IT Poradna

O nás, o lidech, o okolním světě. Všechna témata, která se netýkají her, patří do této sekce. Zapomeňme chvíli na RPG a pojďme předstírat, že jsme normální lidé.

Moderátor: Faskal

Odpovědět
Uživatelský avatar
Bajo
Malý princ; Moderátor
Příspěvky: 6861
Registrován: 23. 10. 2005, 00:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

IT Poradna

Příspěvek od Bajo » 18. 10. 2007, 20:35

Ninstaloval jsem si Linux (Mandriva 2007, spring). Po puvodnim seznamovani uz se orientuju a mam skoro vsechno co potrebuji k zivotu. Jedine s cim mam problem je zvuk. Proste mi nejede, Ani integrovana zvukovka, ani kdyz tam dam starsi. Nemate s tim nekdo zkusenosti, v cem muze byt problem? Ovladace tam mam a tvari se to, ze je vse v poradku, ale z repraku nic neni slyset.
Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Anotuj! $:)

Uživatelský avatar
Almad
Příspěvky: 608
Registrován: 12. 9. 2006, 22:19
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Almad » 19. 10. 2007, 16:50

Bajo píše:Ninstaloval jsem si Linux (Mandriva 2007, spring). Po puvodnim seznamovani uz se orientuju a mam skoro vsechno co potrebuji k zivotu. Jedine s cim mam problem je zvuk. Proste mi nejede, Ani integrovana zvukovka, ani kdyz tam dam starsi. Nemate s tim nekdo zkusenosti, v cem muze byt problem? Ovladace tam mam a tvari se to, ze je vse v poradku, ale z repraku nic neni slyset.
alsamixer, máš rozumnou hlasitost / nemáš na nich mute?

Uživatelský avatar
Bajo
Malý princ; Moderátor
Příspěvky: 6861
Registrován: 23. 10. 2005, 00:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajo » 20. 10. 2007, 13:27

myslim ze tohle je v poradku, jestli tomu dobre rozumim, ale zkusim s tim trochu pohejbat
Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Anotuj! $:)

Uživatelský avatar
Bajo
Malý princ; Moderátor
Příspěvky: 6861
Registrován: 23. 10. 2005, 00:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajo » 27. 10. 2007, 14:31

Zatim se mi to nepodarilo rozjet, takze pokud ma nekdo jiny navrh? Co se tyce alsa, nekde na netu jsem se docetl, ze teoreticky by to mohli jit napravit pres alsaconf, ale i kdyz jsem is ho nainstalovatm zaboha nevim jak ho spustit.
Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Anotuj! $:)

Uživatelský avatar
Bajo
Malý princ; Moderátor
Příspěvky: 6861
Registrován: 23. 10. 2005, 00:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajo » 29. 10. 2007, 14:22

To opravdu nikdo nevite, proc mi nejde alsaconf spustit?
Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Anotuj! $:)

Uživatelský avatar
Invictus
Nerozhodný volič
Příspěvky: 7033
Registrován: 21. 11. 2005, 02:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invictus » 29. 10. 2007, 14:25

Takhle na dálku řešit, proč nelze spustit ten či onen program je dost zbytečné, pokud se nejedná notoricky známé aplikace. Já osobně jsem třeba o tom alsaconfu nikdy neslyšel.
Iron Within
Iron Without

Uživatelský avatar
Bajo
Malý princ; Moderátor
Příspěvky: 6861
Registrován: 23. 10. 2005, 00:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajo » 29. 10. 2007, 14:26

Invictus píše:Takhle na dálku řešit, proč nelze spustit ten či onen program je dost zbytečné, pokud se nejedná notoricky známé aplikace. Já osobně jsem třeba o tom alsaconfu nikdy neslyšel.
Je to notoricky znama aplikace pro linux, coz asi i vysvetluje, proc jsi o ni neslysel $P , ja do nedavna na tom byl podobne :wink:
Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Anotuj! $:)

Uživatelský avatar
Quentin
Noob of The Round Table
Příspěvky: 7201
Registrován: 31. 7. 2007, 13:31
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quentin » 29. 10. 2007, 14:27

zacina mi te bejt krapet lito :-?

muzu te vecer nejak pres icq spojit s kamaradem ajtakem.
http://2k6goblinu.blogspot.cz/

Player Agency (n.): “the feeling of empowerment that comes from being able to take actions in the [virtual] world whose effects relate to the player’s intention” -Mateas, 2001

Uživatelský avatar
Invictus
Nerozhodný volič
Příspěvky: 7033
Registrován: 21. 11. 2005, 02:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invictus » 29. 10. 2007, 14:30

No jak jsem onehdá říkal kamarádovi: "O linuxu vím jen to, že je to s tím tučňákem".
Iron Within
Iron Without

Uživatelský avatar
Bajo
Malý princ; Moderátor
Příspěvky: 6861
Registrován: 23. 10. 2005, 00:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajo » 29. 10. 2007, 14:30

Quentin píše:zacina mi te bejt krapet lito :-?

muzu te vecer nejak pres icq spojit s kamaradem ajtakem.
Pokud mi nic jineho nezbude, tak asi jo
Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Anotuj! $:)

Uživatelský avatar
Wan-To
Rebel
Příspěvky: 2967
Registrován: 2. 8. 2006, 17:33
Bydliště: Praha

Příspěvek od Wan-To » 11. 11. 2007, 11:10

Nemate nekdo tuseni, co s timhle? http://www.abclinuxu.cz/forum/show/199707

Uživatelský avatar
Invictus
Nerozhodný volič
Příspěvky: 7033
Registrován: 21. 11. 2005, 02:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invictus » 11. 11. 2007, 14:30

Mám potíž se síťovým připojením počítače k routeru, kam jsou zapojeny ještě dva další počítače. Problém je takový, že počítač nějak nenačte IP adresu a pokud chci připojení opravit, vyhazuje mi to zprávu Zjištění nastavení TCP/IP se nepodařilo zjistit, či tak nějak. Má někdo aspoň tušení o co jde?
Iron Within
Iron Without

Uživatelský avatar
Wan-To
Rebel
Příspěvky: 2967
Registrován: 2. 8. 2006, 17:33
Bydliště: Praha

Příspěvek od Wan-To » 11. 11. 2007, 15:04

Invictus: Máš u síťového připojení nastavené, aby se IP (+ maska, výchozí brána a DNS) načítala z DHCP serveru?

Jinak já jsem už ten problém, jak jsem na něj posílal odkaz nahoře, vyřešil. Linux není operační systém, ale černá magie :-)=

Uživatelský avatar
Invictus
Nerozhodný volič
Příspěvky: 7033
Registrován: 21. 11. 2005, 02:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invictus » 11. 11. 2007, 15:24

2Wan-TO: Ano je to nastavené na automatické přidělení adresy, problém je v tom, že ji to nějak nechce přidělit či co, takže ani nemám žádnou přidělenou, nic.
btw. co je to ten DHCP server? Jen pro případ, že bysme to postrádali.

A ostatní kompy jedou v pohodě, to je ten děs.
Iron Within
Iron Without

Uživatelský avatar
Wan-To
Rebel
Příspěvky: 2967
Registrován: 2. 8. 2006, 17:33
Bydliště: Praha

Příspěvek od Wan-To » 11. 11. 2007, 15:33

Invictus píše:btw. co je to ten DHCP server? Jen pro případ, že bysme to postrádali.
Nějaké udělátko na routeru které ti přidělí IP adresu. :D

Jak máš nastavené ostatní počítače? IP adresy napevno nebo taky z DHCP?

Odpovědět

Zpět na „Rozličný pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Vallun a 1 host