Takže přece jenom. Přesně, to co říkám - jde o to, že Babiš má těch peněz hodně (takže je třeba na to hledět jinak) a je ministr (takže v zásadě nikdy nemůže podnikat, protože když bude podnikat, bude šetřit na daních.)Obluda budeš, pokud to budeš páchat coby ministr financí, vnitra, spravedlnosti....ve velkém a furt.
Slovo "bombastický" se vztahuje k Ilgirovi, jenž věští, kdoví z čeho, že Babiš bude v budoucnu ty novináře rovnou střílet a zaútočí na Ukrajinu (= je jako Putin), případně teď to ještě zmaximalizoval rovnou na Stalina.
jakožto pražská kavárna můžeme leckoho odkázat na smetiště dějin, ale dějiny na nás už párkrát kašlaly a zajímá mne, zda se historie bude opakovat a proč přesně. Něco mi totiž říká, že ano - Babiš vyhraje volby.
Párkrát byla mimo veřejnost, párkrát byla mimo pražská kavárna, úloha nemá jednoznačné řešení.
Stran té tajné opory - tady je odpověď velmi nepřehledná a moc se mi to nechce rozebírat. Dalo by se stručně říci, že spíše ne.
Eleshar:
no - ne. Úvaha o koupi auta měla více důvodů a jeden z nich byl, abych ušetřil na daních.
Skoro bych se vsadil, kdyby tuto možnost zákony nepřipouštěly, koupí se drtivě méně aut a plno dalších věcí. Dle keynesiánů by to mělo povážlivý vliv na ekonomiku.
Nerozumím tomu, ale jednoduchý závěr, že "kdo šetří na daních je darebák", mi připadá ukvapený a dost nesmyslně favorizuje zaměstnance, kteří tyhle věci řešit nemusí a nemohou, a to i v případě, že jsou placeni 100% z veřejného rozpočtu (což zase vede k opačným bizarnostem, hlásaným Klausem, že každý státní zaměstnanec je neproduktivní parazit).
Ještě - uveřejnit informace z trestního spisu IMHO není trestný čin, nemám jasno u policajtů, a pro osoby třetí, co se dostanou k již vynesenému tajemství, není vůbec protiprávní.
Problém je v tom, že některé uveřejnění informací může zmařit vyšetřování. Nicméně věc je daleko složitější, protože cílený únik informací může naopak vyštěřování urychlit.
Marky:
Souhlasím, že si naprosto nerozumíme.
Netuším, jak s tím pohnout.