Doména

Témata ze staré moderátorské sekce, poprvé uveřejněna a vypuštěna na světlo světa.
Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 9731
Registrován: 18. 8. 2001, 23:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Doména

Příspěvek od Markus » 16. 9. 2006, 18:06

Možná jste si všimli, že máme doménu www.rpgforum.cz . Zatím je tam ale automatické přesměrování na rpgforum.cz.

Chtěl bych tímto poprosit Vlasáka nebo Pjotra, jestli by nemohli nějak zařídit, aby to www.rpgforum.cz zůstávalo v adrese. Prostě aby se tam nepsalo to jinak.cz, ale bylo tam pořád napsáno www.rpgforum.cz .
Určitě to nějak musí mít - vždyť ještě donedávna jsme v adrese mohli mít psáno rpgforum.cz

Bohužel nevím, jak se to dělá, tak jsem se chtěl obrátit na vás. S Pjotrem jsem mluvil, říkal, že neví, ale koukne se. Vlasáka jsem se ještě neptal (Vlasáku? :wink:). A poteniconálně by o tom mohl něco vědět i Sosáček.

Uživatelský avatar
Sirien
Pragmatik
Příspěvky: 7056
Registrován: 6. 6. 2004, 17:10
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirien » 16. 9. 2006, 18:12

To CzechDND v adrese bylo dost nanic - když jste u mě byli přes víkend a Vlasák se ode mě lognul na Fórum, tak se pak nedaly linkovat konkrétní thready, protože všude bylo jen CzechDnD
Kostka, http://www.d20.cz
- překlady her (DnD, Fate a další)
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí
- skupinové sekce s rozsáhlou podporou
...a mnohé další.

Překlady Fate: Překlad Fate 4e Core, Překlad FAE: Fate Accelerated, DnD 5e: Dungeons and Dragons 5e

Uživatelský avatar
Pjotr
Strojník
Příspěvky: 532
Registrován: 9. 9. 2001, 23:00
Bydliště: Praha@Zeme / Mirros@Mystara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pjotr » 16. 9. 2006, 18:15

Předtím (u czechdnd) to bylo řešené framem. Šlo by to tak udělat znova, ale moc šikovné to není.

Myslím si, že to nepůjde bez spolupráce jinaku, ale proberu to ještě v práci s někým, kdo se v DNS vyzná líp.

A zřejmě nebude od věci, když Dark Shadow zkusí jinak.cz rovnou znova prošťouchnout.

Sosacek
Příspěvky: 20707
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Příspěvek od Sosacek » 16. 9. 2006, 18:35

bez spoluprace jinaku to nepujde.

nekdo na jinaku musi nastavit nasemu virtualhostu to ze je dostupny i pod adresou "rpgforum.cz". druhou veci je nasteveni adresy ve foru -- nevim jestli forum generuje odkazy lokalne nebo globalne -- ale musi se prenastavit aby vedel ze je na spravny adrese.

nejidealnejsi by bylo asi tohle prenastavit a potom dat na jinak nejakej redirect -- neco co z http://rpgforum.cz/viewtopic.php?id=janevimco udela http://www.rpgforum.cz/viewtopic.php?id=janevimco aby fungovaly i odkazy ktere sem nekdo dal rucne. ale to je otazka nastaveni webserveru,
You can ban me but you will never ban Poland.

Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 9731
Registrován: 18. 8. 2001, 23:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus » 16. 9. 2006, 18:48

Sosi: OK. Budu tě brát jako svého odborného průvodce :wink:

Co je třeba udělat ze všeho nejdřív? Požádat Jinak, aby nám povolili přístup i z www.rpgforum.cz ?

Sosacek
Příspěvky: 20707
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Příspěvek od Sosacek » 16. 9. 2006, 18:53

takhle.

nevim jestli forum muze byt dostupne z obou mist najednou, je to otazka nastaveni fora (pokud pouziva relativni odkazy ... bude vedet Vlasak). mame jiny hosting nez z jinaku?

EDIT: jde o to, jestli je k rpgforum.cz nejakej hosting z vlastnim ftp a tak, nebo jestli nam jinak zalozi jinej. nebo jestli zustanou soubory na tomtez miste a jenom se prida nove jmeno.

muze to klidne zustat ve stejnem adresari, ale bude to mnohem chaotictejsi :)

EDIT2: idealne to muze vypadat tak ze se

1) zastavi forum a ulozi nekam databaze

2) soubory fora (php a tak) se nahraji na nove umisteni a nahraje se tam nase databaze. to forum se musi nastavit tak aby samo na sebe odkazovalo jako rpgforum.cz

3) az bude novy umisteni fungovat (stary je porad zastaveny) tak se stary muze smazat a dat tam presmerovani na novy umisteni.

4) pozadat jinak aby udelali budto presmerovani ze stareho umisteni na nove ktere zachova url (takze stare odkazy budou fugnovat)

... jenze pokud ma nove i stare umisteni fyzicky ve stejne slozte, tak se to malicko zesloziti :)
You can ban me but you will never ban Poland.

Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 9731
Registrován: 18. 8. 2001, 23:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus » 16. 9. 2006, 19:14

Vlasáku, pomoc!

Sosacek
Příspěvky: 20707
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Příspěvek od Sosacek » 16. 9. 2006, 19:47

Sorry. Jsem rikal ze je to chaos 8)
You can ban me but you will never ban Poland.

Uživatelský avatar
Pjotr
Strojník
Příspěvky: 532
Registrován: 9. 9. 2001, 23:00
Bydliště: Praha@Zeme / Mirros@Mystara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pjotr » 16. 9. 2006, 21:51

Přesouvání není potřeba. Fórum může zůstat tam, kde je, odkazy jsou relativní. U jinaku stačí změna v nastavení virtualhostu, DNS může zůstat u registrátora, to mi předtím nedošlo. Stávající adresy se nemusí přepisovat, protože může fungovat obojí současně.


Jediné, s čím bude trochu problém jsou cookie. Ty totiž fungují závisle na doméně a tudíž nemůžou současně fungovat pro rpgforum.cz i rpgforum.cz. Buď můžem fórum nějak ohackovat, aby rozlišovalo, odkud se přistupuje a jakou má poslat cookie, nebo se smíříme s tím, že při přístupu z jedné z těch domén nebudou cookie fungovat.

Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 9731
Registrován: 18. 8. 2001, 23:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus » 17. 9. 2006, 10:56

Můžeme oželet, že při přístupu z rpgforum.cz nebudou fungovat cookies. A prostě přeučíme všechny lidi na to, aby používali www.rpgforum.cz

Takže co teď? Mám napsat Dark Shadowovi, jestli by se nemohl nějak domluvit s Jinakem?

Sosacek
Příspěvky: 20707
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Příspěvek od Sosacek » 17. 9. 2006, 11:03

To je problem, protoze v tuhle chvili se tady na temata odkazuje s rpgforum.cz. takze kdyz bude nekdo nasledovat ten odkaz, tak ho to odhlasi a smaze mu to precteny a neprecteny prispevky, coz neni nic moc.

jeste by slo pustit nad tou databazi nejaky s/rpgforum.cz/www.rpgforum.cz/g aby to tyhle "interni linky" opravilo. potom uz skutecne staci dat na puvodni misto jednoduchej redirect.
You can ban me but you will never ban Poland.

Uživatelský avatar
Sirien
Pragmatik
Příspěvky: 7056
Registrován: 6. 6. 2004, 17:10
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirien » 17. 9. 2006, 11:23

nebo si oevřít zdrojovej kód a dát NAHRADIT rpgforum.cz za www.rpgforum.cz???

Nijak tomu nerozumim, sem laik, ale mám dojem, že by to přepsalo všechny odkazy na Fóru do "správné" podoby, ne?
Kostka, http://www.d20.cz
- překlady her (DnD, Fate a další)
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí
- skupinové sekce s rozsáhlou podporou
...a mnohé další.

Překlady Fate: Překlad Fate 4e Core, Překlad FAE: Fate Accelerated, DnD 5e: Dungeons and Dragons 5e

Sosacek
Příspěvky: 20707
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Příspěvek od Sosacek » 17. 9. 2006, 11:29

obsah prispevku je ulozeny v databazi. jiank je to to co sjem rikal.
You can ban me but you will never ban Poland.

Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 9731
Registrován: 18. 8. 2001, 23:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markus » 17. 9. 2006, 11:37

Problém je v tom, že ručně dělané odkazy odkazují na jinak.cz. Myslím tím odkazy, které uděláš v textu příspěvku pomocí tagu URL. Já takových odkazů dělám desítky, když odkazuju z jednoho tématu na druhé

Sosacek
Příspěvky: 20707
Registrován: 14. 7. 2004, 18:30

Příspěvek od Sosacek » 17. 9. 2006, 11:39

Markus píše:Problém je v tom, že ručně dělané odkazy odkazují na jinak.cz. Myslím tím odkazy, které uděláš v textu příspěvku pomocí tagu URL. Já takových odkazů dělám desítky, když odkazuju z jednoho tématu na druhé
o tech jsem mluvil. spravnym prikazem bys je v databazi mohl nahradit za rpgforum.cz vsechny najednou, ale ja z hlavy takovy prikaz nevim. budou vedet vlasak a pjotr.

EDIT: ted mne napada ze v SQL mozna najit nahradit nepujde moc snadno. takze mozna table lock, dump tabulky s prispevkama do textovyho souboru, najit nahradit, restore, table unlock.
You can ban me but you will never ban Poland.

Zamčeno

Zpět na „Crew Board“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host