Potrava
- Shortymort
- Příspěvky: 235
- Registrován: 4. 7. 2009, 11:09
- Bydliště: Jižní morava
- Kontaktovat uživatele:
- Pieta
- sofistikovaný troll
- Příspěvky: 15030
- Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
- Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
- Kontaktovat uživatele:
Re: Potrava
Když jsem posledně jel, vezl jsem svoje čaje, ale zjistil jsem, že kromě toho, že neumím vařit čaje, navíc neumím vařit čaje pro větší množství lidí. (-;
Ale myslím, že minimálně přísady na masalu s sebou vzít můžu. (:
Ale myslím, že minimálně přísady na masalu s sebou vzít můžu. (:
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Re: Potrava
Jídlo nejídlo, ale jak dokázala minulá slezina, kuchyň se díky své úchvatné prostornosti stává centrem všeho dění i ve chvílích, kdy nikdo nic nevaří.
Re: Potrava
jj, a když se vaří, tak se stává naprosto neprostupnou..
Já bych byl ochoten se jeden večer postarat o jídlo, ale nechtěl bych vařit oba večery, protože minule jsem tím trávil většinu času.
Ale jak se znám, tak to nakonec stejně nevydržím..
Já bych byl ochoten se jeden večer postarat o jídlo, ale nechtěl bych vařit oba večery, protože minule jsem tím trávil většinu času.
Ale jak se znám, tak to nakonec stejně nevydržím..
A je kocour v troubě!
- Trevenorboven
- Příspěvky: 728
- Registrován: 11. 10. 2004, 17:03
- Bydliště: Marzipan
Re: Potrava
No, tak kuchařskou úroveň, tu už máme, neměl by někdo začít uvažovat o úrovni servírování ? Já vezmu stříbrné příbory.
Válka neni cukr.
Re: Potrava
Tak na pátek večer plánuji velkou večeři. Grilovat jsem schopen naprosto vše. Pokud si přinesete věci z domova, budu jen rád. Tím myslím zejména naložené maso, ale hodí se i nějaký zelenina, ryby, mořské plody..
Oficiálně se neurčilo, zda budou jíst všichni a všichni přispějí (někdo může mít hluboko do kapsy..), nebo se to rozdělí jen mezi účastníky.
Prostě ti kteří budou chtít být u toho, ať s tím počítají, zbytek budu řešit on-line na místě.
Oficiálně se neurčilo, zda budou jíst všichni a všichni přispějí (někdo může mít hluboko do kapsy..), nebo se to rozdělí jen mezi účastníky.
Prostě ti kteří budou chtít být u toho, ať s tím počítají, zbytek budu řešit on-line na místě.
A je kocour v troubě!
Re: Potrava
Fíha, tak ja asi donesiem nejakú rybu, lebo ja by som teoreticky nemal jest maso v piatok. Alebo budem changeovat klobasky za ryby.
- Shortymort
- Příspěvky: 235
- Registrován: 4. 7. 2009, 11:09
- Bydliště: Jižní morava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Potrava
to Ebon: My děláme s klukama doma dobrý hamburgry - z mletýho masa, hovězího a vepřovýho, půl na půl + koření, nic víc. Myslíš, že by šly dělat na grillu? To by asi chtělo spíš plech nebo tak něco, roštem by obávám se propadly
Under the bridge...trollin'
Re: Potrava
To půjde, protože mám gril s plotnou i žebrovaním (celou dobu se bavíme o elektrických grilech).
Burger doporučuji dělat jen z hovězího (burger je z hovězího), říznout to vepřovým je český trik, prakticky z toho děláš karbanátek. Ale ber to jen jako drobný komentář, nikoliv vítku.
Jsem pro každou špatnost.
Burger doporučuji dělat jen z hovězího (burger je z hovězího), říznout to vepřovým je český trik, prakticky z toho děláš karbanátek. Ale ber to jen jako drobný komentář, nikoliv vítku.
Jsem pro každou špatnost.
A je kocour v troubě!
- Shortymort
- Příspěvky: 235
- Registrován: 4. 7. 2009, 11:09
- Bydliště: Jižní morava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Potrava
Dík za připomínky - já měl původně v plánu jít do Intersparu a koupit už namletý maso (tam už ho mívají s vepřovým). Vím, že je to nic moc kvalita, ale nechce se mi do toho vrážet moc peněz. Nechci se prohlašovat za experta, jen říkám, že mi to chutná i tak. Mám radši jít do řeznictví a nechat pomlet nějakej kousek hovězího? Co myslíš?
Btw. Když jsme si dělali řádný hamburgery, tak stačily 2 a člověk byl na prasknutí, ne jak cheese od McD...
Btw. Když jsme si dělali řádný hamburgery, tak stačily 2 a člověk byl na prasknutí, ne jak cheese od McD...
Under the bridge...trollin'
- Markus
- Vrchní krutovládce; Administrátor
- Příspěvky: 20872
- Registrován: 19. 8. 2001, 00:00
- Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
- Kontaktovat uživatele:
Re: Potrava
Já chtěl původně vařit nějaké ty těstoviny, ale nedokážu si představit, jak to dělám pro 40 lidí... a hlavně by to bylo nehorázně drahé (tak pro začátek aspoň 8 až 10 lilků? ). Takže se asi svěřím jen jako kuchařský učeň Ebonovi a nechám se zaúkolovat. Můžu nakoupit a přivézt cokoliv (co je v možnostech jednoho pěšího člověka) - nějaké zadání?
Ty peníze mi pořád vrtají hlavou - nechci to vybírat zpětně, nechci to lidem nutit jako povinnost, ale taky nechci, aby na tom Ebon prodělal kabát. Ebone, kdy chceš nakupovat? Možná bude ideální ve čtvrtek večer spočítat, kdo má zájem, a rozpočítat to.
Ty peníze mi pořád vrtají hlavou - nechci to vybírat zpětně, nechci to lidem nutit jako povinnost, ale taky nechci, aby na tom Ebon prodělal kabát. Ebone, kdy chceš nakupovat? Možná bude ideální ve čtvrtek večer spočítat, kdo má zájem, a rozpočítat to.
Re: Potrava
2Shortymort: Pokud nemáš moc peněz, tak kup to hotový. Jen vyber takový, kde je větší poměr hovězího než vepřového.
Jj, pořádný burgery jsou velmi sytý. Stačí se podívat na amíky.
Kdysi jsem četl french.smlouvu pro zřízení vlastního mekáče a pokud se dobře pamatuji, tak v receptuře bylo uvedeno, že v mase je minimálně 20% masa..
2Markus: Kup, na co máš chuť. Jen je důležité aby maso bylo minutkové, abych to nemusel dvě hodiny dusit.
All: Doporučuji aspoň 200g na jeden chod a osobu, ale radši dvojnásobek. Pokud maso doma naložíte, jen nám to ušetří práci. Může to být vepřové (krkovice, kýta, panenka, kotlety, karé), hovězí (jen roštěnec, nebo pravá svíčková), kuřecí, ryby. Nenakládejte prosím do medu, budeme grilovat kupu věcí a zrovna tohle má schopnost gril dost zasrat. A taky by se hodily: kapie (papriky červené, žluté, oranžové), lilek, cuketa, cibule 2kg, brambory (aspoň 5kg), klobásy bere Majo, pěkná ang.slanina 0,5kg,
další ingredience dle fantasie a vaší chuti – tím myslím hořčice, nakládané zeleniny, grilovaní omáčky, pečivo, ale i cokoliv dalšího, zapracovat se dá takřka cokoliv
Pečivo berte přiměřeně pro sebe, minule na Dálavě zbylo snad deset bochníků..
V novém grilu jdou dělat výborný zapečený toasty a bagety, tak si na to klidně vemte suroviny.
Minule jsem dělal nějaký zapečený brambory se zeleninou jako přílohu, budete je chtít zase? Abych si vzal suroviny, co mi minule chyběli..
Zájemci se domluví na místě, finální dokoupení surovin proběhne v pátek. Lidé co nic nepřivezou a budou se chtít zúčastnit, pak poskytnou dobrovolný dar do pokladničky, kterou pak rozdělíme mezi největší nakupovače. No stres.
Jj, pořádný burgery jsou velmi sytý. Stačí se podívat na amíky.
Kdysi jsem četl french.smlouvu pro zřízení vlastního mekáče a pokud se dobře pamatuji, tak v receptuře bylo uvedeno, že v mase je minimálně 20% masa..
2Markus: Kup, na co máš chuť. Jen je důležité aby maso bylo minutkové, abych to nemusel dvě hodiny dusit.
All: Doporučuji aspoň 200g na jeden chod a osobu, ale radši dvojnásobek. Pokud maso doma naložíte, jen nám to ušetří práci. Může to být vepřové (krkovice, kýta, panenka, kotlety, karé), hovězí (jen roštěnec, nebo pravá svíčková), kuřecí, ryby. Nenakládejte prosím do medu, budeme grilovat kupu věcí a zrovna tohle má schopnost gril dost zasrat. A taky by se hodily: kapie (papriky červené, žluté, oranžové), lilek, cuketa, cibule 2kg, brambory (aspoň 5kg), klobásy bere Majo, pěkná ang.slanina 0,5kg,
další ingredience dle fantasie a vaší chuti – tím myslím hořčice, nakládané zeleniny, grilovaní omáčky, pečivo, ale i cokoliv dalšího, zapracovat se dá takřka cokoliv
Pečivo berte přiměřeně pro sebe, minule na Dálavě zbylo snad deset bochníků..
V novém grilu jdou dělat výborný zapečený toasty a bagety, tak si na to klidně vemte suroviny.
Minule jsem dělal nějaký zapečený brambory se zeleninou jako přílohu, budete je chtít zase? Abych si vzal suroviny, co mi minule chyběli..
Zájemci se domluví na místě, finální dokoupení surovin proběhne v pátek. Lidé co nic nepřivezou a budou se chtít zúčastnit, pak poskytnou dobrovolný dar do pokladničky, kterou pak rozdělíme mezi největší nakupovače. No stres.
A je kocour v troubě!
- Jerson
- Inženýr z Ocelového města
- Příspěvky: 22593
- Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
- Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Potrava
Já bych se hlásil na slaninu ... ale jestli se bude pořádat nákup, tak raději vezmu peníze a volné místo zaplácnu něčím užitečným.
hraju: Ω Projekt Omega
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host