11. číslo vydáno!
Moderátor: Raven
- boubaque
- bubák; Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
11. číslo vydáno!
Konečně se nám podařilo vydat poslední letošní číslo Drakkaru!
Tentokrát jsme se ocitli na hranicích RPG...
Obsah jedenáctého čísla
----------------------------
Úvodní slovo
Soutěž o nejlepší postavu
Povídky:
Zabíjet je snadné
Kruhy
Balderova smrt
Recenze:
Og, vykopaná edice
O hraní obecně:
WTF momenty v RPG
Vraťte kostkám jejich význam
RPG systémy:
FATE - Na (roz)hraní
----------------------------------
"Stáhnout desáté číslo": na stránkach Drakkaru
===================
Tentokrát jsme se ocitli na hranicích RPG...
Obsah jedenáctého čísla
----------------------------
Úvodní slovo
Soutěž o nejlepší postavu
Povídky:
Zabíjet je snadné
Kruhy
Balderova smrt
Recenze:
Og, vykopaná edice
O hraní obecně:
WTF momenty v RPG
Vraťte kostkám jejich význam
RPG systémy:
FATE - Na (roz)hraní
----------------------------------
"Stáhnout desáté číslo": na stránkach Drakkaru
===================
Když se kácí les, lítají kopí — sv. Vojtěch
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks) — last.fm
Hraju/vedu: FATE / Příběhy Impéria, DnD5e; Další, oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch
Hrstka: Star Wars – pilot Aliance Grraugh (Stř: 3 (-1dluh), Pil: 3 (-1dluh), Osob: 2, Voj: 1); R5-K9 (motory, střelba, skok); rolz.org
Hraju/vedu: FATE / Příběhy Impéria, DnD5e; Další, oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch
Hrstka: Star Wars – pilot Aliance Grraugh (Stř: 3 (-1dluh), Pil: 3 (-1dluh), Osob: 2, Voj: 1); R5-K9 (motory, střelba, skok); rolz.org
Re: 11. číslo vydáno!
Fajn.
Čtu takhle v klidu úvodník, a tu náhle:
Čtu takhle v klidu úvodník, a tu náhle:
To je fakt špek.Podle postřehů jsem si všiml, že jaksi ubývá
článků o RPG, což je bohužel pravda, nicméně se zkvalitnili.

Nepoužívat nebo vrátit!
DrD II: Hry Mocných
- Jerson
- Inženýr z Ocelového města
- Kontaktovat uživatele:
Když vynechám své příspvky, tak Markusův článek se mi líbil. I recenze jsou fajn, i když obě hry už znám, takže nic nového. Fantasy povídky nečtu - takže z mého pohledu slušný výsledek.
hraju: Projekt Omega
- boubaque
- bubák; Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nj, jsou tam i další překlepy a chyby, asi se zapomněla udělat korektura...ilgir píše:Fajn.
Čtu takhle v klidu úvodník, a tu náhle:To je fakt špek.Podle postřehů jsem si všiml, že jaksi ubývá

ilgir píše:Fajn.
Čtu takhle v klidu úvodník, a tu náhle:To je fakt špek.Podle postřehů jsem si všiml, že jaksi ubývá
Doneboubaque píše: Nj, jsou tam i další překlepy a chyby, asi se zapomněla udělat korektura...Už jsem Joeovi posílal opravenou verzi.
|-- RPGforum moderátor-editor
|-- Hrám: Primetime Adventures (začíname...)
|-- Mám rád: Amber Diceless, FATE, Tri-Stat dX, Primetime Adventures
|-- mail - joeyeti (at) gmail (dot) com
|-- Hrám: Primetime Adventures (začíname...)
|-- Mám rád: Amber Diceless, FATE, Tri-Stat dX, Primetime Adventures
|-- mail - joeyeti (at) gmail (dot) com
- boubaque
- bubák; Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Díky, Joe
Za nejkvalitnější článek považuji ten od Jersona (WTF...).
Už dlouho jsem se tak nenasmál.
Je pravda, že i tak se tehdy hrálo :>:o/ I když až tak extrémní situace jako v článku jsem nezažil.
Nicméně na obranu DrD musím říct, že si vážím české RPG tvorby. A DrD si vážím, i když je dnes už zastaralé. Do nové verze 2.0 bych doporučil nechat ten skvělý feeling evropský středověk ala Tolkienova Středozemě. To je to nejlepší na DrD. Naopak určitě odstranit kouzlo hyperprostor!!! Zvlášť tak lehce dostupný. Taky sjednotit blesky (všech barev).
Taky bych uvítal na trhu ryze český produkt (DrD++?
) zaměřený na hráče 20-35 let - pro starší hráče, odkojené prvními RPG, kteří si občas sice zahrají z nostalgie Drda, ale je to přece jen systém psaný pro teenagery.
A za nejkvalitnější produkty české tvorby považuji v současné době DrD+, Asterion a Tarii, což jsou produkty Altaru a vychází právě z DrD. Takže z tohoto pohledu vnímám DrD a Altar pozitivně. I když vím, že jsou tací, kteří se mnou nesouhlasí.

Nicméně na obranu DrD musím říct, že si vážím české RPG tvorby. A DrD si vážím, i když je dnes už zastaralé. Do nové verze 2.0 bych doporučil nechat ten skvělý feeling evropský středověk ala Tolkienova Středozemě. To je to nejlepší na DrD. Naopak určitě odstranit kouzlo hyperprostor!!! Zvlášť tak lehce dostupný. Taky sjednotit blesky (všech barev).

A za nejkvalitnější produkty české tvorby považuji v současné době DrD+, Asterion a Tarii, což jsou produkty Altaru a vychází právě z DrD. Takže z tohoto pohledu vnímám DrD a Altar pozitivně. I když vím, že jsou tací, kteří se mnou nesouhlasí.

- Peekay
- Kontaktovat uživatele:
Teda nie ze by na ceskom trhu bola velmi konkurencia.ShadoWWW píše: A za nejkvalitnější produkty české tvorby považuji v současné době DrD+, Asterion a Tarii, což jsou produkty Altaru a vychází právě z DrD. Takže z tohoto pohledu vnímám DrD a Altar pozitivně. I když vím, že jsou tací, kteří se mnou nesouhlasí.
- Jerson
- Kontaktovat uživatele:
To Drakkar četlo zatím jen pět lidí? Doufám, že je to jen Vánoci.
- boubaque
- bubák; Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že se ti spojila dvě témata dohromady a chtěl jsi tohle napsat hlavně do tématu Dračí doupě. Jestli jsem se nespletl, tak to tam prosím zkopíruj, tady by si to nemuseli přečíst ti, kteří o tyhle postřehy stojí nejvícShadoWWW píše:Nicméně na obranu DrD musím říct, že si vážím české RPG tvorby. A DrD si vážím, i když je dnes už zastaralé. Do nové verze 2.0 bych doporučil nechat ten skvělý feeling evropský středověk ala Tolkienova Středozemě. To je to nejlepší na DrD. Naopak určitě odstranit kouzlo hyperprostor!!! Zvlášť tak lehce dostupný. Taky sjednotit blesky (všech barev).Taky bych uvítal na trhu ryze český produkt (DrD++?
) zaměřený na hráče 20-35 let - pro starší hráče, odkojené prvními RPG, kteří si občas sice zahrají z nostalgie Drda, ale je to přece jen systém psaný pro teenagery.

- zrzavec
- Romikovec
- Kontaktovat uživatele:
Jerson: Čte ho mnohem více lidí, ale spousta z nich nekliká na ankety a nediskutuje.J8 mám zkušenosti s tím, že cca desetina lidí aktivně reaguje a zbytek jen pasivně čte...
- Jerson
- Kontaktovat uživatele:
Romiku, v porovnání s jinými čísly mi u tohoto přijde nějak málo hodnocení a vůbec názorů, méně než u předchozích čísel.
Já se klidně přiznám, ještě jsem ho nečetl. Nějak jsem na něj přes Vánoce zapomněl. 

Nepoužívat nebo vrátit!
- zrzavec
- Romikovec
- Kontaktovat uživatele:
To máš samozřejěm pravdu, ale dej tomu pár dní po svátcích a uvidíšRomiku, v porovnání s jinými čísly mi u tohoto přijde nějak málo hodnocení a vůbec názorů, méně než u předchozích čísel.

- Goran
- Don Quijote
- Kontaktovat uživatele:
Oba Jersonovy články byly super, kruhy rozšíří obzory čtenářů a u WTF si čtenář řekne "WTF" a pobaví se/zděsí se
. Markusovy kostky jsou pro mě trochu opáčko, ale přišly mi jako skvělý úvod do problematiky, článek by měl být srozumitelný i nováčkům.

Nejsem trouba, ale snažím se a s pomocí Boží se jím brzy stanu!
R.I.P.
R.I.P.