One-Shot Tips and Tricks

Odeslat odpověď


Odpověď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :-? 8) :lol: :P :oops: :cry: :roll: ;) :-o :evil: :mad: :-| :clap: :think: :doh: :naughty: :dance: $D :vamp: O-) :eyecrazy: :>;o) :>:o/ :8oO $lol$ $-o :toot: :idea: :arrow? :!: :?:
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: One-Shot Tips and Tricks

Re: One-Shot Tips and Tricks

od Lyncz » 31. 5. 2022, 08:17

Nejoblíbenější one-shot co jsem kdy vedl je We be goblins!, sice je pro Pathfinder, ale do dvojky se přetahuje lehce. Prakticky jen lidi naladíš na vlnu šílenosti a oni už se svezou až do cíle...
... nicméně pokud chtějí něco za své staré postavy, proč ne? Tuším Batman Killing joke mě zaujal představením známé postavy v "důchodovém věku". Jejich postavy můžou mít o 20-30 let víc. Nech je poklidně žít a vzpomínat na své mládí. Můžou mít všechny své schopnosti, ale také Jizvy na Těle, Duši i Vlivu zvané "Stáří", které jim zvyšují náročnost na všechno, co dělají. Oni to umí a znají, ale tělo a duše už zrezivěly. A teď se něco objevilo, co je svede dohromady (třeba na známé význačné místo), co se rozhodnout vyřešit.
Takhle efektivně nastavíš limity na to, kolik toho vlastně zvládnou během oneshotu, než jim dojdou Zdroje. A co se týče pravidel, ty bych u oneshotu nijak extra neřešil. Na začátku řekni, že pokud si to nikdo nebude pamatovat, prostě se to nějak vyřeší u stolu, aby netrpěla zábava a čas, troufám si tvrdit, že to nikdo nebude moc rozporovat.

Re: One-Shot Tips and Tricks

od MarkyParky » 31. 5. 2022, 00:55

Oneshoty dávám kolem 11-13 úrovně. Build něco jako:

> 4+2+2+1 v základních
> 3+1 v pokročilých

V tom se dá užít už nějaká legrace s vyhrazenými dovednostmi pokročilých povolání a přitom ty postavy nejsou overpowered a nejsou příliš úzce vyprofilované.

One-Shot Tips and Tricks

od Wulfric » 30. 5. 2022, 17:33

Ahoj, jaké jsou Vaše nejlepší tipy a triky pro průvodce ohledně tvorby a vedení One-Shot hry? Na jakých úrovních dáváte na one-shot postavy?

K situaci: S družinou se po ca roční pauze od pravidelného hraní chystáme dát víkendový one-shot na chatě a já to nejspíš budu průvodcovat. Vzhledem k tomu, že jsme se dlouho neviděli není hádám vhodné, abychom tím zavařili celý víkend, takže bych to viděl tak na 8 hodin herního času. Družina se shodla, že chce z nostalgie dát něco za své staré postavy. Ty jsou ale na úrovních ca 25 a více s mistrovskými schopnostmi atd.

Vzhledem k tomu, (A) že jsme přes rok nehráli, takže leckterá pravidla, schopnosti a dovednosti už nejspíš nemáme v paměti a (B) že je to časově omezený one-shot, u nějž musím nějak zabezpečit spád a plynulost, nepovažuji za vhodné nechat je za postavy na tak vysokých úrovních hrách. Čili bych jim úrovně pro tento one-shot snížil (příběhově se to dá krásně vysvětlit tak, že léta života na vrcholu žebříčku moci, kdy mají na všechno lidi, vedl ke snížení jejich vlastních schopností), otázka ovšem zní, jak moc. Jaké úrovně dáváte postavám na one-shot? Jakékoliv další tipy, triky, zkušenosti a postřehy ohledně one-shotů jsou vítány.

Nahoru