[Hledám] kamarády

Diskuze na neherní témata.

Moderátor: Faskal

Silvain
Příspěvky: 3
Registrován: 29. 8. 2022, 19:18

[Hledám] kamarády

Příspěvek od Silvain »

Dobrý den ve spolek,

netuším, jestli takové téma již bylo založeno - hledala jsem, nenašla jsem, tak ho zakládám. Hodila jsem toto téma do rozličného pokecu protože tuším, že se seznamkou se myslí spíše hledání spoluhráčů na RPG... :)

Jelikož covid na nějaké dva roky hodně omezil možnost poznat nové lidi a jakmile se již dalo scházet jsem já plynule přešla na mateřskou a jsem opět doma, se pokouším najít přes internet spřízněné duše na fajn pokec... :) Tuším, že tady v tomto fóru najdu nadšence jako jsem já pro fantasy, počítačové hry, knihomoly a jiné. A vždy jsem chtěla zkusit nějaké to RPG - jen mi k tomu vždy chyběla ta správná parta. A kdyby tady byli lidičky, co stojí o začátečníka tak se hlásím. :D

Doufám, že tento příspěvek není obtěžující a budu se těšit na výměnu zpráv a poznání fajn lidí.
Uživatelský avatar
Fritzs
Příspěvky: 6292
Registrován: 9. 5. 2005, 21:47
Bydliště: Brno

Re: [Hledám] kamarády

Příspěvek od Fritzs »

Doporučuji toto téma a v něm odkazovaný discord:

viewtopic.php?t=16183
-I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

-If violence isn't solving your problems then you aren't using it enough.

-Jestliže je hlad nejlepší kuchař, pak je smrt nejlepší lékař!
Uživatelský avatar
Selhan
Moderátor
Příspěvky: 3812
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Pankrác
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hledám] kamarády

Příspěvek od Selhan »

Ahoj, obtěžující to určitě není, myslím, že tu seznamovací chat klidně může být.

Co se hraní týče, předpokládám, že na mateřské ti jde spíš o hraní online než nějaké hry a akce na živo? Ten Fritzsův odkaz je fajn, nabízejí se tam hry na pár večerů, takže to není nějaký velký závazek. A běží tady i pár her, co jsou "hop-on hop-off", kde se dá klidně přidat jen občas. Jestli tě láká spíš klasická dlouhá kampaň, tak je tady těch inzerátů taky plno.
Co tě baví za žánry?

Co se přímo shánění kamarádů týče - jo, to není na netu úplně easy quest. Mně třeba poznávat nové lidi dost baví, ale online mi to pořád moc nejde. Je snadné najít lidi se stejnými zájmy, není pak ovšem snadné z těch zájmů pak odbočit. Ale tak... začít na nich můžeme každopádně. Takže co tě baví za žánry? :D
Toto všechno jsou jen nějaké mé naprosto subjektivní dojmy.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22593
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hledám] kamarády

Příspěvek od Jerson »

A mají to být kamarádi na dopisování, nebo i na scházení (nejspíš někde v dětské herně)? :-)
Uživatelský avatar
boubaque
bubák; Moderátor
Příspěvky: 6644
Registrován: 2. 10. 2006, 19:49
Bydliště: Brno/Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hledám] kamarády

Příspěvek od boubaque »

Určitě to není obtěžující, naopak je velmi příjemné, že mezi námi někdo hledá kamarády, a ne jen lidi, se kterými by se zabavil u sdíleného koníčku (i když právě z toho často přátelství vznikají) :) Naopak mě mrzí, že jsem neodpověděl dřív, protože včera večer už jsem neměl sílu psát a dneska jsem strávil skoro celý den v práci...

Pokud bys chtěla pokecat takhle textově o knížkách nebo filmech a seriálech, určitě bys neměla minout tahle témata (vlákna, "kluby") tady na fóru (zejména v podsekci Kultura) – není potřeba číst celá témata, klidně si přečti jen pár posledních příspěvků a zapoje se do diskuse:
Tvůrčí psaní a všechno okolo
J. R. R. Tolkien
Filmy - recenze, doporučení, varování
Knihy & komiksy - vaše názory a doporučení
Seriály - recenze, doporučení, varování
a další (Hra o trůny, Star Wars, H.P. Lovecraft, ... ... ... ...)

Pokud jde o hraní, odkazovaný Discord může být trošku nepřehledný, protože je tam docela dost lidí (ale dlouho jsem tam nebyl a můžu se plést). Ale jedna možnost je třeba v naší "seznamce" vytvořit téma něco jako "Chci se naučit RPG! Hledám GM/družinu online" a někdo si určitě najde čas na to, posbírat pár lidí a aspoň jednu hru odvést. Druhá možnost je zkusit se domluvit v nově vznikající sekci, kde budeme organizovat nezávazná hraní podle dobrodružných fantasy pravidel Old School Essentials (vlastně starší podoba Dungeons & Dragons), kam se může přihlásit kdokoli. Já určitě budu vypisovat nějakou hru a určitě nebude problém přibrat nováčka, který nezná pravidla a ještě si není třeba ani jistý principem hraní RPG, ale asi se k hraní dostanu až tak za 14 dní.

Nejsem na fóru zas tak moc aktivní, takže tady nemusím být každý den, ale kdybys měla jakékoli otázky, klidně napiš soukromou zprávu ;)
Když se kácí les, lítají kopí — sv. Vojtěch
Bezejmenný hrdina (vlastnoruční komiks)
Hraju/vedu: D&D 5e, Svitky hrdinů, Příběhy Impéria
Další oblíbené hry: Primetime Adventures, Mountain Witch, Wushu
Vlastnoruční heartbreaker: Fossa (Fate to Old School System Adjustment)
Silvain
Příspěvky: 3
Registrován: 29. 8. 2022, 19:18

Re: [Hledám] kamarády

Příspěvek od Silvain »

Děkuji za tak milé odpovědi.. :)

@Fritzs - děkuji za odkaz.

@Selhan
Pravda, osobní setkání teď moc nejde - ráda se do budoucna do pár online RPG her přidám, jen s miminkem to - tuším - časově bude náročné. Stává se ale, že mi mimi už kolem osmé večer usne a to ty dvě hodinky bych dala, než bych padla únavou... jak dlouho bývají one-shot hry? :D Nechci právě pro žádnou skupinu být brzdou... Aktuálně hledám kamarády, s kterými bych jsem si mohla dopisovat např. přes messenger, abych jsem mohla trošku vypnout a mít myšlenky i někde jinde. Ze žánrů zbožňuji pohádky, mytologii, legendy, high a dark fantasy. Mám šuplík plných nápadů na sepsání vlastního příběhu, jen otázka, kdy k tomu budu mít čas :D Přednedávnem jsem si pořídila pár RPG PDFek ze světa Zaklínače, ale jako nováček se v tom docela ztrácím... xD Tuším, že pro začátek to je trošku komplikovanější ... A ano, najít kamarády na internetu je dost zahul, ale řekla jsem si, že to zkusím a šla jsem právě podle podobných zájmů.

@Jerson
Nyní spíše na dopisování online, ale do budoucna až mi to situace umožní, bych jsem se chtěla setkat určitě i osobně. :)

@boubaque
Do těch vláken na pokec se chystám zapojit. ;) Ráda se přidám do nově vznikající hry, abych jsem se trošku otrkala. Jen jak jsem psala, mám trošku obavy být brzdou. Čas mívám večer, někdy mimi usne v osm večer, někdy ale až v jedenáct a to padnu do postele a spím... :D Projdu si tu nově vznikající sekci a mrknu se na pdfka s pravidly. Budu ráda za možnost zapojení se.
Uživatelský avatar
Selhan
Moderátor
Příspěvky: 3812
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Pankrác
Kontaktovat uživatele:

Re: [Hledám] kamarády

Příspěvek od Selhan »

Většinou se hraje 3 - 4 hodiny - začínává se mezi 18 - 20 a hrává se do 22 - 24. To samozřejmě není žádný zákon, dá se domluvit jakkoli, píšu jen co je běžné. Těžké bývá najít termín - většinou se hledá na měsíc dopředu, protože to je vždycky někdo, kdo chodí na směny, někdo, kdo má jinou pravidelnou kampaň, někdo, kdo odjel na chalupu kde nemá dobrý internet... Ale ty hop-on hry, které jsem zmiňoval, se asi dají hrát i v ty večery, kdy zrovna potomek spolupracuje a spí.

Co se žánrů týče, tak to asi nebudeš mít zásadní problém, fantastika je takřka nevyhnutelná. Ten Zaklínač, myslíš toho z roku 2018, co vyšla podle videoher? Hm, zajímavé, že na to, jak je u nás Zaklínač populární, jsem vlastně neslyšel o nikom, co by to hrál. Sám jsem to nečetl, ale mám trochu předsudky, že to bude jeden z těch systémů, co má spoustu tabulek s nějakými bojovými statistikami a vzorečky na výpočet efektu kouzel. Nic pro mě. Na druhou stranu, najít knížku která dobře vysvětluje jak hrát erpégéčka je celkem problém - ono to není nic těžkého, ale mnohem snáz se to předvádí než popisuje. Takže jestli bys měla zájem to zkusit, tak moje doporučení je opravdu si to s někým vyzkoušet. Ono od hráče většinou není potřeba nic víc než aby se dostavil a byl dostatečně nadšený se účastnit, pravidla se dají v pohodě vysvětlovat za pochodu. Dostal jsem teď onehdy od Mizyho doporučení na dobrý detektivní scénář ve hře Symbaroum, což sice není Zaklínač, ale je to dost podobně temný, gritty fantasy setting - až si najdu chvíli a přečtu si to, tak to tady možná nabídnu jako otevřenou hru.

Ještě mě napadá - ono se dá hrát i písemnou formou, třeba tady: viewtopic.php?t=15842 je pro představu hra v systému Blades in the Dark co se hrála rok tomu. A Marky zrovna rozjíždí novou hru tady: viewforum.php?f=340 - ono je to teda spíš takové kolaborativní psaní knížky, ale zase na druhou stranu to má zásadní výhodu v časové flexibilitě. Možná by tě to taky mohlo zaujmout.
Toto všechno jsou jen nějaké mé naprosto subjektivní dojmy.
Odpovědět

Zpět na „Rozličný pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů