[exSnové prožitky] Pan J zachraňuje.

Diskuze na neherní témata.

Moderátor: Faskal

Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32272
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

[exSnové prožitky] Pan J zachraňuje.

Příspěvek od Vallun »

jjelen píše: 30. 10. 2021, 12:49Fanfikcím LotRa se spíš vyhýbám, ale toto bych si přečetl
Řekl sis o to, sám sis o to řekl....

Probudil Tě ryčivý zvuk budíku. V polobdění ses přes koupelnu propracoval ke dveřím a ven z bytu, práce volala. Na chodbě zahnout do temnoty skrývající výtah. Naštěstí nebylo třeba čekat dlouho. Kolem tlačítka přízemí bylo červenohnědou barvou něco načmáráno, poblikávající úsporka stejně nedovolovala přečíst co, jenže mozek stále nebyl dost bdělý na to, aby Ti to vadilo. Výtah se rozjel.

Snad minutu trvalo, než mozek zpracoval informaci ohledně směru jízdy. Výtah stoupal. Asi zase nějaká porucha. Nebo možná rozespalost - cesta trvala obvyklou dobu a dveře se otevřely normálně. Docela normálně. Až na ten hluboký zvuk servomotorů. Místo panelu kastlíků a vývěsky s rozpisem úklidu Tě čekal potemnělý sál, jeho velikost šlo jen tušit. V popředí se na obrovském displeji zářila mapa hvězdné oblohy, která se odrážela na pleši muže sedícího uprostřed.

"Dobré ráno, pane J. Omlouvám se za ten trik s výtahem, ale bylo to nezbytné. Potřebujeme Vaši pomoc," ačkoliv povědomý hlas zněl laskavě, obsah slov Tě probudil spolehlivěji, než hrnek Jihlavanky. Cože?! Náhle pozorné neurony přinesly do mysli mnohem více informací: všechny stanice byly obsazeny známými tvářemi a stroje pracovaly pravidelně, žádná červená varování. Pickard tu má celý svůj tým a přesto potřebuje mou pomoc? What the Hell! Další úvahy přeurušil sám kapitán: "Pojďme, prosím, do mé pracovny, ať nerušíme hlídku, tak Vám povím více."

Jakékoliv úvahy ohledně návratu do výtahu utnul jediný pohled mohutného klingona, který téměř ledabyle ukázal na správné dveře. Pak jediný krokem doplul k velitelskému křeslu a nahradil Pickarda, jež Tě následoval do pracovny. Ač kolena nevěděla, zda se nemají podlomit, donesla Tě na místo určení. Obraz, který se tam naskytl byl snad ještě surrealističtější než probuzení na můstku Enterprise. Pět lidí soustředěně sledovalo cosi na obrazovce, jež se nacházela příliš blízko dveří. Šestý těkal pohledem mezi obrazovkou a svými společníky. Jen co se mozek trochu vzpamatoval, uvědomil sis, že onen téměř slintající mladík je dr. Sheldon Cooper, vedle něj sedí sám Gandalf, následuje Brumbál jehož levá ruka spočívala v přístroji obsluhovaném dr. Crusherovou, jejíž záda prozkoumávala dlaň prvního důstojníka Rikera. Posledního muže v místnosti neznáš; z nenápadného, nezajímavého obličeje však vyčnívají oči, jež si bystrostí nezadají s oběma čaroději.

Sotva Riker spatřil kapitána, postavil se do pozoru. To přimělo světla v místnosti se rozsvítit a zastavilo přehrávání. Nicméně pár povědomých bručivých tónů čel prozradilo, co slovutná společnost sledovala. Světlo pak odhalilo sedmou postavu dětské velikosti, jejíž vzhled nenechal pochyby o její identitě. Byl to právě mistr Yoda, který Tě pozdravil úsměvem. Ani nevíš, jak ses dostal na své místo, vlastně velmi pohodlné křeslo u stolu v jehož čele nyní seděl Pickard: "Wille, prosím, uveď pana J. do děje, ale stručně - musíme se rychle rozhodnout, co dál."

Riker, proslulý sovu sebejistotou, si nervózně olízl rty, když jejo zrak obkroužil účastníky této porady: "Před 84 hodinami zachytily senzory Federace zvláštní rezonanci na frekvencích subprostorových trasnmiterů." Pamětliv kapitánových slov pokračoval v komprimované verzi: "Měli jsme dvojité štěstí, Enterprise se nacházela poblíž a díky spolupráci pánů Spocka, la Forge a Data jsme dokázali tyto emise odstínit. Jinak je ale federace bez subprostorové komunikace a jak vám určitě došlo, též bez možnosti hyperskoků." V jeho hlase nebyla ani stopa výsměchu, pro vážnost situace si neuvědomoval charakter znalostí ostatních a jeho limity.

"Před 28 hodinami jsme dokázali zajistit zdroj rezonance, je jím podivná růžová krystalická struktura složená z několika desítek šestibokých krystalů vysokých v průměru přes sto stop. Jejím prostřednictvím, jsou nám dosud neznámým způsobem, propojeny různé světy, světy o jejichž existenci, přesněji reálné existenci, jsme nevěděli." Pokračování oddělil hluboký nádech: "Ostatní informace však jsou méně povzbudivé. Nejméně jeden z dalších krystalů je rovněž aktivní. A to opravdu velmi. Prvotní průzkum ukázal, že se nachází na severu kontinentu Westeros ve sféře Andalar. Zkusili jsme se spojit s místní organizací zvanou Citadela, neboť nejlépe odpovídá zájmům a hodnotám Federace, avšak dosud bezúspěšně. Z pasivního snímání jsme zjistili, že hledají kohosi s velmi specifickou genetickou konfigurací. A tak jsme přišli na Vás." Dr. Crusherová se mezitím přesunula za Tvá záda v zátylku jsi ucítil chladivé lechtání. V Pickardových očích se objevila úleva, když Beverly mohutně přikývla.

Pickard se Ti zahleděl zpříma do očí: "Máte nějaký nápad, jak tým ještě posílit, než vyrazíme k Andalaru?"

___________________________________________________________________
Šanci na úspěšné získání posili do týmu zvýšíš, pokud správně odpovíš na následující dvě otázky:

a) Jak se jmenuje onen růžový krystal?

b) Jak se jmenuje neznámý záhadný muž na Pickarodvě poradě?
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
jjelen
Příspěvky: 2503
Registrován: 27. 7. 2010, 16:23

Re: [exSnové prožitky] Pan J zachraňuje.

Příspěvek od jjelen »

Koukám že se posud nikdo další nezapojil, je to tedy na mne a pardon za zpoždění
Nuže střelba do tmy
a) Jak se jmenuje onen růžový krystal?
sakuradit (-tid?)
b) Jak se jmenuje neznámý záhadný muž na Pickarodvě poradě?
Jack Ryan
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32272
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [exSnové prožitky] Pan J zachraňuje.

Příspěvek od Vallun »

a) ne:)

b) směr je správný, ale tenhle pán je viditelně starší.
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
jjelen
Příspěvky: 2503
Registrován: 27. 7. 2010, 16:23

Re: [exSnové prožitky] Pan J zachraňuje.

Příspěvek od jjelen »

Vallun píše: 7. 11. 2021, 21:32 b) směr je správný, ale tenhle pán je viditelně starší.
Mám-li další pokus, tak kapitán Ramius
Spoiler
(což bude můj pokus poslední, Ryana znám akorát z filmového Honu na ponorku a z něj už si víc postav jmenovitě nepamatuji)
Odpovědět

Zpět na „Rozličný pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Vallun a 9 hostů