Případně celá česká kotlina, chráněná horama ze všech stran.
Mě se naopak v retrofuturistické hře z totalitního Gdańsku osvědčilo tam ty památky dávat… Ona třeba hospoda v (bývalém) gotickém kostele má svoje kouzlo (:Já se chci právě vyvarovat historických památek
par atomoviek, fractioning stylu tazby ropy a obklopis bod zaujmu mrtvou krajinouIstanbulu ostrov moc udělat nejde
Aby měl svět svý stanovený hranice, takže i pro to aby postavy byli vevnitř a neměli tendence kouknout se za okraj, ale ne jen kvůli tomu, to, že lodě na ostrov svážejí tuny utečenců, kteří prahnou po tom dostat se na to "legendární místo kde prý přežil starý způsob života", ale najdou tu krajinu v mnoha ohledech drsnější než byla ta od kud přišli (ale v mnoha jiných ohledech zase zároveň i snesitelnější, hold vše má svůj rub a lícAljen píše: Okrem toho ... preco chces ostrov?
Aby postavy sedeli vo vnutri ?
Aby sa nic nepchalo zvonka dnu?
Pokud lodě přiváží mohou i odvážet. Nebo jsou to skořápky na jedno použití? Nebo ti co ovládají lodě mají nějaké jiné plány a lidi co chtějí zpátky prostě zastřelí, svrhnou do moře, zaplatí jimi mutantům?Jakub88 píše:lodě na ostrov svážejí tuny utečenců
Ukradnou loď. Postaví si vlastní. Najdou letadlo, vrtulník, ponorku, naučí se plavat.Jakub88 píše:aby postavy byli vevnitř a neměli tendence kouknout se za okraj
Ad 1) Oni na to lidi dávaj všechno, je to jako cesta do ameriky... (Když kontejnerem člověk zažije cestu třeba až z Číny, asi si neusmyslí, že pojede zpět domů jen pro to, že si představoval něco jiného, navíc na to taky nebude pravděpodobně mít.)PardGalen píše:Pokud lodě přiváží mohou i odvážet. Nebo jsou to skořápky na jedno použití? Nebo ti co ovládají lodě mají nějaké jiné plány a lidi co chtějí zpátky prostě zastřelí, svrhnou do moře, zaplatí jimi mutantům?Jakub88 píše:lodě na ostrov svážejí tuny utečencůUkradnou loď. Postaví si vlastní. Najdou letadlo, vrtulník, ponorku, naučí se plavat.Jakub88 píše:aby postavy byli vevnitř a neměli tendence kouknout se za okraj
Ad 2) To je možný, ale beztak má ostrov prostě svý kouzlo... Přecejen břeh je výraznější hranice než nějaký hory nebo nedej bože řeka, a ty puště a pustiny sice nejsou špatný ale voda mi prostě připadá lepší než "nekonečná poušť", nebo "Mrazivé pustiny" / "Mrtvá země", to najdu každou chvíli v Fantasy RPGčkách (Např. na kompu Gothic 3), nějak se mi prostě hranice ostrova líp přijímaj než zdánlivá otevřenost někam dál..."V Metropoli mají elektřinu! E-L-E-K-T-Ř-I-N-U!" - vskutečnosti jen v těch nejlepších částech
"V Metropoli je bezpečno a nehrozí tam žádné útoky!" - vskutečnosti jen v některých částech, jinde se lidé ztrácí za podivných okolností
"V Metropoli dělají práci stroje, člověk tam nemusí hnout prstem!" - vskutečnosti kecy, sice tam stroje něco dělají, ale není to dost
"V Metropoli je knihovna a taky holografické centrum! Víš co je to holografické centrum?" - vskutečnosti drahé rozptýlení pro majetné, knihovna vskutečnosti s 90% daty ztracenými
"V Metropoli jde život tak jako před Pádem!" - vskutečnosti si to mohou dovolit jen ti nejbohatší a je to spíš iluze
Presne tak.Mně šlo hlavně o hráče.
To je umele a nasilne az strach, pricom benefit je nulovy. Nechapem zmysel.aby postavy byli vevnitř a neměli tendence kouknout se za okraj
Ostrov neni jenom město ( to že se tak jmenuje setting je jiná věcAljen píše:Presne tak.Mně šlo hlavně o hráče.To je umele a nasilne az strach, pricom benefit je nulovy. Nechapem zmysel.aby postavy byli vevnitř a neměli tendence kouknout se za okraj
Aj ak by islo o orbitalne mesto, tak by hraci isto riesili kadeco MIMO.
Vid Judge Dredd a jeho Megacity One alebo setting RPG Obsidian co Bloodshadows tam s mestom v pustine problem nie je - naopak
Prave okolita pustina, priestor a divocina casto dava iny smrnc a diverzitu zivotu v meste (ktore je samo osebe hodne rozdielne co sa tyka jednotlivych casti).
Co ak hraci ci GMovia budu chciet tuto diverzitu vyuzit?
Povies ... to vas nema co zaujimat, mate trcat v meste a bodka ... hrajte si iny setting
Divocina nemusi byt rozpracovane rovnako precizne, ale mala by poskytnut voditka k tomu aky je tam feeling ak/ked sa tam partia vyda
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host