phpbb

Archivované technické diskuze o slovenském fóru, s nímž jsme se v říjnu 2006 spojili.
Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 17:22

toto je zo súboru install.htm ktorý je v adresári docs

1. Quick Install
If you have basic knowledge of using FTP and are sure your hosting service or server will run phpBB 2 you can use these steps to quickly get started. For a more detailed explanation you should skip this and go to section 2 below.

1. Decompress the phpBB 2 archive to a local directory on your system.
2. Upload all the files contained in this archive (retaining the directory structure) to a web accessible directory on your server or hosting account.
3. Change the permissions on config.php to be writeable by all (666 or -rw-rw-rw- within your FTP Client)
4. Using your web browser visit the location you placed phpBB 2 with the addition of install/install.php, e.g. http://www.mydomain.com/phpBB2/install/install.php, http://www.mydomain.com/forum/install/install.php etc.
5. Fill out all the requested information and hit Submit
6. Change the permissions on config.php to be writeable only by yourself (644 or -rw-r--r-- within your FTP Client)
7. Click the Complete Installation button or revisit the location you entered above.
8. phpBB 2 should now be available, please MAKE SURE you read at least Section 8 below for important, security related post-installation instructions.
If you experienced problems or do not know how to proceed with any of the steps above please read the rest of this document.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 10. 4. 2005, 19:11

Napríklad bodu 3 vôbec nechápem. Aké povolenia? Keď dám editovať súbor config.php tak tam nič také nieje. Poraď prosím!

Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 19:15

Anonymous píše:Napríklad bodu 3 vôbec nechápem. Aké povolenia? Keď dám editovať súbor config.php tak tam nič také nieje. Poraď prosím!
Čp používaš ako ftp klienta? Ja používam Total Commander. Tam nastavíš práva nasledovne:
1. klikneš na súbor, ktorého nastavenia chceš meniť
2. v menu Files vyberieš change attributes a nastavíš požadované práva

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 19:17

crowen píše:
Anonymous píše:Napríklad bodu 3 vôbec nechápem. Aké povolenia? Keď dám editovať súbor config.php tak tam nič také nieje. Poraď prosím!
Čp používaš ako ftp klienta? Ja používam Total Commander. Tam nastavíš práva nasledovne:
1. klikneš na súbor, ktorého nastavenia chceš meniť
2. v menu Files vyberieš change attributes a nastavíš požadované práva
Najprv ho mám zmeniť a potom nahrať alebo najprv nahrať a potom zmeniť?
Proste fantasy!

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 19:18

Dal som Súbory potom Zmena Atribútov a vyhodilo mi tam také okno a ja tam nevidím miesto kde to mám napísať.
Proste fantasy!

Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 19:26

Musíš najprv nahrať súbor na server cez ftp, a potom na strane servera ho v TC označíš a zmeníš atribúty.

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 19:29

Tomu absolutne nechápem. Nieje nekde český alebo slovenský návod?
Proste fantasy!

Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 19:42

Saimon píše:Tomu absolutne nechápem. Nieje nekde český alebo slovenský návod?
skús toto

našiel som to pomocou google.com takže stále platí vyššie uvedený obrázok s Bartom Simpsonom :!

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 19:45

Ako to tam presunúť cez FTP?
Proste fantasy!

Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 19:51

Saimon píše:Ako to tam presunúť cez FTP?
http://www.ghisler.com/efaqftp.htm

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 19:52

Nemôžeš slovensky? A nemôžeš to vysvetliť TY?
Proste fantasy!

Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 19:57

http://www.hyperlink.sk/default.aspx?section=54

tam je link na nastavenie ftp po česky

GOOGLE :! :! :! :! :! :! :! :! :!

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 20:01

Ja to tam nikde nemôžem nájsť.
Proste fantasy!

Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3254
Registrován: 11. 9. 2004, 11:51
Bydliště: bb [svk] / dublin [irl]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crowen » 10. 4. 2005, 20:03

Saimon píše:Ja to tam nikde nemôžem nájsť.
Zhruba uprostred stránky.

Kód: Vybrat vše

FTP účet

Najpoužívanejším je prenos dát prostredníctvom FTP účtu a pomocou FTP klienta (napr. Total Commander apod.).

Na pripojenie ku svojmu virtuálnemu serveru použite toto nastavenie:

- Hostiteľ: vaša doména
- Užívateľské meno: užívateľské meno
- Užívateľské heslo: užívateľské heslo

Vaše osobné prístupové údaje vám boli poslané e-mailom pri aktivácii našich služieb.

Ak si neviete poradiť s nastavením FTP klienta, stiahnite si podrobný obrázkový návod krok-za-krokom:

- Návod na nastavenie FTP účtu v programe Total Commander, v. 5.51 (v českom jazyke)

V iných programoch sa môže nastavenie líšiť, avšak vyššie uvedené kľúčové parametre zostávajú platné.

V prípade, že vaša doména nie je z akéhokoľvek dôvodu funkčná, nahraďte ju v nastavení parametra Hostiteľ priamo IP adresou nášho serveru, na ktorom bol váš virtuálny server zriadený. IP adresa prvého serveru pre virtuálne servery s OS Unix je 193.86.103.41. IP adresa prvého serveru pre virtuálne servery s OS Windows je 193.86.103.38 a IP adresa druhého serveru pre virtuálne servery s OS Windows je 193.86.103.39.

Uživatelský avatar
Saimon
Příspěvky: 56
Registrován: 5. 3. 2005, 11:48
Bydliště: Prešov-SK

Příspěvek od Saimon » 10. 4. 2005, 20:05

Pre mňa je všetko také zložité.
Proste fantasy!

Zamčeno

Zpět na „Slovenské fórum“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host