Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Oficální diskuze k nové generaci DrD, vydané v roce 2011.

Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles

Odpovědět
Erevan
Příspěvky: 132
Registrován: 25. 6. 2013, 13:24

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Erevan » 25. 8. 2020, 07:16

Lyncz píše:
24. 8. 2020, 21:37
Určitě, dotyčná postava chodí s holí, což by se mělo dát s Pláštěm lehce fikčně nakombinovat, i když je to obouruční/dlouhá zbraň, přijde mi dostatečně lehká a snadno manipulovatelná.
Fikčně ano, ale při boji by myslím nemohl využívat vlastnosti obouruční zbraně a zároveň Pláště.

Jenda

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Jenda » 1. 9. 2020, 17:26

Ahoj,
dotaz k čaroději: uznali byste využití dlouhodobé magie ohně (ZS) k získání zběhlosti na magii ohně? (např. předpřipravím si ohnivou kouli s ohněm o správné teplotě, kterou budu používat v průběhu celého souboje a tím si čarování usnadním)

a k nástrahám: trochu jsme posledně zápasili s prvním použití nástrahy. Prostředí bylo v lese u jezírka a skály okolo. Chtěli jsme udělat past ve stylu - najdu šutr, uvážu na lano, pověsím na strom, pod strom dám návnadu a jednoduchou spoušť (zvíře šáhne na návnadu, šutr spadne dolů). Chtěli jsme ji vytvořit jako vyřazovací a mocnou a k tvorbě použít lovecké schopnosti něco z ničeho.

Jak by vypadal zkrácený zápis? něco jako: zavěšený šutr (ten, kdo chce vzít návnadu/past > Tělo - vyřazovací + mocně / rozdrcení šutrem - smrt + jizva / je snadno vidět) ?

Kolik by taková nástraha stála zdrojů? (V pravidlech je tuším základ 3, vyřazovací +1, mocná +1 -> tzn. 5 duší?, nebo i jedna za aktivaci schopnosti? - zdálo se nám to jako pořádná pálka, když lano máme a šutr + návnada se díky příznivému prostředí najde, nakonec jsme dali za 3 duše - 1 za vytvoření + vyřazování + mocná)

Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2182
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Fafrin » 2. 9. 2020, 00:27

Magie ohne (i dlouhodobá) působí na Tělo.
A jako dovednost je provozována Duší, takže pokud dané dlouhodobé kouzlo nebude nějak zásadně podporovat Duší užitečně pro Magii Ohně, nemělo by to fungovat. (Lze si třeba představit osvětlení za noční bitvy.)

3 je správně - 1 Duše za aktivaci, což nahradí základ a +1 vyřazovací a + 1 mocná. Tyto posílení by šlo platit i ze surovin získaných jinak (návnada, provaz)
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Kahla o.s.

Odpovědět

Zpět na „Dračí doupě II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti