Vendetta (Renesanční drama)

Diskuze k českým a slovenským hrám, které nemají samostatnou sekci.
Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 20838
Registrován: 19. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Markus »

Ecthelion píše:Biskup mi to ale vrátil s plnou parádou a mého prostomyslného syna hrozbami pekla a zatracení duše donutil, aby se mě zřekl a svěřil ho do péče církve.
Aby bylo jasno - to nebylo v reakci na spor o běhnu (která je mi ukradená). Bylo to kvůli tomu, že condotierri mi zabil jednoho z knězů, což se neodpouští. Zarámoval jsem si tedy scénu večerní mše. Původně měl biskup kázat cosi o pašijích, ale když si všiml condotierrova syna, zrodil se v jeho mysli jiný plán... přetočil kázání na téma nesmrtelnosti duše a spasení, resp. věčných muk pekelných. Když syn nereagoval, bylo nutné být více konkrétní a zmínit, že nedávno zesnul pastýř boží a že celou rodinu provinilého násilníka tak čeká boží hněd. Když prosťáček nereagoval ani na to, nechal jsem si ho po mši přivést a "dobromyslně" jsem mu vyjevil, že o něj mám starost. Jeho otec, starý hříšník, to už je ztracený případ. Ale byla by přece škoda, kdyby kvůli otcově prolévání krve trpěla i duše mladého a nevinného Pietra.

Pietro se viditelně roztřásl, takže jsem využil příležitosti a zmínil jsem, že božímu hněvu by se snadno vyhnul, pokud by se zřekl jména diBianco. V tu chvíli se Pietra jeho poručník pokusil odtáhnout, ale chudák Pietro už byl tak vydeptaný (vyhrál jsem konflikt!), že se do domu svého otce nechtěl vůbec vrátit.

Takže jsem se ho ujal, poslal jsem ho prozatím do kláštera a na nejbližší neděli jsem zařídil křest, abych mu mohl dát nové jméno. Ukradl jsem Jonášovi jeho vedlejší NPC a napsal si ho k sobě. Duchovní autorita v praxi. :-)=
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

Markus píše:Aby bylo jasno - to nebylo v reakci na spor o běhnu (která je mi ukradená).
To je právě tragédie starého condottiera - ponižuje se kvůli lásce k prostituce, které na něm nikdy nezáleželo a která ho opustila pro větší zisk a muži, kterému zas nezáleží na ní. Ach - láska a ubohý, ubohý cavalieri di Bianchi. :think:

Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž. Láska je dým, jímž vánek vzdechů točí, jas, je-li šťastna milujících očí, a je-li skormoucena, moře slz.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

Pokračovali jsme ve hře a postupně se odehrály následující scény:

Za zmatek, který vytvořil na Princově plese (a málem jej tak zkazil) byl Valduci odnesen strážemi pryč a vsazen do šatlavy.

- Ciara Marianni (matka conte di Marianniho) se vracel ze sousedního města, když ji lahvemi vrženými z okna ohrozil hospodský dav (snaha zavázat si dav, který doposud sloužil signoru Valducimu). Di Marianni se rozhorlil a vyzval dav, aby odčinil svou urážku a byl jeho matce ku potřebě. Lidé začali váhat, ale té chvíli se z opileckého vytržení vytrhnul Balthasare, Valduciho sluha, a plamennou řečí vyzval lidi, aby drželi pospolu a nevěřili šlechticům. Ciara Marianni byla veřejně zesměšněna a Balthasare vytrhl Mariannimu jezdecký bičík, který zlomil a jako trofejí jí mával, zatímco ho dav nosil na ramenou kolem náměstí.

- Cavaliere di Bianchi, čerstvě propuštěn z vězení, kam ho uvrhnul udavačský dopis biskupa Cesareho, seděl se svým pobočníkem Albertem Albou na náměstí, když tu zahlédnul zvoníka Marcella přecházet přes prostranství. Zaplál hněvem a s Albou vyrazil kupředu, aby jeho útok vyvolal všeobecnou rvačku na náměstí, ze které oba vytáhli zbitého Marcella a pod hrozbu smrti ho doutili spolupracovat proti biskupovi.

- během všeobecné rvačky sebrala Valduciho společnice, svůdná Rosalida, ocelovou rukavici, která patří starému condottierimu di Bianchi. Alba se pustil za ní, ale oddělil je rvoucí se dav, takže se jí bezpečně podařilo uniknout i s trofejí.

- Clarice, dáma srdce cavalieriho di Bianchi, přišla za biskupem, který ji sladkými slovy přemlouvá, aby di Bianchiho hodil přes palubu a vrátila se k němu. Využívá všech svých schopností, ukazuje jí Giacondu a slibuje ji nesmrtelnost na obraze, který by měl vymalovat Valduci (mohla by si vzít třeba hranostaje). Clarice zápasí se strachem z di Bianchiho, ale podléhá biskupovu svádění a scéna končí záběrem na její rozhozené vlasy na biskupově posteli.

Udavačský dopis conte di Marianniho způsobil, že cavalieri di Bianchi byl opět uvržen do vězení a jako už jednou jen ve spodkách dopadl na plesnivou slámu malé kobky za zamřížovaným oknem.

- Matka conte di Marianniho pořádá výstavu obrazů, kde samozřejmě nemůže chybět biskupova Giaconda (nyní již je dokončená, protože biskup najal nějakého druhořadého mazala - jakéhosi di Vinciho či tak nějak - aby malbu dokončil). Ciara Marianni vyjadřuje zájem obraz koupit a i přes biskupovy vytáčky jej přeplatí a získá obraz pro sebe.

- di Bianchi z vězení rozkazuje Albertu Albovi, aby unesl di Marianniho společnici Jacquelinu. Únos se rozhodli zorganizovat v teprve teď znovu vysvěceném chrámu, kam se Jacquelina chodí modlit. Zvoník Marcello, aby zakryl únos, zapálil střechu kostela, který se ocitl v plamenech. Alba se pokusil dívku unést přímo z chrámové lavice, ale nepočítal s tím, že di Marianni nechal svého nejlepšího šermíře Jacquelinu doprovázet, ani s rychlou reakcí biskupa a taktak se mu podařilo uniknout (byl během útěku zraněn). Scéna končila záběrem na biskupa v šarlatu, jak stojí na chrámových schodech a rozhodným gestem vykazuje všehcny bezbožníky z chrámu, zatímco za ním plápolaly plameny.

- Valduci se rozhodl zasáhnout svého soka di Marianniho na citlivém místě a zabít jeho šermíře Francesca. Jeho sluha Balthasare ho opil a odvedl do divadla, kde ho doporučil Rosalindě. Brzy se Francesco s Rosalindou ocitli v jednom z vedlejších pokojů, které ji povalil na pohovku a začal líbat její bělostné svůdné tělo. Bohužel pro Francesca rozetřel signor Valduci po ňadrech své společnice smrtelný a rychlepůsobící jed - stačil tak jediný polibek a šermíř byl ztracen. Vedle jeho mrtvoly pohodila na odchodu Rosalinda obrněnou rukavici patřící prokazatelně di Bianchimu, aby ho uvedla v podezření.

- biskup Cezare nasbíral dostatek bodů moci, aby se pokusil zaútočit přímo na věž cavaliera di Bianchiho. Zatímco rytíře sedí ve vězení, přišel do domu svého otce Pietro Innocenti (jak se nechal překřtít, aby se zbavil jména svého otce a jeho hříchů) a pokusil se sluhy přesvědčit, aby odešli a zanechali hříšného di Bianchiho svému osudu. Clarice (o jejíž zradě nemá nikdo tušení a má tak stále přístup do domu) mezitím pootáčela všechny kříže, které v domě jsou, aby ho tak uvrhla v podezření z čarodějnictví. Biskupův záměr téměř vyšel, když na dveře zaklepala Ciara Marianni, která ve sluzích utvrdila, že jejich pán je ctnostný muž a oni tak zlůstali. Komorník, který otočené kříže našel první, je rychle pootáčel zpět.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Pieta
sofistikovaný troll
Příspěvky: 15020
Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Pieta »

NPC na kartičkách! Geniální!
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

Pieta: Díky. :wink:

V současné chvíli dokončujeme přepracovanou verzi Vendetty, kde budou zahrnuty změny, které jsme dali dohromady s Bubákem a Markusem během testování. Doufáme, že bude hotová během několika dnů, pak ji sem hned dáme. :wink:
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

V předvečer nového kola Kuchyně jsme dokončili přepracovanou verzi Vendetty, kam jsme zapracovali podněty z playtestů. :wink:

Obrázek

Tato verze je plně hratelná a zjednodušení umožňují soustředit se méně na pravidla a jen si užívat vytváření příběhu a dramatu. Nově obsahuje přepracované herní mechaniky a systémové prvky roztáčející příběh (dluh a křivda). Na konci knihy jsme připojili pro vaše pohodlí osobní karty a deníky, abyste měli vše přehledně k dispozici a mohli se soustředit jen na hru. Je zde také příklad herního plánu (města), které jsme hráli my a můžete jej pro svou hru použít. Obsahuje také jednostránkové shrnutí pravidel, takže všechny mechaniky jsou po ruce a snadno dosažitelné (třeba i pokud hrajete v čajovně). Navíc jsme připojili i příruční tahák itlaských jmen osob a měst, takže není problém s trochu odlišným prostředím, protože stačí sáhnout pro jméno do seznamu. :wink:

Nová pravidla jsou ke stažení tady (4,9 Mb).

Samostatně jsou zde ke stažení:

- Pravidla hry
- Stručné shrnutí pravidel
- Záznam o hlavní postavě
- Kartičky vedlejších postav
- Kartičky rekvizit
- Tahák italských jmen a reálií
- Mapa

Změny oproti staré verzi:
- Přepracovány jsou lokace, takže vyhodnocování scén na nich je jednodušší.
- Zjednodušili jsme systém vkládání postav a rekvizit do scény.
- Hráči, kteří ve scéně nevystupují, do ní mohou prostřednictvím svých postav nebo rekvizit také zasáhnout a přispět ku pomoci nebo škodě ostatním.
- Každý hráč začíná s jednou křivdou a jedním dluhem vůči jinému hráči.
- Vedlejší postavy už nejsou univerzální a smí vystupovat jen ve scénách, které jsou jim vlastní, zato rekvizity univerzální zůstaly (ale omezila se jejich maximální moc).
- Vedlejší postavy budou při hře napsány na kartičkách, aby si je hráči mohli vyměňovat a předešlo se přepisování.
- Přiložen osobní deník hlavní postavy.
- Přiloženy karty vedlejších postav a rekvizit.
- Přiložena vzorová mapa města.
- Tahák italských jmen.

Přejeme pěknou hru!
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
ilgir
pěšák
Příspěvky: 10153
Registrován: 22. 1. 2007, 13:48
Bydliště: nejkrásnější město světa

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od ilgir »

Luxusní. :clap:

(Máte tam dvakrát palác Bílých, to je záměr?)
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

ilgir: Díky. Záměr to nebyl, už je to opraveno. :wink:
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Joe
Fórový šašek; Moderátor
Příspěvky: 4705
Registrován: 15. 3. 2004, 11:52
Bydliště: Bratislava

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Joe »

Pjekné pjekné...

Čo takto to preložiť do angličtiny? 8)
|-- RPGforum moderátor-editor
|-- Hrám: ... :roll:
|-- Mám rád: Amber Diceless, FATE, Primetime Adventures, Starport
|-- mail - joeyeti (at) gmail (dot) com
Uživatelský avatar
Peekay
Příspěvky: 5532
Registrován: 4. 2. 2007, 12:11
Bydliště: Foxdale Manor, Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Peekay »

Joe píše:Čo takto to preložiť do angličtiny? 8)
Nieco sa chysta, nechajte sa prekvapit :D
"Ve světě DrDII je mnoho mísat, která jsou plná démovů."
- Pieta

"When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up."– C. S. Lewis
Uživatelský avatar
Joe
Fórový šašek; Moderátor
Příspěvky: 4705
Registrován: 15. 3. 2004, 11:52
Bydliště: Bratislava

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Joe »

Hehe táto časť sa mi páči, see below:

"The political scene is like a sea of sharks and swimming in it is both dangerous and complicated. Grievances and debts between players fuel the current course of events, even if some of them are older than most living (and killing) members of the Noble Houses themselves. Weavering leads to a hungry pack of others jumping over the poor soul and possibly a loss of properties, possesions and finally the life itself. It is upon the current House-rulers to navigate their families and political factions through dangerous times and if possible gain enough fortune and influence and subdue their enemies."
|-- RPGforum moderátor-editor
|-- Hrám: ... :roll:
|-- Mám rád: Amber Diceless, FATE, Primetime Adventures, Starport
|-- mail - joeyeti (at) gmail (dot) com
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

V úterý 31.3. zveřejníme v návaznosti na publikovaní příručky o Třetím království adaptaci Vendetty pro toto prostředí. S její pomocí budete moci Vendettu hrát plnohodnotně v tomto tajemném a magickém světě a bojovat o moc ve Městě s ostatními členy magických domů, rodů a členů Rady a Kapituly.

Další adaptace Vendetty pro upírské prostředí vyjde jako příloha nového čísla Drakkaru.
Půjde o převedení shakespearovského dramatu do prostředí boje upírských klanů o moc, intrik neumírajících ve věčné tmě velkoměsta a osobních příbězích prokletých, kteří jsou živi z života ostatních a nezměněni prochází staletími, zatímco všichni kolem nich umírají.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

Obrázek

Připravili jsme pro vás úpravu Vendetty pro prostředí Třetího království. Stáhnout si ji můžete zde (3,61 Mb).

Jde o první z alternativních prostředí, ve kterém můžete hrát příběhy Vendetty a dále tak rozšířit možnosti samotné hry. Sám systém umožňuje hrát hru v mnoha prostředích a situacích a některé se vám pokusíme představit. Druhým alternativním prostředím bude svět upírů, Království Prokletých, které najdete jako přílohu 13. čísla časopisu Drakkar.

Pro hru budete kromě této úpravy potřebovat i knihu pravidel a hodit se může i příručka Třetího království pro lepší představu o prostředí.

Za všechny ohlasy, nápady nebo připomínky vám budeme vděční. :wink:
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Sammael
Příspěvky: 1788
Registrován: 18. 11. 2008, 12:07
Bydliště: Košice
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Sammael »

nemam co dodat :clap:
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12356
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vendetta (Renesanční drama)

Příspěvek od Ecthelion »

V časopise Drakkar vyšlo Království Prokletých, úprava Vendetty pro svět upírů a bojů v temnotách děsivých nocí velkoměst. Stáhnout si je můžete zde.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „České a slovenské hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti