chtít.
Jen v těch hrách tomu pomaličku dochází dech. Naposledy Andromeda na tom běžela tak tak na nízké detaily. Takže na pořadu dne je upgrade. Ale vzhledem k tomu, že ten kompl fachá dostatečně a co mu chybí je grafický výkon, zvažujeme jen drobný upgrade v přehození grafárny:
https://www.amazon.de/Gigabyte-GeForce- ... 0WF2OC-8GD

+ Přidat dalších 8 GB RAM. Tady bohužel budeme kvůli stáří desky muset sáhnout po DDR3.

Je mi celkem jasné, že ta grafárna nebude využitá úplně na max, ale nechce se mi teď stavět nový kompl, zvlášť když všechno ostatní absolutně dostačuje. Takže plán je teď je koupit grafiku, ktrá teď chvíli povalí a kolem které se pak za rok dva postaví nový komp,

Nápady, připomínky?

Každopádně dopředu díky za komentáře.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek

Uživatelský avatar
OnGe
malý zelený křečopažout
Příspěvky: 6844
Registrován: 5. 2. 2010, 09:27
Bydliště: Prdelná lhota (čti Praha)
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od OnGe » 11. 4. 2017, 09:10

8 GB RAM není moc a s 799MHz, překvapuje mě, že ti to v práci nepřekáží. Začal bych výměnou RAM, grafika třeba ani nebude potřeba.
Dead band play no song

výběr z vlastní zahrádky:



:idea: RPG kuchyně: 2010 - 2013 - 2017
:s_easy: Končina - určitě jste o ní slyšeli
:?: Horní progressbar - to se budete divit...

Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 9676
Registrován: 13. 7. 2004, 14:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Ecthelion » 11. 4. 2017, 09:16

OnGe píše:
11. 4. 2017, 09:10
8 GB RAM není moc a s 799MHz, překvapuje mě, že ti to v práci nepřekáží. Začal bych výměnou RAM, grafika třeba ani nebude potřeba.
SSD je SSD. Grafárna se obvykle při běhu přehřívá jak prase tak bych v její životnost moc nevěřil, ale uvidíme. Každopádně dík za tip.
Otázka je jestli pod DDR3 vůbec seženu rychlejší ramky?
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek

Uživatelský avatar
OnGe
malý zelený křečopažout
Příspěvky: 6844
Registrován: 5. 2. 2010, 09:27
Bydliště: Prdelná lhota (čti Praha)
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od OnGe » 11. 4. 2017, 09:35

Odpověď zní: ano

DDR3 není až takový retro. Na tu svojí desku můžeš napasovat 32 GB do frekvence 2 400 MHz: https://www.czc.cz/asus-p8z77-v-lx2-int ... 43/produkt

Nevím, jestli má smysl kupovat zrovna 2400 MHz. To už je spíš o tom, kolik do toho chceš vrazit.
Dead band play no song

výběr z vlastní zahrádky:



:idea: RPG kuchyně: 2010 - 2013 - 2017
:s_easy: Končina - určitě jste o ní slyšeli
:?: Horní progressbar - to se budete divit...

Uživatelský avatar
Sosacek
Příspěvky: 19626
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Re: IT Poradna

Příspěvek od Sosacek » 11. 4. 2017, 12:48

799 Mhz je nejaka divnost, tenhle takt by zadna pamet (rozumna a relativne nova) mit nemela. Zkoukni jestli je takovy i v biosu, pokud jo, tak je neco spatne.

Vic pameti pravdepodne neni potreba - nedostatek RAM o sobe celkem necha zdat, a nic takoveho nepopisujes. Ram ma smysl, jenom kdyz se pouzije, nepouzita jsou vyhozeny prachy.

Grafiky se celkem posunuji - 1070 je solidni upgrade a ve hrach se rzhdne vyrazne projevi (ale ja bych vzal amd, pac nvidia je mafie) ale za dva roky budes v podobne situaci jako ted, a silnejsi grafika vydrzi dyl, ale uz 1070 je v pomeru cena/vykn nekde v diminishing returns zone, a drazsi bude v tomhle horsi.

Tj. radim ti opak co onge, koho to prekvapuje.

Ten takt pameti ale over v biosu, zavani to spatnoy konfiguraci.
Sic transit gloria mundi

Uživatelský avatar
OnGe
malý zelený křečopažout
Příspěvky: 6844
Registrován: 5. 2. 2010, 09:27
Bydliště: Prdelná lhota (čti Praha)
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od OnGe » 11. 4. 2017, 13:02

Mě překvapuje, že ti 8 GB RAM připadá jako dost.
Dead band play no song

výběr z vlastní zahrádky:



:idea: RPG kuchyně: 2010 - 2013 - 2017
:s_easy: Končina - určitě jste o ní slyšeli
:?: Horní progressbar - to se budete divit...

Uživatelský avatar
Sosacek
Příspěvky: 19626
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Re: IT Poradna

Příspěvek od Sosacek » 11. 4. 2017, 13:27

Pro DB server co obsluhuje 20 GB databazi? To ne. Pro vyvojare co mu vetsinu casu tri virtualy a masivni kus Javy? To ne. Pro nody big data clusteru? Nope.

Pro desktop a hry? Asi v poho.
Sic transit gloria mundi

Uživatelský avatar
Naoki
Příspěvky: 4166
Registrován: 2. 10. 2006, 20:04

Re: IT Poradna

Příspěvek od Naoki » 11. 4. 2017, 16:22

Desktop a hry 4GB je dost na krev, 8GB je už víc v klídku (mám 16GB a to je poprvé co nemám problém s RAMkou).

Odpovědět

Zpět na „Rozličný pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host