Žádné bližší informace jsem nenašel. Přesto se na ni těším a jsem moc zvědavý, jak bude vypadat. Nadhodím otázku do pranice:
Jaké máte od té hry očekávání?
V čem se podle vás bude lišit od Shadowova překladu? Respektive: v čem by se měla lišit? Měly by tam být jinak udělané rasy? Jak si představujete nové obory povolání, jaké by měly být? Mají tam být všechny rasy a povolání, co jsou v překladu přavidel, nebo jsou některé z nich zbytečné? A co kroll a alchymista?
Nebo jiná věc: co papír, formát, layout a ilustrace? Nebyly by lepší pravidla na křídovém papíře s old-school layoutem a old-school ilustracemi? Jaké ilustrace byste si představovali? A co formát - A4, A5, B5, nebo jiný? Tvrdá vazba, nebo měkká (sešiá sešívačkou, nebo brožovaná)? Černobílé provedení, barevné, kombinované, nebo sépiové (ala DrD 2)?
Měl by k Jeskyním a drakům vycházet časopis ve stylu Dech draka? A samostatný, nebo články a doplňky v Drakkaru? Nebo stačí články ve stylu článků na webu DrD2?
A co různé akce ve stylu Mistrovství v JaD na Gameconu nebo otevřená hraní v Mepthitu a jinde?
A co fluff? Měl by být původní, nebo spíš vycházet z nějakého českého settingu (Asterion, Taria)? Nebo ze pseudohistorické středověké Evropy? A co kosmologie světa? Líbí se vám ta z DnD, nebo by JaD měly mít jinou? Měla by mít pravidla nějaký svůj nativní setting, nebo nějaké jen mlhavé generické nastínění, nebo vycházet přímo z nějakého českého herního settingu?
A co si myslíte o samotném překladu/jazykové úpravě? Líbí se vám Shadowův překlad a jeho teminologie, nebo by měly mít JaD jinou terminologii/jazykovou úpravu?
Zkrátka: Tato hra mě velmi láká a byl bych rád, kdyby tu napsali lidé, které taky láká, co se jim honí hlavou, jaká mají očekávání. Nikde jinde jsem zatím podobnou diskuzi na internetu nenašel, tak co to zkusit tady, na RPG Fóru. Pište, jaká máte očekávání, vy všichni, co máte chuť napsat.