[Nové Mistrovské Povolání] Chodec

Odeslat odpověď


Odpověď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :-? 8) :lol: :P :oops: :cry: :roll: ;) :-o :evil: :mad: :-| :clap: :think: :doh: :naughty: :dance: $D :vamp: O-) :eyecrazy: :>;o) :>:o/ :8oO $lol$ $-o :toot: :idea: :arrow? :!: :?:
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od alfons.zelicko » 27. 8. 2021, 01:03

Tam kde stin ma moznost "kdyz je tam stin/sero" skryt se a nebyt odhalen ma chodec moznost skryt se a nebyt odhalen "prakticky kdekoliv" a krom toho uspesne najit toho stina a zaroven je pro nej nemozne byt vystopovatelny... nemuzu si pomoct... celkove mi prijde ten chodec takovej - prepalene silny :)

udelat si luk, ktery "za jeden zdroj" nekoho zkameni a strili Krute presne s tim, ze se mu ani mistri skryvani nemohou skryt, ale on jim ano.... ja ti nevim :) prijde mi to takove nevyvazene... ve srovnani s klasickyma Mistrovskyma povolanima...

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 16. 10. 2015, 18:48

Nevím, ono v podstatě by to potom byla jen obsahová pravomoc a asi až příliš podobné ZS Vnitřní kompas. Osobně mi Městské Brány pro Chodce sedí, myslím že pokud bude chtít někdo nějakou alternativu tak si může vybrat z těch tří dodatečných ZS na konci, konkrétně právě asi Vnitřní Kompas. Větší problém mám asi s Cvičitelem. Přemýšlím, že ho prostě vyškrtnu.

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Nuloen » 16. 10. 2015, 18:30

Rodario píše:Tak první dodatečná ZS pro Chodce. Nějakou dodatečnou schopnost, která by mohla nahradit Městské brány se mi zatím nepodařilo vymyslet, ale snad se mi to podaří:
Tak bys to mohl upravit tak, že by nějakým způsobem mohl detekovat nejkratší cestu k civilizaci, nebo k bráně a tím že se tu cestu jakoby naučil(jak ju prohlížel třeba magií kamene), tak na ni potom má sníženou náročnost a s ním i ti co je vede.

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 2. 7. 2015, 16:58

Teoreticky se to asi nehodí moc k představě a roli klasického hraničáře a možná by se to hodilo spíš Ničiteli nebo Paladinovi, ale bylo to myšleno i jako takový protiútok. Tedy že i při obraně je schopný zůstat na offenzivě. Taky sem mu chtěl dát něco pro boj co není omezené jen na boj zdálky a nic lepšího mě zatím moc nenapadlo. Kdybych ale měl vymýšlet schopnosti i pro další povolání tak bych to asi dal spíš Paladinovi.

Plus má to fungovat i na akce/protiakce samotného Chodce. Tedy pokud si Chodec nějakou akcí přidá výhodu nebo sníží ohrožení tak zároveň může zvýšit o 1 ohrožení i svému protivníkovi. Lehké je to pokud ta jeho akce/protiakce měla nějaký cíl, podobně jako Zadní vrátka.

Upravil sem teda ten popis podle tvého návrhu.

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Fafrin » 2. 7. 2015, 15:21

Skrytým trnům rozumím a záměr je fajn, jen (a) si nejsem jist, jestli se nezbytně hodí k chodci.
(b) je to "nepěkně" popsané.
Chodec který v protiakci úspěšně někomu pomůže (snížení Ohrožení, přidání Výhody) a ochrání jej, může současně aktérovi původního útoku zvýšit Ohrožení o 1. Toto zvýšení Ohrožení nemůže být posíleno manévry. (bez aktivace, Tělo)

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 2. 7. 2015, 09:45

Trochu sem upravil popis schopností aby se to líp četlo.

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 18. 5. 2015, 03:17

Tak od Proroka sem si dal nachvíli pauzu a rozhodl sem se dát něco i Chodci:

Vnitřní kompas

Les zná lépe než své boty.

Podmiňující dovednosti: Přežití v divočině (Lovec), Přežití ve městě (Kejklíř), Magie dřeva, Magie vody, Magie kamene (Druid)

S pomocí Přežití v divočině (V přírodním prostředí) nebo Přežití ve městě (V městském prostředí) dokáže Chodec získat mapu okolí z ptačí perspektivy ve Velmi Rozsáhlé oblasti kolem Chodce. Schopnost nelze použít v uzavřeném prostředí, Chodec se musí nacházet venku nebo alespoň blízko povrchu. Vše, co je záměrně skryto se na mapě nezobrazí. (bez aktivace, Duše)
S pomocí Magie dřeva, vody či kamene dokáže Chodec vyvolat mapu oblasti, se kterou má rozšířený symbolický dotek (např. mapu souvislé vodní plochy, mapu celého lesa, mapu celé stezky do vzdálenosti dne cesty), zde je ovšem limit na vzdálenost Den cesty namísto Hradiště. Vše, co je záměrně skryto se na mapě nezobrazí. (aktivace: 1 Duše)

Skryté trny

Vždy byl toho názoru, že nejlepší obranou je rychlý a účinný protiútok.

Chodec který v protiakci úspěšně někomu pomůže (snížení Ohrožení, přidání Výhody, platí i pokud pomáhá a ochraňuje sám sebe) a ochrání jej, může současně aktérovi původního útoku zvýšit Ohrožení o 1. Toto zvýšení Ohrožení nemůže být posíleno manévry. (bez aktivace, Tělo)

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Insolitus » 29. 4. 2015, 09:20

Píseň meče, šepot luku to se mi děsně líbí :-) má to šťávu

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 24. 4. 2015, 15:00

Tak první dodatečná ZS pro Chodce. Nějakou dodatečnou schopnost, která by mohla nahradit Městské brány se mi zatím nepodařilo vymyslet, ale snad se mi to podaří:

Krycí palba - V podstatě jeko Ničitelův Legendární bojovník, ale na boj z dálky.

Déšť jeho šípů či oštěpů zažene nepřátele do úkrytu a nedá jim nejmenší možnost pokusit se o protiútok.

Pokud Chodec provádí jakýkoliv druh boje z dálky (jízdní i pěší, vrh i střelbu atd.) a má iniciativu, obránci (cíle útoku) mohou provádět jen pasivní protiakce, tj. nemohou reagovat protiútokem ani snahou o zvýšení Ohrožení. (bez aktivace, Tělo)

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 13. 4. 2015, 00:01

Zkusím teda Chodci vymyslet další zvláštní schopnost, aby se daly Městské brány případně bez následků vypustit. Nějaké nápady? Já sám jich zatím moc nemám no :D

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 12. 4. 2015, 15:39

Tak Žrec se může spojit s nějakou řekou, stromem, místem atd. a namísto smrti se tam ihned "teleportovat" v novém těle. Tak jsem myslel, že Chodec by se tedy mohl umět "teleportovat" k nejbližší civilizaci. Chodec má být v podstatě průvodce divočinou, ochránce pocestných a strážce pohraničí. Takový Hraničář 2.0.

Navíc jsem potřeboval k Chodci přidat i další ZS, která využívá jeho Druidskou stránku a tohle mi přišlo jako fajn nápad. Původně tam bylo i Přežití v divočině a fungovalo to tak, že vás Chodec provede skrz nějakou magickou stezku, kterou k danému městu vytvoří.

Klidně ale přidám i nějakou alternativu pro ty, kterým to k Chodci nesedí. Co se týče náročnosti při přechodu terénem, tak ta je z drtivé většiny maximálně 2. Většinou 1. Takže by to podle mě nemělo moc uplatnění. Něco jako schopnost Průvodce bych ale rád přidal, třeba jako onu alternativu k Městským branám. Jen přijít na to, jak by měla fungovat.

Co se týče tvého příkladu, tak tam by mi to přišlo jako zkouška na Otužilost - dlouhé pochody (Pohyb v divočině, Lovec) s Ohrožením 7 (ale to už by ten Vlčí Zub musel být Mount Everest). A možná i náročností max 2.

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od T.T » 12. 4. 2015, 14:56

Schopnost Městské brány mi přijde dost divná. Nejen, že moc nesedí k Chodcovi, ale snad žádné mistrovské povolání nemá podobné "teleportování", s výjimkou Divotvůrce, ale tam je to hodně omezené.
Nešlo by to nahradit něčím jako schopnost Průvodce, co by dávala Chodcovi a jeho družině sníženou náročnost pochodu terénem o 2?
(aktivace: 1 duše) - lze použít jenom jednou od úsvitu do soumraku, a náročnost nelze snížit na 0

Podmiňující dovednosti asi Lovec (Pohyb a přežití v divočině) nebo Druid (Magie Dřeva a Kamene)

Příklad: Chodec Vlado chce dnes zdolat s družinou pěti lidí vrchol hory Vlčí Zub, kde se dle pověstí stýká reálný svět s tím snovým. Není to daleko, ale jde o těžký horský terén, a tak PJ stanoví, že je celodenní výstup bude stát 7 zdrojů těla. Vlado ovšem použíje ZS Průvodce, řekne, že čas od času pomocí Magie Kamene vycítí, kudy je to dál nejlepší jít, vyseká schůdky ve skalní stěně atd...hodí si na Druida na zkoušku, uspěje, a tak celou družinku včetně Vlada bude výstup stát "jen" 5 zdrojů těla.

Příklad 2: O něco později chce Vlado provést hrstku královských zbrojnošů nejkratší cestou hvozdem k pevnosti Havran. PJ stanoví, že je cesta bude stát 2 zdroje těla. Vlado se pořádně zorientuje a použije ZS Průvodce. Hodí si na Lovce na zkoušku, uspěje, a tak celou skupinu bude pochod stát jen1 zdroj těla/sudby.

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Rodario » 10. 4. 2015, 18:33

Dobře, tak jsem tam teda dal "ochromující zvláštní schopnosti nestvůr".

Re: [Nové Mistrovské Povolání] Chodec

od Fafrin » 9. 4. 2015, 22:19

Sice budem možná Zmutované tělo předělávat, ale v zásadě je.

Nahoru