Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Moderátoři: Bouchi, Pieta, Charles
Re: Otázky k pravidlům - 2. přepracované vydání
Ahoj, nastala nám ve hře zvláštní situace. Čaroděj působil plošně na nepřítele pomocí ohně na jeho slabinu. Tato akce byla automaticky přesná, mocná a lstivá. V tomto útoku byli ovšem i ostatní hrdinové - ty se útoku bránili. Ale narazil jsem na problém. Když ten útok je na nepřítelovu slabinu a je přesný, ale to nedává smysl vůči hrdinům, kteří nemají takovou slabinu. Co v takovéle situaci?
Marky me naucil vychytavku. Hodis dvema kostkama a prictes je k hodu proti ostatnim. Pak prihodis treti kostku a z tech tri kostek vyberes dve lepsi a prictes je proti slabine. Pokud si das pozor, muzes takhle projit jakoukoliv kombinaci, i kdyby tam bylo velmi presne, nebo ukrutne presne, nebo i nepresne.
Jo dobře díky, toto řešení mě napadlo, ale trochu se ve mě pralo s tím, že to není stejné působení na všechny, ale tohle řešení dává podle mě největší smysl. Děkuji moc za odpověď.
Tak to si pockej az budes rozsahle strilet z luku na cloveka a netvora zaroven. Pouzijes stejny hod, ale je tu sance, ze si prictes uplne jiny bonus.
+1 trajda
Nebo rovnou házet třemi kostkami s tím, že jedna je jiná a ta se tedy počítá do toho přesně.
Nebo rovnou házet třemi kostkami s tím, že jedna je jiná a ta se tedy počítá do toho přesně.
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.
Existuje i Pirátská verze k 2. vydání? A je někde funkční odkaz ke stažení (ten na DrD2, ani na Altaru nefungují)?
DrD v1.6 od r. 2001 do 2006, krátce DrD+, HEMA a konečně DrDII od r. 2016 dosud, tvůrce Světa Velimaru.
-
Určitě jsme jí dělali. Na mrtvé linky spíš ping
bouchi píše:?
- Za tento příspěvek děkují uživateli MarkyParky:
- Wulfric
Piratska verze je vlozena primo do revize. Je tam totiz pasaz: "Jestli jste zacatecnici, tady to prestante cist." Nemyslim si, ze se piratska verze revize nekdy vydala samostatne, ale muzu se milit.
Odkaz na altaru normalne funguje.
https://obchod.altar.cz/draci-doupe-ii- ... -1001.html
-
trajda: Pirátská se rozhodně v rámci revize dělala, v mailu mám dokonce odeslané moje a Charlesovy připomínky finální sazby.
Jo, ale jestli je to dobře udělané, pořád to může být pro první kontakt s pravidly pro začínajícího hráče vhodnější, než full verze a výčet stran, kde jsou základy.trajda píše: ↑4. 7. 2022, 21:30
Piratska verze je vlozena primo do revize. Je tam totiz pasaz: "Jestli jste zacatecnici, tady to prestante cist." Nemyslim si, ze se piratska verze revize nekdy vydala samostatne, ale muzu se milit.
Odkaz na altaru normalne funguje.
https://obchod.altar.cz/draci-doupe-ii- ... -1001.html
Odkaz na full verzi funguje, na Pirátskou verzi nikoliv (alespoň u mě na dvou zařízeních). Už jsem to sehnal jinde, ale přesto. Opravit odkazy je si dobrý nápad

DrD v1.6 od r. 2001 do 2006, krátce DrD+, HEMA a konečně DrDII od r. 2016 dosud, tvůrce Světa Velimaru.
Hm, někdo by měl opravit i odkaz tady: https://obchod.altar.cz/index.php?main_ ... ts_id=1000
DrD 1.x od roku 1996, od 1997 jako PJ. Bývalý ORG, občasný LARPař. DrDII since beginning.