Přehled tvorů i netvorů

Oficiální diskuze k nové generaci DrD, vydané v roce 2011.

Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles

Odpovědět
Rodario
Příspěvky: 371
Registrován: 11. 3. 2015, 06:46

Re: Přehled tvorů i netvorů

Příspěvek od Rodario »

Upozornuji, ze jsem necetl lovecrafta. Znam mnoho pribehu z druhe ruky, ale necetl jsem ho.
Já jsem na tom podobně :D
1) Besove maji alespon castecne podobu cloveka. (Neni podstatne)
No, humanoidní je :D Jasně, chápu že tak úplně nezapadá mezi ostatní běsy v DrD 2 a nejspíš by se vážně měl klasifikovat spíše jako netvor, ale tématicky mi přijde vědmák jako povolání, které by proti němu mělo být dobré a ne hraničář.
2) Vsichni prastari maji rozdil mezi nejsilnejsi a nejslabsi hranici minimalne 4, a soucet hranic zadneho prastareho nepresahne cislo 29.
Co se týče hranic, je otázka, která by měla být ta nejmenší. Možná by bylo lepší Tělo 10, Duše 12, Vliv 12? A v bestiáři se píše, že by to mělo být minimálně 2, čímž jsem se řídil.

Co se týče součtu Hranic 29, tak to neplatí aspoň ve hře mocných, takže jako pevné pravidlo bych to nebral:

Chravestův kruh - 30

Šarkan - 32, rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší hranicí 2 (navíc má sudbu 37, i když pokud budeme postupovat podle pravidel z bestiáře tak by měl mít 36)
3) Zadna bytost v bestiari nema Autoritu, Ozivlou horu a Treti oko zaroven.
Divoká Honba má všechny tři. Proto jsem mu nedal jen dvě, ale všechny tři.
4) Regenerace je na kola? Dal bych ji na dny.
Na kola je možná špatná formulace, je to myšleno tak že pokud se postavám podaří třeba useknout mu chapadlo tak za minutu mu naroste chapadlo nové. Prostě se rychle regeneruje.
5) Ta prisera by spravne mela byt neco mezi krakenem a pavoucici. A to se ti temer povedlo. Jenom ty talenty tomu neodpovidaji.
Talenty byly to poslední, co jsem přidával a musím uznat, že jsem dlouho přemýšlel nad tím, jak je pojmout. Asi se mi to úplně dobře nepovedlo.
6) Ja bych z nej udelal netvora. Predevsim bych zacal tim, ze bych mu dal talenty krale netvoru (mistr vzdy a vsude).
Jo, to zní dobře, jenom Talenty Krále Netvorů bych přejmenoval, aby to němu více sedělo (podobně jako má Pavoučice). Co dalšího bys teda upravil kdyby z něj měl být netvor? Zranitelnost Znameními by v tom případě byla nanic.

Masakr jen na Magii Mysli/Zvířat nebo i na tělesné útoky?
7) Pokud tu vec chces nechat jako besa, tak bych doporucoval zmenit zbehlost: "kdyz je v okoli dusevni jizva" na "kdyz pusobi na bytost s dusevni jizvou."
Nehodilo by se spíš něco jako "když poprvé způsobí duševní jizvu", podobně jako má jeden běs z Bestiáře "když prolije poprvé krev". Působení na bytosti s duševní jizvou je už podmínka pro Nezastavitelný a mě se nechtělo opakovat. Navíc zběhlost dává manévry zdarma a kdyby prováděl nějakou rozsáhlou akci kde aspoň jeden cíl nemá duševní jizvu tak by to moc nefungovalo.
Odpovědět

Zpět na „Dračí doupě II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů