Rejpave dotazy k DnD

Diskuze o d20 a rodině Dungeons and Dragons, nejhranějších RPG současnosti.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Allwen
Příspěvky: 57
Registrován: 4. 12. 2007, 22:21
Bydliště: Příbor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rejpave dotazy k DnD

Příspěvek od Allwen » 16. 10. 2012, 13:39

Smart Paladin
59% Combativeness, 10% Sneakiness, 56% Intellect, 81% Spirituality
Věřím jen v jednoho boha, ten bůh má jméno Tolkien.
http://www.thakklomp.unas.cz

Uživatelský avatar
Rillae
Příspěvky: 39
Registrován: 9. 8. 2018, 10:37
Bydliště: Waterdeep

Re:

Příspěvek od Rillae » 26. 8. 2018, 19:53

Thread necromancy :-)=
Vannax píše:
7. 7. 2005, 09:06
Sosacek píše:a s poctem utoku to nesouvisi? slo mi o to jestli si muzu v 2e vzit rychlou zbran a mit z toho nejaky vyhody. jednu uz mam, zautocim driv, ale zajimalo by mne jestli tam je jeste neco.

pokud to chapu sravne, tak ve 3e tenhle faktor neni, nebo ano?

a jak je to s tema multiclassama?
Když to vezmu do důsledku, tak čím větší rychlostní faktor zbraň má, tím větší, je šance, že se v daném kole vůbec k útoku nedostaneš. Když součet tvého hodu na iniciativu a různých bonusů a postihů (včetně rychlostního faktoru) přesáhne číslo 10, dostaneš se k útoku až v příštím kole. (Jestli neco takoveho je v 3e to nevim).

Příklad:
Hod na iniciativu = 7
Rychlost zbraně = 5
Výsledek = 12
Znamená to, že v tomto kole jsi bez útoku a v příštím kole je tvoje iniciativa 2.

Co se tyce nasobnych trid, priznam popravde, ze na tvoji otazku odpoved nemam, musel bych se trochu podivat do pravidel. (a mozna ani v zakladnich pravidlech to neni). Vim ze jsme to kdysi v nasi druzine nejak probirali, ale to uz je sakra dlouho a fakt si to nepamatuju.

Nějaký optional rule který mi ušlo, nebo si já, i každej s kym sem v posledních deseti letech hrála, blbě vykládám pravidla? Ty příklady k iniciativě v PHB sem vždycky chápala tak, že i akce s vysokou ini (máš tam 11 a 13) proběhnou v danym kole a nepřesouvaj se do dalšího.

(navíc by odložení do dalšího kola když round=1 minuta IMHO byla pěkná blbost)

Uživatelský avatar
Rillae
Příspěvky: 39
Registrován: 9. 8. 2018, 10:37
Bydliště: Waterdeep

Re:

Příspěvek od Rillae » 26. 8. 2018, 22:48

Dalcor píše:
24. 1. 2005, 09:23
Barbar je v 2E kit z Fighters Handbook, "rasa" (ve smyslu upřesnění rasy HUMAN) a kit v Dragonlance Campaign Settingu.
plus Complete Barbarian’s Handbook, a pro FR kity pro fightery a rangery některejch trpasličích a elfích subras v Demihumans of the Realms a barbary-žoldáky v Arabian Adventures (warrior kit pro jakoukoliv rasu)

spE3dy
Příspěvky: 2
Registrován: 2. 5. 2019, 06:07

Re: Rejpave dotazy k DnD

Příspěvek od spE3dy » 2. 5. 2019, 06:28

Mám dotaz k 5E pravidlům

U multipovolani
Barbar-Berserkr 5 úroveň + 3 úroveň Hraničář-lovec
Je opravdu možné při ruřivosti dosáhnout 4 útoku obouruční zbraní na dva cíle během jednoho kola?

Myslím tím kombinaci schopností Útok navíc + bojové šílenství + Ničitel hord

Uživatelský avatar
boubaque
bubák; Moderátor
Příspěvky: 5373
Registrován: 2. 10. 2006, 18:49
Bydliště: Brno/Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Rejpave dotazy k DnD

Příspěvek od boubaque » 2. 5. 2019, 07:43

spE3dy píše:
2. 5. 2019, 06:28
Mám dotaz k 5E pravidlům

U multipovolani
Barbar-Berserkr 5 úroveň + 3 úroveň Hraničář-lovec
Je opravdu možné při ruřivosti dosáhnout 4 útoku obouruční zbraní na dva cíle během jednoho kola?

Myslím tím kombinaci schopností Útok navíc + bojové šílenství + Ničitel hord
Ahoj, melo by to tak byt. Tohle kombo plati pro jakoukoli zbran pro boj zblizka, takze klidne i obourucni. Ma to ale dve podminky: utok z Nicitele hord (Horde Breaker) musi jit do jineho protivnika, ktery stoji hned vedle prvniho (do 5 stop) a zaroven na nej dosahnes; a za utok z Bojoveho silenstvi (Frenzy) zaplatis bonusovou akci. (Nezapomen, ze muzes ziskat paty, prilezitostny utok za reakci, kdyz jsou k tomu podminky.)

Prijde mi to ok, protoze treba hranicar na 5. urovni se dvema zbranemi v ruce muze mit s bonusovou akci taky 4 utoky (Utok navic + Nicitel hord + utok levou rukou), jen bude davat samozrejme mnohem mensi zraneni nez barbar/hranicar (ale ten tohle kombo ziska az na 8. urovni).
Když se kácí les, lítají kopí — sv. Vojtěch
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks)last.fm
Hraju/vedu: FATE / Příběhy Impéria, DnD5e; Další, oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch
Hrstka: Star Wars – pilot Aliance Grraugh (Stř: 3 (-1dluh), Pil: 3 (-1dluh), Osob: 2, Voj: 1); R5-K9 (motory, střelba, skok); rolz.org

spE3dy
Příspěvky: 2
Registrován: 2. 5. 2019, 06:07

Re: Rejpave dotazy k DnD

Příspěvek od spE3dy » 21. 6. 2019, 01:58

Pravidla 5E

Může černokněžník lvl 2 + Čaroděj lvl 3 seslat 2x tajemný výšleh během jednoho kola pomocí metamagie zrychlené kouzlo? (První výšleh bude akce a druhý bonus akce)
A ještě pro jistotu jaký by byl lvl tajemného výšlehu a počítá se bonus z charisma na každou střelu zvlášť?

Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 834
Registrován: 20. 7. 2017, 13:06

Re: Rejpave dotazy k DnD

Příspěvek od Log 1=0 » 21. 6. 2019, 19:16

Trik je kouzlo, takže jo, můžeš.
Je to postava na 3+2=5 úrovni, takže má dva paprsky na seslání.
Bonus z trýznivého výšlehu je pro každý paprsek.
Takže tenhle čarokněžník spálí 2 body a zaútočí 4x výšlehem, a při každém zásahu dá 1k10+Cha zranění. Což celem odpvídá síle postavy na 5. levelu.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.

Odpovědět

Zpět na „Dungeons and Dragons a d20“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti