Díky... tak v první řadě já nepíšu "objektivní" recenze. Já píšu recenze okem Markusovým, takže je zcela jasné, že s mým pohledem se ne každý shoduje. Ostatně, přesně takhle by recenze měly fungovat - jsou to subjektivní názory autorů, čtenář si poté vybere autora, se kterým se nejvíc ztotožňuje. A ono by to tak fungovalo, kdyby každou hru recenzoval víc než jen jeden člověk
Zkouším být kritický, ale nehodlám tam vyplodit nic na téma "Ne každému se bude líbit téma hry, nebo že ne každému vyhovuje délka kampaně (5-6 her)". To snad posoudí každý sám.
Dále... nepřijde mi, že by hra byla pro zkušené hráče, hodně lidí píše, že ji v pohodě hrálo s totálními laiky. Napsal jsem ale, že je potřeba zkušeného vypravěče.
Těch pár mezer v designu, které jsem viděl, jsem zmínil (smíšené úspěchy, hromadné souboje), jinak mi to vážně přijde dobré. To není úmyslné přimhouření očí, to je neschopnost najít nic, co bych vytknul.
Vlastně jo... jedna věc mě vážně štve. Že u PDF verze není přibalena obálka (ta červeno černá) ani žádné handouty (osudy - jsou v textu knihy, ale nedostal jsem je navíc ještě na kartonech, jako jsou u papírové verze)
"Jaké potíže můžou ve hře vzniknout" to není IMHO věcí recenze - není to problém hry, je to problém toho, že se učíš nový systém, a v určité míře to nastává u každé hry. Mountain Witch má v tomhle plus, protože autor svědomitě napsal spoustu příkladů a doprovodných textů, které ti to usnadní. Jinal... Bifi s Corvusem na toto téma založili specializovanou diskuzi, viz záhlaví této diskuze.
Díky, Quale.
EDIT: Možná doplním odstavec na téma herního stylu. Zkusím si to v hlavě rozmyslet.