Zpráva o stavu masaly
Re: Zpráva o stavu masaly
ako som už písal, mne sa včera tiež celkom vydarila, experimentálne sme dali dvojitú dávku zázvoru, bieleho korenia a medu a pridali štipku chilli - bolo to ako správna milenka sladké a vášnivé
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Re: Zpráva o stavu masaly
Ste ma nejak namotali na myslienku na masalu a i ked som to este nepil, rad experimentujem, tak som si bol kupit zmes (:
mam ale otazku na miestnych majstrov - v navode na zmesi sa nehovori nic o caji, ani sladeni, ako to vnimate vy? mam tam smarit ten caj, alebo nie? (sladit budem urcite - medu mam dost )
resp. mam verit flakacovej masale?
mam ale otazku na miestnych majstrov - v navode na zmesi sa nehovori nic o caji, ani sladeni, ako to vnimate vy? mam tam smarit ten caj, alebo nie? (sladit budem urcite - medu mam dost )
resp. mam verit flakacovej masale?
Re: Zpráva o stavu masaly
No, čaj do masaly patří rozhodně. Ověř si, jestli už není součástí té směsi.
Re: Zpráva o stavu masaly
hmm... v zmesi (inak je to normalny yogi) caj nie je, a je zaujimave, ze na etikete toho vazeneho sa v recepte o caji nehovori nic a v recepte na tej stranke uz caj figuruje - davkovanie je tiez celkom ine - 2 lyzicky na 3 dcl vody sa mi zda byt akosi privela...
asi sa spolahnem na flakacovu masalu a nebudem spekulovat (ale keby vas napadne nieco zaujimave, co by u podla vas vylepsilo, necham sa inspirovat, korenia mam doma zaujimaveho dost)
inak jeden postreh - vcelku zaujimavo vonia ta zmes, ale segra to dnes zabila, ked presne definovala, co je to za vonu - "vonia to ako cola" - schvalne si cuchnite aj vy ku svojim zmesiam
Edit (a ozivenie prispevku ) tak som si ju uvaril... Vcelku mega, ale nabuduce si este spravim dve veci - pridam chilli a dam si pozor, aby som mal dost cierneho caju - musel som nahradit bielym (a aj ked som ho dal viac, asi to nie je celkom ono :/)
asi sa spolahnem na flakacovu masalu a nebudem spekulovat (ale keby vas napadne nieco zaujimave, co by u podla vas vylepsilo, necham sa inspirovat, korenia mam doma zaujimaveho dost)
inak jeden postreh - vcelku zaujimavo vonia ta zmes, ale segra to dnes zabila, ked presne definovala, co je to za vonu - "vonia to ako cola" - schvalne si cuchnite aj vy ku svojim zmesiam
Edit (a ozivenie prispevku ) tak som si ju uvaril... Vcelku mega, ale nabuduce si este spravim dve veci - pridam chilli a dam si pozor, aby som mal dost cierneho caju - musel som nahradit bielym (a aj ked som ho dal viac, asi to nie je celkom ono :/)
- Pieta
- sofistikovaný troll
- Příspěvky: 15030
- Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
- Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zpráva o stavu masaly
Chilli jsem ještě nezkoušel, já normálně přidávám čerstvě drcený bílý a zelený pepř v poměru podle nálady. (:morech11 píše:Edit (a ozivenie prispevku ;)) tak som si ju uvaril... Vcelku mega, ale nabuduce si este spravim dve veci - pridam chilli a dam si pozor, aby som mal dost cierneho caju - musel som nahradit bielym (a aj ked som ho dal viac, asi to nie je celkom ono :/)
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Re: Zpráva o stavu masaly
ono chilli a biele(zelene) korenie su sice oboje svojim sposobom pikantne, ale oboje inak...
Chilli totiz narozdiel od korenia poskytuje isty sladkasty nadych a uhladenejsiu chut, kym korenie je vyslovene ostre a agresivne.
Dolezite je ale vybrat si (v mojom pripade napestovat - som strasny magor do chilli) spravnu odrodu, ono hodit tam nieco (v primeranom mnozstve) co ma viac ako 5000 stupnov Scovillovej skaly je pre vacsinu ludi zabijak, ja by som si napriklad netrufol nad 8000 (pestujem si capsicum annum-to je to, co si clovek predsravi pod chilli - podlhovasta cervena papricka o stiplavosti niekde okolo 7000, u nas sa jej dari prekvapivo dobre)
Kazdopadne si myslim, ze chilli stoji za zmienku, pretoze vdaka svojej specifickej stiplavosti sa do sladkeho napoja hodi viac (s chilli sa napr. pecu aj cokoladove kolace;))
Na jednu vec by by som si dal ale pozor - treba pouzit vacsie mnozstvo, ako planujeme, pretoze nejaka zlozka laktozy neutralizuje stiplavost chilli - a nechceme si ju predsa zrusit, no nie?
EDIT: este ma napadla jedna verzia, skusim si to spravit s par kvapkami rumu, mohlo by to byt fajn
Chilli totiz narozdiel od korenia poskytuje isty sladkasty nadych a uhladenejsiu chut, kym korenie je vyslovene ostre a agresivne.
Dolezite je ale vybrat si (v mojom pripade napestovat - som strasny magor do chilli) spravnu odrodu, ono hodit tam nieco (v primeranom mnozstve) co ma viac ako 5000 stupnov Scovillovej skaly je pre vacsinu ludi zabijak, ja by som si napriklad netrufol nad 8000 (pestujem si capsicum annum-to je to, co si clovek predsravi pod chilli - podlhovasta cervena papricka o stiplavosti niekde okolo 7000, u nas sa jej dari prekvapivo dobre)
Kazdopadne si myslim, ze chilli stoji za zmienku, pretoze vdaka svojej specifickej stiplavosti sa do sladkeho napoja hodi viac (s chilli sa napr. pecu aj cokoladove kolace;))
Na jednu vec by by som si dal ale pozor - treba pouzit vacsie mnozstvo, ako planujeme, pretoze nejaka zlozka laktozy neutralizuje stiplavost chilli - a nechceme si ju predsa zrusit, no nie?
EDIT: este ma napadla jedna verzia, skusim si to spravit s par kvapkami rumu, mohlo by to byt fajn
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti