Nalezeno 81 výsledků hledání

od jedle
28. 4. 2016, 13:43
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Revize pravidel - veřejná diskuse
Odpovědi: 586
Zobrazení: 34154

Re: Revize pravidel - veřejná diskuse

Měl bych dotaz ke změně mechaniky vyčerpání u vyřazovacích akcí. Pokud zahlásí někdo vyřazovací akci, vyhraje hod a oběť se proti úspěchu vyčerpá, zvedá se ohrožení oběma (nebo se generuje výhoda) - to jsem asi pochopil dobře (doufám). Pokud ten kdo hlásí vyřazovací akci prohraje hod, vyčerpání mu z...
od jedle
13. 2. 2016, 13:14
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

obránce si může určit jaký zdroj bude vyčerpávat... Myslím, že z hlediska strategického hraní by to bylo nešťastné. Takový "logický" postup, když potkám nějakou potvoru je, že si ji odhadnu, zjistím slabiny a těch pak využiji. Pokud zjistím, že má potvora nízký vliv, chci tlačit na zdroje vlivu. Po...
od jedle
13. 2. 2016, 13:05
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Revize pravidel - veřejná diskuse
Odpovědi: 586
Zobrazení: 34154

Re: Revize pravidel - veřejná diskuse

Povzdech čekatele: Je pro mě trochu frustrující narážet a fóru na náznaky toho, co se bude v revizi měnit a nemít při tom žádné další informace. Teď naposled jsem narazil na příspěvek, který jsem si mezi řádky přeložil tak, že se v revizi bude hýbat s ohrožením při všech (?) akcích. Nechcete nechat...
od jedle
10. 2. 2016, 23:05
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Když zastrašuju, používám vliv, cílím na duši. Když jsem mág a používám magii myslí, cílím na duši. Když se snažím odpoutat něčí pozornost, používám vliv, cílím na duši. Tohle je zajímavý pohled. A vrací mě to k mojí otázce: Určitě mohu zastrašovat a cílit vliv ( "Zadupu na něj, aby se vylekal a do...
od jedle
10. 2. 2016, 18:57
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Je to jasnější? jop. díky ;) Noa jak tady Korhul nadhodil a MarkyParky rozvedl: Ve vanille podle toho, pod jaký zdroj spadá akce vítěze/nástraha. Velmi dobré (lepší než originál) house-rule je, rozhodnout se podle toho, na jaký zdroj akce vítěze/nástraha cílí. Tady mám trochu pocit, že to house-rul...
od jedle
10. 2. 2016, 15:50
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Ještě bych ten příklad trochu upravil, abych to definitivně usadil ve svých myšlenkách. Iniciativa v pořadí: Temný rytíř, Žira, Hrun. Temný rytíř hlásí akci robít Žiře hlavu (zabít), Žira uskakuje ráně (chce si snížit Ohrožení), Hrun chce zařvat na rytíře a rozhodit ho(zvýšit mu ohrožení). 1, Hod vy...
od jedle
9. 2. 2016, 10:01
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Děkuji za vaše odpovědi výše (po zamyšlení souhlasím ;)). A přihodím ještě jednu lehkou, týkající se výhody a nevýhody vyplývající z iniciativy. Mohu si dát sám manévr pomalu při házení iniciativy? Platím za to zdroj? Podle pravidel bych si odpověděl, že nemůžu, ale zase to ale...
od jedle
8. 2. 2016, 20:38
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Bojovník by je rozhodně dávat neměl. Ten bonusovej příklad je psanej s trochou nadsázky. A nechci rozjet nějaký troll-vlákno, ale... Podle pravidel nemůže dát bojovník postih a je to výsadou asi už zaříkávače nebo vyšší magické povolání. Nicméně, když bojovník uspěje se svou akcí pověsit se nosorož...
od jedle
8. 2. 2016, 18:50
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Já bych to tedy shrnul a opravte mne, abych se vyhnul nějakým misinterpretacím. Výroky předpokládají, že je to fikčně uvěřitelné: 1. Kdokoli, nehledě na ZS, se může vyčerpat, aby zabránil úspěchu akce, za někoho jiného. Př.(a): "Jednorožec běží (chce utéct pryč), lovec ho střelit(zabít), bojovník ho...
od jedle
8. 2. 2016, 14:39
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

MarkyParky píše:To si vyřiď s Jedlem, měl se zeptat dřív :D
Tak mě by to ani ve snu, kdyby se tu na to nenarazilo náhodou. I z mého pohledu je to "převratná" informace, která dává další rozměr a nutno podotknout, že i lepí díry ve fikci s pomáháním v akcích.
od jedle
6. 2. 2016, 22:46
Fórum: Dračí doupě II
Téma: PostApo setting
Odpovědi: 6
Zobrazení: 978

Re: PostApo setting

To je dobrý. V podstatě se to příliš neliší od mojí představy. Otázka je, co to udělá s balancí, ale to asi vyzkouším praxí. Každopádně díky za vyčerpávající rozbor. :)

Metro 2033 neznám, vygooglil jsem si to a asi si to přečtu. Takže dík za tip. ;)
od jedle
6. 2. 2016, 17:55
Fórum: Dračí doupě II
Téma: PostApo setting
Odpovědi: 6
Zobrazení: 978

Re: PostApo setting

klasické falloutovské prostředí. takže je to už několik generací po dni zkázy? No, trefil ses otázkou přesně. :) To, co řeším aktuálně já, je setting pár měsíců po válce. Nicméně ten falloutovskej svět je asi víc představitelnej pro všechny a všichni ví, co se tam objevuje za "bytosti". Tak bych to...
od jedle
6. 2. 2016, 13:26
Fórum: Dračí doupě II
Téma: PostApo setting
Odpovědi: 6
Zobrazení: 978

PostApo setting

Nenašel jsem nikde žádnou zmínku, tak jsem se rozhodl založit nové vlákno.

Zkoušel někdo z vás nebo má někdo nějaké nápady, jak překlopit povolání DrDII do post-apokalyptického prostředí. Pro sjednocení představy uvažujme klasické falloutovské prostředí.
od jedle
6. 2. 2016, 10:29
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

Máme pravidlo/celkem jednoduchý algoritmus, který umožňuje rešit situace, ve kterých se řetězí protiakce. Nešel by obstarat nějaký únik informací? :wink: Obzvlášť pokud to nebude v revizi... A co se v te chvili deje s jednorozcem? Mechanicky nic, ale fikcne? Ja predpokladam, ze jim proste utece. A ...
od jedle
6. 2. 2016, 01:01
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - původní verze
Odpovědi: 4293
Zobrazení: 168195

Re: Otázky k pravidlům

MarkyParky píše:Ano. Může se vyčerpat za jednorožce. Třeba skočit do rány.
Počkej, to jde? Nebo k tomu potřebuju nějakou ZS?

Jinak jestli jsem si dobře vyložil rumors, tak se bude to řetězení protiakcí nějak řešit v revizi? Nebo jsem si něco blbě vyložil.

Přejít na rozšířené vyhledávání