[Příběhy Impéria] Leprikónské zlato

Zápisy a zážitky z vašich her, pomoc s přípravou, společné hraní.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zob
Příspěvky: 170
Registrován: 16. 9. 2010, 20:25
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

[Příběhy Impéria] Leprikónské zlato

Příspěvek od Zob »

Jedna z velice klišoidních zápletek.
(Schválně jestli poznáte, z čeho jsem jsem ukradnul základní zápletku.)

Postavy:
*Lucky Shamrock, irský leprikón
Popis:
Na první pohled je to klasický leprikón. Zelený obleček, zelený cylinr s čtyřlístkem za krempou, fajfka v puse, rozjuchaný výraz ve fousátém obličeji. Jako všichni leprikóni přímo zbožňuje bujaré oslavy, legrační žertíky (už ne tak moc legrační pro jejich oběti), hudbu a irský tanec. Bohužel v poslední době začíná ztrácet svou magickou moc. Zlá vála mu ukradnula hrnec zlata, který je zdrojem jeho moci. A tak musí najít někoho kdo mu může pomoci, nejapné žertíky tedy budou muset tentokrát stranou.
Cíle: Zachránit hrnec zlata a získat tak svou ztracenou moc.
Aspekty:
Leprikón
Jetel pro štěstí
Rozený šprýmař
Dovednosti:
Leprikónská magie [][][]
Znalost férie [][][]
Hra na housle [][]
Výroba falešého zlata []
Neposednost []
Žertíky []

*Ealaíontóir Shea, londýnský Sídhe
Popis:
Špičaté uši schovává pod dlouhé vlasy havraní vlasy. Na nich většinou nosí šedou buřinku. Obecně se snaží zapadnout do londýnského davu. Šedý oblek, vycházková hůl, to vše mu pomáhá splynout. Ale svůj pronikavý pohled nijak neskryje. Hluboké zelené oči jako by zářily v šedi okolo.
Jako Sídhe měl vždy kladný vztah k magii, v Londýně potom své znalosti ještě rozšířil. Už je to dlouho co oputil zem skřítků, ale přesto tam má několik dobrých přátel.
Cíle: Napravit zlou vílu
Aspekty:
Přátelé v zemi skřítků
Oči jsou okna do duše
Sídhe (Elf)
Dovednosti:
Druidská magie [][][]
Hvězdopravectví [][]
Etiketa [][]
Silný pohled [][]
Znalost Férie []
Šerm []
Zpěv []

*John Aylward, hazardní hráč a lhář
Popis:
Mazaný podvodníček. Bílá košile s dlouhými rukávy, ve kterých se vždy najde nějaké to eso, kožeá vestička a hnědé kalhoty mu dávají ráz docela solidního chlapíka. Čapka potom dokresluje obrázek obyčejného, ale pohledného, chlapíka, která by vás na mou duši nikdy nepodrazil.
Na živobytí a svůj drahý koníček, hazard, si vydělává drobnými podvody i falešnými šňatky. V poslední době se ale dostal do potíží. Rozkradl majetek rodu Mournigstonů, kteří se mu teď chtějí pomstít, nebo alespoň náhradu za svůj majetek.
Cíle: Získat hrnec leprikóního zlata
Aspekty:
Sňatkový podvodník
Gambler
Baron Prášil
Dovednosti:
Lhaní [][][]
Švindl [][]
Boj zákěrnými zbraněmi [][]
Sukničkář [][]
Odhad na lidi []
Skrývání se []
Piják []

*Henry Lefevre, francouzský bohém
Popis:
Rozcuchané vlasy, občas jiskra v oku, oblečení podle nejnovější francouzké módy, bohužel dosti ošoupan z jeho četných cest po světě. Jen ty spolu se skládáním básní mu dopřejí to pravé štěstí.
Tento mladík utekl od svých bohatých, leč bigotních, rodičů v rodné Francii a procestoval pěkný kus světa, Afriku i Evropu. V lodnýně bavil spolek a hlavně své mecenáše dekadentní poezií, ve svých verších hledal krásu v mrtvolách a hnus v živém. Jednoho dne však přetáhnul míru hnusu za únosnou mez a od té doby zase žije na pokraji bídy.
Cíle: Dostat se do Férie, země skřítků
Aspekty:
Francouzský bohém
Znuděný životem
Tulák
Dovednosti:
Básnění [][][]
Střelba z pistole [][][]
Strhující monolog [][]
Příživnictví [][]

--------------
Úvod:
Lucky Shamrock tancoval, křepčil a poskakoval na svém oblíbeném paloučku. Najednou však všechny nástroje přestaly hrát. Basa zavrzala a zabodla se do mechu, činely spadly s hrozným řinčením na zem a smyčec se za seknul o vétce, nemluvě o houslích, které se rozflákaly o kámen pod stromem.
Lucky asi věděl proč. Duha vycházela z jedné z zřícenin hradu. Všichni jeho kumpáni, kteří se do hradu vadali, už se nevrátili. Znal jednoho dobrého přítele, mocného elfa v Londýně. Vetřel se tedy do vlaku a načerno dojel přes půl irska až do přístavu, průvodčí se mezitím z jeho źertíků malem zbláznil. Odtud do Birninghamu a pak do Londýna.
Skákal, prosil, žadonil, aby mu elf Ealaíontóir pomohl. Ten nakonec přikývnul, ale spíše proto, že už nemohl vydržet kanadské žertíky, které leprikón prováděl jeho služebnictvu.
O několik dní později seděli oba ve vlaku. V tom samém kupé jako bodrý chlapík v kožené vestičce a podivná existence s francouzským přízvukem.

--------------
Hra:
Celé to začalo scénou ve vlaku. Po úvodním leprikónovu žertíku (oživlé kleštičky na lístky), který dohnal průvodčího opět k zuřivosti, se dali cestující do nenucené konverzace. John uslyšel pár slov o leprikónském zlatu a hned se vložil do diskuze. Aby se zbavil společenského napětí, nabídnul přítomným nevinné karty o malou sumičku. Hned samozřejmě všechny oškubal. Henrymu došla zásoba sprostých slov, které znal anglicky, a tak si vypomohl rodným jazykem. V kupé ale zůstal, jelikož vždy toužil po cestě do země skřítků. A leprikóna hodlal využít.

Konečně vlak dorazil zastávky. Odtud se potom skupina vydala až k Ashfordu. Plánovaná osvěžující zastávka v putice se zvrhla ve rvačku. Někdo utrousil poznámku proti katolíkům a už byl oheň na střeše. John Aylward stihnul vypít cizí pití a vypařit se aniź by dostal nějakou ránu. Luckymu se to podařilo také. Henry a Ealaíontóir se museli ven protlouct.

Lucky věděl kudy k hradu, kde sídlí zlá víla, která mu ukradla hrnec zlata. Lucky dovedl všechny až k voru, na který dosedli. Bohužel ve tmě a mlze se pluje po hladině jezera docela špatně. Po pár odrazech bidlem postavy zjistily, že lucerna není schopná osvětlit okolí natolik, aby postavy neztratily orientaci. Naštěstí měl u sebe Ealaíontóir vak s duchem vichřice. Byl to risk - kdyby se mu totiž nepovedl ovládací rituál, mohlo by to skončit hroznou vichřicí, která by smetla vor bez nejmenších problémů. Nanestěstí se vak protrhnul a vichřice se začala bourit. Kdyby nebylo jeho přirozeného nadání, tak by to skončilo zle. Naštěstí vítr rozehnal mlhu a tak šlo opět vidět.

Zanedlouho dorazili dobrodruzi na břeh. Z rozpadlého hradu stála jenom vež. Bohužel její dveře vypadaly opravdu pevně. A tak se postavy ani nerozhodly zkoušet je otevírat. Henryho bystrý zrak však našel tajný vchod do věže. V prvním patře bylo mnoho leprikónů. Byli v tranzu a zběsile uklízeli celý prostor. Směrem vzhůru od jejich končetin by si jeden všimnul tenkých průsvitných nitek. Lucky Shamrok si lámal hlavu jak je probudit. Zkoušel hulákat, žduchat, chrastit příborníkem, cokoliv. Pak ho ale napadlo, že jeho bratři mohou zareaovat pouze na něco leprikónského. Vytáhnul tedy z pouzdra housle a začal hrát a u toho divoce poskakovat. Ostatní začali také slavit a leprikóni se pomalu probrali.

Na vrcholku věže byla zlá víla, která svírala v náručí hrnec zlata, zroj leprikónské moci. Vržené kusy nábytku zranily několik leprikónů. Několik ran z pistole vílu připral o její sílu a donutilo upustit hrnec zlata. Elfská zaříkalda ji svázala kříkla a skupina leprikónů prohodla vílu oknem věže.

...a dál jsme se nedostali.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: [Příběhy Impéria] Leprikónské zlato

Příspěvek od Ecthelion »

Zob: Velmi, velmi pěkné! :clap:

Opravdu mě tenhle zupis velmi příjemně potěšil. Máte dobře vymyšlené postavy - všechny se mi velmi líbí. Jak sňatkový podvodník, který zpronevěřil majetek Mourningstoneů (krásná kulturní reference, hned v příští hře ji dáme lordu Mourningstoneovi do cesty); prokletý básník a bohém; elf, který se snaží splynout s davem (to je velmi Příběhová postava) i leprikón. Opravdu hezky to sedí.

Příběh je hezký (zvláště si umím představit hromadu leprikónů, kteří na konci rozhoupávají vílu, aby ji shodili z okna $lol$) a těším se na pokračování (Víla před svou porážkou přenesla hrad do Férie nebo nějaké podivné země mimo země, která páchne bažinami a smrtí? Víla nebyla tak zlá a leprikóny potřebovala, aby zastavila nějakou hrozbu, která teď nemá proti sobě nikoho... a postavy se budou muset s vílou nějak udobřit a spojit síly? Postavy se vydají někam dál a jiným příběhem?).

Dobrá práce! :clap:
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Zob
Příspěvky: 170
Registrován: 16. 9. 2010, 20:25
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: [Příběhy Impéria] Leprikónské zlato

Příspěvek od Zob »

Pro mě je hraní (papírových) RPG dost svátek, ale už se těším na další kolo. Nápady na pokračování jsou šťavnaté, snad je zapracuju a co nejdřív si je zahrajeme.
Uživatelský avatar
Caseras
Příspěvky: 12
Registrován: 26. 10. 2010, 00:16

Re: [Příběhy Impéria] Leprikónské zlato

Příspěvek od Caseras »

Moc pěkný zápis a zajímavé postavy. Nejvíc se mi líbí Henry Lefevre-francouzský bohém úplně z něj čiší životní rozervanost a dekadence. Podobnou postavu s dovolením použiju při své hře :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vaše hraní - příprava, rady, zápisy a PbP“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů