Vaše ohlasy po přečtení (aneb minirecenze)
Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles
Re: Vaše ohlasy po přečtení (aneb minirecenze)
Tak se mi zdá, že Bonsai je přesně ten staromilec ("roll-play"), kterého se snažím popisovat ve svém příspěvku v linku "Nahradí DrD II staré DrD ?" (viewtopic.php?f=262&t=8594&start=75) - trochu jsem se už začínal po Majově reakcích bát, že staromilci vymřeli.
Já beru názor Bonsai za opodstatněnou kritiku z pozice klasického staromilce, kde ale základem je konflikt v samotném duchu pojetí hry - tedy "roll-play" versus "role-play" a oceňuji, že to sem takhle otevřeně napsal.
EDIT: Jinými slovy DrD 1.x je pro "roll-play" a DrD2 pro "role-play".

Já beru názor Bonsai za opodstatněnou kritiku z pozice klasického staromilce, kde ale základem je konflikt v samotném duchu pojetí hry - tedy "roll-play" versus "role-play" a oceňuji, že to sem takhle otevřeně napsal.

EDIT: Jinými slovy DrD 1.x je pro "roll-play" a DrD2 pro "role-play".
- Vallun
- Kontaktovat uživatele:
Až na to,že vedle je dokázáno,že DrD má všechny podstanté texty pro roleplay rovněž;)Vitus píše:EDIT: Jinými slovy DrD 1.x je pro "roll-play" a DrD2 pro "role-play".
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
Re: reakce na reakce :)
http://kepfeltoltes.hu/100202/boromir44 ... es.hu_.jpgPieta píše:Asi nás nebavili ti válečníci, co do nich lítal šíp za šípem a oni bojovali, jakoby nic. (-;
myslím že ta citace měla pokračovat: "..a oni to pak vklidu rozchodili, protože jim stejně zbylo 10 hp." Boromirův skon jde v DrDII udělat imo docela dobře.Ighor píše:http://kepfeltoltes.hu/100202/boromir44 ... es.hu_.jpgPieta píše:Asi nás nebavili ti válečníci, co do nich lítal šíp za šípem a oni bojovali, jakoby nic. (-;

--------------------------------------------------
moje portfolio: http://janpospisil.daportfolio.com/
můj DeviantArt: http://merlkir.deviantart.com/
e-mail: JanPospisil42 @ gmail.com
- crowen
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To je film, ukaz mi akehokolvek cloveka, ktory bude bojovat po prvom sipe, ktory mu prepichne plucaIghor píše:http://kepfeltoltes.hu/100202/boromir44 ... es.hu_.jpgPieta píše:Asi nás nebavili ti válečníci, co do nich lítal šíp za šípem a oni bojovali, jakoby nic. (-;

- Vallun
- Kontaktovat uživatele:
To je hrdina...přečti si, co píší pravidla o postavách - hrdinech...

Hlavně ho vybičuje k totálnímu zoufalství z pocitu nespravedlnosti. (Trochu Off topic)Bonsai píše:
a medina člověka vybičuje si pamatovat i jakou stolici měla předminulý týden ta paní Kropáčková na 8/II![]()
Souhlasím ohledně PJ. Imho, hráči často potřebují "boha" který jim vyměří nějaké meze... ta volnost mě opravdu děsí.
Dále máš + nejen jako kolega, ale také jako kolega s koulema co se vyjádří takhle negativně, byť je jasné že reakce budou takové, jaké jsou.
To že má někdo naprosto odlišný názor, neznamená že je troll. Ach ty komunity...
- Vallun
- Kontaktovat uživatele:
Co je na medine nespravedlivé (víc, než na ostatních vejškách)?ferda píše:Hlavně ho vybičuje k totálnímu zoufalství z pocitu nespravedlnosti. (Trochu Off topic)
Větší síto než 1LF na světě snad není... To, že někteří ze studentů jsou nuceni si přizvat na zkoušku osobu třetí, co celou zkoušku bude nahrávat, je fakt už moc na mě... (aby opět nebyli vyhozeni za správná fakta...) Ale prosím, no OT, nechci tu řešit tohle =).Vallun píše:Co je na medine nespravedlivé (víc, než na ostatních vejškách)?ferda píše:Hlavně ho vybičuje k totálnímu zoufalství z pocitu nespravedlnosti. (Trochu Off topic)
- Resurrection
Na to by se dalo rict, tak nehraj RPG, ale sachy/cRPG/deskovky/karty. Role playing games jsou z definice neomezene... kazdopadne mi to vylozene pripomnelo k cemu to pak realne vede: 1/3 napadu hrace zabily pravidla, 1/3 PJ a zbytek se rozdělil mezi "to co se na pravidla napasovalo" a na "co jsem si radsi nechal pro sebe, protoze by to stejne neproslo". V roli PJ pak des z toho, cim ze se mi hraci pokusi zborit tak peclive postaveny domecek z karet. Proste vsechno spatne. Ale chybami se clovek uci.ferda píše:Souhlasím ohledně PJ. Imho, hráči často potřebují "boha" který jim vyměří nějaké meze... ta volnost mě opravdu děsí.

Secrets are power.
Po odehrané hře - byla to taková rychlovka, abychom si to zkusili, takže jsme měli pár zádrhelů, kterým šlo předejít. Příště každý dostane před sebe svoji "záložku", přehled pravidel a bude to lepší. Ozkoušeli jsme si to, bylo to dobré, hráli jsme to otevřeně. Ze začátku se moc často nepoužívaly manévry, ke konci si hráči ale zvykli a i když to nebyl jeden manévr za druhým, vypadá to, že jsme to konečně pochopili zas o něco víc. Ozkoušeli jsme systém a docela mě překvapilo, jak dobře funguje to vyčerpání. Při čtení knihy jsem měla pocit, že postavy budou napůl nesmrtelný a že se to povleče, ale jakmile se pošoupe s ohrožením, použije se pár manévrů, tak to sviští a všechny zdroje jsou pomalu pryč. Fungovalo to dobře, boje nebyly příliš tuhé, ale ani příliš jednoduché. A hlavně jsme se dost pobavili. Ze začátku to šlo těžko, popisovat každou akci, holt to není "útočím za 8 +1". Zvykli jsme si, a pak už si to nešlo představit bez toho.
Prostě za mě super, tahle hra si mě získala, pravidla DrDo už otevřu možná z nostalgie. Ale hrát podle nich? To už ne, moje srdce si získal nový šampion
Prostě za mě super, tahle hra si mě získala, pravidla DrDo už otevřu možná z nostalgie. Ale hrát podle nich? To už ne, moje srdce si získal nový šampion

- Resurrection
Stejna zkusenost uz od prvni testovaci hry. Zvlast to mnou zvyraznene.Timiren píše:Ze začátku to šlo těžko, popisovat každou akci, holt to není "útočím za 8 +1". Zvykli jsme si, a pak už si to nešlo představit bez toho.
Secrets are power.
Jen takovej postřeh:
Příběhy Impéria píše:Ne všichni jsou stejně mocní, avšak jejich moc roste spolu s původem a postavením- elfská knížata ovládají velké síly a halí se do moci jako do pláště.
DrD2 píše:Přestože nejsou všichni stejně mocní, žijí mezi nimi elfové, kteří se halí do přediva kouzel stejně lehko, jako do pláště
- Resurrection
Myslím, že podobnost je čistě Echtelionská.zyt píše:Jen takovej postřeh:Příběhy Impéria píše:Ne všichni jsou stejně mocní, avšak jejich moc roste spolu s původem a postavením- elfská knížata ovládají velké síly a halí se do moci jako do pláště.DrD2 píše:Přestože nejsou všichni stejně mocní, žijí mezi nimi elfové, kteří se halí do přediva kouzel stejně lehko, jako do pláště
Secrets are power.
- Peekay
- Kontaktovat uživatele:
Vdaka za dojmy a vludne slova pochvaly!Timiren píše: Prostě za mě super, tahle hra si mě získala, pravidla DrDo už otevřu možná z nostalgie. Ale hrát podle nich? To už ne, moje srdce si získal nový šampion
"Ve světě DrDII je mnoho mísat, která jsou plná démovů."
- Pieta
"When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up."– C. S. Lewis
- Pieta
"When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up."– C. S. Lewis