Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Oficální diskuze k nové generaci DrD, vydané v roce 2011.

Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles

Odpovědět
MarkyParky
Příspěvky: 10248
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od MarkyParky » 12. 6. 2020, 19:26

Jop, ale Hry mocných, to je stejně přehlídka OP ustřelenin :), tam mě to netrápí.

trajda
Příspěvky: 694
Registrován: 1. 6. 2015, 22:11

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od trajda » 12. 6. 2020, 19:34

Ještě jsem se kouknul na Zubra, jestli náhodou...

...ale ačkoliv má masakr a dvě zbraně, tak obě jsou drtivé. Teď už můžeme v klidu prohlásit, že to nejde.

Lyncz
Příspěvky: 215
Registrován: 29. 5. 2020, 11:23

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Lyncz » 12. 6. 2020, 20:32

Průvodce. Postava může zdarma použít manévr rozsáhle při Cestování nebo Orientaci v divočině na společně putující družinu.

Chápu to správně, že když řekne lovec "pojďte za mnou, provedu vás lesem" tak to v zásadě není rozsáhlá akce, ale když půjdou zrádnou bažinou, už je těžší říct "pojďte za mnou" a musí jim člověk pomáhat, tudíž je to rozsáhlá akce? Případně tím snižuje náročnost postupu terénem pro partu?
We dreamed only the greatest dreams, Malachai and I.

trajda
Příspěvky: 694
Registrován: 1. 6. 2015, 22:11

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od trajda » 12. 6. 2020, 20:43

Celá akce zní:

Hráč lovce se rozhodne, že jeho postava bude dělat průvodce zbytku družiny. Hráč lovce nahlásí akci: "Moje postava provede družinu skrz les tak efektivně, že jim zbyde ještě spousta sil na zbytek cesty. Za účelem přidání výhody."

Na takovouto akci potřebuje hráč lovce zahlásit rozsáhle, aby mohl přidat výhodu celé družině. Díky téhle ZS to rozsáhle může být zdarma.

Lyncz
Příspěvky: 215
Registrován: 29. 5. 2020, 11:23

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Lyncz » 12. 6. 2020, 21:02

Vidíš, to mě nenapadlo, použít tu dovednost za účelem získání výhody.

Jinak dlouhodobých požehnání na sobě můžu mít více, nebo pouze jedno?
We dreamed only the greatest dreams, Malachai and I.

trajda
Příspěvky: 694
Registrován: 1. 6. 2015, 22:11

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od trajda » 12. 6. 2020, 21:20

Lyncz píše:
12. 6. 2020, 21:02
Jinak dlouhodobých požehnání na sobě můžu mít více, nebo pouze jedno?
Dokud dávají smysl, tak omezení neexistuje. Jedním požehnáním si přidáš zběhlost na obratnost, dalším požehnáním zběhlost na boj proti netvorům, třetím si přidáš zběhlost na odolání jedům. Stejně tak dlohodobá prokletí nemají omezený počet. Jen nezapomeň, že všechna dlouhodobá kouzla působí pouze do soumraku a že jsou poměrně drahá na seslání.

Edit: A každé dlouhodobé požehnání ti nepřidá jen zběhlost, ale i tu výhodu,k kvůli které požehnání vůbec existuje.

Lyncz
Příspěvky: 215
Registrován: 29. 5. 2020, 11:23

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Lyncz » 13. 6. 2020, 07:34

trajda píše:
12. 6. 2020, 21:20
Jen nezapomeň, že všechna dlouhodobá kouzla působí pouze do soumraku a že jsou poměrně drahá na seslání.

Edit: A každé dlouhodobé požehnání ti nepřidá jen zběhlost, ale i tu výhodu,k kvůli které požehnání vůbec existuje.
Výhodu, nebo výhodu? :D protože moje kouzelnice si plánuje dát přes dlouhodobou magii před soubojem zběhlost na střílení z luku a to je zatím jediný druh výhody, které z požehnání chce dostávat (ještě jsme nehráli, začneme až to budou mít nějak rozumně načtené všichni)

To samé, mám tam kámoše, co hraje mnicha a pomodlením se si chce dávat stejným způsobem posílení na jiné faktory.

A k tomu, že jsou drahé, tak základní požehnání nic nestojí, ale nedává zběhlost. Dlouhodobé požehnání dává zběhlost, ale aktivuje se 1V, je to tak?
We dreamed only the greatest dreams, Malachai and I.

Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2185
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Fafrin » 13. 6. 2020, 12:37

(Přemýšlím, jestli by se třetí manévr zdarma nedal sebrat z přímo spouštěné Nástrahy, ale jednak mě nenapadá moc akce, kde bych to takhle nakombil a mám podezření, že je to moje domácí pravidlo a hlavně ta nástraha musela stát aspoň 5 Surovin, takže se to nejspíš hrubě nevyplatí.)

Ano, Výhodu - pokud na někoho sesílám požehnání, můžu mu tím přidat Výhodu. Pokud je dlouhodobé, tak navíc zběhlost.

(Prostě, muchkinovat se dá v DrDII taky, akorát při tom člověk nekupí jen čísla, ale i příběhové prvky.)
Naposledy upravil(a) Fafrin dne 13. 6. 2020, 12:40, celkem upraveno 1 x.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Kahla o.s.

MarkyParky
Příspěvky: 10248
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od MarkyParky » 13. 6. 2020, 12:39

Fafrin: Manévr z nástrahy se nepočítá do počtu manévrů - je extra, tzn. i kdybys tu akci nakombil (a taky si moc nedovedu představit, jak), tak to není TEN třetí.

trajda
Příspěvky: 694
Registrován: 1. 6. 2015, 22:11

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od trajda » 13. 6. 2020, 13:18

No jasne, luk s vybusnym sipem. Limit jsou 2 manevry, jeden je zdarma z luku a druhy ze zbehlosti + bonusovy manevr z nastrahy.

Kdybychom do hry pridali dlouhou strelnou zbran (jako treba katapult, kanon nebo raketomet), tak bychom se dostali az na 4 manevry za kolo, z toho 3 zdarma.

Lyncz
Příspěvky: 215
Registrován: 29. 5. 2020, 11:23

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Lyncz » 13. 6. 2020, 20:44

Mohu mít zároveň vstřebaných víc esencí?
We dreamed only the greatest dreams, Malachai and I.

MarkyParky
Příspěvky: 10248
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od MarkyParky » 13. 6. 2020, 20:49

Lyncz:
Ano. Projeví se všechny plusy (bravura na víc magií) i mínusy (budeš ve fikci výraznější, budeš mít postihy ve více situacích).
Předčasné zrušení vlivu všech esencí pak také bude znamenat víc Jizev.

Erevan
Příspěvky: 133
Registrován: 25. 6. 2013, 13:24

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Erevan » 14. 6. 2020, 05:37

Lyncz píše:
13. 6. 2020, 07:34
protože moje kouzelnice si plánuje dát přes dlouhodobou magii před soubojem zběhlost na střílení z luku

mám tam kámoše, co hraje mnicha a pomodlením se si chce dávat stejným způsobem posílení na jiné faktory.
Pozor na to, že požehnat lze jen někomu jinému, nikoli sobě.

A ano, za 1 vliv + hod na zkoušku (pokud v tom postavě někdo nebrání či není ve stresové situaci, aby to bylo náročné) získáš zběhlost až do západu/svítání. Tj. na nižších úrovních to není až tak výhodné, neboť pravděpodobnost, že uspěješ ve zkoušce, není až tak vysoká.

Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2185
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od Fafrin » 14. 6. 2020, 12:51

Ještě podotknu, že použití luku s výbušnými hroty asi bude akce, kde se bude házet na menší z lovce a alchymisty.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Kahla o.s.

trajda
Příspěvky: 694
Registrován: 1. 6. 2015, 22:11

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Příspěvek od trajda » 14. 6. 2020, 13:53

Fafrin píše:
14. 6. 2020, 12:51
Ještě podotknu, že použití luku s výbušnými hroty asi bude akce, kde se bude házet na menší z lovce a alchymisty.
+1 Fair point

Edit: Ackoliv se tu resilo, ze traskaviny se daji hazet na kejklire, pouze to nesmi byt akce s nasledkem zabit, ale akce bez mechanickeho nasledku s naslednou vyzvou.

Vybusny sip by mohl probihat podobne.

Odpovědět

Zpět na „Dračí doupě II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 4 hosti