V první řadě dík Lotrandovi za
recenzi na hru, kterou tu ještě nikdo nerecenzoval a nikdo o ní nemluví. Přečetl jsem ji a líbila se mi, mám nicméně pár komentářů:
Nejsem příznivcem rádoby recenzí, které jsou ve skutečnosti jen zhuštěným výcucem pravidel bez vlastní invence recenzujícího. Vždycky se v nich topím a nedokážu v záplavě informací (tvar kostek, podhazováníxpřehazování, počet povolání, popis soubojového systému...) rozeznat ty důležité a udělat si skutečný obrázek o hře.
Tvoje recenze mě proto velmi potěšila, protože taková není. Líbí se mi, že se neomezuješ na suché tlumočení pravidel, ale říkáš věci vlastními slovy, doplněné o vlastní postřehy a interpretace. Je milé, že dokážeš napsat recenzi,
aniž bys přesně popsal byť jediné pravidlo.
Místy mi ale přišlo, že jsi až příliš strohý a že by přeci jen neuškodilo trošku to rozvést. Například říkáš, že klíčová mechanika je
Bring Down the Pain, ale podle popisu si ji nedokážu moc představit. Vím sice, k čemu slouží, ale nevím, co přesně je a jak funguje. Zde by možná neuškodilo být trochu konkrétnější.
Takže ačkoliv si myslím, že čistě popisování pravidel recenzi škodí, nebylo by od věci vypíchnout ty nejvýraznější rysy hry a skutečně je popsat víc do detailu (byť šizeně a zjednodušeně), aby si čtenář mohl lépe představit, o co jde.
V recenzi mi také chybělo bližší představení světa a atmosféry hry. Říkáš, že jde o pulpové, sword-and-sorcery fantasy, ale to je tak všechno, co se dozvíme. Ale vím, že jsi jinde říkal, že si na popis prostředí netroufáš, dokud si to nezahraješ. Takže se těším na další články

(můžeme se těšit na zápis ze hry doplněný o konkrétní zkušenosti s tímto novým systémem?)
Celkový dojem velmi dobrý, díky moc za recenzi.