Příspěvek
od Sparkle » 15. 9. 2014, 19:35
Intro na conu se myslím podařilo. Závěry z toho zatím nemůžu udělat, protože bylo evidentní, že většina těch lidí neměla v průběhu conu vůbec čas si to přečíst, dá se předpokládat, že si to přečtou až po akci. Nicméně prodali jsme to do Planety her a do Tomových her, domluvila jsem nějaké recenze a PR články, a hráli jsme opengaming.
Ten byl mimochodem super. Nevím, jak to vnímali hráči, ale já jsem s ním jako GM byla hodně spokojená. Jako setting jsme použili Příběhy Impéria, to se osvědčilo, protože to vysvětlíš pěti větami a lidi hned vědí, o čem ten svět bude. Jediný problém, který stále s tím settingem mám, je genderová nevyváženost, přece jenom je to svět, ve kterém ženy nemohly zastávat žádné veřejné funkce, takže většina zásadních NPC budou chlapi, nebo tam ty ženy budu uměle našroubovávat. Ale kromě tohoto problému je jinak SotE setting na opengamingy super.
Hráli jsme to tak, že nejdřív jsme si společně vytvořili postavy, pak jsme dali 10 minut pauzu při níž jsme s Morechem (naše GM duo) vymysleli příběh na míru aspektům těch postav. Něco jsme vykradli z příběhu, který jsme hráli loni v LKD. Hráči se na systém chytali dobře, jeden z nich už to hrál, druhý ne ale byl zkušený RPGčkář, a jeden dračákysta. Po hře říkali, že je to bavilo a že systém je super, jen na delší hraní by asi ty přístupy nahradili skilly nebo atributy. Celkově to zabralo i s tvorbou postav a dvěma 10 min. pauzama 4 hodiny. A přijde mi, že s předpřipravenýma postavama by to nebylo ono. Že síla tý hry je právě v tom, že si lidi ty postavy udělají sami a ty jim pak uděláš příběh na míru aspektům.
Takže příští OG asi povedu podobným způsobem.
Naposledy upravil(a)
Sparkle dne 15. 9. 2014, 19:39, celkem upraveno 1 x.