Nalezeno 721 výsledků hledání

od trajda
23. 1. 2021, 17:23
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

1) Pokud chce zaříkávač v průběhu konfliktu požehnat společníkovi a dát mu výhodu / snížit ohrožení. Jedná se o samozřejmou akci a nebo o zkoušku? Chápu, že to asi vychází hodně z fikce, ale představuji si to podobně, jak je popsáno na straně 103 - Snížení Ohrožení jako samozřejmá akce. Je to tak? ...
od trajda
16. 1. 2021, 02:50
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Cely den se snazim taky neco odepsat, az ted jsem konecne mel trochu casu. - Iniciativu vyhraje Rváč a popisuje jak chce Pepovi vrazit facku (zvýšit mu ohrožení). 1. Tohle neni uplne chyba, ale je to neco, na co upozornuju vsechny novacky, protoze nase parta s tim bojujeme i po sesti letech (nebo ko...
od trajda
14. 1. 2021, 19:28
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

1. Rozeberu až budu mít větší klid. Ja si samozrejme pockam, protoze je to opravdu slozite tema, se kterym si nevim rady. A zacinam tusit, proc tohle tema bude potrebovat prozkoumat do hloubky. Mezitim se tu objevilo o neco jednodussi tema. Kdyz vysel prvni hotfix revize zakladnich pravidel, bylo t...
od trajda
13. 1. 2021, 17:13
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Anketa - za které povolání hrajete v DrD2
Odpovědi: 33
Zobrazení: 3234

Re: Anketa - za které povolání hrajete v DrD2

odul píše:
13. 1. 2021, 12:10
čaroděj mi přijde hrozně přesílenej ja bych ho oslabil a alchymistu zesílil
Uvedomujes si, ze alchymista je od revize silnejsi nez carodej?
od trajda
12. 1. 2021, 21:33
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Jeste dva dotazy, prosim. 1. Mechanika ovladani rika, ze dva lidi (ovladany a ovladajici) si na zacatku kola hodi spolecnou iniciativu. Nikde ale neni receny, co se stane, pokud k ovladnuti dojde uprostred kola a jeden z nich akci z iniciativy ma a druhy ne. Pro jistotu uvedu priklady. 1.a) Mag se p...
od trajda
12. 1. 2021, 17:15
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Může šaman proměněný ve zvíře použít magii zvířat dam na sebe? Já hlasuju, že ne.
od trajda
9. 1. 2021, 02:14
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Jizva dava tolik zdroju, kolik je jeji uroven plus dva. To znamena, ze jizva prvni urovne dava 3 zdroje, jizva druhe urovne dava 4 zdroje. Takze pokud potrebujes sehnat 4 zdroje a chces je ziskat prohloubenim jizvy, tak tu jizvu musis prohloubit o 4 urovne. To znamena na petku. P.s.: Urcite se dal p...
od trajda
7. 1. 2021, 23:52
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Beštiár 2. vydanie
Odpovědi: 7
Zobrazení: 535

Re: Beštiár 2. vydanie

Zs Prastary rika, ze pokud postava umi dany manevr bravurne, tak ho smi pouzit i ukrutne. Jenze Veleobr nema bravuru. Nekam se mu podela begem revize, protoze si pamatuju, ze mel krale netvoru - bravurni vzdy a vsude.
od trajda
28. 12. 2020, 11:00
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Máš na mysli u Hraničáře ZS Divý muž (bravurně na přípravu přepadení v divočině), kdy může třeba Mág dělat bravurní iluze v divočině při přípravě přepadení a přitom nepoužít esenci? A podobná kombinace u Lupiče je třeba s ZS Pavouk (bravurně na akce z neobvyklého postavení získané vzdušnou akrobaci...
od trajda
28. 12. 2020, 00:23
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Děkuji za vaši pomoc. Až an to, že oba mluvíte o něčem jiném, než na co se Remie ptá. Oba mluvíte o zkoušce více postav ze strany 126, kterou chápu. Kdyby se Remie zeptal na toto téma, neměl bych problém odpovědět. Jenže Remie se ptá na zkoušku v rámci střetu ze strany 127, kterou jsem v životě nep...
od trajda
27. 12. 2020, 21:07
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

ale je to predsa le taký What the hell moment... Stejný problém mají i dlouhodobé magie, obrazce a mnoho dalších mechanik ve hře. Úsvit a soumrak se v těhle pravidlech bere jako magický okamžik, kdy se většina magie resetuje a vyprchá. Tak to by som potreboval viac ujasniť pravidlo zo str. 127 Skúš...
od trajda
27. 12. 2020, 19:54
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Zřejmě jsem se nevyjádřil dostatečně jasně. U PASTI NIKDY NEBUDE NAPSÁNO, CO SE DĚJE BĚHEM VYČERPÁNÍ. Takže když máš past: (pokousání/lstivá nákaza > Duše, proměna v moronoše - způsobení Jizvy + vyřazení + nepřesně na střelbu a vrh/ odkapávající hnis) Tak to znamená, že necháš hráče si hodit, a kdy...
od trajda
27. 12. 2020, 19:16
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Smysluplnější by mi přišlo, kdyby to znamenalo, že (v případě nehodění si a vyčerpání se) bych měl Jizvu V zápisu nástrahy nikdy nebude napsáno, co se dějě, pokud se proti ní vyčerpáš, protože na to jsou mechaniky vyčerpání, ne mechaniky nástrah. Jediné, jak může nástraha ovlivnit vyčerpání je mané...
od trajda
27. 12. 2020, 18:19
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

"magický postih", co píšeš, znamená ještě nějaký bonus navíc, nebo je to definice toho, že má nákazu? postih je v základních pravidlech definovaný jako "nepřesně, chabě a hloupě". Já používám pojem magický postih, protože tyhle postihy umí vytvářet pouze dlouhodobé magie a jedy. Edit: Ještě mi, pro...
od trajda
27. 12. 2020, 16:24
Fórum: Dračí doupě II
Téma: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Odpovědi: 930
Zobrazení: 44235

Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání

Mám baziliška: I po několika přečtení si nejsem jistý, jestli to, co jsi napsal je správně, ale podle mě to asi správně máš. Pokud jed přehodíš, nic se nestane. Pokud ho nepřehodíš a vyčerpáš se, zvýší se ti ohrožení z vyčerpání, projeví se magický postih z jedu a vyčerpání můžeš například popsat j...

Přejít na rozšířené vyhledávání