Lektvar neviditelnosti

Oficiální diskuze k nové generaci DrD, vydané v roce 2011.

Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles

Uživatelský avatar
Panak
Příspěvky: 71
Registrován: 22. 1. 2011, 11:36

Lektvar neviditelnosti

Příspěvek od Panak »

Zdravím vás,
zajímalo by mě jak by jste pravidlově realizovali lektvar neviditelnosti, ve smyslu kolik by stál, jak by se naházel, kdo by ho mohl vytvářet, jak dlouho by trval, jak silná neviditelnost by to byla :) drd2 je tak jednoduchý až je složitý..
Please continue stating the perfectly obvious, It fills me with confidence.
-- Number One, Brother Cavil
Uživatelský avatar
Sarsaparillos
Příspěvky: 1169
Registrován: 27. 8. 2011, 10:15

Re: Lektvar neviditelnosti

Příspěvek od Sarsaparillos »

Hodně IMHO odpověď:
Láhev rumu s methanolem, funguje jako tělesný jed, při neúspěšném hodu je okolí cíle navždy tutově neviditelné...

A teď vážně:
Alchymistův Zázračný elixír s dávající vyhrazenou dovednost mága Magie iluzí, která by měla být upravena nejspíš o ZS Mámení smyslů - více smyslů, Přeludy - dlouhodobost a Armáda přízraků - pokud by měl působit rozsáhle. Pokud platí cena 5 surovin na zázračný elixír, pak bych za ty ZS apod. chtěl cca 20-25 surovin. Cíl (poživatel) by potom házel dle pravidel na úroveň alchymisty a v případě úspěchu by seslal iluzi neviditelnosti (whatever), která by působila na zrak, sluch a čich, trvala od soumraku do úsvitu a případně na více cílů. O síle neviditelnosti nemá smysl mluvit - automatický úspěch proti "blbým cílům a cílům, které nemají důvod něco hledat, výzva u těch, kteří by měli mít možnost tušit, že je něco v nepořádku.

EDIT: Délku působení bych asi netahal z mága a ZS Přeludy, ale z pravidla pro délku trvání elixíru, zní mi to lépe.
Uživatelský avatar
Panak
Příspěvky: 71
Registrován: 22. 1. 2011, 11:36

Re: Lektvar neviditelnosti

Příspěvek od Panak »

paráda, děkuji :)
tou silou jsem myslel, jestli bude neviditelnost úplná nebo třeba jen taková ta predátorská.. pokud to bude fungovat jako iluze tak hádám že to bude tak jak si bude tvůrce přát - podle toho bych asi upravil výslednou cenu..
Please continue stating the perfectly obvious, It fills me with confidence.
-- Number One, Brother Cavil
Uživatelský avatar
Fafrin
Příspěvky: 2385
Registrován: 4. 3. 2010, 22:15
Bydliště: Olomouc

Re: Lektvar neviditelnosti

Příspěvek od Fafrin »

Mno, zvolím stejný postup, ale budu přesnější.

Jedná se o Zázračný Elixír(5 zdrojů), který uživateli propůjčí vyhrazenou dovednost z magie iluzí "dlouhodobé zneviditelnění sebe sama".
Pravidla jsou trochu nejistá v tom, jestli pokud je běžně na provedení dovednosti potřeba další ZS a navíc aktivovaná, jestli musí zázračný lektvar propůjčovat i tuto druhou ZS a jestli aktivační poplatek je možno platit z lektvaru (je tam přidaný jako zdroj), nebo jestli by jej vždy musel platit uživatel.
Na dlouhodobé zneviditelnění je vedle obecné magie iluzí třeba ovládat ZS Přeludy.
IMHO pokud se vyhrazená dovednost zázračného elixíru popíše dostatečně konkrétně a přesně, jedná se o jedinou dovednost i pokud by sahala přes několik ZS. Uživatel elixíru by však měl zaplatit aktivační poplatek všech potřebných ZS. V našem případě tedy +1 duševní zdroj za přeludy.
Armáda přízraků dle mě potřeba není, jelikož vytvářím iluzi jednu, nikoliv skupinu iluzí.
Ještě se zmíním o Alchymistickém prdloužení účinku elixíru(+3 suroviny při aplikaci) - to by v tomto případě znamenalo že uživatel by se mohl zneviditelnit znovu, pokud by mu někdo neviditelnost zrušil (nebo si ji zrušil sám). Při každém zneviditelnění znovu platí aktivační poplatek.

U neviditelnosti bych doporučil možná ji udělat i přes Mámení smyslů, aby rušila i např. zvuky chůze(+1 duše) a inteligentní přes Přeludy(+1 zdroj) aby reagovala lépe např. na uchopování a upuštění předmětů apod.

Celkem tedy zázračný elexír(5 surovin), +3 duše při aktivaci(vypití a použití, hází se alchymistou či mágem). Při plánování prodlouženého podání(+3 suroviny, alchymista) doporučuji vložit více duševních zdrojů přímo do lektvaru na opakované aktivace.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16478
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: Lektvar neviditelnosti

Příspěvek od MarkyParky »

Tak, zkusím podat svůj výklad ;) .. možná není oficiální, ale celkem vybalancovaný, dělá z neviditelnosti rozumný předmět s pár komplikacemi, ale ne přehnaně silnou univerzální zbraň.

Krátkodobá verze:
Zázračný elixír (5 zdrojů), který dává uživateli vyhrazenou dovednost z magie iluzí "zneviditelnění sebe sama". Nejsou potřeba žádné další ZS, protože cíl iluze je jeden a působení je krátkodobé. Takový to elixír může aplikovat kdokoliv a kdykoliv a zaručímu krátkodobou neviditelnost (cca na jednu akci) - tedy např. přeběhnutí uličky, zmizení na jedno kolo v bitvě, rychlé přikradení se zezadu ke stojícímu cíli a pod.

Dlouhodobá verze:
Zázračný elixír (5 zdrojů) v prodlouženém podání (+3 zdroje). Stejně jako u výše uvedeného není třeba žádných další ZS, protože cíl iluze je jen jeden a dlouhodobost zaplatí alchymista při podání. Takovýto elixír může aplikovat pouze alchymista (je dlouhodobý). Zaručuje postavě dlouhodobou neviditelnost, avšak pouze a jen tehdy, pokud se významně nezmění cíl kouzla (pasivní magie elixírů je hloupá a působí stále stejně). Znamená to, že když takto ukrytá postava sebere předmět, tento nový předmět se nezneviditelní, když ji někdo popráší moukou nebo poleje vodou, bude vidět a pod. Na rozdíl od mága, kterému by stačilo zamumlat zaklínadlo a iluzi by mohl okamžitě pozměnit, aby zahrnoval i nový předmět, postava s neviditelností z elixíru bude muset aplikovat nový elixír, pokud chce takovéto změny pokrýt (a samozřejmě být alchymistou s příslušným ZS, pokud chce i nový elixír aplikovat dlouhodbě).

Trvání takovéhoto elixíru je až do soumraku/úsvitu. Pokud však nějaká cizí postava iluzi prohlédne, neviditelný pro ní zůstává odhalený, do té doby, než buďto znovu aplikuje nový elixír, nebo se významně změní podmínky pozorování (např. zmizí za rohem a poté se znovu objeví).
Uživatelský avatar
Pieta
sofistikovaný troll
Příspěvky: 15087
Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
Kontaktovat uživatele:

Re: Lektvar neviditelnosti

Příspěvek od Pieta »

MarkyParkyho vysvětlení, řekl bych, nejvíc odpovídá tomu, jak jsou elixíry v pravidlech napsané.
Odpovědět

Zpět na „Dračí doupě II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů